Kanarieöarnas 10 bästa stränder

Kanarieöarna är bland de mest populära resmålen för besökare från mer kalla länder i Europa. Men hur vet man vilken strand man bör besöka? Vi hjälper dig i rätt riktning, läs på och upptäck några av Kanarieöarnas bästa stränder.

1 - Corralejo

De bästa stränderna på Kanarieöarna - Corralejo (Fuerteventura)

Många förknippar Kanarieöarna med överbefolkade stränder där man måste slåss för solstolarna på stranden eller vid poolen, men de flesta har nog inte varit på Fuerteventura, en ö som inte invaderats av badande. Om du gillar att vara ifred på stranden, är detta rätt plats för dig.

Den 10 km långa stranden Corralejo, en av Fuerteventuras bästa stränder, ligger inom ett naturreservat med sanddyner. Det finns en semesterort här också, och området erbjuder ett brett utbud av faciliteter.

2 - El Bollullo

De bästa stränderna på Kanarieöarna - El Bollullo (Teneriffa)

Många av stränderna på Teneriffa är av svart vulkansand, även om ön importerar sand från närliggande Saharaöknen för att göra de mer attraktiva för turisterna. El Bollullo har något ljusare sand än Teneriffas övriga stränder och nås enkelt från Puerto de la Cruz, på öns norra del.

El Bollullo är helt annorlunda från stränderna i semesterorterna Las Américas och Los Cristianos. Vid klipporna ligger en mysig strandrestaurang som serverar färsk fisk- och skaldjur. Många kommer hit för att se den vackra solnedgången medan de njuter av en öl eller två.

3 - Playa del Inglés

De bästa stränderna på Kanarieöarna - Playa del Inglés (Gran Canaria)

Den populära charterresorten från 1970-talet, Playa del Inglés, är knappast så pittoresk som ortens strand, som bär samma namn. Stranden är en härlig 2,7 km sträcka av gyllene sand och en stor hit bland familjer med barn. Här finns det möjligheten att prova bananbåtar och vattenskoter för de mer äventyrliga turisterna. 

4 - Famara

De bästa stränderna på Kanarieöarna - Famara (Lanzarote)

Upptäck ytterligare en av de bästa stränderna på Lanzarote i form av Famara, en orörd skönhet på öns nordvästra del. Stranden är skyddad av berg, drygt 600 meter höga, och är populär för surfing och skärmflygning.

5 - Hermigua

De bästa stränderna på Kanarieöarna - Playa de Hermigua (La Gomera)

La Gomera är mest känd för sin nationalpark, Garajonay, med nästan 4,000 hektar skog, där du kan se lagerträd upp till 30 meter höga. Men La Gomera har också många vackra stränder, särskilt Hermigua på den nordöstra delen av ön. Om vatten- och vindförhållanden är lite oroliga, kan du alltid hoppa i de naturliga havspoolerna istället.

6 - Las Canteras

De bästa stränderna på Kanarieöarna - Playa de Las Canteras (Las Palmas, Gran Canaria)

Området omkring Las Canteras i huvudstaden Las Palmas, är som ett mini-Havanna med tätt packade hus, många barer och restauranger. Stranden Las Canteras är 2,8 km lång och den längsta på Gran Canaria. Ett strandparadis mitt i centrum!

7 - Las Conchas

Las Conchas ligger på den tropiska ön La Graciosa, precis utanför Lanzarotes norra kust. Strandens namn betyder "snäckskalen" och den är perfekt om du bara vill komma iväg från allting.

Ön var Robert Louis Stevensons inspiration till "Skattkammarön" - och det är inte svårt att förstå när man ser det vackra turkosa vattnet och de gyllene sandstränderna. Upptäck detta sandiga paradis under en avslappnande semester på Lanzarote.

8 - Las Teresitas

Teneriffa - Stranden Las Teresitas

Även om många av Kanarieöarnas stränder består av importerad sand finns det också många naturliga paradisstränder att beundra, till exempel Las Teresitas-stranden på Teneriffa. Du kan ta buss nr 910 från Teneriffas huvudstad Santa Cruz om du vill ta en liten paus från all bilkörning. Stranden ligger intill San Andrés, en före detta fiskeby som har några av de bästa fisk- och skaldjursrestauranger på hela ön.

9 - Maspalomas

Gran Canaria - Maspalomas strand

2710 meter lång är Maspalamos, den näst längsta stranden på Kanarieöarna, bara 10 meter längre än den angränsande stranden, Playa del Inglés. Maspalomas är känd för sina ökenliknande sanddyner - och som en av de bästa nudiststränderna på Kanarieöarna.

10 - Papagayo

Lanzarote - Solnedgång på Papagayo-stranden

Denna relativt okända pärla ligger nära turistorten Playa Blanca på södra Lanzarote. Det tar 15 minuter att köra till stranden från orten Playa Blanca men det är också möjligt att ta en båttaxi. Stranden ligger inom naturreservatet Los Ajaches och den svaga strömmen gör den till en perfekt plats för snorkling.

Oavsett om du föredrar en livlig stadsstrand eller orörda platser bland klipporna, erbjuder en semester på Kanarieöarna stränder för alla smaker.

Rekommenderade artiklar för dig:

Karta - Topp 10 stränder på Kanarieöarna