De bästa sportevenemangen i Spanien

Brinner du för sport? Hela året är fullpackat med idrottsevenemang av olika slag där du kan engagera dig och uppleva spänningen live.

Vare sig du gillar evenemang i stora arenor, tävlingar eller utomhussport så kommer Spanien hålla många betydelsefulla tävlingar och mästerskap för alla smaker. Så vart du än semestrar i Spanien kommer det finns något för dig att njuta av.

I år kommer de stora sportstjärnorna återvända för att kämpa och försvara sina titlar. Ta reda på var och när de bästa idrottsevenemangen hålls i Spanien.

Spanien runt är en fantastisk cykeltävling

1. Spanien Grand Prix Formel 1, Montmeló

Alla ni som älskar Formel 1 borde definitivt markera det spanska Grand Prix F1 i Montmeló i kalendern. Detta kommer att bli en fartfylld show med några av de bästa förarna i världen, bland annat Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Sebastian Vettel och fler.

Världens bästa F1 förare samlas i maj i Montmeló

2. Red Bull Moto GP 2021, Jerez

Till våren kommer du återigen kunna se stjärnorna bränna asfalt på tävlingen i Jerez under Red Bull Grand Prix i Spanien. Motorister och andra fans kan bara inte missa denna tävling, så se till att inkludera den om du semestrar i Cádiz-provinsen.

Om du inte ska resa till Cádiz i år, oroa dig inte, du kommer fortfarande att kunna få din dos av adrenalin på de tre andra motortävlingarna som hålls på olika platser i Spanien: Barcelona i juni, Aragonien i oktober och Cheste (Valencia) i november. 

I början av maj arrangeras Red Bull Grand Prix i Jerez

3. Andalusiens Valderrama Masters, Cádiz

De bästa golfproffsen kommer till Spanien under Andalucía Valderrama Masters, som hålls på Real Club de Golf de Valderrama i Sotogrande (Cádiz).

Hyr en semesterbostad i Andalusien och ta tillvara på den stora koncentrationen av golfbanor. Dessutom har International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) utmärkt Andalusien till "European Golf Destination of the Year" tack vare kvantiteten och kvaliteten på sina golfbanor.

Real Club de Valderrama är platsen för de bästa golftävlingarna

4. La Vuelta a España - Spanien runt

Till sommaren kommer rampljuset återigen hamna på Spanien i många hem, då "La Vuelta Ciclista a España" tar TV-tittarna genom en stor del av landet.


Cykeltävlingen La Vuelta a España

5. Mutua Madrid Open i tennis

Det fantastiska Caja Mágica de Madrid står återigen som värd för turneringen Mutua Madrid Open Tennis. Vi säger fantastisk eftersom Caja Mágica har rörliga väggar som tillåter matcher att spelas både utomhus och inomhus i samma arena - en perfekt arkitektur för att ge besökarna den allra bästa upplevelsen med några av världens bästa spelare i en av Spaniens bästa städer.

Tenniseliten samlas under Mutua Madrid Open tennis

6. Rally Catalunya Històric-Rally de Les Caves

Årets upplaga av Catalunya Històric-Rally de Les Caves är ännu inte bekräftad.

Detta rally för klassiska bilar kommer att äga rum på en 600 kilometer lång stängd väg som inkluderar etapper som tidigare använts för det berömda Rally Catalunya, en del av VM-tävlingarna i rally.

Om du planerar att semestra i Barcelona i februari, missa inte start- och målgång av loppet. Du får chansen att se fantastiska racerbilar och samtidigt få en smak av adrenalinet under sådana här tävlingar.

Rally Catalunya hålls i slutet av februari

7. El Clásico: Real Madrid mot F.C. Barcelona

När Madrid och "Barca" möts i fotboll stannar hela Spanien upp framför TV:n. Endast ett fåtal har turen att uppleva matchens spänning från läktarna i arenan.

Ingenting är säkert när dessa två fotbollsgiganter möts i El Clásico, den enda som är garanterat är att åskådarna kommer få njuta av världens bästa fotboll med megastjärnorna på planen. Om du har planer på att resa till Madrid för att uppleva denna populära händelse, se till att köpa biljett långt i förväg!

El Clásico är ett måste för fotbollsälskaren

8. Málaga Halvmaraton

Halvmaran i Malaga är ett annat populärt sportevenemang. Efter många år med samma rutt har arrangörerna valt att skapa en ny rutt, som kommer att börja och sluta på samma plats, vilket ger åskådare mycket bättre möjligheter att delta i firandet.

Rutten börjar vid Paseo Central del Parque de Málaga i centrum. Mycket av loppet kommer att gå längs strandpromenaden, både i norra och södra delen av staden. Detta ger stort utrymme för åskådarna och för funktionärerna som delar ut vatten och mat till löparna. Det ger dig också många möjligheter att välja var du vill bo i Málaga för att vara nära detta atmosfäriska event.

Löparna kommer bland annat att passera hamnen, Muelle Uno, Centre Pompidou och den gamla tobaksfabriken som idag rymmer det ryska museet och bilmuseet. På vägen tillbaka mot mål kommer de att passera La Plaza de Merced där Picasso föddes, Picasso-museet, romerska teatern och fästningen Alcazaba. Till slut kommer de att passera Museo de Bella Artes de Málaga innan de korsar mållinjen. 

Om du är löpare kanske du också vill veta mer om de bästa löptävlingarna och maraton som hålls i Spanien.

Halvmaraton i Málaga

Spanjorerna känner starkt för sport med många engagerade och dedikerade atleter och fans, så det är inte förvånande att Spanien står som värd för några av de viktigaste internationella mästerskapen. Även om fotboll fortfarande är "nationalsporten" fortsätter motorsport, tennis och cykling att växa och Spanien har några av världens främsta utövare.

Det finns nästan inget som är lika spännande som live-sport. Nu är det dags för dig att planera din semester till Spanien och vilka event som passar dig bäst.