Spaniens bästa fester och festivaler 2019

Spanien, festernas och festivalernas land! Varje by, oavsett hur liten den är, har sina egna, unika fester. Men vilka fester är det som vi inte får missa i år? Vi har gjort en lista på de 13 bästa festerna och festivalerna 2019! Är du redo att fira din semester på ett spanskt vis?
 
Tomatina

1. Påskveckan (Semana Santa)

Stilla veckan, som äger rum under påsken, är en hel vecka fylld med processioner och andra religiösa högtider. Även om du inte är en religiös person på något sätt, är detta en händelse som du bör uppleva minst en gång under ditt liv.

Brödraskapen från de viktigaste kyrkorna övar på sina processioner långt i förväg, vilket resulterar i en mycket högtidlig och imponerande upplevelse. Dussintals män och kvinnor marscherar genom gatorna, bärandes på deras kyrkas skyddshelgon, samtidigt lyses gatan upp av processionens alla levande ljus.

Om du vill se upplysta bilder av jungfrun, i en dimma av levande ljus med trummornas dån i bakgrunden, så är detta en upplevelse som utan tvekan kommer att fastna på din näthinna. Malaga är känt för sin påsk-procession, vilken vi kan rekommendera dig att besöka, annars har även Sevilla en imponerande påskvecka fylld av religiösa och kulturella event.

Semana santa

2. El Carnaval - karnevalen

Vi glömmer bort den heliga känslan för en sekund och kastar oss sedan in i allt det roliga som festivalen erbjuder! Karnevalen är en av de fräckaste festerna som firas i Spanien. Denna fest är fylld av rytm och frihet, karnevalen firas i hela landet, men är störst på Teneriffa och Cádiz. Teneriffa är karnevalens huvudstad i Europa, så om du planerar något spektakulärt för februari, boka ett semesterhus på Teneriffa under festivalen!

Under hela februari månad, fylls ön med tusentals kilo, glitter och rolig, färg som får tusentals turister att resa hit för att njuta av de hundratals tävlingar, parader och fester som anordnas varje dag.
 
Karnevalens drottning
 
Föreställ dig en karneval med all konst och glädje från södra Spanien? För det är just det, en karneval i Cadiz är. Musik och glädje kommer att spridas över hela staden Cadiz, så missa inte detta evenemang som firas i februari varje år.

3. Las Fallas i Valencia

I mitten av mars kommer krutröken ligga tungt över staden Valencia. Glöm allt du har sett hittills, eftersom ingenstans i världen är en händelse lika fascinerande som detta. Under veckan las Fallas firas, är staden fylld med vackra och färgstarka fallas (figurer) som är flera meter höga, ofta försöker de vara satiriska och provocerande.

Dessa verkliga monument är byggda av folket, ofta så byggs figurerna flera månader i förväg. Att utforska staden medans du kollar in monumenten, är nog det mest fascinerande sätt du kan uppleva och utforska staden Valencia. 
 
Valencia - Las Fallas
 
Varje dag kl 14:00, firas maskotarna med smällare och fyrverkerier. Men festivalens extas nås under natten Crema. Under denna natt, bränns alla Fallas ner till aska, med en underbar brasa och pyroteknikshow.
 
Fallas i Valencia

4. La Tomatina

Har du någonsin känt för att kasta en tomat på någon? På Tomatina Buñol kan du äntligen få leka med maten! I över 70 år, så är den sista onsdagen i augusti, den dag som lockar tusentals människor till denna lilla staden i provinsen Valencia.

La Tomatina är avslutningen på en vecka av festligheter, traditionella parader, mässor och marknader. Något liknande finns inte, de 20.000 deltagare som väljer att delta har ofta köpt sig en biljett och hyrt ett fritidshus i provinsen Valencia, då detta är en väldigt populär festival.
 
La Tomatina, Valencia
 
Dessutom, finns en stolpe mitt på torget med en läcker skinka ovanpå. Kommer du att kunna klättra till toppen, för att få smaka på priset?

5. Festival de los Patios i Cordoba

I maj är Córdobas uteplatsfestival ett fantastiskt evenemang för alla som vill besöka denna andalusiska pärla. Festivalen äger rum varje år i början av maj. Under den här tiden öppnar ägarna till de vackraste innergårdarna dörrarna och visar stolt upp sin trädgård. Festivalen erbjuder glädje, musik och en stor mängd turister som kommer att delta i denna färgglada fest. Det är inte bara människor som älskar växter som kommer att besöka Córdoba, för staden är också känd för sin goda mat och sin mycket intressanta historia och alla platser där du kan uppleva den traditionella andalusiska atmosfären.

Patio-festivalen i Córdoba

6. La Feria i Sevilla

La Feria i Sevilla kommer i år att hållas i maj. Festen sammanfaller med månadsskiftet April - Maj och kommer att invigas med den traditionella upplysningen av festivalen som sker vid 00:00 den 4:e maj, och fram till den 11: e maj, kommer staden att fyllas med ljus, färg och spansk kultur. Under dessa dagar är det bäst att upptäcka Andalusiens huvudstad medans du går mellan festivalens marknadsstånd och evenemang.

Inför nattens fest, ta på dig dina bästa kläder och gör dig redo att njuta av den unika atmosfären med Sevillanas (stadsborna). Det finns inte ord att beskriva allt som du kan uppleva under la Feria och  i Sevilla, men om du tar dig hit, så kommer du inte att ångra dig!
 
Feria de Abril - Seville

7. Jerez Horse Show

Vad kan man förvänta sig på Jerez Horse Show? Glädje, flamenco, humor och det bästa av den andalusiska gastronomin, allt runt ett gemensamt tema: hästvärlden. Glöm inte att passa på att rida i Andalusien då detta är något minnesvärt. Den stora veckan i Jerez firas i maj, en vecka efter la Feria i Sevilla. Festivalen invigs även här med att lysa upp sin spektakulära belysning. Under festen kan alla njuta av stadens atmosfär, dekoration och de 250 olika marknadsstånden.
 
Jerez Horse Show
 
Alla klär upp sig för högtiden, framförallt klär kvinnorna upp sig med den traditionella flamenco klänningen och framåt natten så kan du få njuta av en flamenco-show eller dansa med traditionellt klädda spanjorer.

8. La Feria i Málaga

Först i augusti så invigs festivalen Feria de Málaga. Men den långa väntan kommer att vara värd det, eftersom ännu en gång kommer staden att ge oss en vecka fylld av aktiviteter. Costa de Sol är en av de bästa semesterdestinationerna för att kunna slappna av och kunna njuta av sommaren, i synnerhet om semestern sammanfaller med firandet av Feria de Málaga, som är sommarens bästa händelse.
 
La feria i Málaga
Varje år, finns det en marknad under dagen som är lite mer traditionell, med flera roliga familjeaktiviteter. Å andra sidan, är aktiviteterna under natten nästan lika imponerande, även dessa hålls i marknadsområdet där festivalens bästa flamenco kommer att dansas och den bästa musiken kommer att spelas.  

9. Festivalen i Gracia, Barcelona

Under hela sommaren, kommer olika kvarter i Barcelona fira sina egna fester, men ingen fest är så speciell, kreativ och rolig som festivalen i Gracia. Den symboliska stadsdelen Gracia omvandlas till ett autentisk skådespel av färg och konst. Varje gata tävlar mot varandra om vem som har den mest originella och extravaganta dekorationen.
 
Gracias gatufestival
Förutom att njuta av utsmyckningen av gatorna, under festen i Gracia så kan du även njuta av parader, fyrverkerier, utställningar, traditionella marknader och under natten spelas flera konserter på Gracias gator!

10. San Juans natt

I Spanien så är San Juan en natt där man firar ankomsten av värmen och sommarsäsongen, detta firas natten den 23 juni på Spaniens stränder, i belysning av hundratals eldar som tänds vid midnatt för att bränna bort de dåliga, spirituella vibrationerna.
 
San Juans natt
Natten till San Juan är en magisk kväll, full av vidskepelse, där du kan hoppa över brasorna vid midnatt. Brasorna och havets vågor kommer att locka lyckan till dig. I vissa delar av Spanien, som på Galiciens kust, är sardiner en traditionell maträtt, som tillagas på glöden från San Juans eldar . På andra ställen, som i Barcelona eller Valencia, är fyrverkerier i fokus, ifall du är där då, ta dig till en hög plats för att njuta av skådespelet.

11. Boloencierro en Mataelpino, Madrid

Föreställ dig att du springer i full fart medans du försöker fly från en boll som väger 150 kg med över 3 meter i diameter i dina hälar, då har du en verklig bild av hur Boloencierro i Mataelpino går till. Mataelpino är en stad i Sierra de Guadarrama, där en formidabel järnkula täckt med frigolit jagar festens deltagare. 
 
Boloencierro i Mataelpino
Allt är utformat som inför en tjurkörning, men den här gången är inte huvudpersonerna tjurar, utan den enorma boll som rullar i full fart. Barnen kommer också att kunna känna spänningen i loppet, då de flyr från mindre, målade bollar för att öka deras synlighet. Är du redo för en hög dos adrenalin?

12. Vin-slaget i Haro

På morgonen den 29 juni, samlas mer än 10.000 människor på gator och torg i staden Haro, i La Rioja, med ett enda mål: att kasta liter och åter liter vin tills ingen är ren.

Uniformen vid vin-slaget i Haro är: vita kläder och en röd näsduk, men en sekund efter att en raket markerat slagets början, så förändras situationen drastiskt och lila färg, typiskt rött vin dominerar de tidigare vitklädda kropparna.
 
Vinslaget i Haro
Fram tills de 40.000 liter vin som är reserverade för slaget, kommer charangan (ett spansk högljutt band) inte sluta spela populärmusik och deltagarna är förbjudna att sluta skratta och sjunga. Bered dig på att efter slaget ta dig en återställare i form av ett utsökt spanskt vin.

 13. Semana Grande i Bilbao


Att åka till Bilbao är alltid en bra idé. Staden är blomstrande och förändras ständigt och blir attraktiv för dem som vill lära känna den mindre soliga sidan av Spanien. Akademin för Urbanism tilldelade Bilbao Årets Stad 2018, men detta är bara en av anledningarna till att välja denna stad kommer att garantera en oförglömlig semester.

På lördagen den 17 augusti invigs Semana Grande i Bilbao som även kallas Marijaia, Ms. Asusia Nagusia. Det blir 9 dagar av fester, konserter, marknader med hundratals populära aktiviteter runt om i hela staden.

Under festivalens dagar, får du inte missa fyrverkerierna och tävlingarna som belyser stadens himmel varje natt. På natten söndagen den 25:e Augusti, kommer en cermoni att firas, där Marijaia försvinner igen, insvept i lågor. 
 
Aste Nagusia
Spanien erbjuder något mer sällsynta festivaler, men ingen festival eller fest kommer att leva upp till dem vi har sammanfattat i denna lilla guide om Spaniens bästa folkfester år 2019.

Villa i Jávea (Montgo)

 • 3 sovrum
 • 6 sovplatser
 • 2 badrum
 • 320 m² boyta
 • Privat pool
 • Wi-Fi
 • Uteplats
 • Grill
 • Privat parkering
Id: 76658 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 12 511 - 29 483/vecka SEK 1 787 - 4 212/natt Visa detaljer

Bostad på Landet i Carratraca

 • 3 sovrum
 • 8 sovplatser
 • 2 badrum
 • 140 m² boyta
 • 50 m² terrass
 • 15 m² trädgård
 • Wi-Fi
 • Balkong
 • Uteplats
Id: 58152 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 5 912/vecka SEK 1 056/natt Visa detaljer

Lägenhet i Málaga stad (Huelin)

 • 2 sovrum
 • 4 sovplatser
 • 1 badrum
 • 80 m² boyta
 • Wi-Fi
 • Luftkonditionering
 • Värme
 • Parkering
 • Hiss
Id: 56574 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 5 609 - 13 412/vecka SEK 801 - 1 916/natt Visa detaljer
X
Vinn ett presentkort på 750€!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här