Skillnaderna mellan de olika Kanarieöarna

Kanarieöarna är en av de mest populära sol-, sand- och havsemester platserna man kan välja att åka till. Många känner till dem som en plats där solen skiner året om. Inte så många är medvetna om att varje ö är inte den andra lik, med sin egen gnistrande personlighet.

Att bestämma vilken ö som passar dina egna preferenser bäst är inte helt enkelt, men det är värt att veta vad dessa större och mindre skillnader är, mellan var och en av Kanarieöarna.

Teneriffa

Montaña Amarilla, Teneriffa

Teneriffa är inte en ö med två halvor, utan det är en ö med två delar. Det finns ändamåls byggda semesterorter, som Playa de las Américas och Costa Adeje, och förutom de så finns resten av ön. Den mycket större delen, där de flesta invånarna har bott i fem århundraden. Vad Teneriffa erbjuder sina turister är mångfald.

Det är tillräckligt stort för att vara hemma för kosmopolitiska städer med historiska centra, livliga städer, små byar, lantbruksmarker och stora nationalparker där du kan gå och gå, och aldrig träffa en levande själ. Här hittar du också det högsta berget i Spanien, den höga bergskedjan Teide, vars höga topp ger en spektakulär upplevelse till besökare som reser till ön med flyg. Och naturligtvis, finns det fantastiska stränder för alla smaker över nästan hela ön.

Mount Teide, Teneriffa

Med en stor befolkning att mata, varierar restaurangscenen utanför semesterorterna från traditionella restauranger till avant-garde (Teneriffa är den enda Kanarieön med restauranger med Michelin-stjärna) medan den unika kanariska kulturen (en blandning av spanska och sydamerikanska med ett par droppar av afrikansk) resulterar i det som verkar vara en oändlig, färgstark fest.

Hantverksmarknad, Puerto de la Cruz, Teneriffa

Du behöver inte spendera mycket pengar för att lära känna Teneriffa. Boka ett semesterhus på Teneriffa i tid, för att kunna planera din semester i lugn och ro.

Gran Canaria

Güigüi

Gran Canaria lider av samma bild som Teneriffa, ofta sedd som en massturism-destination. I verkligheten är de exakt samma, med de mest intressanta platserna utanför semesterorterna. Ironiskt nog är de två öarna ganska lika i personlighet trots den hårda rivaliteten mellan dem.

De människor som gillar Teneriffa borde i teorin även gilla Gran Canaria även om det finns vissa mindre skillnader. Gran Canaria har bättre stränder, Las Palmas trumfar Santa Cruz när det gäller attraktiva historiska kvarter, stadstranden i Las Canteras och en blomstrande, levande musikscen.

Catedral de Santa Ana, Las Palmas, Gran Canaria

Inlandsbyarna på Gran Canaria anses vara vackrare än Teneriffas och landskapet mer episkt, nästan Arizona-liknande på sina hålla. Öborna hävdar att de har den bästa utsikten över Teneriffas mega-vulkan, även om de inte har Berget Teide med sin fascinerande vulkaniska krater.

Santa Brígidas gamla stad

Återigen är detta ett bra val för människor som gillar mångfald på de platser de besöker. Upptäck Gran Canaria utanför semesterorterna!

Lanzarote

Playas de Papagayo, Lanzarote

Människor hänvisar ibland till Lanzarote som en av de mindre bortskämda Kanarieöarna. Det finns ett par skäl till det. En av dem är att en lokal hjälte, César Manrique var en miljövänlig visionär vars inflytande hindrade lokala politiker från att förstöra landskapet med utveckling av semesterparadis.

Den andra är, som en Tinerfeño en gång påpekade för mig, "ingen bor där." Vad de menade var, tack vare jordbrukarnas ovänliga terräng, var ön inte lämpade på samma vis som de mer befolkade öarna. Därefter är den kanariska kulturen inte lika händelserik och utbudet av restauranger är riktade mot den lokala befolkning.

Vingård, La Geria, Lanzarote

På östra sidan av skärgården, på en av de äldsta av öarna, är terrängen fylld av vulkaniska kottar, vilket ger den en hypnotisk, overklig karaktär. Lanzarote saknar dock grönska på de västra öarna. Hela ön Lanzarote är ett UNESCO Biosfärreservat. Under de senaste åren har öns sportinriktade turism ökat med löpare, vandrare och cyklister som åker hit för att utöva sin favorit sport. Precis som de andra östra öarna har Lanzarote ett urval av gyllene stränder, som de västra öarna kan se på med avundsjuka.

Om du planerar din semester på ön, kolla in våra semesterhus på Lanzarote.

Fuerteventura

Kiteboarding, Fuerteventura, Kanarieöarna

Den äldsta Kanarieön och den vindigaste. En nästintill konstant bris är ett välkommnande bränsle för vindsurfare och kiteboarders men kan vara mycket irriterande för solbadare. Fuerteventura är strandparadiset utav alla Kanarieöarna, med Corralejodynerna, som är mer som ett mini-sahara än en strand. Fuerteventuras byar kan sakna lite charm på grund av skönheten som erbjuds av de gyllene stränderna och det turkosa havet.

Corralejo

Borta från dem, innehåller ön några trevliga överraskningar och ett ganska intressant fågelliv. Liksom Lanzarote betyder en liten lokalbefolkning mindre kultur och ett begränsat utbud av bra restauranger, men det finns några vackra och intressanta historiska byar.

Gamla kvarnar på Fuerteventura

Trots den korta distansen från Lanzarote  är omgivningen annorlunda och ständigt i förändring. Över århundradena har vinden skapat mjuka kullar och tilltalande, kurviga former. Det finns och en känsla av att man närmar sig Afrika, landskapet har en Nordafrikansk karaktär, förstärkt av de tusentals getter som vandrar fritt över de röda kullarna. Kolla även in våra fritidshus för att boka ett fritidshus på Fuerteventura.

La Palma

Caldera de Taburiente, La Palma, Kanarieöarna

La Palma är känd som La Isla Bonita, som namnet antyder, kanske det är den vackraste av Kanarieöarna. Santa Cruz de la Palma var en plats där båtar byggdes i hamnen, under den tiden äventyrare korsade Atlanten och pirater gjorde dessa delar av havet osäkert. Den har en häpnadsväckande, vacker natur du inte hittar på de andra Kanarieöarna - som Caldera de Taburiente och vattentunnlarna på Marcos y Cordero. Det finns också mark på ön som är yngre än 50 år, tack vare utbrottet vulkanen Teneguía fick år 1971.

Gatand Calle O'Daley, Santa Cruz de La Palma, Kanarieöarna

La Palmas större städer är livliga och ganska sofistikerade, plus det finns en stark Sydamerikansk känsla till platsen (de till och med rullar cigarrer för hand på ön). Den har personligheten att vara en av de mindre Kanarieöarna fast med kvaliteérna som en av de mest populära. På några sätt är La Palma fortfarande som en Kanarieö från det förflutna, och ändå kämpar ön för att locka till sig turisterna.

La Gomera

La Gomera, Kanarieöarna

Den mest slående vackra av Kanarieöarna är utan tvekan La Gomera, med sitt vilda landskap med en blandning av små terrasser och palmlundar, frodiga regnskogar och ett bergigt landskap. Ön kännetecknas av den stora mängd raviner som finns på ön, vilket gör det tidskrävande att ta sig runt med bil. Ibland är det till och med snabbare att gå. Därför finns det få vägar men vandringsleder överallt, därför är La Gomera en plats vandringsentusiaster åker till från hela Europa.

Torre del Conde, La Gomera

Det finns semesterområden på La Gomera, Playa Santiago och Valle Gran Rey, men dessa är mycket små jämfört med de som man hittar på de andra Kanarieöarna. Till och med huvudstaden San Sebastian, är en liten by, men otroligt pittoresk och vacker.

La Gomera har stränder, men missta dig inte, detta här är en tillflyktsort om du vill fly från folkmassorna. Hitta det perfekta boendet för din semester i La Gomera.

El Hierro

Utsikt över Las Playas, El Hierro

Den mest magiska och mystiska ön av dem alla, El Hierro var en gång ön vid kanten av världen. Det finns fortfarande en viss känsla i luften; Det är inte riktigt som på de andra öarna. Det finns en fantastisk sabinskog, en forntida bosättning, till skillnad från någon annanstans på Kanarieöarna, gigantiska ödlor och ett hotell som en gång i tiden var det minsta på jorden.

El Hierro

Dykningen ska vara bättre här än på de andra öarna, medan kullarna, fåren och de torra stenmurarna ibland kan få en att känna att man är i Yorkshire, istället för på en ö nära Afrikas kust. Brist på flygtrafik och en tre timmars färjetur håller besökarnas antal låga, vilket gör El Hierro till den mest orörda av Kanarieöarna.

Villa i Tijarafe

 • 1 sovrum
 • 4 sovplatser
 • 2 badrum
 • 110 m² boyta
 • 80 m² terrass
 • 3500 m² trädgård
 • Privat pool
 • Uppvärmd pool
 • Wi-Fi

Lägenhet i Telde

 • 3 sovrum
 • 7 sovplatser
 • 2 badrum
 • 1 badrum
 • 120 m² boyta
 • Wi-Fi
 • Balkong
 • Grill
 • Terassmöbler
Id: 50637 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 3 394 - 13 069/vecka SEK 606 - 1 867/natt Visa detaljer

Lägenhet i Arona

 • 1 sovrum
 • 4 sovplatser
 • 1 badrum
 • 65 m² boyta
 • 35 m² terrass
 • Delad pool
 • Uppvärmd pool
 • Wi-Fi
 • Pool med staket
Id: 69064 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 3 690 - 11 069/vecka SEK 422 - 1 581/natt Visa detaljer
X
Vinn ett presentkort på 750€!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här