Sevilla - Den Fantastiska Feria de Abril

Ekona från påskveckan har ännu inte lagt sig, och redan påbörjas förberedelserna på gatorna i Sevilla, för ett annat spektakulärt evenemang: Feria de Abril, som på svenska kallas Aprilmarknaden.

Video - AprilmarknadenFiestan (festen) är mer än bara en festival på stadens kalender. Under åren har det utvecklats från en kommersiell marknad (tillägnad jordbrukare och djuruppfödare i provinsen) till ett internationellt, känt evenemang; Aprilmarknaden i Sevilla är idag djupt, rotad i själva identiteten av staden och representerar en unik möjlighet att få uppleva den andalusiska livsstilen och traditionerna, som folket värnar om. Planera din resa till staden Sevilla och upplev en storslagen folkfest i Andalusien!

Vad är Feria de Abril?

Aprilmarknaden - Sevilla

Ferian i Sevilla firades första gången 1846, när de två entreprenörerna, Narciso Bonaplata och José María de Ybarra (häpnadsväckande nog var ingendera från Sevilla) skrev till kommunfullmäktige med ett förslag på att en jordbruks- och boskapsmässa skulle hållas i staden.

Aprilmarknaden - Sevilla

Den första ferian hölls den 18 april det följande året och uppenbarligen med stor framgång; strax efter evenemanget frågade köpmännen  statsrådet för en större polisnärvaro för följande års upplaga, eftersom publiken, musiken och danserna gjorde det svårt för dem att stänga sina marknadsstånd.

Aprilmarknaden - Sevilla

Över åren, har festivalens fokus flyttats från marknaderna och boskapen till den fantastiska underhållningen som hundratusentals människor varje år vill se och uppleva. Staden förvandlas tillfälligt och erbjuder alla deltagare ett imponerande spektakel.

Gatorna fylls av människor med traditionella kläder, ekipage, traditionella blomsterdekorationer och flamenco-musiker, som tillsammans skapar en fantastisk stämning och upplevelse. Den glada atmosfären och uppståndelsen kan du uppleva i stadens varje hörn (och naturligtvis i varje bar!); i Sevilla växer förväntningarna för denna festliga vecka med varje dag som festen närmar sig.

Var och när?

Aprilmarknaden - Sevilla - Huvudentrén

Den unika atmosfären som genomsyrar ferian känns i hela Sevilla, men framför allt vid festens centrum, som är sedan 1973 på Recinto Ferial, ett utrymme på mer än femtio tusen kvadratmeter belägen över floden precis utanför centrum, i ett område som heter Los Remedios.

En promenad genom gamla stan för att njuta av atmosfären och skönheten i staden är mycket rekommenderad, för att sedan vandra vidare till Recinto Ferial och uppleva firandet i sin helhet med tusentals andra människor, är definitivt ett måste.

Sevilla - Aprilmarknaden - Recinto Ferial
Platsen Recinto är utformad för att kunna ta emot det stora flödet av besökare och vara värd för mer än tusen marknadsstånd. Detta etablissemang som sköts av lokala institutioner, organisationer, föreningar eller privata grupper (kallas peñas). Deras design är inspirerad av de traditionella stall som användes för boskapen under de första utgåvorna av ferian. Det erbjuds nästintill konstanta sevillanasföreställningar, (traditionell musik och dans), flamencoföreställningar, stora gastronomiska och kulturella aktiviteter av alla slag, och skapar en stad i staden, bestående av över tusen byggnader, längs 15 gator.

Aprilmarknaden - Sevilla

Till skillnad från andra andalusiska ferias, (som Feria de Malaga) är tillgången till casetas (partytälten) i de flesta fall begränsad till medlemmarna i organisationerna som förvaltar dem eller till inbjudna personer. Om du inte har turen att falla in i någon av dessa kategorier, oroa dig inte, du kan njuta av den otroliga atmosfären som erbjuds i de 16 offentliga partytälten fördelade runt om i området. Där kan du ha lika roligt som i de privata (garanterat!), och du kanske till och med lär känna några lokala sevillabor, som kan bjuda in dig till ett privat partytält.

Aprilmarknaden - Sevilla - Partytält

Beroende på vilket år det är, så börjar mässan i Sevilla en eller två veckor efter påskveckan Semana Santa. Den officiella starten är i samband med den traditionella Alumbrado-ceremonin: på söndagen, runt klockan 22.00, kommer staden borgmästare att tända mer än 22.000 glödlampor i Portada de la Feria (mässans huvudanslutningspunkt). Från det ögonblicket och i sex hela dagar kommer inget att kunna kuva besökarnas vilja att ha kul.

Hur man lever sig in i Feria de Abril - tips och information

Feria de Abril - Sevilla - Partytält

Festen är ett traditionellt firande och det är lätt att känna sig som en enkel åskådare. Trots den internationella berömmelsen och den stora gästfriheten hos sevillaborna, är ferian fortfarande, främst en andalusisk festival, så om du vill njuta av festen till fullo och inte bara gå runt i det överväldigande skådespelet, så har vi samlat grundläggande information och tips, för att hjälpa dig att njuta av festen som en riktig sevillabo:

Klädkod

Aprilmarknaden - Sevilla

Ferian är ett av de evenemang som den berömda traje flamenco (flamencoklänning) uppfanns för. När du är på plats i Recinto, så kommer du att se att majoriteten av kvinnorna bär den traditionella flamencoklänningen. Den manliga motsvarigheten traje corto (kortjacka, hatt och stövlar) är en populär outfit bland männen, även om den inte är riktigt lika vanlig som damernas klänning.

Det är inte nödvändigt att köpa allt detta för att delta, men det är en bra idé att lägga till en attiralj på din klädsel för att komma in i feria-andan: en blomma, en hatt, en solfjäder, eller ett par örhängen kommer att göra jobbet och bli en trevlig souvenir att ta med sig hem efter festivalen.

Aprilmarknaden - Sevilla

Tänk på att du förmodligen kommer att stå i många timmar, eller dansa om du gillar det och att golvet i Recinto är tillverkat av en slags gul, klibbig sand (kallad albero, samma som används i en tjurfäktningsarena), så se till att du väljer skor efter omständigheterna.

Aprilmarknaden - Sevilla

Egentligen finns det ingen specifik klädkod, men ha i åtanke att detta är en viktig händelse för sevillaborna, som brukar välja en avslappnad outfit. Om du vill ha tillåtelse att besöka privata kasinon, kan du bli ombedd att klä dig "lämpligt" (t.ex. inte shorts eller tofflor).

Tänk på att under Aprilmarknaden i Sevilla kan det vara mycket varmt.

Mat och dryck

Aprilmarknaden - Sevilla - Mat

Som förväntat har gastronomin sin egen roll under ferian. På grund av traditionenen att servera pescaito (stekt fisk) under Alumbrado-ceremonin, symboliserar maten och dryckerna traditionerna och är en social del av ferian. Alla casetor kommer att erbjuda dig tillfällen att smaka på de mest typiska andalusiska rätterna, då kan du njuta av dem på det andalusiska sättet och dela dem med dina vänner (gamla och nya). Missa inte rebujito, den typiska drinken under ferian, en uppfriskande mix av vino fino (torrt vitt vin) och lemonad.

Vart man ska vara

Feria de Abril - Sevilla

Festandet tar aldrig slut under ferian. Du kommer att hitta folk och musik nästan hela dagarna och nätterna, både i centrum och i Recinto. De mest populära och spännande stunderna under ferian är Alumbrado, som markerar ferians början och avslut. Festen avslutas med en färgsprakande fyrverkeriföreställning under den sista natten.

Aprilmarknaden - Sevilla

Varje dag börjar det vanligtvis bli livligt efter 14:00 i Recinto, i samband med att caseterna börjar servera mat och dryck. Efter 20:00 lämnar hästarna och vagnarna feria-området; det är vanligtvis runt den här tiden som mängder av ungdomar börjar välla in.

Barn

Aprilmarknaden - Sevilla

Trots firandets storlek, är ferian faktiskt ett barnvänligt evenemang. De små kommer att njuta av färgerna, ekipagen och atmosfären lika mycket som de vuxna. Du kommer att hitta många passande attraktioner för barn på gatan Calle del Infierno, med flera aktiviteter, åkturer och föreställningar.

Aprilmarknaden - Sevilla

(En tjänst för borttappade barn har införts. En särskild caseta, kallad Caseta de Niños Perdidos och ligger på Calle Gitanillo de Triana, nr 126, telefonnummer: +34 954 459 189.)

Transport

Aprilmarknaden - Sevilla

Att använda kollektivtrafiken är nästintill obligatoriskt, om du inte vill hantera en omöjlig trafik och brist på parkeringar. Vi rekommenderar dig att använde taxi, tunnelbana eller buss.

Buss - Det finns en speciell tjänst för att komma till Recinto Ferial. Den fungerar varje dag från 12:00 till 7:00 utan avbrott (biljettpris: 1,60 €). Bussen går från en busshållplats som heter "Prado de San Sebastián", som ligger precis intill stadens centrala busstation.

Du kan också komma till Recinto med flera andra standardbusslinjer (med tjänster som går från 12:00 till 07:00): C1, C2, 3, 5, 6, 10, 11, 15, 16, 20, 21 , 22, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 34, 37, 38A, 41, 52. Du kan få fullständig information om olika resplaner och priser på deras officiella sida.

Metro - Linjen för att komma till Recinto är n ° 1 (riktning: "Ciudad Expo - Olivar de Quintos"). Stoppet nära huvudentrén är: Blas Infante, Parque de los Principes eller Plaza de Cuba. Även i detta fall, så är trafiken igång hela natten.

Feria de Abril är ett tillfälle att lära känna alla dessa vackra platser och deras fascinerande traditioner. Den andalusiska huvudstaden är lättillgänglig; alla de största lågprisflygbolagen garanterar dagliga flygningar från större europeiska städer till stadens flygplats eller till den närliggande flygplatsen Jerez de la Frontera, och du kan utnyttja de många lägenheterna som finns att hyra i provinsen Sevilla, för att börja upptäcka det autentiska Andalusien.