En omfattande guide till de bästa stränderna på Costa del Sol

Costa del Sol är en välkänd semesterdestination som lockar tusentals internationella turister varje år. Det är inte helt oväntat att den södra delen av Spanien är så populär då Costa del Sol ordagrant översätts till “Solens kust”. Med mer än 325 soldagar per år är Costa del Sol det perfekta resmål året om.

Strand i Nerja

Förutom den läckra maten, det vänliga, spanska folket och den rika kulturen så finns det ytterligare en anledning till att Costa del Sol är så populärt bland resenärer över hela världen: de vackra stränderna och Medelhavet. Med mer än 125 stränder på dess kustlinje, som sträcker sig över 161 kilometer, så kan utmaningen snarare ligga i att välja vilka av de underbara stränderna du ska besöka.

Därför kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om Costa del Sols bästa stränder i följande artikel - med allt från de mest familjevänliga stränderna till de stränder som har det bästa utbudet av aktiviteter. Vi lovar att detta slående vackra området i södra Spanien har något för alla. Läs vidare för att lära dig mer om vårt urval av Costa de Sols härligaste stränder.

Playa de Burriana, Nerja

Vi börjar vår strandguide med en av de mest populära och kända stränderna på Costa del Sol: Burriana i Nerja. Denna fina, gyllene sandstranden erbjuder ett stort utbud av chiringuitos (små restauranger eller strandbarer) vilket förklara dess popularitet. Stranden är ca 800 meter lång och 40 meter bred, och är belägen längst ner på gatan Calle Filipinas.

På dess strandpromenad hittar du ett stort utbud av affärer och restauranger. På stranden kan du dessutom använda duschar och toaletter, och det finns lekplatser, volleybollbanor, uthyrning av solstolar, jetski och kajaker.

Nerja - Stranden Playa de Burriana

En mycket populär aktivitet på denna stranden är att paddla kajak - det är ett bra sätt att utforska de andra stränderna i området, inklusive Maro Beach (som är ett måste att besöka). Efter att ha ägnat tid åt paddling och andra vattensporter så är det trevligt med en paus och ett mål mat. Vi rekommenderar att prova paellan på Restaurante Ayo, som är mycket omtyckt och kostar bara ett par euro per person.

Om du inte gillar denna typiskt spanska maträtt så finns det många andra alternativ för dig på stranden. En liten bit bort från stranden finns det dessutom flera restauranger, i centrala Nerja, och där kommer du definitivt att hitta en bra restaurang som mättar din hunger.

Paella på stranden Burriana, Nerja

Vi rekommenderar att du tar dig till stranden med en hyrbil eller en taxi, eftersom du måste  ta dig över en kulle som heter Cardiac för att nå stranden. Att gå nerför kullen brukar inte vara några problem, men vägen upp är en annan historia!

Spana in våra härliga semesterbostäder i Burriana-området.

Playa Malapesquera / Playa Torrebermeja, Benalmadena

Playa Malaspequera (även kallad Playa Torrebermeja) är en av de mest populära stränderna i Benalmadena och en stadig vinnare av Blå Flagg utmärkelsen. Blå Flagg är en världsberömd miljöutmärkelse som är betrodd av miljontals människor världen över och visar på områdets samt strandens engagemang för både människor och miljö.

Dess centrala läge och de stora grönområdena runt stranden lockar stora mängder människor, speciellt under sommarmånaderna. Vi rekommenderar att du hittar en plats i skuggan - du kommer behöva en paus från den heta, spanska solen emellanåt.

Playa de Torrebermeja, Benalmadena

Stranden är cirka 700 meter lång och 50 meter bred, och är oerhört populär bland alla åldersgrupper. Den erbjuder utrymmen för olika sportaktiviteter som volleyboll och fotboll. Den närliggande hamnen Puerto Marina erbjuder olika dagsutflykter och andra aktiviteter, såsom delfinspaning och bufférestauranger.

Playa Malapesquera är också ett bra alternativ att besöka om du gillar sporter. Det finns specifika strandområden endast avsedd för sport, och du kan hyra all utrustning på plats. Utöver sportutrustning så kan du även hyra solstolar och parasoll på stranden. Det finns duschar och toaletter som du kan använda dig av och stranden är lätt att nå till fots. Det tar cirka 10 minuter att nå stranden från Benalmadena centrum.

Spana in våra lägenheter i Puerto Marina-området, i Benalmadena.

Playa de Cabopino, Marbella

Stranden playa de Cabopinos popularitet har ökat kraftigt de senaste åren - det är inte konstigt då den fina, gyllene sanden och det lugna, rena vattnet gör den till en perfekt familjedestination. Stranden är 1 500 meter lång och 25 meter bred.

Stranden Cabopino Marbella

Som på många andra stränder så kan du även här hyra solstolar, parasoll, båtar, jetskis och åka på delfinspaning. Det finns många barer och restauranger längs stranden så mat och dryck är aldrig något problem att hitta.

Det är enkelt att nå Playa Cabopino då det finns busshållplatser nära stranden och parkering om du kommer med bil. Trots strandens popularitet så hittar enkelt en härlig plats på stranden.
Det finns delar av Cabopino som är främst för nudister och de delarna har blivit populära bland områdets gay community.

Spana in vårt urval av fritidshus i Cabopino-området.

Playa de la Carihuela, Torremolinos

Playa de la Carihuela är den största stranden i Torremolinos och definitivt en av de mest populära. Den är verkligen idyllisk med sitt klara, lugna och grunda vatten. Strandens är cirka 2100 meter lång och 40 meter bred. Den är främst populär bland barnfamiljer och par.

Torremolinos, Playa de la Carihuela

Strandpromenaden som går längs stranden erbjuder många barer och restauranger där du kan ta en drink eller att äta en bit mat. Om du vill se hela strandpromenaden så rekommenderar vi en härlig promenad eller cykeltur längs med den.

På stranden kan du enkelt hyra solstolar, parasoll och vattensportutrustning, och det finns även offentliga toaletter, duschar, lekplatser. Stranden är dessutom rullstolsanpassad.
Du når stranden mycket lätt från centrum av Torremolinos, via bil, buss, cykel eller till fots. Notera dock att det kan vara svårt att hitta en plats på parkeringen under sommarmånaderna.

Spana in vårt urval av semesterbostäder i La Carihuela-området!

La Malagueta, Malaga

Det är svårt att missa stranden Playa de La Malagueta då den kända “Malagueta”-skulpturen markerar dess plats i början av stranden. På grund av dess centrala läge, bara ett stenkast från stadens centrum, så är detta en populär strand bland de många turister som besöker Malaga.

Playa de la Malagueta, Malaga

Stranden är cirka 1200 meter lång och 45 meter bred, och det finns olika grönområden med palmer runt om stranden att svalka sig i när du behöver en paus från solen och stranden. Solstolar och parasoll kan hyras och det finns ett stort urval av restauranger att äta vid. Varför inte beställa fisk vid en chiringuitos på stranden? En typisk maträtt från Malaga är espeto, som är grillad fisk på en spett. Leta efter en grillarna som är formade som båtar - det är vid dem du hittar espeto!

Eftersom stranden har en sådan central plats så är den lätt att nå till fots eller via kollektivtrafik. Du kan ta en av de många bussarna som stannar vid hållplatsen Paseo del Parque, som ligger bara några minuter från La Malagueta. När du gått av vid hållplatsen så kan du gå via parken bredvid Paseo del Parque eller ta en promenad längs hamnen (Muelle Uno) och inom några minuter så kommer du befinna dig på stranden. Att hitta en ledig parkeringsplats under sommarmånaderna är praktiskt taget omöjlig, så bil är inte att rekommendera.

Det fantastiska med Malaga är att centrum är väldigt lätt att nå. Från Malagas flygplats kan du ta tåget till centrum på bara 12 minuter. Vi rekommenderar att du använder Skyscanner som verktyg för att hitta de bästa flygen till de bästa priserna.

Ta en titt på våra semesterbostäder i Malagueta-området!

Playa de la Rada, Estepona

Playa de la Rada är en underbar, centralt belägen strand, och den mest populära stranden i Estepona. Med en längd på 2.630 meter så erbjuder denna långa strand mycket utrymme för många roliga aktiviteter.

Estepona, torget plaza de las flores

Denna vackra strand har tilldelats utmärkelsen Blå Flagg, vilket garanterar dess kvalité och renlighet. Utöver stranden så finns det i området många saker att göra - här kommer du inte att bli uttråkad om du tröttnar på att bada. Du kan bland annat prova en typisk, spansk maträtt från den lokala gastronomin, vi rekommenderar den stekta fisken som kallas pescaíto frito, eller så kan du ta en promenad genom staden Estepona.

Stranden erbjuder duschar, toaletter, solstolar och är rullstolsanpassad. Den har även flera fritidsaktiviteter, såsom lekplatser, trampoliner och uthyrning av trampbåtar.

Spana in våra erbjudanden på semesterbostäder i Estepona-området.

Playa de Maro / Maro Beach, Nerja

Playa de Maro, även kallad Maro Beach, är en riktig pärla på Costa del Sols kust. Många anser till och med att detta är hela kustens bästa strand. Det klara vattnet, omringat av idylliska landskap och det rika marina livet ger skäl till varför just denna strand valdes till Andalusiens bästa strand 2013 av Antena 3 (en spansk TV-kanal).

Snorkla vid Maro Beach, La Cala de Maro

Stranden är cirka 500 meter lång och 20 meter bred. Den erbjuder solstolar, parasoll och kiosker, och är även rullstolsanpassad.

Maro är perfekt för kajakpaddling i havet. Rutten mellan Maro och Burriana är perfekt då det är en relativt lugn rutt som ger dig en fantastisk utsikt över kustområdet. På grund av det klara vattnet och det extremt rika marina livet, med mycket djur och växter, så är stranden även perfekt för dig som gillar att snorkla och dyka. Medelhavet passar för många typer av aktiviteter eftersom dess vatten är så lugnt och klart.

Vi rekommenderar att du tar dig till stranden med hyrbil, då det finns en stor parkering i anslutning till stranden. Under sommarmånaderna så kan parkeringen bli full, men då finns det ännu en parkering lite längre bort.

Spana in vårt utbud av semesterbostäder i Maro-området.

Playa Las Viborillas, Benalmadena

Playa Las Viborillas i Benalmadena är inte en så välkänd strand men det betyder inte att den inte besitter en otrolig skönhet. Den är väldigt liten och avskild, och ser precis ut som en tropisk ö. Du kommer bli överraskad av dess charm när du väl har nått den!

Playa La Viborilla, Benalmadena

Den frodiga vegetationen och de klipporna som hjälper till att gömma denna strand från vägen bidrar även till att skapa intrycket av att vara på en ö i Karibien. Havet i viken är väldigt lugnt vilket gör det till en bra strand för barnfamiljer.

Stranden erbjuder toaletter, duschar och uthyrning av parasoll och solstolar, tyvärr är den inte rullstolsanpassad då den är så pass avsides - det enda sättet att nå stranden är via en trappa.

Ta en titt på våra fritidshus i Benalmadena Torrequebrada-området!

Playa Torreblanca / Carvajal, Fuengirola

Playa Torreblanca ligger på gränsen till Fuengirola och Benalmadena, som en del av Benalmadenas Playa Carvajal. Det bästa med denna stranden är att trots att den är väldigt populär så blir den aldrig så full att du inte kan få en härlig plats åt dig och din familj.

Vid stranden hittar du restauranger med både nationella och internationella rätter, så det finns alltid något som passar din smak.

Strandpromenaden bredvid stranden erbjuder många möjligheter till sportaktiviteter, såsom jogging, cykling och inlinesåkning. Här hittar du även många charmiga, små butiker och affärer som tillåter dig att köpa lite souvenirer.

Playa Torreblanca är ett utmärkt ställe att åka till med hela familjen då stranden erbjuder mer plats än de mer centrala stränderna, men samtidigt har många närliggande restauranger, affärer och butiker. Det finns även duschar, toaletter, solstolar, kajaker, trampbåtar och lekplatser på stranden som förenklar din dagsutflykt till stranden.

Kolla in vårt utbud av semesterbostäder i Torreblanca-området!

Playa Benajarafe, Velez-Malaga

Playa Benajarafe ligger i Velez-Malaga, cirka 25 km från Málaga huvudstad. Stranden har en längd på 1600 meter och en bredd på 30 meter.

Costa del Sol strand

Stranden ligger centralt och det bör vara lätt att hitta en parkering om du åker med bil. Den har ett perfekt läge för en avkopplande dag på stranden, särskilt med familjen. Det finns några hotell, affärer, butiker och restauranger här men i jämförelse med andra områden längs Costa del Sol så är detta ganska okänt med mindre turister.

Stranden lockar främst familjer från området på somrarna och därför blir det aldrig trångt. Det är ett bra alternativ för dig som letar efter en mer lugn och avsides strand som tillåter din familj att ta mer plats.
Du kommer inte att kunna hyra vattensportutrustning på Playa Benajarafe med de mest grundläggande nödvändigheterna finns tillgängliga, såsom toaletter, solstolar, restauranger och plats.

Spana in våra bästa fritidshus i Velez-Malaga-området!

Playa del Padrón / El Padrón strand, Estepona

Playa del Padrón är en populär strand i Estepona. Den frodiga vegetationen och det marina livet gör det till en omtyckt semesterdestination för fiskare - men det är även en perfekt destination för familjer!

Estepona, Hamnen Puerto Marina

Stranden ligger utanför Estepona, ca 2 km från stadens centrum. Den är lätt att nå med bil eller till fots, då det bara tar 20-30 minuter att gå från centrum. Det finns restauranger och ett köpcenter alldeles i närheten av stranden om du skulle behöva något för din utflykt.

Playa El Padrón är ca 1,5 km lång och har många palmer. Det finns sportområden, toaletter, duschar och vattensportutrustning kan hyras.

Ta en titt på de bästa semesterhusen i Estepona-området!

La Cala de Mijas / Butibamba Beach / Butiplaya, Mijas

Butiplaya ligger i La Cala de Mijas. Det är en strand som passar dig som vill koppla av under dagen och festa under kvällen - med mörkret kommer stranden till liv.

Ett torg vid La Cala de Mijas

Stranden är cirka 1300 meter lång och 20 meter bred. Det finns både några steniga områden och några områden med sandstrand. År 2016 fick Butibamba den prestigefyllda utmärkelsen Blå Flagg för dess renlighet och kvalité.

La Butiplaya är vanligtvis ganska full med människor, främst för att den ligger i centrum, men om du kommer till stranden i tid så hittar du en bra plats. Parasoll, solstolar och båtar kan hyras på plats och det finns en parkering. Du kan även prova något från den lokala gastronomin i en chiringuitos, som ligger alldeles intill stranden.

Spana in de bästa semesterbostäderna i Butiplaya-området!

Bounty Beach, Marbella

Stranden Bounty Beach är en av de mest populära platserna för ungdomar att besöka på Costa del Sols kust. Med DJs som spelar chill-out musik, mat till rimliga priser och palmer så är det inte svårt att förstå varför det här är en så populär strand - atmosfären är underbar.

Bounty Beach är mer känd som Playa del Cable; Bounty Beach är nämligen namnet på den populära strandbaren som på Playa de Cable, men bland yngre människor är det mer känt som Bounty Beach. Stranden är 1300 meter lång och 70 meter bred, och sanden är gyllene och finkornig

På sommaren är den här stranden en härlig plats att umgås på, nästan varje natt hittar du en strandfest här.Bortsett från festerna så är denna stranden känd för de många sportaktiviteter som kan hyras och utföras här.

Duschar och toaletter är givetvis tillgängliga, liksom många restauranger och barer. Du kan även hyra solstolar och kanoter.

Kolla in de bästa semesterbostäderna i Marbella-området!

Playa de la Calahonda, Nerja

Om du någonsin sett en strandbild från Nerja så är chansen stor att det var en bild på Playa de la Calahonda - den mest ikoniska stranden i Nerja.

Stranden Playa de Calahonda, Nerja

Playa de la Calahonda är mycket lätt att nå från centrum av Nerja. Den ligger precis bredvid Balcon de Europa, en av Nerjas mest ikoniska platser. Det är omöjligt att missa både stranden och Balcon de Europa - alla du möter kommer att veta var det ligger och kunna ge dig en vägbeskrivning.

Allt finns tillgängligt på stranden, restauranger, badvakter, duschar, toaletter under och uthyrning av solstolar och parasoll. Det är inte den största stranden i området så det kan bli trångt under sommarmånadernas varmaste dagar. Se till att du kommer i tid till stranden för att få en bra plats.

Spana in våra fritidshus i centrala Nerja!

Playa del Ejido / del Castillo, Fuengirola

När du åker från Marbella till Fuengirola, så heter den första stranden som du stöter på Playa del Ejido, även känd som “Playa del Castillo”. Stranden har fått sitt namn av det stora slottet (Castillo Sohail) som ligger intill Playa del Castillo, då “castillo” betyder slott. Stranden är 800 meter lång och 50 meter bred.

Fuengirola - Slottet Sohail

Det unika med denna stranden är att den är hundvänlig. Utöver hundar så är det många barnfamiljer som besöker denna stranden - det är populärt att kombinera ett kulturellt besök till slottet med en avkopplande dag på stranden. Vattnet vid stranden är perfekt för barn, lugnt och grunt, och stranden är rullstolsanpassad med ramper.

Det finns restauranger, barer, duschar, parkering och uthyrning av solstolar och parasoll på stranden.

Kolla in de vackra semesterbostäderna i El Castillo-området!

Playa del Bajondillo, Torremolinos

Playa del Bajondillo ligger i Torremolinos och är en mycket populär strand bland alla typer av människor, inklusive lokala familjer och turister. Stranden är ungefär 1100 meter lång, och sanden är ren och mörk.

Torremolinos - Stranden Playa El Bajondillo

Stranden erbjuder en underhållande dagsutflykt för hela familjen med många aktiviteter som passar alla åldrar. Med gungor, lekplatser och badvakter så kommer dina barn enkelt att ha en rolig dag i solen. Du kan dessutom hyra solstolar och parasoll, och det finns vattensportutrustning tillgänglig för uthyrning.
Det finns härliga picknickområden belägna i skuggan av palmer som du kan slappna av i när du behöver en paus från den starka solen.

Det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats under sommarmånaderna, eftersom stranden lockar oerhört många människor. På de mest populära stränderna kan det vara fullt med människor från morgon tills efter solnedgången. När solen går ner förvandlas stranden ofta till en plats för fest med musik och dans. Passa på att upplev stranden nattliv under din semester, och njut av en drink eller två på en chiringuito (strandbar).

Spana in vårt utbud av semesterbostäder i Bajondillo-området!

Playa Real de Zaragoza, Marbella

Playa Real de Zaragoza är en av de mest populära och största stränderna i Marbella. Denna långa strand sträcker sig mer än 1700 meter längs kusten och består främst av finkornig, gyllene sand. Den ligger ungefär 13 km från Marbellas stadskärna.

Stranden Playa Real de Zaragoza

Många anser att detta är den bästa stranden i Marbella eftersom stranden aldrig blir alldeles för fullsatt - inte ens under de hektiska sommarmånaderna. Stranden rengörs dessutom regelbundet och de har badvakter samt första hjälpen på plats.

Om du vill ta ett dopp mitt i den böljande värmen så är Playa Real de Zaragoza ett bra alternativ, du får alltid en bra plats här. Runtom stranden hittar du många barer, restauranger och butiker. På stranden kan du hyra parasoll och solstolar, och det finns toaletter och duschar.

Spana in vårt utbud av semesterbostäder i Marbella-området!

Pedregalejo, Malaga

En bit ifrån Malagas stadskärna hittar du stranden Pedregalejo. Den är cirka 1200 meter lång och 20 meter bred. Stranden tillsammans med hela området kommer att förtrolla dig med sin charm!

Stranden Playa de Pedregalejo, Malaga

Om du söker en plats att kombinera strandlivet med utsökt gastronomi så är Pedregalejo platsen du söker! Det underbara området har en vacker, liten strand med flera restauranger. Utöver restauranger så har stranden även lekplatser och faciliteter, perfekt för om du reser med barnen. Den lilla viken tillsammans med palmerna skapar en intim strand som är enkel att slappna av vid.

Vi rekommenderar att du tar dig till stranden via buss eller till fots. Det är en lång promenad till stranden från Malagas centrum så om du reser med barnen eller har ont om tid kan du ta bussen istället. Hållplatsen som ligger närmast stranden heter “El Palo” och lämnar av dig precis intill stranden. Det är enklare med buss än med bil då lediga parkeringsplatser är sällsynta här.

Spana in våra fritidshus i Pedregalejo-området!

Playa Bil Bil, Benalmadena

Playa Bil Bil, även kallad Bil Bil stranden, börjar vid fortet Bil Bil - en välkänd sevärdhet i Benalmadena. Fortet byggdes år 1927 och har sedan dess haft många olika ägare upp tills nyligen då staten till slut köpte det under 80-talet. Nu är fortet ett kulturcenter, beläget precis bredvid stranden. Fortet är designat i arabisk stil, rik med utsmyckningar, och används därför ofta till bröllop och olika utställningar.

Fortet Bil-Bil, Benalmadena

Stranden är 400 meter lång och 20 meter bred, du hittar den mellan stranden Santa Ana och Arroyo de Miel. Det lugna vattnet, den fina sanden och de många faciliteterna gör Bil Bil till en perfekt familjestrand. Du kan hyra solstolar och parasoll, och dessutom är stranden rullstolsanpassad med ramper.

Hitta din favorit bland våra semesterbostäder i Benalmadenas kustområde nu!

Playa Nagueles, Marbella

Redo för lite lyx? Då är Playa Nagueles i Marbella något för dig! Playa Nagueles är en av de mest exklusiva stränderna längs hela kusten och sägs vara som en lekplats för de rika och de kända. Om du väljer att besöka stranden så kommer inte bara att träffa andra turister, du kanske möter en kändis eller två!

Playa Nagueles Marbella

Den exklusiva stranden är 800 meter lång och 40 meter bred - en förtrollande plats med finkornig, gyllene sand. Otroligt nog så rengörs stranden varje dag, så det är även en av de renaste stränderna du kommer att hitta längs Spaniens kust. Här kan du hyra lyxiga yachter, solstolar och parasoll. Stranden är perfekt för barnfamiljer då vattnet är lugnt och rent, och det finns badvakter i tjänst året om.

Den enda nackdelen med stranden är dess höga priser, men om du inte vill spendera mycket pengar så är det lätt att undvika. Du kan ligga på din handduk på stranden istället för att hyra solstolar och du kan antingen ta med dig en matsäck eller så kan du köpa lunch bortanför stranden, bara några minuters promenad längre bort.

Om du vill hänga med kändisar så är även hamnen Puerto Banus en bra plats att befinna sig på. Den välkända hamnen hittar du väster om stranden.

Kolla in några av våra lyxiga semesterbostäder i Golden Mile-området!

Playa del Cristo, Estepona

Playa del Cristo är underbart belägen; stranden kan enkelt nås till fots om du går från Esteponas centrum. Det är inte områdets största strand, bara 700 meter lång, och känns därför mer intim och avslappnad.

Estepona

Stranden är oerhört familjevänlig; vattnet är lugnt och det finns badvakter på plats för att ständigt hålla ett öga på allas säkerhet. Det finns många restauranger i området och du kan hyra solstolar, parasoll och båtar. De flesta kommer till stranden till fots eftersom Esteponas stadskärna ligger bara en liten bit bort, men om du kommer med bil så finns det även parkering i området.

Spana in de bästa semesterbostäderna i Esteponas strandområde!

Playa de Torre del Mar, Torre del Mar

Playa de Torre del Mar ligger i staden som delar dess namn - Torre del Mar. Staden är en populär turistdestination på Costa del Sols kust och ligger ungefär 40 kilometer från Malaga.

Aquavelis vattenpark, Torre del Mar

Du kan hyra utrustning till olika sorters vattensporter på stranden, och i närheten hittar du många restauranger och barer med flamencomusik. Den lilla stadens stadskärna ligger inte långt ifrån stranden - där hittar du självklart ännu mer restauranger, barer och butiker. Stranden lockar framförallt barnfamiljer då det är ett ganska lugnt område utan storstadspuls.

Kolla in de vackraste strand-lägenheterna i området kring Torre del Mar!

Playa Los Boliches, Fuengirola

Playa Los Boliches heter en av de mest populära stränderna i Fuengirola. Precis som de flesta andra stränderna på vår lista så har även den här stranden blivit tilldelad en Blå Flagg-utmärkelse.

Fuengirola - Stranden Los Boliches

Förutom att sola, och njuta av utsikten och lugnet så finns det mycket annat att göra på den här stranden. Du kan hyra en trampbåt, vattenskidor eller en jetski, eller så kan du skryta med dina volleyboll färdigheter på en av strandens planer. Om du blir hungrig så kan du luncha på en av strandens chiringuitos. Du hittar även många butiker alldeles i närheten, vid gågatan bredvid stranden.

Stranden är rullstolsanpassad och det enklaste sättet att ta sig till stranden är till fots, men det finns även en tågstation nära stranden om ni kommer åkandes från en annan stad. Tågstationen känns enkelt igen och heter, precis som stranden, Los Boliches.

Ta en titt på våra underbara semesterbostäder i Los Boliches vackra område!

El Cañuelo / Los Álamos, Torremolinos

Om du söker en strand som inte blir för full så rekommenderar vi Playa El Canuelo, även kallad Playa Los Álamos i Torremolinos. Denna stranden ligger lite längre från stadskärnan än de andra stränderna i Torremolinos, vilket betyder att färre turister tar sig hit.

Torremolinos - Los Alamos 

Stranden är ungefär 1 kilometer lång och har grå sand. Den ligger på gränsen mellan Malaga och Torremolinos, som ligger i närheten av flygplatsen. Många flygplan flyger i närheten, så ifall du inte gillar höga ljud så mycket så rekommenderar vi att du besöker en annan strand.

Stranden Los Álamos är en populär strand, framförallt bland ungdomarna. Med de många grillplatserna, picnic borden, den goda atmosfären och möjligheterna till att sporta på stranden och i vattnet så är det ingen överraskning att så många söker sig hit!

På promenaden som löper längs med stranden hittar du alla faciliteter du kan tänkas behöva; allt från restauranger och strandbarer till toaletter och uthyrning av sportutrustning. På kvällen är stranden även en vanlig plats för ungdomarna att njuta av en drink tillsammans med sin vänner inför en kväll ute på stan.

Kolla in de fritidshusen som finns i Torremolinos.

Playa del Faro / El Faro Beach, Marbella

Playa del Faro, kallas även El Faro Beach, och är en av de mest centrala och livliga stränderna i Marbella. Stranden har fått sitt namn från fyren som låg här (el faro på spanska).

Marbella

Stranden Faro är inte endast populär under sommaren; du kommer att hitta folk hära under hela året. Det är inte den största stranden, med sina 200 meter på längden och 30 meter på bredden. Hur som helst, på grund av sitt läge, är det ett mycket populärt alternativ.

Denna stranden är perfekt för dem som vill kombinera en dag på stranden med en stadsvandring och shopping. De mest lyxiga affärerna och den centrala parken Parque de la Constitución ligger endast ett stenkast bort. Det är även gratis att parkera här, men du kan inte räkna med att hitta en bra parkeringsplats under högsäsongen.

Kolla in de semesterhusen i staden Marbella.

Playa de la Caleta, Malaga

Playa de la Caleta ligger bredvid den välkända stranden Malagueta, som även den är nämnd i denna guide. Det finns ingen klar gräns för vart de två stränderna skiljer sig åt, det vi vet är att Malagueta ligger närmare stadskärnan och har fler besökare. Playa de la Caleta är cirka 1 kilometer lång och 20 meter bred.

 Playa de la Malagueta, Malaga

Precis som på stranden bredvid finns det ett par grönområden där du kan få en härlig plats i skuggan. Det fantastiska med dessa stränder som gränsar till strandpromenaden är att det finns flera strandbarer där du kan få en matbit eller en drink till ett bra pris. Om du har har möjligheten att lämna bilen hemma, så gör det, då det kan vara mycket svårt att hitta en parkeringsplats här.

Kolla även in de underbara fritidshusen som finns nära stranden Malagueta, för en enkel och bekväm semester. Vi hoppas att du har hittat den perfekta stranden att besöka under din semester på Costa del Sol och väljer att hyra en semesterbostad på solkusten.

Ifall du hittar en underbar strand under din semester som du inte vill att vi andra ska missa, lämna då en kommentar!

Karta