Var ska man bo på Fuerteventura?

Fuerteventura finns en fascinerande mix av enorma sanddyn, Saharasand som klär stränderna i gyllengult och ett kargt, ibland rödfärgat, vulkaniskt månlandskap som formats av Atlantens strömmar. Här hittar man massor av spektakulära stränder, vackra naturreservat och charmiga städer. Fuerteventura är idealiskt för de som söker efter en strandsemester, romantisk resa för två, vandring i naturen, ett veckolångt party eller bara koppla av med familjen. Vi guidar dig till de bästa ställena att bo på Fuerteventura, så att du kan planera en semester efter dina önskemål.

Playa de Cofete på Fuerteventura

De bästa ställena att bo på för en strandsemester

Fuerteventura är känt för sin säregna natur och paradisliknande stränder. På stränderna kan man utöva vattensporter, koppla av och bli bortskämd av den varma solen och Atlantens svalkande bris. Här råder optimala förhållanden året runt, något som gör surf, kitesurfing och dykning en del av det vardagliga livet på ön.

Surfing på Fuerteventura

El Cotillo, Majanicho och Isla de Los Lobos lockar tusentals surfare från hela världen. För nybörjare finns det dessutom många surfskolor som FreshSurf, Las Dunas Surf School eller Free Surfers School. Man erbjuds lektioner i surfens konst, och de lite mer erfarna kan hyra utrustning för att surfa på egen hand. Hyr gärna en semesterbostad i El Cotillo, det perfekta stället att koppla av på och ladda batterierna efter en dag bland vågorna.

Kitesurfing är en höjdare på Fuerteventura

Ett måste att besöka under en semester till Fuerteventura är stranden Sotavento de Jandía, i staden Pájara. Denna kilometerlånga strand, som ligger mellan Barca och Risco El Paso, erbjuder perfekta förhållanden för kitesurfing. Magnifika uppskjutande sanddyn och vulkaniska laguner präglar kustlinjen, där den gyllengula sanden är en skarp kontrast till havets intensiva blåa färg.

Corralejo-stranden - kan vattnet bli mer turkost?

Playa de Cofete (kallas även Barlovento) är ett smultronställe på Fuerteventura. Att nå stranden är inte så enkelt och man måste följa en kurvig grusväg, men det är just svårtillgängligheten som ger stranden dess känsla av frihet och isolering. En orörd naturstrand på över tio kilometer, utan faciliteter, inklämd mellan Jandíabergen och Atlanten - Playa de Cofete är utan tvekan en av de bästa stränderna på Fuerteventura!

De bästa ställena att bo på för en familjesemester

Från ett familjevänligt semesterboende på Fuerteventura kan man göra många spännande utflykter. Vad sägs om att vandra i naturparken Corralejo, med sina vidsträckta sanddyn och paradisstränder? Sand, vulkaniska formationer, saltstenar och den friska havsluften möts du av i detta ”månlandskap”. Med lite tur kanske du springer på områdets söta getter som betar fritt på dessa marker. För att svalka sig finns inget bättre än att ta ett dopp i de vulkaniska poolerna vid Playa de Los Lagos i Cotillo, eller lagunerna på Sotavento-stranden i La Pájara. Över hela Fuerteventura har sedimentationen av lava i havet skapat grunda naturliga pooler, fyllda med kristallklart vatten och vit sand. Dessa idylliska platser verkar vara hämtade direkt ur resekatalogen.

Familjesemester på Fuerteventura

Söker familjen efter mer upplevelser? Då kan man hyra ett semesterboende i Caleta de Fuste, härifrån kan man ta en organiserad båttur för att uppleva valar och delfiner i sin naturliga miljö. Om barnen gillar djur är ett besök till Oasis Park i La Latija (Pájara) ett måste. Med sina 780.000 km2 är det den största temaparken, zoo:et och botaniska trädgården på Kanarieöarna. Här kan man se elefanter, giraffer och sjölejon på nära håll.

Oasis-parken på Fuerteventura

De bästa ställena att bo på för nattliv och nöje

Även om Fuerteventura är ett fantastiskt resmål för att vistas i naturen finns det också på mer urbana platser, som Corralejo, ett livligt nattliv och nöjesutbud. Om du vill festa på Fuerteventura är det bäst att bo i Corralejo, som ligger nära öns bästa barer och nattklubbar. På avenyn Nuestra Señora del Carmen Avenue hittas de flesta barer, restauranger och mysiga kaféer. Börja kvällen med drinkar och se solnedgången från terasserna på Banana Bar eller La Playa Disco Bar, fortsätt till Rock Café eller San Miguel Brewery för livemusik, och dansa sedan vidare ut i natten på klubben Waikiki.

Party på Sunset Lounge, Fuerteventura

En annan plats för att uppleva nattlivet på Fuerteventura är huvudstaden, Puerto del Rosario. En av de bästa nattklubbarna är Magma Disco Lounge - öppet från torsdag till söndag och också värd till många temafester under året. Caleta del Fuste är ytterligare en turistort på Fuerteventura med bra partyalternativ. Ta en drink på El Faro Lounge Bar, och se på när solen sakta sjunker ner över havet, fortsätt till Wine Bar och dansa hela natten lång på Pub Venus Disco. En av de bästa festivalerna i Caleta del Fuste är Beach Party, som hålls i slutet av juli sedan tio år tillbaka. Under två dagar anordnas konserter på stranden, som vanligtvis lockar mer än 10.000 personer.

Upplev nattlivet på Fuerteventura

De bästa ställena att bo på för en naturnära semester

Tack vare den unika miljön som uppstått genom vulkanerna förklarades Fuerteventura som ett biosfärreservat av Unesco år 2009. Ett fantastiskt ställe att bo på för att verkligen uppleva naturen på Fuerteventura är La Oliva. Härifrån kan man upptäcka Tindayas heliga berg - en sagoplats där du kan följa leden som sträcker sig längs med bergets sydöstra ås. Det är också värt att utforska det skyddade naturlandskapet i Vallebrón, som utgörs av de två djupa dalarna Valle Grande och Valle Chico. Från någon av utsiktsplatserna i parken kan man njuta av vidunderlig utsikt över hela regionen. 

Vandring i Fuerteventuras unika landskap

I Fuerteventuras inland gränsar städerna Antigua och Tuineje mot naturparken Betancuria i öst, och i väst mot Malpaís Grandes skyddade landskap samt naturfenomenet Cuchillos de Vigán. Denna del av ön är känd för sitt sällsynta svarta landskap, som är en stor kontrast till den omgivande miljön med vita- och ockranyanser. Området har ett vulkaniskt ursprung, med många imponerande och spektakulära klippformationer som skulpterats av vinderosionen. Hitta ditt lantliga semesterhus på Fuerteventura, och upptäck den unika naturen genom en av de flera vandringslederna som går igenom området.

I naturreservatet Jandía

Naturreservatet Jandía och den spektakulära stranden Cofete utgör en stor del av Jandía-halvön. Den är belägen i södra delen av ön och består av en yta på 14.000 hektar med intressant kustmiljö. Här kan du njuta av harmoniskt strandliv, klättra upp till toppen av Pico de la Zarza, vandra på de otaliga lederna och hitta de bästa förutsättningarna för vindsurfing. I denna avlägsna del av Fuerteventura finns några av de bästa stränderna på Kanarieöarna.

Den romantiska pytteön Isla de Lobos

De bästa ställena att bo på för en romantisk semester

På Fuerteventura finns gott om natursköna och avskilda platser som lämpar sig för en romantisk semester. Ta långa promenader genom naturreservaten och sanddynen för att njuta av stränderna. Bo nära stranden på Fuerteventura och gör en romantisk utflykt till Isla de Lobos, en orörd pytteö med vit sand, bryggor och turkost vatten av den intensivaste nyansen. 

Kärlekssemester på Fuerteventura

På kvällarna kan man uppleva de färgsprakande solnedgångarna som ön bjuder på, och kanske äta ute på 722º Art Gallery i Lajares - ett vitt hus med enorma fönster, som huserar en trendig italiensk restaurang med gourmetmat och konstutställningar. Ta sovmorgon, och se soluppgången samtidigt som du äter frukost ute på terassen i din semesterbostad på Fuerteventura. Tack vare att himlavalvet syns så tydligt under natten fick Fuerteventura år 2015 stämpeln ”sjärnskådningsreservat”. När mörkret har lagt sig kan du gå ner till stranden med din älskling för att titta på natthimlen tillsammans. Kan det bli mer romantiskt? 

Fuerteventura är ett resmål med stora kontraster. Överallt på ön hittas vacker natur, spektakulära monument och ett ständigt förändrande landskap, från bergens intensiva grönska till de svarta vulkanstränderna och ockrafärgade slätter. Boka ditt privata semesterboende redan idag och upplev det magiska med Fuerteventura!