Var ska man bo i Malaga?

Det är både vackert, soligt, modernt och kosmopolitiskt i huvudstaden på Costa del Sol. Ja, vi pratar om Málaga!

Många av dem som inte bor i staden använder semesterdagar, långhelger och helgdagar för att besöka Costa del Sols "hjärta". För många handlar det om att njuta av en underbar strandsemester och känna den fantastiska brisen från Medelhavet.Det finns många bra skäl att åka till Málaga: Museum, historia och kultur, fisk och andra skaldjur, påsk Semana Santa, sol, hav, stränder och inte minst konst! För att inte tappa bort dig i storstaden kommer vi att ge dig våra bästa resetips till vart du bor i Málaga, beroende på vilken typ av semester du önskar dig.

Katedralen i Málaga

Var du ska bo om du är på en kulturresa

 

För dem som är intresserade av konst, historia och kultur så har staden Málaga allt. Det finns stadskonst, museum, ikoniska sevärdheter och många kulturella evenemang och festligheter som är värda att uppleva, till exempel Feria de Málaga i augusti eller Semana Santa under påskveckan, vilka båda är av stort intresse för internationell turism.

 

Var man bor i Málaga:

Att bo i lägenheterna i La Malagueta är den perfekta utgångspunkten. Härifrån kan du gå till La Alcazaba, den romerska teatern, katedralen i Málaga eller, om du är i god form, gå hela vägen upp till Gibralfaros fästning.

Málaga med Alcazaba och Teatro Romano

Om du bor i La Malagueta, vid havet och Málagas hamn, rekommenderar vi också ett besök på Museo Alborania (vid palmträdgården i fribåtshamnen) för att få en närmare inblick i det marina livet i Alboránhavet (den västra delen av Medelhavet).
 

Även i La Malagueta, intill Muelle Uno ("Utk 1") hittar du Pompidou-centret i Málaga. Detta konst- och kulturcenter ligger i Cubo del Muelle Uno (den färgglada kuben) och har en permanent utställning och flera årliga och tillfälliga utställningar.

I samma område är Plaza de Toros de La Malagueta (den gamla tjurfäktningsarenan i staden) byggd i neomudejar-stil och förutom tjurfäktning används den också för konserter och större evenemang.
 
Det centrala området för utomhus-graffitikonst i Málaga är Barrio del Soho. På gatorna här hittar du verk av kända gatuartister som Obey and D * Face. Om du ska övernatta i Malaga och väljer att hyra ett semesterhus i Soho, kommer du att få nära kontakt med konsten helt gratis. I Soho kan du också besöka CAC (Contemporary Art Center) där det finns tillfälliga utställningar året runt.
 
Urban konst i Málaga
 
I Huelin, väster om Málaga centrum, hittar du kulturella utbud i den gamla tobaksfabriken känd som La Tabacalera. Denna byggnad rymmer två stora och viktiga museum för staden Málaga:
 
Bilmuseet, som har en privat samling av veteranbilar samt tillhörande historiska haute couture kläder, och det Ryska museet. Om du bor i Huelin är du mycket nära dessa två vackra museer.

 

En semesterlägenhet i Málagas historiska centrum är perfekt när du reser på en kulturell semester till staden. I Malaga föddes Pablo Picasso och staden hyllar den lysande konstnären med både sitt eget Picassomuseum och ett museum i huset där konstnären föddes Casa Natal.

Om du är intresserad av tavlor från det sena artonhundratalet och början av nittonhundratalet och i synnerhet andalusisk konst, då är Museo Carmen Thyssen i Malaga ett måste. Andra museer som rekommenderas är MIMMA - Museet för interaktiv musik i Malaga, Museo de Artes y costumbres (konst- och kulturmuseet), Vinmuseet, konstnären Felix Revello de Toro Museum och Museo del Arte Cofrade ( "påskveckans museum").

Var du ska bo i Malaga under en sol- och badsemester

Alla stränder i staden Málaga ligger nära stadens centrum.

Området El Palo (östra Malaga) är ett glatt familjeområde. Husen ligger bara några steg från havet, många av dem på stranden med restauranger som erbjuder läckra churros med choklad till frukost, glasstånd, butiker och stormarknader. Det finns flera lekområden för barn direkt på stranden. För detta rekommenderar vi särskilt Playa Virginia och Playa de la Milagrosa.

Candado Beach ligger precis innan där El Palo-distriktet börjar, intill marinan. Detta är en strand som är knappt 200 meter lång och 30 meter bred. Strandrestaurangen här är ett bra alternativ om du vill njuta av en måltid på en elegant plats med utsikt över marinan och havet. Det är vanligtvis många människor här under sommarmånaderna. En semesterbostad i El Candado är perfekt för dem som söker närhet till stranden och som gillar att vara lite längre bort från metropolens livliga gator.

El Palo-stranden i Málaga
 
Pedregalejo distriktet (öster om Málaga) är ett lugnt familjeområde. Stranden är mycket populär och är välbesökt under sommarmånaderna. Det finns flera utmärkta restauranger, de flesta av dem har fisk och skaldjur som specialitet. En av de bästa sakerna man kan göra på denna strand är att börja dagen med en frukost på en av sittplatserna utomhus på stranden, något som lokalbefolkningen älskar att göra, särskilt på helgerna.

El Limonar-distriktet har en välkänd stadsstrand: Playa de la Caleta. Denna strand är 1000 meter lång och 25 meter bred och ligger mellan Los Baños del Carmen och La Malagueta (Málaga centrum).

La Malagueta i stadens centrum är ett grannskap med ett utmärkt läge, precis vid centrum och Málaga hamn. Stranden är 1200 meter lång och 45 meter bred. Detta är en av de mest populära stränderna i staden och därför är det också en av de mest besökta.
 
La Malagueta-stranden i Málaga
 

Huelin, väster om Málaga centrum, är ett familjeområde beläget direkt på stranden och bara fyra kilometer från Málagas historiska centrum. Både San Andres och La Misericordia stränder är två stadsstränder nära Huelin och rekommenderas om du letar efter en sol-  och strandsemester i ett lugnt område.

 

Var du ska bo i Malaga under en stadsweekend

 

Malaga är en idealisk stad att resa till för en stadsweekend, men då är det också viktigt att du bor nära stadens främsta attraktioner och faciliteter, för att hinna med allt du vill under din semester.

Om du bor i den historiska stadskärnan under din semester i Málaga, är du bokstavligen bara några steg från de populäraste museerna, restaurangerna och modebutikerna. Dessutom kan du bo i lägenheter som är typiska för Málaga i hjärtat av det historiska centrum, som också huser rum för moderna lägenheter - oavsett om du letar efter en romantisk semester, shoppa eller bara få några avslappnande dagar på Costa del Sol.
 
Rooftop bar i Málaga
 

Om du känner för att koppla av från den livliga atmosfären i staden kanske du vill tillbringa din semester i Pedregalejo som ligger bara fyra kilometer från stadens centrum. Stadsdelens charm beror främst på stranden och strandpromenaden. En lugn plats med de bästa fiskrestaurangerna, och perfekt för dem som vill kombinera sin korta vistelse i staden med en joggingrunda eller en promenad längs strandkanten.

 

Pedregalejo-området i Málaga
 

Att hyra ett semesterhus i El Palo är perfekt för dem som har tre eller fyra dagar i Málaga, det ligger endast fem kilometer från centrum. El Palo har alla de tjänster och faciliteter du kan önska dig. Det är ett livlig och populär stadsdel som passar perfekt för en kort semesterresa, samtidigt som det ligger precis vid stranden, där du kan promenera till stadens centrum längs strandpromenaden eller ta en lokal buss.

 

Var du ska bo i Málaga när du vill shoppa under din semester

 

Den eleganta stilen bland människor i Málaga beror på de många exklusiva butikerna i staden. Málaga är ett turistmål för shopping med sina otaliga butiker och köpcentrum.

Med allt från väsk- och smyckesbutiker till de bästa sport- och modebutikerna, juvelerare, optiker och barnmode, Malaga har något för alla. Det är en populär plats att shoppa på, särskilt för turister från Nordeuropa och på grund av de låga priserna.

Shoppinggatan Calle Larios i Málaga
 
Det historiska centrumet är utan tvekan den perfekta platsen att handla i Málaga. Flera av gatorna i staden är gågator där du kan promenera och fönstershoppa i din egna takt. Calle Larios, huvudgatan i staden, är en av de mest kända shoppinggatorna i Europa och är ett bra ställe att starta shoppingrundan. Längs den 350 meter långa gatan ligger de bästa modebutikerna. Från Calle Larios finns det shoppinggator och gränder i alla riktningar.

Området La Malagueta är idealiskt på grund av hur när det är till Muelle Uno, fritidsbåtshamnen i Málaga, med sina eleganta butiker och restauranger. La Malagueta är ett alternativ för dem som planerar en shoppingresa i Málaga, - bara några steg från stadens centrum.

 

De bästa stadsdelarna att bo i Malaga för en lyxsemester


Att besöka Malaga och promenera nära havet är i sig lyxigt, och speciellt tre kvarter är relevanta om du vill ha en lyxig semester i staden Malaga.

Barrio de la Malagueta, kvarter som ligger i centrala Málaga, med sin fantastiska strand uppkallad efter byn, med många ståtliga byggnader med utsikt över havet, rekommenderas starkt för din kommande lyxresa. Särskilt på grund av sitt läge nära Muelle Uno (en av de största turistattraktionerna i Málaga).

Många av de lägenheter som erbjuds i La Malagueta är utformade för en lyxig vistelse, de flesta med en fantastisk utsikt över hamnen eller havet och med sina moderna interiörer och designmöbler som även uppfyller kraven för de mest krävande besökarna.
 
Takvåning i Málaga
 
Ett semesterhus i stadsdelen Pinares de San Antón är idealiskt för dem som vill ha en plats bara fem kilometer från centrala Málaga, samtidigt som de är i en naturlig och levande miljö. Pinares de San Antón är ett bostadsområde öster om Málaga, beläget på Monte San Antón-kullen, i ett tall-landskap. Många av bostadärna här är spektakulära och har ofta en egen pool. Dessutom har denna exklusiva stadsdel en bra tennisklubb där du kan gå en tenniskurs under din semester.

Málagas historiska centrum med sina eleganta och lyxiga takterrasser och semesterlägenheter, med sina jacuzzis på terrassen, är en femstjärnig "extra"-upplevelse när du både kan bo i och utforska staden utan att lämna området.

El Limonar är en av de bästa stadsdelarna i Málaga. Det var tidigare ett bostadsområde för den övre medelklassen i Málaga, där villor och statliga byggnader speglar hur livet var i slutet av 1800-talet. Idag är det möjligt att hyra fritidshus i El Limonar ett grannskap som erbjuder villor med trädgårdar och pool, mycket nära stranden i ett lugnt bostadsområde.

 

De bästa områdena för en budgetsemester i Malaga

 

Det finns ingen anledning att spendera en förmögenhet på boende i Malaga under din semester. Om du väljer en billigare stadsdel i Málaga, kan du spara stora belopp och spendera dessa pengarna på något roligare än tak över huvudet.

I närheten av El Palo kan du bo väldigt nära stranden och använda flera busslinjer (linje 11 och 3) för att nå Málaga centrum. Ett fritidshus i El Palo är möjligt att hyra från 50 euro per natt. Då kan du också njuta av alla bekvämligheter, affärer och restauranger som detta grannskap erbjuder.
 
Semesterbostad vid El Palo-stranden i Málaga
 
Distriktet Pedregalejo är också ett intressant alternativ för att bo i Málaga, från € 50 per natt medan det ligger inom gångavstånd till stranden.

I Huelin är det lätt att hitta semesterbostäder nära stranden. Familjer eller grupper på fyra personer kan hitta boende från €132 per natt.

Ciudad Jardín är en annan bra och aktuell stadsdel för din semester, bara 10 minuter från det historiska centrum, med rimliga priser på semesterbostäder.

 

De bäste områdena för en familjesemester i Malaga

 

På en familjesemester till Málaga måste du vara uppmärksam på vilka stadsdelar som är bra för barnen. Det betyder platser och områden i staden som har faciliteter för barn, som parker, hinderbanor och andra saker som barn tycker om.

Huelin är lämpligt för barn. Bredvid stranden ligger en park, Huelin Park, med ett grönt område på 32.000 kvadratmeter med en liten sjö. Ett litet paradis i staden med barn- och sportområden.

Málaga historiska centrum kan också tillgodose en familjesemester. Här kan du känna dig trygg eftersom det är nästan bara gågator här. Málaga Park är en oas i staden där du kan promenera lugnt och dina barn kan ha roligt i de områden som är organiserade för dem. Från Málaga hamn, precis intill det historiska centrumet, finns båtar som kan sightseeinga dig runt bukten i Málaga. Du kommer också att vara precis vid det 70 meter höga pariserhjulet, vilket gör att du kan se staden Málaga i fågelperspektiv under den 15-minuter långa resan.

Det lugna området Pedregalejo rekommenderas också för familjer. En av attraktionerna är en linbana med en lekplats på Pedregalejo Beach, vilken besöks dagligen av många barnfamiljer. På sommaren är det också underbart att vara på stranden. Och i de restauranger och chiringuitos som finns här, vet de vad de erbjuda de yngsta i familjen.

Playa de Pedregalejo-området i Málaga

El Palo-distriktet ingår också i listan över rekommenderade områden i Málaga för familjer med barn. Staden har många lekplatser längs stranden, från Playa Virginia till Puente del Arroyo Jaboneros. Här finns också en linbana som ligger bredvid bron. Hela promenaden som går längs Palo Beach är idealisk för rullskridskor och cykling.

De bästa stadsdelarna i Malaga för fest

I Málaga finns det två faktorer som garanterar att gå ut och ha en kul kväll blir en succé. För det första är klimatet trevligt 365 dagar om året, och för det andra är det god stämning och vänlighet hos Málagas invånare, vilket är ett sant nöje för alla som besöker staden.

Om du vill åka till Málaga för att prova utelivet, är du förmodligen intresserad av att veta vilka områden som är bäst när det gäller nattliv, pubar, barer och takterrasser.

Först och främst rekommenderas stadens historiska centrum, eftersom det har varit och är fortfarande platsen att ha roligt på, i huvudstaden på Costa del Sol.
 
Takterrassen på Club del Chinitas i Málaga

För att ta en drink erbjuder takterrasserna i det historiska centrum en avslappnad atmosfär. Oasis Terrace, Batik, La Terraza del Chinitas, AC Málaga Palacio och San Juan Terrace är några av de bästa tipsen för dem som vill njuta av en drink med utsikt över staden och i en miljö som du förmodligen kommer att älska.

För att uppleva livemusik är den legendariska ZZ Pub en klassiker. ZZ Pub är öppen varje dag och ger dig det bästa av soul, rock, indie, funk och blues.

Mojitos i Málaga
 
I närheten av Soho är La Fábrica de Cerveza en säker vinnare om du vill njuta av öl från mikrobryggor i ett 1200 kvm vardagsrum med livemusik varje dag och konstutställningar.

Pedregalejo-området bjuder på speciella nätter under stjärnhimmeln med sina många uteserveringar längs strandpromenaden. La Tortuga, Pedrega eller Spa är några av de platser som rekommenderas för en drink på grund av den trevliga atmosfären och ljudet av vågorna i bakgrunden som bryter mot stranden.

De områden du bör undvika i Málaga


Den norra delen av staden består av två perifera kvarter med flerbostadshus som ligger långt ifrån turistattraktionerna i själva staden. Därför är dessa kvarter, kallade Palma och La Palmilla, inte särskilt intressanta. Det sistnämnda rekommenderas inte. Det är inte så att det är dåligt här, utan främst på grund av att området är lite långt borta från stadens centrum.

När du besöker Málaga, kommer du säkert att vara i området runt stadens historiska centrum och naturligtvis också på stranden.

Málaga är en säker stad och det finns ingen plats som nämns i denna artikel där du har anledning att inte känna dig trygg och på gott humör.