Topp 10 stränder i Gran Canaria

Gran Canaria är rätt berömd för kvaliteten på sina stränder. Här är vår guide till de tio bästa så stryk på solkrämen, ta av dig kläderna och och ladda  för D-vitamin i form av solsken.

Anfi del Mar

Anfi del Mar stranden

Teneriffas vackraste men samtidigt konstgjorda strand heter Playa de las Teresitas. Gran Canarias artificiella Anfi del Mar i den sydvästra delen av ön är i samma stil med sin fantastiska utsikt över alla palmträd och blommor, det bildas en harmonisk omgivning som i samband med det turkosa vatttnet skapar en väldigt speciellt strand att vara på.

Güigüi

Güigüi stranden

Guigui är ett bra ställe att besöka om du vill ge naturismen en chans, för på denna strand är det valfritt att bära kläder eller inte. Att njuta av livet springandes runt helt näck och ensam är ofta en möjlighet med tanke på hur svårt det kan vara att nå denna strand som i själva verket egentligen består av två stränder beläget i botten av en ravin.

Las Canteras

Las Canteras

Las Palmas de Gran Canaria var öns ursprungliga utväg förr i tiden och när man tittar ut över Las Canteras, den längsta stranden på Gran Canaria på 2.8 km, så förstår man varför.

 När turisterna insåg att den södra sidan av ön var soligare, började de sakta men säkert att utveckla orterna i det området för semesterbosättare. Folk i staden har under de senaste åren haft tur med panza del burro, (åsnans buk) vilket är moln som skymmer staden under hela sommarperioden. Senaste två åren har inte detta problem  uppståt vilket tyder om en förändring på semesterfirarens front.

Maspalomas

Maspalomas

Uppdelat mellan delvis öken och delvis nudistzon är Maspalomas en av Gran Canarias mest kända stränder. Området är ett naturreservat och detta är det avgörande skälet till den stoppade utveckligen av området till en semesterort. Detta innebär att oavsett hur många turister som lockas till stranden så verkar det alltid finnas gott om plats för alla.

Mogán

Mogán

En annan konstgjord solplats är det charmiga strandområdet Puerto de Mogán. Långt bort från alla sevärdheter i den sömniga kommunala huvudstaden ligger denna strand med smeknamnet Lilla Venedig som den har fått på grund av sitt nätverk av kanaler. Puerto de Mogán är en av de elegantaste platserna att bo på och ön och dess strand är alltid ren och lugn.

Playa del Inglés

Playa del Inglés

Varför denna strand är känd som den engelska stranden är det ingen som vet, särskilt med tanke på att det även finns tyska, skandinaviska och faktiskt spanska strandbitar. Med en längd på 2.700 meter är den ca. 100 meter kortare än grannstranden Maspalomas, vilket gör den till öns tredje längsta strand.

Puerto Rico

Puerto Rico

På samma sätt som namnet är detsamma som landet Puerto Rico,  är det också en karibisk känsla över Gran Canarias Puerto Rico. Kanske är det palmerna, den blåa himlen, det alltid starka solskenet eller kan det ha något att göra med den avkopplande och enkla känsla av lugn och harmoni på platsen.

Sardinia del Norte

Sardina del Norte

Inte att förväxla med Sardina del Sur som ligger närmare till Vecindario, Sardina del Nortes kristallklara vatten är särskilt populärt bland dykare och fiskare. Sardiner är en självklar rätt på lokala restaurangmenyer och serveras alltid med citronskivor.

Tauro

Tauro

Totalt 440 meter långt är Tauro, den längsta stranden i kommunen Mogán vilket egentligen är ganska skönt med tanke på dess popularitet och alla människor som kommer förbi under högsäsongen. En yta av mjuk sand skapar ett fantastisk underlag på den mörka sanden och detta är en strand som hålls ren med papperskorgar som regelbundet töms.

Tufia

Tufia

En välskött hemlighet är denna lilla ö, förvänta dig  en plats som förmodligen också är full med lokalbefolkning. På denna Teldestrand finns inga barer eller restauranger, så kom ihåg att ta med dig  picknick eller köp med dig en öl och macka på strandrestaurangen som ligger på parkeringen ovanför. Den här stranden är ganska välskyltat när du kommer från El Goro avfarten.

Väckte det ditt intresse? Med detta i åtanke, varför inte boka en färja över vattnet från Gran Canaria? Boka biljetter från Gran Canaria till destinationer som Tenerife och Lanzarote på DirectFerries.se. Färjor tillgängliga med många avgångstider och förmånliga priser.