Valencia - Höstens sport event

Valencias stränder och spektakulära byggnader, bland annat den historiska gamla staden och det moderna City of Arts and Sciences, har hjälpt bygga och hålla några av världens viktigaste sportevenemang.  

City of Arts and Sciences, Valencia

Staden har fått besök av kända och duktiga idrottare år efter år, bland annat Rafael Nadal och Andy Murray, som är två av de många tennisstjärnorna som tidigare har deltagit i Valencia Open 500 Tennis. År innan det så har F1 förare kört grand prix runt på stadens gator, och vi får inte glömma att ett av världens äldsta sportevenemang har hållits två gånger i staden - den prestigefyllda tävlingen Americas Cup sailing race. Listan slutar inte här, Valencia är även hem till ett av de bästa fotbollslagen i Spanien – Valencia FC.

Valencia erbjuder storslagna sportevenemang året om, som du antingen kan delta i eller nöja dig med att titta på. Vi rekommenderar att du hyr ett semesterhus i Valencia redan nu, så att du inte missar din favoritsport

Mestalla, hem till Valencia FC

Mestalla är en imponerande, gammal fotbollsstadium där tusentals människor kan heja på sina favoritlag i La Liga när fotbollsklubbar så som Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid möter Valencia FC.

Du kan få en guidad tur över arenan då du får lära dig mer om klubbens långa historia och före detta Valencia spelare, så som David Villa, David Silva, Juan Mata, Santi Canizares och även tidigare tränare, bland annat Rafa Benitez, Unai Emery och Quique Sanchez Flores.  

Valencia FC

Valencia har haft en dipp de senaste säsongerna men håller ändå en hög plats i popularitet tack vare deras lojala supporters som visslar, sjunger och aldrig slutar heja på sina favoriter. Detta gör de genom hela matcherna, varje match!

Försök att undvika biljetterna för de platser precis vid toppen av den enorma arenan som håller 55 000 människor, speciellt om du inte gillar höjder eftersom det är väldigt brant, men framför allt för att du inte kommer att kunna se planen så bra. För de populära matcherna, så som när Real Madrid möter Barcelona, så kommer biljetterna att säljas snabbare, så om du inte börjar leta efter en bra biljett i god tid så är chansen att du hamnar högt upp i den fullsmockade arenan.


Efter matchen så kan du avnjuta en drink i en av barerna som ligger mitt emot arenan, om du har tur så kan du se när spelarna kommer ut! Några av spelarna går även ut ibland för att äta på en av de närliggande restaurangerna efter matchen, då kan du få chansen att ta en bild med en av spelarna!

 

Valencia FC, Mestalla arena, Avenida de Suecia, Valencia

Ungefär fyra kilometer från arenan Mestalla ligger Valencias motståndarlag, Levante UD, som nu, dock, har gått ner till andre divisionen.

Levante UD har en mindre arena med plats för 26 000 personer, så du kommer att få en relativt bra vy varifrån du än sitter.

Levante UD, Ciutat de Valencia, Valencia

Maraton i Valencia

Varje höst hålls Trinidad Alfonso Maraton i Valencia, som alltid attraherar tusentals löpare. I år äger maratonloppet rum den 20:e November.

Det 42 kilometer långa maratonloppet är genialiskt designad och passerar stadens alla landsmärken, bland annat City of Arts and Sciences, Plaza de Toros (tjur-arenan), Mestalla fotbollsstadium, Valencias katedral, stadshuset och Torres de Quart.

Valencia Maraton

Varje höst hålls Trinidad Alfonso Maraton i Valencia, som alltid attraherar tusentals löpare. I år äger maratonloppet rum den 20:e November.

Rutten låter dig se hela den vackra strandstaden och avslutas med en spännande och fantastisk löpning genom City of Arts and Sciences byggnaden!

Om du är sugen på att löpa men känner att ett maraton är för mycket så finns det faktiskt ett mindre lopp på 10 kilometer, parallellt med maratonloppet, som även det avslutas vid City of Arts and Sciences.

De mindre evenemangen och loppen som sker bredvid de officiella evenemangen inkluderar ofta live musik, aktiviteter för barn och en paella-fest! Varje år besöker ungefär 16 000 personer staden för att ta del av maratonloppet och 13 000 personer för att ta del av det halva maratonloppet på 21 kilometer. Det halva maratonloppet äger rum den 23:e oktober och tar med löparna på en rutt förbi Valencias vackra, historiska byggnader med en avslutning på en härlig sandstrand!


År 2018 hålls IAAF World Half Marathon Championships i Valencia som gör att staden officiellt kan kalla sig själva en stad av löpare, speciellt efter att ordförande för IAAF, Sebastian Coe, gratulerat och tackat staden för sina imponerande presentationer i sportsammanhang.

Vare sig du gillar att springa eller bara sitta och njuta, och se en vän eller bekant springa förbi så kan du alltid hitta en fin lägenhet i Valencia stad och ta del av stadens festligheter.

Cheste - Valencia Moto Grand Prix

Valencia moto grand prix

De som gillar snabba motorcyklar och bilar kommer att vilja ta del av och besöka Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, platsen som har varit hem till några av de viktigaste tävlingarna för motorcyklar och bilar.

Banan för dessa motorsporterna är nämnd efter världsmästaren i motorcykling Richard Tormo, som dog år 1998. Legenden, Richard Tormo, föddes i Valencia provinsen.

Arenan rymmer 120 000 åskådare, och av detta en läktare med plats för 65 000 personer. Det är bra vy från platserna men allra bäst vy hittar du i de designade VIP områdena.

Under året så äger evenemang så som MotoGP World Championship rum här. Circuiten har även blivit utvald till platsen där testkörningen sker innan säsongen för F1, F3, GT, World Touring Car Championship och den tyska Touring Car Championship drar igång.

Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo ligger belägen 30 kilometer till väst om Valencia, det är enkelt att nå från staden men även om du vill hyra en stuga vid stranden i Valencia, så går det lätt att komma dit!

Circuit Ricardo Tormo, Salida 334, A-3, 46380 Cheste.

Följ Valencias basketlag

Valencias professionella basketlag spelar i ACB ligan och i Eurocup.

Valencia Basketklubb

De har haft stora framgångar i ligan Copa del Rey och i Eurocup, mycket tack vare de stora spelarna de haft under åren, så som Matt Nielsen från Australien och Justin Doellman från USA.

Många av de nutida spelarna spelar för just det land de kommer ifrån, så om du lyckas gå på en match så kommer du att se basketspelande i hög kvalité.

Det är ett spel med högt tempo, samtidigt som spelarna ständigt försöker skjuta bollen i ringen med nätet. Det är enkelt att förstå varför så många Amerikanare och Kanadensare föredrar basket framför fotboll.

Valencia basketklubb, Pavello Font de Sant Lluís, Avenida de los Hermanos Maristas, 16, Valencia

Atp Valencia - Superb tennis i unik miljö

Valencia Open Tennis

Några av de högst rankade tennisspelarna har flugits in till Valencia under hösten för att kunna delta i den legendariska Valencia Open 500 som hålls i City of Arts and Sciences.

Andy Murray var vinnaren av turnén år 2014, Javea-födda David Ferrer har vunnit turnén hela tre gånger, och spelare som Fernando Verdasco och Rafael Nadal har spelat här med.

Det är en otrolig atmosfär och, med en läktare för 3 500 åskådare, en ganska intim sådan också! Biljetterna är oftast inte allt för dyra, med nackdelen är att de snabbt blir slutsålda.

Tyvärr så hålls inte tennisturnén Valencia Open 500 år 2016 men vi hoppas på att turnén är tillbaka året efter det. Förutom tennisen så är tävlingen ett roligt evenemang för många! Det finns en nöjespark med shopping, underhållning och restauranger alldeles i närheten och du behöver ingen biljett för att komma in!

Varje år får turnén runt 200 000 besökare som avnjuter den unika och spännande atmosfären i hopp om att få se en tennisstjärna ta del av någon tillställning eller kanske skriva några autografer.

Valencia Open Tennis, City of Arts and Sciences, Valencia