10 stora sportevenemang i Spanien 2019

Brinner du för sport? I så fall är 2019 ditt år! Hela det kommande året är packat med idrottsevenemang av olika slag som erbjuder något för alla.

Vare sig du gillar evenemang i stora arenor, tävlingar eller utomhussport - så finns det i Spanien 2019. Landet välkomnar under 2019 många betydelsefulla tävlingar och mästerskap, både stora och internationellt erkända tävlingar och idrottare. Så var du än semestrar i Spanien kommer det finns något för dig att njuta av.

Du kommer även att kunna se dina idoler när stora idrottsstjärnor besöker Spanien för att tävla om olika titlar och medaljer. Ta reda på var och när de bästa idrottsevenemangen år 2019 hålls i Spanien:

Spanien runt är en fantastisk cykeltävling

1. Spanien Grand Prix Formel 1 2019, Montmeló

Alla ni som älskar Spanien och som älskar Formel 1 borde definitivt skriva upp datumet 12 maj i era kalendrar! Just detta datumet, i Montmeló, hålls det legendariska, spanska Grand Prix F1. Vem kommer att ta hem segern år 2019? Hittills vet vi bara att Grand Prix Formel 1 kommer att bli en fartfylld show med några av de bästa förarna i världen. Du kommer bland annat att kunna se namn som Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Sebastian Vettel och fler.

I år är Montmeló även huvudplatsen för säsongens testkörningar. Testkörningarna äger rum från den 18 februari till den 21 februari, och sedan från 26 februari till 1 mars. Under dessa datum ges åskådarna ett unikt tillfälle att få en inblick i hur varje lag förberett sig inför den stora tävlingen i maj.

Världens bästa F1 förare samlas i maj i Montmeló

2. Red Bull Moto GP 2019, Jerez

Den 3 och 5 maj kommer du återigen kunna se stjärnorna bränna asfalt på tävlingen i Jerez under Red Bull Grand Prix i Spanien 2019. Se till att inkludera tävlingen i dina planer, ifall du planerar att besöka Cadiz i maj.

Den nuvarande titelinnehavaren är Marc Márquez, men denna års tävling kommer bli spännande då förare som Rossi, Jorge Lorenzo och Pedrosa garanterat kommer göra allt för att lägga handskarna på titeln.

Kommer du att missa Grand Prix 2019 i Jerez? Oroa dig inte, du kommer fortfarande att kunna få din dos av adrenalin på de tre andra motortävlingarna som hålls på olika platser i Spanien: Montmeló i juni, Aragonien i september och Cheste (Valencia) i november. 

I början av maj arrangeras Red Bull Grand Prix i Jerez

3. Andalusiens Valderrama Masters 2019, Cádiz

I oktober 2019 återvänder en av de största golftävlingarna, på europeisk nivå, till Spanien - Andalucía Valderrama Masters (Andalusiens Valderrama Mästerskap). Tävlingen hålls på Real Club de Golf de Valderrama i Sotogrande (Cádiz).

Valderrama mästerskapen är en av de två golftävlingarna på Europatouren som hålls i Spanien under 2019, så det bör inte missas om du får chansen! Dessutom arrangeras tävlingen i slutet av högsäsongen och klimatet i Andalusien är perfekt för att spela och titta på golf. Ifall du vill besöka Andalusien för en golfsemester så se till att boka i tid då många bokar sitt semesterhus långt i förväg.

Visste du att Andalusien är en av de regioner i Europa med den högsta koncentrationen av golfbanor? Dessutom har International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) utmärkt Andalusien till "European Golf Destination of the Year" tack vare kvantiteten och kvaliteten på sina golfbanor.

Real Club de Valderrama är platsen för de bästa golftävlingarna

4. La Vuelta a España - Spanien runt 2019

Från den 24 augusti till 15 september 2019 kommer fokus ligga på "La Vuelta Ciclista a España" (Spanien runt) som kommer att gå igenom en stor del av Spanien. Loppet startar i Salinas de Torrevieja med tre etapper längs Costa Blanca. Det är första gången i La Vueltas långa historia som loppet besöker Salinas de Torrevieja. Hela området omkring Torrevieja har flera fantastiska saltlaguner, och en av de största är den magnifika "saltsjön" i Santa Pola.

Under 3 veckor, i 21 olika stadier, kommer La Vuelta att täcka stora delar av Spanien geografiskt, särskilt längs Medelhavets kust och i många olika bergsområden. Alla etapper är ännu inte kända, men rutten brukar gå igenom de flesta delar av Spanien, från Baskien i norr till Andalusien i söder där cyklisterna förra året passerade spektakulära Caminito del Rey.

Även om rutten ändras från år till år, avslutas den alltid i hjärtat av Spanien: vid den otroliga Cibeles-fontänen i Madrid.

Alla etapper och platser där cyklisterna passerar kommer att meddelas i januari 2019, vilket innebär att efter detta datum kan man planera och anpassa sin resa för att njuta av denna fantastiska cykeltävling på plats.

Cykeltävlingen La Vuelta a España

5. Mutua Madrid Open i tennis

Det fantastiska Caja Mágica de Madrid står återigen som värd för turneringen Mutua Madrid Open Tennis som äger rum den 3 - 12 maj. Vi säger fantastisk eftersom Caja Mágica har rörliga väggar som tillåter matcher att spelas både utomhus och inomhus i samma arena - en perfekt arkitektur för att ge besökarna den allra bästa upplevelsen av tennis.

Tenniseliten samlas under Mutua Madrid Open tennis

6. Bilrally RACC Katalonien – Costa Dorada

För den 55:e gången hålls WRC Rally de España (Rally RACC Katalonien - Costa Dorada) - och i år gäller datumen 24 - 27 oktober. Återigen kommer PortAventura nöjespark i Salou (Tarragona) att vara värd för tillställningen.

Rally RACC Katalonien - Costa Dorada är den enda rallytävlingen som körs på blandat underlag under hela säsongen. Eftersom de två första dagarna körs på asfalt och den sista dagen körs på både jord, grus och asfalt så krävs en förmåga att anpassa sin körning till de olika underlagen för att inte förlora kontrollen eller hastigheten under tävlingen.

Denna rallytävling, som korsar hela Costa Dorada med gasen i botten och en sladd i varje sväng, är den tredje och näst sista deltävlingen i FIA World Rally Championships, som kommer hålla sin sista tävling i Australien i november. Den största nyheten under 2018 var en ny teknisk föreskrift som gör det möjligt att delta i tävlingarna med mer spektakulära fordon - mer om vad det innebär kommer vi att få se i oktober!

Fartfyllt under Rally RACC Cataluña

7. El Clásico: Madrid mot Barcelona

När Madrid och Barca möts i fotboll stannar hela Spanien upp framför TV:n. Endast ett fåtal har turen att uppleva matchens spänning från läkarna i arenan. Denna säsong hade Barcelona fördelen av att spela den första matchen på Camp Nou, en batalj som laget vann. Nu har Real Madrid trycket på sig att vinna nästa El Clásico-match.

Ingenting är säkert när dessa två fotbollsgiganter möts i El Clásico, den enda som är garanterat är att åskådarna kommer få njuta av världens bästa fotboll med megastjärnorna på planen.

Den andra matchen mellan Real Madrid och Barca kommer att spelas helgen 1 till 3 mars 2019 på Santiago Bernabéu. Det exakta datumet kommer att släppas endast några veckor före matchen, så var på tårna i början av februari om du vill säkra en biljett!

El Clásico är ett måste för fotbollsälskaren

8. Multisport VM-festivalen 2019

Multisport VM-festivalen kommer att hållas i galiciska Pontevedra från 27 april till 4 maj 2019. Denna tävling är en helt ny föreställning eftersom det första multisport-VM:et hölls i Kanada 2017. Målet är att samla så många professionella idrottare och amatörer som möjligt (från olika sporter) för att ha en bra vecka tillsammans, med många event.

Disciplinerna omfattar två eller flera olika sporter, som standard "Duathlon" med löpning, cykling och löpning, respektive 5 km - 10 km - 2,5 km, eller Aquabike, som är simning och cykling (3000 m - 120 km). Det kommer också att finnas två typer av triathlon: långdistans med simning, cykling och löpning (3.000 m - 120km - 30km) och det lite mindre kända Cross Triathlon, med simning, cykling och löpning (1,000 m - 30km - 10km) som utförs på ojämn terräng.

Upplev Multisport-VM i Pontevedra

9. Öppen vecka och VM i Europajolle 2019

Om du gillar segling och tävling måste du ta en tur till hamnen El Balis i Sant Andreu de Llavaneres, 40 km norr om Barcelona. Här på Club Nautic El Balis hålls VM i Europajolle från 4 till 11 augusti, med öppna event från 29 juli till 3 augusti 2019.

Fram till 2004 var Europajolle (enmansjolle) en del av de olympiska disciplinerna för kvinnor, men trots att den tagits ur det olympiska programmet är det fortsatt en mycket intressant och rolig båt att se i action. Den väger bara 45 kilo och används ofta som träningsredskap för unga sjömän, eftersom den är känd för sina goda seglingsegenskaper.

Detta område är idealiskt för segling och mästerskap. 2018 organiserade hamnen i Sant Andreu de Llavaners världsmästerskapen i Finnjolle, och bara 40 km längre söderut hölls de olympiska sommarspelarna 1992. Du kan kombinera en semester på Sant Andreu de Llavaneres med 48 timmar i Barcelona, vilket är tillräckligt för att ta in den vibrerande atmosfären i denna metropol.

10. Málaga Halvmaraton 2019

Den 24 mars 2019 hålls det populära halvmaratonet i Málaga för 29:e gången. Efter 28 år med samma rutt har arrangörerna valt att skapa en ny rutt, som kommer att börja och sluta på samma plats, vilket ger åskådare mycket bättre möjligheter att delta i firandet.

Rutten börjar vid Paseo Central del Parque de Málaga i centrum. Mycket av loppet kommer att gå längs strandpromenaden, både i norra och södra delen av staden. Detta ger stort utrymme för åskådarna och för funktionärerna som delar ut vatten och mat till löparna. Det ger dig också många möjligheter att välja var du vill bo i Málaga för att vara nära detta atmosfäriska event.

Löparna kommer bland annat att passera hamnen, Muelle Uno, Centre Pompidou och den gamla tobaksfabriken som idag rymmer det ryska museet och bilmuseet. På vägen tillbaka mot mål kommer de att passera La Plaza de Merced där Picasso föddes, Picasso-museet, romerska teatern och fästningen Alcazaba. Till slut kommer de att passera Museo de Bella Artes de Málaga innan de korsar mållinjen. 

Du hittar rutten här så att du kan förbereda dig för evenemanget. Det finns många saker att se när du går runt i Málaga, så du behöver inte vara en löpare för att utforska denna vackra stad.

Spanjorerna känner starkt för sport med många engagerade och dedikerade atleter och fans, så det är inte förvånande att Spanien står som värd för några av de viktigaste internationella mästerskapen. Även om fotboll fortfarande är "nationalsporten" fortsätter motorsport, tennis och cykling att växa och Spanien har några av världens främsta utövare.

Det finns nästan inget som är lika spännande som live-sport och nu när du vet var de bästa idrottsevenemangen arrangeras i Spanien 2019, varför inte besöka ett evenemang i världsklass?

Lägenhet i Playa Honda Lanzarote

 • 1 sovrum
 • 2 sovplatser
 • 1 badrum
 • 55 m² boyta
 • Wi-Fi
 • Delad pool
 • Balkong
 • Solsängar
 • Parkering
Id: 68986 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 3 593 - 5 133/vecka SEK 513 - 802/natt Visa detaljer

Villa i Sant Miquel de Balansat

 • 7 sovrum
 • 14 sovplatser
 • 6 badrum
 • 1 badrum
 • 300 m² boyta
 • Wi-Fi
 • Privat pool
 • Satellit
 • Grill
Id: 41015 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 65 396 - 121 066/vecka SEK 9 342 - 17 295/natt Visa detaljer

Villa i Nerja

 • 2 sovrum
 • 4 sovplatser
 • 1 badrum
 • 85 m² boyta
 • 30 m² terrass
 • Privat pool
 • Wi-Fi
 • Terassmöbler
 • Solsängar
Id: 55433 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 4 406 - 14 469/vecka   Visa detaljer
X
Vinn ett presentkort på 750€!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här