Playa de Maro, Nerja - Naturparadiset som röstats till Andalusiens bästa strand

Stranden Maro, Playa de Maro på spanska, även känd som La Cala de Maro förtjänar extra uppmärksamhet eftersom den röstats till en av Andalusiens bästa stränder. Det kristallklara vattnet, den enkla vägen till stranden samt den oslagbara naturen som ligger runt omkring gör Maro till en stor favorit för både lokala människor samt semesterbosättare i området.

Bara några kilometer utanför Nerja på den gamla N-340 kustvägen, hittar man byn Maro. Byn ligger inom Nerjas kommungränser och detta är väldigt viktigt eftersom La Caleta och Playa de Maro anses vara de bästa och mest välbesökta stränderna i området.

Många familjer väljer oftast mellan den mindre kända och tystare grannstranden La Caleta de Maro men för att du ska kunna skapa dig en uppfattning om denna strand är något för dig, så har vi gjort en video i HD, så kolla in den och dröm dig bort till en av de bästa platserna i Spanien.

Vår Video om stranden Maro

 

Om stranden Maro

Stranden och dess underlag är en blandning av grus och grov sand, själva stranden är ungefär 500 m. lång och cirka 20 m. bred.

Den pittoreska viken som är inklämd mellan klipporna och har en gammal morisk vakttorn som blickar ned från klippan ovanpå.

Maro beach - La Cala de Maro

År 2013 gjordes det en undersökning av den spanska tv-kanalen, Antena 3, då röstade man fram Maro stranden som den bästa i Andalusien och den kom i andra plats för bästa stränder i hela Spanien; med La Granadella stranden i Javea som första plats.

Man kan egentligen inte hoppas på en mer idyllisk plats om man söker avkoppling och äventyr sida vid sida. Eftersom stranden gränsar till Los Acantilados de Maro - Cerro Gordo, ett naturområde eller en kustremsa som rigoröst bevaras och skyddas i en zon som sträcker sig ut till havs. Inget fiske är tillåtet i området och genom åren har detta lett till en explosion av marint liv.

Snorkelling off Maro beach, La Cala de Maro

Området upphör aldrig att förvåna mig, det är otroligt att det finns så många fiskar att se och överflödet av fiskarna i kombination med det exceptionellt klara vattnet gör denna plats till en av de bästa i Andalusien, vare sig du vill snorkla och dyka eller bara njuta av omgivningen.

Snorkling utanför Maro kan avnjutas av hela familjen, de flesta av de bästa platserna finns inom bekvämt avstånd och man kan man simma ut från stranden utan problem. Kriterierna och utrustningen man behöver är också enkla och billiga, bara att sätta på sig en vattentät mask och doppa huvudet under vattnet. Det krävs inte mycket mer än så för att upptäcka det enastående livet som simmar friskt under vattnet.

Skulle det vara så att du har tillgång till bättre skydd och utrusning så kan du säkert förbättra undervattens äventyret genom att utforska områdena längs kusten.

Paddla kajak i havet

En starkt rekommenderad aktivitet är paddling av havskajak mellan Burriana och Maro, en ovanligt vacker, enkel och icke-teknisk utflykt för majoriteten av de i familjen.

Det finns flera floder som slutar sin kurs här runt Maro, vissa av de producerar några spektakulära vattenfall och den största heter Cascada la Doncella och Cascada Grande de Maro.

Snorkelling near Maro beach, waterfall

Den porösa kalkberget är samma material och sten som har lett till skapandet av de närliggande Nerja grottorna som producerar några hisnande klippformationer, undervattensgrottor och massor av intressanta stenformation som gör något kajaktur en oförglömlig upplevelse.

Från Maro stranden kan du hyra kajak per timme från äventyrsföretaget Salamandra (952 553493 - malaga-aventura.es), de tar ut 7,50€ en timme, eller så kan du välja den guidade turen för ca. 20 € för två till tre timmar. De erbjuder även SUP - Standup Paddle - och massor av andra aktiviteter.

Såvitt bekvämligheter går, så har du majoriteten av de saker du behöver på plats. Det finns en kiosk, restaurang, solstolar, handikapp anpassade områden samt duschar, toaletter och badvakter under sommarmånaderna.

Att ta sig till Playa Maro

Om du kör från Nerja, ta den gamla kustvägen N340, för att komma ut vid avfarten mot Maro. Kör genom byns centrum och strax före avfarten som tar dig tillbaka till N340 tar du rondellen till höger och därefter så följer du bara vägen nedåt.Maro beach, Nerja

Fortsätt rakt fram och efter vägen som slingrar runt så går du förbi flera växthus och gårdar (detta område är känt för sina ekologiska produkter). När du börjar glimta några spektakulära vikar så vet du att du kommit fram, härifrån är det bara att köra rakt ner.

Nedåt för denna stig så sjunker vägen brant ned mot stranden, normalt sätt ser man massa bilar parkerade längs vägkanten. Om du åker hit på sommaren eller på en helg så kan du behöva parkera närmare toppen av kullen och gå nedåt. Det finns "parkeringsvakter" som förväntar ett bidrag - normalt runt en 50 cent till 1 Euro.

För ytterligare information om Nerjas stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja

Karta till Stranden Maro