Topp 10 stränderna i Lanzarote

De vackraste stränderna på Kanarieöarna finns huvudsakligen i Gran Canaria-provinsen. Det är de östra öarna som ligger närmare Afrika som har mer sand. Som du ser i denna 10-i-topplista av Lanzarotes stränder har inget sandkorn lämnats orört i jakten på de finaste stränderna ön har att erbjuda. Vilka kommer du sola på? 

Med vår utskriftsvänliga-spara-guide ger vi dig en förhandstitt och strandbeskrivningar. Du kommer också att kunna se i vilken kommun, var stränderna är belägna och hur långa de är. Din semesterplanering blev just lite enklare tack vare en bofast expert.

1.) Playa FrancesaPlaya Francesca

Om du vill ha ensamtid ta en färja från Órzola till La Graciosa, Kanarieöarnas inofficiella åttonde ön. Det påstås att Robert Louis Stevensons "Skattkammarön" utspelades här. Idag hittar du fler båtar än piratskepp. Men låt inte det inte hindra dig att skrika ett  högt "yo ho ho", när du först ser Playa Francesa, La Graciosas skönhet till strand som ligger en 45-minuters promenad från huvudstaden Caleta de Sebo. 

En huvudstad där lokalbefolkningen måste sopa metropolens gator rena från sand varje morgon och där det enda sättet att ta sig runt är med 4x4, cykel eller vandra. Vilket alternativ väljer du?

Kommun: Teguise Strandlängd: 435m

2.) Playa de PapagayoPlaya de Papagayo

Titeln gör det inte helt rättvisande då det finns fler än en Papagayo strand. Hursomhelst, den huvudsakliga Papagayostranden är den sista du möter innan Punta del Papagayo när du reser öst från Playa Blanca. Dessa otillgängliga stränder nås bäst till fots eller med ett fyrhjulsdrivet fordon på grusväg.  Ett annat alternativ är att ta en vattentaxi. 

Det är bäst att ta med din egen mat och dryck. Det finns ett chiringuito (strandskjul) ovanför Papagayo med turistpriser istället för lokal prissättning, så att packa lätt kan bli ett dyrt alternativ. Strandskjulet är dock en grym plats att se solen gå ner på denna idylliska plats.

Kommun: Tías Strandlängd: 120 m

3.) Playa ChicaPlaya Chica

Puerto del Carmens finaste strand är alltid den kortaste. Aka Pila de la Barilla, Playa Chicas är en skyddad strand märkt av det lugna havet. Detta utgör dess populäritet med dykare som är ivriga att se den inte så svårfångade Feliz, en 50-kilos "grouper fish".

Kommun: 
Tías Strandlängd: 90 m

4.) Playa de FamaraPlaya de Famara

Vad ser ut att vara en oändlig strand sträcker sig så långt ögat når i flera kilometer. Ta hänsyn till vinden om du planerar att äta på stranden. Som tur är finns det barer med strandvyer där chansen är mindre att du får äta en sandig smörgås. 

Playa Famaras är en av de stränder som besöks frekvent av surfare. Magic Seaweed erbjuder en gratis 10-dagars surfprognos om du planerar att surfa på vågorna på din semester. Denna sida täcker dyningar och vindförhållanden.

Kommun: Teguise Strandlängd: 6 km

5.) Playa FlamingoPlaya Flamingo 

Palmerna och parasoll håller dig sval när värmen från en årslång sommar möter din kropp. Du hittar mer skugga på terasserna vid barerna och restauranger på strandpromenaden ovanför denna populära strand - Playa Blanca.  Ta på dig flip flops för att skydda dig mot den heta vita stranden.

Kommun:
Yaiza Strandlängd: 200 m

6.) Playa de las ConchasPlaya de Las Conchas

Denna "La Graciosa" strand är mer ett ställe för att bättra på sin solbränna än en plats för bad. Titta bara på dessa vågor. Om du aldrig testat naturism förut är detta en bra plats att börja då det lätt finns mer snäcksskal än människor på denna lämpligt namngiva strand Las Conchas. 

Om du inte vågar dig i vattnet dröjer det inte länge då strömmarna har en boomerangefffekt. Bäst är att luta dig tillbaka och titt ut över grannöarna Montaña Clara, Roque del Oeste och Alegranza. Minimera din aktivitet och låt dig omfamnas av långsamhetens lov istället.

Kommun:
Teguise Strandlängd: 610 m

7.) Playa BlancaPlaya Blanca

Vad som en gång var stranden till en gammal fiskeby är nu namne med en av Lanzarotes familjevänligaste semesterplatser. Det är nära till hands till ett överflöd av restauranger. Vad sägs om att kyla ner dig med en glass från ett av caféerna? Från busstationen tar det bara 10 minuter att gå till stranden. 


Kommun:
Yaiza Strandlängd: 40 m

8.) Playa Caletón BlancoPlaya Caletón Blanco

Precis som på vilken annan Kanarieö som Gran Canaria och Tenerifa, missar många turister Lanzarotes norra kustlinje på sin väg ner till turistmål på de södra delarna. Se nu till att besöka Playa Órzola's Caletón Blanco. Där ebenholts, som svarta lavastenar, och elfenben, som i benvit sand, bor ihop i perfekt harmoni. 

En del av malpais (stenöknen) hör till La Corana-vulkanen. Här är det vilda Lanzarote. Du hittar ingen parkeringsplats men du kan lämna bilen på stranden. I de naturliga simbassängerna som skapas av tidvattnet är det utmärk att ha utbildning för unga paddlare. 

Kommun: 
Haría Strandlängd: 500 m

9.) Playa de MujeresPlaya de Mujeres

Papagayos största strand är också den mest besökta. Det har förstås att göra med att det är den första i raden av Playa de Papagayo du kommer till när du reser från Playa Blanca. Det här är en idealisk destination för strandälskare som historienördar att utforska kalkstensbrott och bunkrar som användes under andra världskriget. 

Kommun: Yaiza Strandlängd: 395 m

10.) Playa de la CeraPlaya de la Cera

En tredje och sista Papagayo-strand är också den sista på vår lista över 10 stränder på Lanzarote. Precis som de andra Playas de Papagayo är dess skönhet bevarad av dess otillgänglighet. Hyr en 4x4 eller ta fram dina vandringskängor för att nå en av öns underverk via en grusväg.

Kommun: Yaiza Strandlängd: 105 m

Lägenhet i Puerto del Carmen (Puerto del Carmen centrum)

 • 2 sovrum
 • 6 sovplatser
 • 1 badrum
 • 50 m² boyta
 • 50 m² trädgård
 • Wi-Fi
 • Balkong
 • Satellit
 • Tv
Id: 40667 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 6 818 - 9 091/vecka SEK 974 - 1 299/natt Visa detaljer

Radhus i Haría

 • 3 sovrum
 • 5 sovplatser
 • 1 badrum
 • 140 m² boyta
 • Wi-Fi
 • Terassmöbler
 • Tv
 • Tvättmaskin
 • Strykjärn
Id: 50653 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 2 701 - 14 811/vecka SEK 386 - 2 116/natt Visa detaljer

Värdshus i Playa Blanca

 • 2 sovrum
 • 4 sovplatser
 • 2 badrum
 • 65 m² boyta
 • 50 m² terrass
 • 300 m² trädgård
 • Privat pool
 • Uppvärmd pool
 • Wi-Fi
Id: 76088 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 8 939 - 16 537/vecka SEK 1 277 - 2 359/natt Visa detaljer
X
Vinn ett presentkort på 750€!
Abonnera på vårt nyhetsbrev och få möjligheten att vinna 750€ till din nästa semester i Spanien


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här