12 spännande evenemang för löpare i Spanien 2019

Löpning är en stor sport i Spanien som, för varje år, får fler entusiaster på grund av det ökade intresset för träning, motion och hälsa. Just därför finns alla slags tävlingar i Spanien; spår, maraton och halvmaraton, som hålls i de bästa internationella tävlingsformerna.

Under många av dessa tävlingar så löper man genom den fantastiska naturen i landet, som tillsammans med den härliga temperaturen på klimatet, gör det till en av de bästa platserna att njuta av en springtur.

Vill du testa dina gränser? Semestra i Spanien och upptäck de bästa tävlingarna och maratonen!

Valencia Maraton

1. EDP Bilbao Nattmaraton 2019

I oktober kommer tävlingen "EDP Bilbao Night Marathon" tillbaka för det 11:e året i rad - ett perfekt tillfälle att testa din kondition och utforska de mest symboliska platserna i staden på nära håll. Under år 2018 var deltagarantalet all-time-high med nästan 12 000 löpare från 54 olika länder.
 
"EDP Bilbao Night Marathon" står markerad i "Real Federación Española de Atletismo" (RFEA), vilket är den Kungliga Spanska Friidrottsfederationens officiella idrottskalender. Nattmaratonet i Bilbao är det största maratonet som hålls på natten och därför kommer du även att kunna ta del av spektakulära fyrverkerier och ljusshower - en självklarhet när stora tillställningar hålls i Spanien.
 
 
Bilbao Nattmaraton

Maratonet har tre olika varianter som du kan delta i: ett helt maraton (42 km), ett halv maraton (21 km) och en 10 km tävling som kallas "Pirat-tävlingen". De två förstnämnda tävlingarna passar bättre för de som tränar mycket och ofta. Den sistnämnda tävlingen passar bättre för dig som vill utmana dig själv för en dag eller springa/promenera med en vän. Tillställningen är ett bra sätt att få nya perspektiv av staden Bilbao!

2. Menorca Cami de Cavalls Epic 360º Trail

Under den 8:e, 9:e och 10:e mars återvänder Epic Trail 360º till Menorca. Epic Trail 360º är en tävling som sträcker sig 157 km och delas in i tre olika faser. Varje fas går längs ett nytt område - du kommer att tävla både längs kusten och inåt landet i Menorca. Under denna tävlingen kommer du verkligen att kunna njuta av platsens skönhet och de olika landskapen som erbjuds av ön.
 
Sedan, strax efter Epic Trail 360º, startar den 17:e maj Compressport Menorca Camí de Cavalls Trail. Tävlingen är en av de längsta och mest utmanande i både Spanien och i Europa, här får du verkligen testa dina gränser medan du får uppleva kusten och Medelhavet längs med vägen. Längs tävlingens 185 km långa sträcka kommer du att upptäcka olika former av paradiset; grönområden, stränder och fantastiska panoramavyer som garanterat kommer att göra ditt kämpande mycket mer njutbart.
 
Trail Menorca Camí de Cavals

Återigen så kommer det att finnas två olika former av tävlingen. Den ena varianten av tävlingen startar 8.30 på morgonen och den andra klockan 14.30, båda utgår från Plaça dels Pins i Ciutadella. För den första varianten så kommer löparna att ha en maxtid på 40 timmar. För den andra varianten så får löparna högst 34 timmar på sig att slutföra utmaningen.  

Trail Menorca Cami de Cavals

3. Kanarieöarna, InfinityXtreme 2019

I juli startar återigen en av de tuffaste idrottsevenemangen i Spanien på Kanarieöarna - Infinity Xtreme i staden Puerto de la Cruz. Denna extrema tillställning består bland annat av två hinderbanor, reserverade endast för de starkaste och modigaste.
 
Tävlingen har två olika varianter; Infinity Xtreme Sprint som går ut på att slutföra en 5 km hinderbana på mindre än en timme, och Infinity Xtreme Radical där den tävlande springer hinderbanan två varv (10 km totalt) inom en maximal tid två av timmar. När du besöker Infinity Xtreme så kommer du att få ett komplett program över aktiviteterna som du kan delta i under tillställningen. 
 
Varje tävling har en kvot på max 550 tävlande, så det är viktigt att du registrerar dig så tidigt som möjligt för att garantera din plats och det kan även underlätta att vara ute i tid om du vill hyra ett fritidshus på Kanarieöarna under tävlingen. För varje år så växer tävlingen mer och mer och lockar fler besökare nu än någonsin tidigare, även internationellt. 
 
Infinity Xtreme Teneriffa

4. Valencia-Trinidad Alfonso EDP Maraton

För ännu ett år förvandlas staden Valencia, i december, till en hemmaarena för idrottsevenemanget Valencias Maraton, även kallat Maraton Trinidad Alfonso. Ursprunget och rötterna till detta maraton går ända tillbaka till 1981 och har, sedan dess, anordnats varje år. Vädret och temperaturen i Valencia i december är milt, vilket kommer att göra maratonet mer behagligt än det skulle varit under Valencias varma sommardagar.

Både start- och mållinje för maratonet ligger i det spektakulära området vid City of Arts and Sciences (Ciutat de les Arts i les Ciències på spanska) - en oerhört vacker och unik plats att starta och avsluta loppet! De sista metrarna fram till mållinjen består dessutom av en gångväg som leder dig över vattnet och in i mål. Många tillställningar i Valencia brukar hållas just vid City of Arts and Sciences på grund av dess ståtliga arkitektur. 

Maratón de Valencia

5. Maraton och Halvmaraton på Ibiza

Den 6:e april 2019 hålls, för tredje gången, Ibiza Maraton - en tillställning som startats i hopp om att bli ett europeiskt riktmärke i löpningens värld. Loppet kommer att starta tidigt på eftermiddagen i staden Ibiza, sedan gå runt de absolut vackraste delarna av ön och tillslut avslutas i staden Santa Eulária des Riu.

Upp till 3.000 löpare, från flera olika länder, förväntas att delta. För att locka en ännu bredare publik, kommer en stor mässa, Touribisport, och flera mindre löpartävlingar att organiseras samtidigt.

Ibiza 12k kommer hållas samma dag som Helmaratonet, och börjar och slutar i staden Eularia des Riu. Registreringen för båda loppen har redan startat. Den 28:e april 2019 kommer även ett halvmaraton (21 km) att hållas på ön.

Halvmaratonet avgår från San Jose och går i mål i staden Ibiza. Registreringen för halvmaratonet öppnas den 1:a november 2018.

Både Ibiza och de andra Balearerna erbjuder optimala förutsättningar för att kunna njuta av din löpning med härligt väder och en vacker omgivning. 

Springa på Balearerna

6. Ultra Run Sierra Nevada 2019

Ultra Sierra Nevada kommer att hållas under loppet av två dagar, den 12:e och 14:e juli. Registreringen för tävlingen är redan öppen, så om du känner för en utmaning så är det dags att boka! Det senaste året deltog 1300 löpare från mer än 35 olika nationaliteter i den fantastiska tävlingen!

Startpunkten för tävlingen kunde inte varit bättre då den ligger i det vackra, historiska centrumet i Granada, under det otroliga Alhambra, och sedan fortsätter loppet mot skidorten Pradollano. Återigen har årets Ultra Sierra Nevada fyra olika versioner av tävlingen: Ultra 100 km, en slinga på 62 km, ett 40 km maraton och Urban, som är en 6 km lång slinga. Det är stor variation i loppen så du kommer garanterat att hitta något som passar just dig!

Ultra Sierra Nevada

7. Halvmaraton i Fornells på Menorca

I april 2019 återvänder, för sjunde gången i rad, Fornells halvmaraton, som mer och mer ses som ett obligatoriskt lopp för de som älskar att löpa. Detta lopp är perfekt för dig som vill upptäcka den otroliga naturen på ön Menorca på ett nytt sätt.

Ett halvmaraton är 21 kilometer långt och just det på Menorca utgår från byn Es Mercadal. Under loppet springer du förbi Tramontana och sedan vidare till byn Fornells, där mållinjen finns. Under hela loppet kommer du att få njuta av fantastiska vyer och friska vindar från Medelhavet. För att komma till byn Es Mercadal så kan du antingen hyra en bil eller så kan du boka en bussbiljett till bussarna som avgår från Fornell. Bussbiljetterna kan reservas online, i samband med att du betalar registreringsavgiften för halvmaratonet.

Det finns även ett kortare 10 km långt stadslopp, som börjar och slutar i den vackra fiskebyn Fornells.

8. Maratón de Málaga

Klockan 9.00 den andra söndagen i december så ekar startskottet för Malagas maraton genom gatorna. Malagas maraton anses av många som ett av de bästa maratonloppen i hela Spanien. Vägen för loppet är ganska platt och rak, och det går längst de viktigaste platserna i staden: den historiska stadskärnan, hamnen och strandpromenaden.

Många löpare hyllar organisationens arbete, som varje år försöker förbättra maratonet genom att lyssna på deltagarnas och allmänhetens synpunkter. Om du besöker Malagas maraton så kommer du att märka att inget saknas. Det senaste året fanns otaliga hjälpstationer på plats, fem av dem med sjukvård, som visar sig oftare ju närmare mållinjen du kommer. 

Maraton i Málaga

Om du vill besöka soliga Málaga och börja med ett mindre lopp för att förbereda dig inför Malagas maraton så kan du delta i Malaga halvmaraton. Den kommer att hållas den 24:e mars och löper, även den, genom de viktigaste platserna i staden. Det finns platser för 7500 löpare och registreringen är öppen fram till 14:e mars.

Ladda ner rutten för Malagas halvmaraton.

9. Teneriffa Bluetrail

Bluetrail på Teneriffa är det bergslopp som äger rum på högst höjd i hela Spanien och klassas som ett av de tuffaste i Europa. Loppet måste definitivt vara något speciellt, under de tre första veckorna av registreringen 2018, gick 2000 av de 2700 tillgängliga platserna åt direkt.

Tenerife Bluetrail

Kanske loppets popularitet beror på den vackra havsutsikten, att man springer på en 3500 meters höjd, att man passerar vackra vulkaniska landskap och når den högsta toppen i Spanien, Teide? Eller så är det kanske på grund den stjärnspäckade natthimlen som uppmärksammats för sin skönhet? En sak är säker - du kommer inte att glömma detta tuffa och förtrollande vackra lopp. 

Teneriffa Bluetrail

Bluetrail på Teneriffa 2019 kommer att hållas den 8:e juni och erbjuder fyra olika varianter: Ultra 97 km, Trail 66 km, 43 km maraton eller ett halvmaraton på 20 km. För idrottare med funktionshinder finns det även tre kortare rutter: 1.2 km, 3.7 km och 8 km.

All information om Bluetrail på Teneriffa.

10. EDP Rock ´n´ Roll Madrid 2019 Hel- och Halvmaraton

Den 28:e april kommer Madrid Maraton, mer känd som Rock 'n' Roll Maraton EDP Madrid, att hållas för fyrtioförsta gången i rad. Madrid Maraton 2019 förväntas vara den mest trafikerade och välbesökta tillställningen av alla sina föregångare, med upp till 37.000 löpare totalt.

Rutten har ändrats från förra året, och under 2019 kommer startskottet för Madrid Rock 'n' Roll Maraton att gå på Paseo de la Castellana. Rutten fortsätter förbi de viktigaste sevärdheterna i staden, inklusive Puerta del Sol, Atlético Madrids nya stadium och slutar vid Fuente de Neptuno (Neptunus fontän), precis intill El Parque de El Retiro. Under hela loppet kommer du att hitta olika stationer med vätska och tilltugg. Livemusik och den festliga stämningen gör detta maraton till ett av de mest livade i hela Spanien.

Edp Rock´n´Roll Madrid

Det finns tre varianter: ett 42 km klassiskt maraton (max. kapacitet: 15 000 deltagare), ett halvmaraton på 21 km (max. kapacitet: 17 000) och ett kortare lopp på 10 km med högst 7000 deltagare.

Ladda ner rutten för EDP Rock ´n Roll Madrid Maraton.

11. The Sherry Maraton, Jerez de la Frontera

Om att springa är din stora passion, men samtidigt vill upptäcka och njuta av andra kulturer medan du är på en löparresa, så är detta evenemanget för dig. Sherry Maraton (körsbärsmaratonet) som hålls i Jerez de la Frontera i Andalusien erbjuder en intressant möjlighet att kombinera sport med besök till de gamla vingårdarna där du kan lära dig mer om sherry-vinregionen, på den vackra andalusiska landsbygden. Under 2019, den 28:e april, kommer maratonet att anordnas för den tredje gången.

Själva vägen man springer, går genom stadens gator de första kilometerna och tar dig genom den imponerande landsbygden i Jerez, som består av ett böljande landskap med vackra vingårdar under den värmande andalusiska solen. För att lära dig mer av vinet och historien så kan du välja mellan ett glas vatten eller ett glas sherry under loppets pauser. 

Förutom helmaratonet har även en 10 kilometer lång rutt förberetts. Programmet för evenemanget innehåller flera aktiviteter för deltagarna, så att de kan få uppleva områdets traditioner och attraktioner.

Sherry Maraton - Jerez de la Frontera

Ovanstående är en lista över de bästa idrottsevenemangen som hålls i Spanien. Som ni kan se erbjuder Spaniens löp-tillställningar som passar allas smaker och nivåer - från bergstävlingar och stadsmaraton till att springa längs med vackra stränder och få njuta av havsbrisen.

Om du vill känna spänning samtidigt som du njuter av naturen och tänjer dina gränser så rekommenderar vi att du registrerar dig till något av dessa lopp så snart som möjligt.

Villa i Jávea (Balcon al Mar)

 • 2 sovrum
 • 4 sovplatser
 • 1 badrum
 • 95 m² boyta
 • Privat pool
 • Wi-Fi
 • Uteplats
 • Grill
 • Privat parkering
Id: 39626 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 5 453 - 18 966/vecka SEK 779 - 2 709/natt Visa detaljer

Lägenhet i Barcelona stad

 • 3 sovrum
 • 8 sovplatser
 • 2 badrum
 • 135 m² boyta
 • 50 m² terrass
 • Wi-Fi
 • Terassmöbler
 • Hiss
 • Luftkonditionering
Id: 45953 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 7 610 - 29 036/vecka SEK 1 087 - 4 148/natt Visa detaljer

Villa i Jávea (Toscal)

 • 7 sovrum
 • 12 sovplatser
 • 5 badrum
 • 1 badrum
 • 450 m² boyta
 • Privat pool
 • Wi-Fi
 • Uteplats
 • Grill
Id: 76936 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 38 650 - 79 931/vecka SEK 5 521 - 11 419/natt Visa detaljer
X
Vinn ett presentkort på 750€!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här