Loven under skolåret 2019-2020

Att tillsammans försöka planera en semester kan vara svårt. De olika scheman familjen har, både i skolan och på jobbet, stämmer inte alltid överens. Om dina barn går i skolan, så måste du även fundera på om du vill åka under barnens lov eller om ni kan få ledigt ändå. Datumen för loven har en tendens att variera beroende på vilket land du kommer ifrån och vilken region i landet resenärerna bor i. För att underlätta för dig så har vi skapat en kalender som ger dig en bra översikt, så att du enklare kan välja vilka datum som passar dig och din familj bäst för en underbar semester i Spanien.


Spanien erbjuder många spännande evenemang hela året om och i följande text går vi igenom några av de bästa tillställningarna som passar bra ihop med de olika skolloven. Fortsätt skrolla för att lära dig mer om vad ni kan hitta på under loven!

Höstlovet

Sommarmånaderna är perfekta för dig som gillar att åka till stranden och bada eftersom temperaturen i städerna oftast är väldigt hög. Hösten å andra sidan passar dig som vill få se och uppleva mycket av stadens kultur och sevärdheter. Under hösten rekommenderar vi att du besöker städer som Granada och Sevilla, som fortfarande är varma men lite svalare nu under hösten än under de stekheta sommarmånaderna.

Det finns dessutom ett par populära festivaler som äger rum under hösten i Spanien - du hittar Jazzfestivalen i Barcelona och Höstfestivalen i Madrid. Den klassiska tävlingen med de mänskliga tornen i Tarragona har förklarats som ett immateriellt kulturarv av UNESCO och hittas även i tillställningar under hösten. Det är verkligen en underlig tävling som går långt tillbaka i Spaniens historia - om du är intresserad av liknande evenemang så kan du spana in vår lista över Spaniens underligaste tillställningar.

Hösten är även en tid för matrelaterade festivaler och evenemang, var du än åker i Spanien under hösten, så kommer du att hitta en matfestival. För att hitta din favorit, spana in vår lista över Höstfestivaler i Andalusien.

Kastanjer

Jullovet

Om du vill rymma den isande kylan som Sverige erbjuder i vinter så har vi goda nyheter för dig! Jul är en viktig högtid för hela Spanien och det spanska folket - du kommer att hitta många festivaler, marknader och shower under jullovet i Spanien.

Madrid, jul

Om du ringer in det nya året i Spanien, så får du inte glömma att ta med dig vindruvor! Spanjorerna har en tradition; på tolvslaget så äts det 12 vindruvor för god lycka under det nya året. Varför inte lära dig mer om de spanska jultraditionerna och njut av en spännande jul i Spanien.

Sportlovet

Februari i Spanien betyder definitivt karnevaler! De två största karnevalerna i Spanien är Cadiz karneval och Teneriffas karneval. På båda platserna, i Cadiz och på Teneriffa, firas högtiden under hela februari månad. Du kommer att få se mängder av parader, glitter, glamour, tävlingar och turister från hela världen, det är en tillställning som du inte vill missa!

För att få ut det mesta av karnevalerna så rekommenderar vi att du hittar en semesterbostad i den staden som du väljer att besöka - spana in våra bästa semesterbostäder i Cadiz och semesterlägenheter i Teneriffa för att säkra din plats i karnevalen under sportlovet!

Sydamerikanska vibes på Teneriffa

Påsklovet

Under påsklovet, så är det mycket på gång i hela Spanien. Först och främst så firas Semana Santa i Malaga, under denna heliga veckan är det många vackra parader som slingrar sig genom staden. Malagas stadskärna kommer att vara full av lärorika, unika traditioner som hela familjen kan delta i. Om ni inte vill besöka just Malaga så firas det även denna veckan i Sevilla, under Feria de Sevilla, som är ett av de största evenemangen som Sevilla har att erbjuda. Hitta de bästa semesterbostäderna i Malaga och de finaste lägenheterna i Sevilla för att uppleva påsken på ett spännande sätt!

Kristus

Sommarlovet

Under sommaren är det som mest populärt att åka på semester i Spanien, framförallt på grund av det oerhört vackra vädret. Det är främst till den spanska kusten som många vill åka - för att ta in de mest populära sevärdheterna och solbada på de vackra stränderna.

Njut av Andalusiens godaste tapas i ditt egna semesterhus på kusten Costa del Sol, besök historiska städer under semestern på Costa Blanca eller upptäck de "gömda" badvikarna under din resa till Costa Brava.

De spanska öarna är populära resmål: en resa till Kanarieöarna eller en vistelse på Balearerna garanterar alltid en vacker sommarsemester, mycket på grund av det otroliga vädret och de gyllene stränderna. Under sommaren så spelar ditt resmål i Spanien egentligen inte så jättestor roll - du kommer att ha en underbar semester vart du än åker.

Några av de tillställningar som är mest värda ett besök under sommaren är Feria de Malaga och Tomatina i Valencia, som är den årliga tomatkastar-festivalen!

Playa Sa Boadella, Lloret de Mar

Sverige

Tänk på att datumen nedan är kombinerade datum från olika regioner och bör endast användas som vägledning. Kontrollera alltid med ditt barns skola innan du bokar din semester.

Kalender

LovDatum

Anteckning

Höstlov 2019Vecka 44

Höstlovet infaller vecka 44 (från 28/10 till 3/11).

Jullov 2019-2020 Vecka 52-02

Start - och slutdatum varierar. Vanligtvis mellan vecka 52-02.

Exempelvis, i Stockholm är jullovet från 23/12 2019 till 6/1 2020. Kolla upp skolan i frågan.

Sportlov 2020Vecka 08-09

Sportlovsveckan varierar i skolor över landet. I Stockholm är sportlovet från 24/2 till 28/2. I Malmö från 17/2 till 21/2. 

Påsklov 2020Vecka 15

I Stockholm och Malmö är påsklovet 2020 vecka 15, från 6/4 till 9/4. 

 

Sommarlov 2020Vecka 24-34

Barnens sommarlov i Sverige varar vanligtvis i 10 veckor med varierande start- och slutdatum.

Exempelvis i Stockholm sträcker sig sommarlovet från vecka 24-34. Kolla upp skolan i fråga.

 

Sedan tillkommer också enskilda röda dagar, såsom Valborg (1/5) och Kristi himmelsfärdsdag (21/5).