La Caleta de Maro - En favorit bland Costa del Sols bästa stränder

La Cala de Maro är utan tvekan en fantastisk strand som är väl värt ett besök, till skillnad från många av de andra stränderna i Acantilados de Maro & Cerro Gordos naturområde så erbjuder denna Maro strand på både parkering och en bra restaurang.

Dess lättillgänglighet bidrar självklar till populariteten och detta innebär också att det kan bli trångt under sommarmånaderna, så var tidigt ute om du är här under högsäsongen.

 
 
Playa la Caleta de Maro

Stora syster stranden känd som La Cala de Maro har nyligen blivit nominerad som den näst bästa stranden i hela Spanien. Det är den spanska tv-station - Antenna 3 som via en undersökning kom fram till att La Cala de Maro - Playa de Maro som fick 57,299 röster, bara 3000 röster mindre av La Granadella stranden, i Javea som har vann för andra året i rad.


 
La Caleta de Maro strand

"Trångt" är ett mycket relativt begrepp, särskilt när vi pratar stränder och hur utrymmet blir mindre och mindre i samband med att månaderna går framåt från maj till slutet av augusti. Parkering blir svårare i samband med att vädret blir bättre, så under sommar månaderna borde man ta sig hit till fots om man vill slippa en problematiskt tur i hettan, instängd i en bil, sökandes efter parkeringsplats.

La Cala de Maro, syster strand till La Caleta de Maro

 
La Caleta de Maro strand, Maro

En tystare och ett mindre känt alternativ är en vik som ligger vid sidan av, stranden som kallas Playa de la Caleta eller bara som La Caleta de Maro (Maros lilla vik) har La Cala de Maro som en lillebror. Den är lika vacker och oftast packad med mindre människor och besökare än sin stora syster.

Tillgången hit kan vara något mer problematiskt än till Maros största strand, men om man har i åtanke avskildheten och att den nästintill aldrig är proppfull så kanske det kan vara värt att ta sig hit istället.

Att ta sig hit

Från Maro centrum kan du ta vägen ner till kusten, följ bara skyltarna som leder ned mot stränderna och samma väg som du skulle ta ner till La Cala de Maro kan du ta till Playa de la Caleta

 

 
Sea La Caleta de Maro

Vägen hit slingrar sig runt till vänster och nedåt så var försiktig och håll ögonen öppna för en liten avfart till höger som går mellan två växthus. Det finns en skylt för La Caleta de Maro stranden, men den är placerad strax runt hörnet, så man får promenera ned lite innan man ser den.

Ett enklare referenspunkt hit är en yogastudio, "Massage / Yoga Maro." kan hittas sprayad och målad på vit skylt som syns klart och tydligt för de som håller utkik, när du ser den så vet du att du är på rätt spår.

 
Turning för Playa de la Caleta Maro
Jag föreslår parkering här eller någonstans i närheten. Vissa människor kör ner, men vägen är inte bra och det kan vara en mardröm att komma uppför backen på tillbaka vägen, särskilt om man har turen att fastna bakom jordbruksmaskiner eller getter, vilket kan vara normalt eftersom vi är ute på landet. Området kring Maro är också känt för sina ekologiska gårdar om man vill stanna upp och andas in lite frisk luft och ta en tur till fots.
 

Om man går ner på vägen, förbi flera växthus och fält så kan man ta första höger in på en stig eller väg som är lite mindre. Här kan det också eventuellt finnas plats för parkering.

Om du tappar bort vägen eller går vilse så kan man oftast hitta någon som arbetar runt växthus för mer information. Om du missar vändningen kommer du snabbt få reda på det för den andra vägen som är fel leder till en återvändsgränd och en klippa.

Det finns inget sätt att gå vilse här, havet syns tydligt. Det finns parkeringsplatser och ett inte långt ifrån massa stigar som leder ner till stranden. Det finns flera floder i området och om man kört lite längre bort från gårdarna så kan man nästan stiga in i en "tropisk" miljö som är full av bambu och sockerrör som går längs stranden. 

Bekvämligheter

La Caleta de Maro hittar man inga anläggningar eller speciella bekvämligheter för turister eller besökare. 

Du måste ta med dig ditt egna vatten, mat och allt du kan tänkas behöva, allt från solstolar till leksaker för barnen. 

Som med många andra stränder i området, så är snorklingen här fantastiskt, särskilt om du går österut. Man simmar förbi en klippa och det finns ett litet vattenfall med sötvatten som faller rakt ut i havet. Detta är en idyllisk plats med sin lilla sandstrand bredbid. För de mer energiska och aktiva besökarna så finns det möjlighet att simma till den lite större stranden La Cala de Maro utan större problem.

Vägen tillbaka upp är svår, särskilt på en varm sommardag. Nära toppen kan man ibland finnaen stor ström som slipprar ut med sötvatten som i sin tur skapar en liten naturlig pool som passar perfekt för att svalka sig i och tvätta av allt salt från havet. Vattnet är rent och extremt kallt och efter den långa promenaden så finns det inget bättre sätt att avsluta stranddagen på. 

För ytterligare information om Nerjas stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

 

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.