De bästa HBTQ evenemangen i Spanien 2019

Spanien är ett av de mest gayvänliga länderna i världen, vilket framgår av det stora antal fester och HBTQ arrangemang som hålls i landet varje år.  
 
2019 ser ut att bli speciellt då man i byar och städer landet över håller på att förbereda fester av många olika slag. Så vart du än väljer att spendera din semester i Spanienfrån Kanarieöarna till Madrid, läs vidare för att upptäcka de viktigaste gay-evenemangen i Spanien i år:
 
El Orgullo i Madrid

1. Madrid Gay Pride

Madrid är internationellt känt för att vara en av Europas mest öppna och gayvänliga städer. Under Gay Pride är Chueca-kvarteret och de viktigaste gatorna i centrum värd för en rad aktiviteter, utomhuskonserter och prideparader.
 
El Orgullo i Madrid
 
Madrids Pride-evenemang (kallas för Orgullo Gay de Madrid) är en av de största HBTQ-festerna i hela Europa och lockar över två miljoner deltagare från hela världen. Den består av sex dagar med konserter, aktiviteter och fester, bland annat en högklackstävling, en vattenkamp, en Gay España-tävling och turer i Chuecaområdet - Madrids gay-stadsdel. Under 2019 kommer evenemanget att gå från 27 juni till 7 juli, under dessa dagar fylls Madrids gator med underhållning, glädje och mycket liv.
 
Ett nytt kulturellt område kallat Pride Village ligger i Madrid Río, och platsen kommer att vara värd för alla typer av pedagogiska och kulturella aktiviteter som passar hela familjen. Madrid Pride är lämplig för barn, så om du planerar en familjesemester till Spanien, överväg att inkludera detta evenemang på din lista över aktiviteter.
 
El Orgullo i Madrid

2. Barcelona Gay Pride

Nu har datumen för Barcelona Gay Pride 2019 äntligen offentliggjorts. Även om arrangemanget inte är lika stort som Madrid Pride, anses Barcelona Pride 2019 vara den största LGBT-händelsen omkring Medelhavet. Detta är en festival som du inte får missa om du är på semester i Barcelona med omnejd. Festligheterna börjar den 22 juni, med en ceremoni på torget Plaça Universitat, som ligger precis utanför där Barcelonas Gayxample-distrikt tar vid. 

Från lördag den 22/6 till lördagen den 29/6 kommer Moll de la Fusta att vara värd för alla typer av LGBT-fester och aktiviteter. Den 29:e juni samlas hela staden ute på gatorna för att beskåda den stora Prideparaden, som startar på Plaza España och fortsätter ner för en av Barcelonas huvudgator, Avenida del Paral·lel, och vidare till hamnen. Stor flak med firande deltagare, regnbågsflaggor och mer än 20.000 människor, i alla åldrar och med olika sexuella läggningar deltar i detta evenemang, som strävar efter att öka medvetenheten om HBT och kämpar för ökad jämställdhet.

3. Sitges Gay Pride

En Pridefestival på stranden? Det är precis vad Sitges Pride 2019 är, ett populärt evenemang som inte har slutat växa sedan starten för 8 år sedan. Denna upplaga kommer att hållas mellan 1-10 juni och kommer att locka tusentals människor med sina gratiskonserter, DJs och modevisningar.

Paraden kommer att vara den stora händelsen under Sitges Pride och kommer att hållas i vanlig ordning längs med strandpromenaden. Även om programmet ännu inte är helt fastställt, kommer vi att förvänta oss närvaro från internationella DJs och artister. Dessutom kommer de 26 stora flaken och tusentals personer i paraden göra Sitges Gay Pride till en av de bästa längs Medelhavet i sommar. Ett evenemang du inte får missa ifall du ska besöka Sitges i år!
 
Sitges Gay Parade

4. Velvet - Ibiza

Velvet är ett levande evenemang där endast de som identifierar sig som kvinna kan delta. Festligheterna äger rum på en privat plats på Ibiza. Det är femte gången som denna fest organiseras och årets upplaga är fyra dagar lång och sträcker sig från 7 maj till 12 maj. Här står poolfesterna, klubbkvällarna, musik, sol, strand och sport i centrum för upplevelsen. Den här helgen syftar till att främja glädje, vänskap, ny kärlek och liv med hjälp av sol och sangria!

5. Delice Dream Spring Break - Torremolinos

Under 2019 kommer den 9:e upplagan av Delice Dream Spring Break att hållas i Torremolinos på Costa del Sol, mellan den 27 april och 5 maj. Det finns många roliga aktiviteter och evenemang under hela veckan, inklusive Mister Delice Dream 2019-tävlingen, "olympiska spelen", strandfester och poolfester med några av de bästa europeiska DJs. Torremolinos är en perfekt gay-vänlig plats att bo på under detta evenemang, för staden är full av klubbar, barer och stränder, med ett varmt hav och gassande sol.

6. Maspalomas Gay Pride - Gran Canaria 

Den 18:e upplagan av Maspalomas Gay Pride kommer att äga rum i Europas gayparadis på Gran Canaria. Nästan 10.000 deltagare fyller gatorna i Maspalomas under de tio dagarna som festivalen äger rum med shower, parader, poolfester och båtturer. Evenemanget utspelar sig från 2 till 12 maj.

7. ARN Culture Pride på Teneriffa

2019 kommer den tredje upplagan av Culture ARN Pride på Playa de las Américas, i Arona (Teneriffa) gå av stapeln. Denna festival har skapats i syftet att reflektera över kultur, näringsliv och kollektiva HBTQ rättigheter.

Under fem dagar i Arona hålls konserter, utställningar, litterära föreläsningar, en filmserie om sexuell mångfald... Och utdelningen av Alan Turing-priset, till en av de mest framstående personligheterna i datorvärlden.
 

Gay Pride i Spanien

8. Wonder Gay Festival – Torremolinos

 

Wonder Gay Festival är en av de bästa pride-evenemangen som äger rum under sommaren på Costa del Sol. Tidpunkten är ännu inte fastställd, men det förväntas att festivalen kommer att äga rum i juli, någonstans runt mitten av sommaren. Evenemanget lockar tusentals människor från Madrid och många andra platser, och folk går ner till de vackra stränderna på Costa del Sol för att fira och festa med internationellt kända DJs.

9. La Troya Ibiza

En av de mest kända sommarfesterna på Ibiza är La Troya, som är känd för sin explosiva blandning av glädje, galenskap, DJs, och extravagans. En gång i veckan, under hela sommaren, festas det loss på en av Spaniens mest populära gay-fester.

Det har ännu inte släppts några uppgifter om La Troya 2019, men vi är vana vid deras otroliga fester som är nästan som en teaterföreställning. Om du ska till Ibiza i sommar så får du absolut inte missa La Troya!

La Troya Ibiza

10. Circuit Festival Barcelona  

El Festival Circuit i Barcelona har bara ett mål, att göra denna sommaren till den bästa i ditt liv. Detta är en av de största händelserna i sommar i Europa, med mer än tjugo olika fester och upp till 70.000 personer, mestadels utlänningar, vilket gör Barcelona till en av HBTQ-huvudstäderna under sommarmånaderna.

Detta år kommer festivalen att hållas mellan 8-18 augusti och är åter fylld med extravagans, kultur, sport och demonstrationer. En del internationellt kända DJs spelar under vattenfestivalen som hålls i Illa Fantasia Vilassar de Dalt och som förra året lockade över 8000 personer!
 
Barcelona Circuit

I augusti kommer även den 12:e upplagan av Girlie Circuit hållas i Barcelona, den största gayfestivalen i Europa för kvinnor. Det förväntas att mer än 10.000 kvinnor kommer att delta i denna upplaga som kommer att äga rum runt om i staden Barcelona. Det är inte alltid enkelt att välja om man ska till Barcelona eller Madrid, eller varför inte båda?

11. LesGaiCineMad en Madrid

Under hösten kommer den 22:a upplagan av festivalen LesGaiCineMad att gå av stapeln, den största gayvänliga filmfestivalen i Spanien. Denna festival skapades för att visualisera homosexuellas liv, för att ge ett avtryck hos åskådaren och en djupare förståelse för HBTQ personer. Festivalen har blivit större för varje år och är idag en internationellt ledande filmfestival med fokus på HBTQ.
 
Runt 12.000 deltagare förväntas att delta i denna festival som kommer att hållas mellan 25 oktober och 11 november. Under filmvisningarna kan du gå på diverse evenemang såsom workshops, tal och diskussioner för allmänheten.
 
LesGaiCineMad

12. Maspalomas Fetish Week på Gran Canaria

Mellan den 4-13 oktober äger Maspalomas "fetisch-vecka" rum, en årlig händelse för olika fetischer. Under veckan anordnas olika temafester i köpcentrumet Yumbo Centre (Gran Canaria) där deltagarna klär ut sig passande för tillfället.

Detta är ett spännande evenemang som inte lämnar någon oberörd! Under festivalen bjuds det på flera DJs, pornografiska föreställningar, utställningar av fetisch konst, poolpartys... Dessutom så lockar även oktobersolen och fint väder tusentals människor till Kanarieöarna som är ett av världens attraktivaste resmål.


Maspalomas Fetish Week

13. MadBear Madrid

Mellan 4 till 10 december, samtidigt som den första "puenten" (långhelg) i december, arrangeras den 19:e MadBear-festivalen i Madrid. MadBear är en rolig gatufest för björnar, björnungar, jägare och åskådare. Dessutom fortsätter det roliga på natten med middagar och fester på olika platser runt om i Chueca-området, och innan festivalens slut ska Mr. Madbear utses, så det kommer säkert inte vara någon brist på starka och attraktiva män.

Om du inte vill vänta till december, kan du åka till Torremolinos i augusti för att njuta av Mad Bear Beach. Årets upplaga innehåller båtfester, pool- och strandpartyn och under denna period finner du troligtvis här de största och kraftigaste männen på hela Costa del Sol.
 
MadBear Madrid

14. We Party New Year Festival 2018/19 i Madrid

Om Madrid under sommaren är den obestridda HBTQ-huvudstaden ligger den inte långt efter på vintern, eftersom We Party New Year Festival är den största gay-festivalen under vinterhalvåret i Europa. Det handlar om 7 galna nätter, då nästan 20.000 unga vuxna samlas för att okontrollerat festa in det nya året i Madrid.
 
Kom och njut i slutet av december av internationella DJs samt underhållning av alla slag. Utan tvekan kommer detta att bli ett musikaliskt paradis med en storslagen fest, ofta med många dansare framme på huvudscenen. Finns det något bättre sätt att säga adjö till det gamla året än att omge sig med de snyggaste killarna och den skönaste energin på en av de galnaste festerna i Madrid?
 
We Party New Year Festival i Madrid

Runt om i Spanien anordnas många HBTQ-festivaler för att fira frihet och sexuell mångfald. Tack vare det spanska folkets fördomsfrihet och tolerans, blir dessa arrangemang allt mer framgångsrika i världen och har fått stor internationellt erkännande. Det bästa av allt är att de är öppna för allmänheten, så oavsett din sexuella läggning så är du välkommen till allt det roliga.

Villa i Torremolinos

 • 4 sovrum
 • 7 sovplatser
 • 2 badrum
 • 750 m² boyta
 • 300 m² terrass
 • Wi-Fi
 • Privat pool
 • Trädgård
 • Solsängar
Id: 40297 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 10 774 - 26 936/vecka SEK 1 616 - 3 879/natt Visa detaljer

Lägenhet i L'Ametlla del Mar

 • 4 sovrum
 • 6 sovplatser
 • 1 badrum
 • 100 m² boyta
 • 10 m² terrass
 • Balkong
 • Hiss
 • Luftkonditionering
 • Tv
Id: 32167 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 4 040/vecka SEK 1 131/natt Visa detaljer

Villa i Jávea

 • 3 sovrum
 • 6 sovplatser
 • 2 badrum
 • 150 m² boyta
 • Privat pool
 • Wi-Fi
 • Uteplats
 • Grill
 • Privat parkering
X
Vinn ett presentkort på 750€!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här