De 10 bästa stränderna på Teneriffa

Teneriffa är känd för att ha några av de bästa stränderna i hela Spanien. Eftersom Teneriffa är den största av Kanarieöarna finns det naturligt ett stort utbud av stränder. Från sträckor med gyllene sand till svarta vulkaniska stränder, från livliga citystränder till mer intima och avskilda platser. Hitta och utforska de finaste stränderna från din villa på Teneriffa.

  • La Tejita
  • Las Teresitas
  • El Duque
  • Fañabé
  • El Bollullo
  • Los Gigantes
  • Masca
  • Playa Jardín
  • Las Vistas
  • Playa de Benijo

La Tejita

Teneriffa - La Tejita

En halvtimmes promenad är allt som skiljer kitesurfing-paradiset El Médano i Granadilla de Abono från en av de största naturliga stränderna på ön: Playa de la Tejita. Promenera längs badortens huvudstrand, i riktning mot Montaña Roja (”det röda berget”), så kan du inte missa den.

Teneriffa har många kända nudiststränder och denna är en av dessa, där nudisterna föredrar den lilla viken strax nedanför berget. Resten av stranden är reserverad för övriga badgäster. La Tejita är även en favorit i hbtq-kretsar.

Las Teresitas

De bästa stränderna på Teneriffa - Playa de las Teresitas

Denna anlagda strand, skapad med importerad sand från Saharaöknen, har den där karibiska looken med vajande palmer och turkost vatten. Du når den med en 10-minuters bilresa nordost från huvudstaden Santa Cruz de Tenerife. Ett annat alternativ är att ta buss 910.

Orten San Andrés, en gång i tiden en fiskeby, ligger precis vid stranden och erbjuder många utmärkta fiskrestauranger som är välbesökta av lokalbefolkningen - vilket alltid är ett gott tecken.

El Duque

De bästa stränderna på Teneriffa - Playa del Duque (Adeje)

El Duque betyder ”greve” på spanska, vilket är ett passande namn för denna strand som ligger på den västra spetsen av det lyxiga semesterområdet Costa Adeje. Playa del Duque är separerad från badorten av en stor sten, vilken gör att stranden känns ännu mer exklusiv.

Fañabé

Teneriffas stränder - Playa de Fañabé

Efter ungefär 10 minuters promenad från El Duque stöter du på Fañabé-stranden. Det är här du ska spendera dagen om du vill testa på vattensporter. Det finns även båtar med glasbotten som erbjuder turer för att titta närmare på det maritima livet.

El Bollullo

Teneriffas stränder - El Bollullo

Den svarta skönheten Bollullo konkurrerar med La Tejita om att vara Teneriffas vackraste naturstrand. Gör resan hit till en "tropisk" upplevelse genom att promenera från Puerto de la Cruz och passera genom de stora bananplantagen. Alternativet till denna halvtimmes promenad, är att köra bil och svänga av motorvägen TF-5 vid Rincón.

Los Gigantes

De bästa stränderna på Teneriffa - Los Gigantes

Stranden vid Los Gigantes har likt många andra stränder på Teneriffa den karakteristiska svarta sanden. Semestra nära den fantastiska naturen på denna badort, som är en av de vackraste på öns västra sida. Ortens namn kommer från de gigantiska klipporna precis bakom staden som mäktigt reser sig 800 meter upp i luften.

Masca

De bästa stränderna på Teneriffa - Playa de Masca

Masca - en isolerad bergsby - är ett av Teneriffas smultronställen, och härifrån kan man kan gå en längre tur till en gömd vik nere vid kusten. Hyr ett semesterhus på landet på Teneriffa och upptäck denna magiska strand, en av öns bäst bevarade hemligheter. Troligtvis är det så eftersom vandringen från byn ner till stranden tar 3 timmar och slingrar sig genom en spektakulär ravin.

Playa Jardín

Topp 10 stränder på Teneriffa - Playa Jardín

Om du vill bo så nära havet som möjligt, kan du semestra i en strandvilla på Teneriffa. Playa Jardín (”trädgårdsstranden”) i Puerto de la Cruz skapades av den lokala arkitekten César Manrique. Hans vision var en attraktiv kustmiljö, som han uppnådde genom en livlig och färgglad botanisk trädgård som komplement till palmer och den vulkaniska sanden.

Las Vistas

De bästa stränderna på Teneriffa - Playa las Vistas

Den blåa flaggan vajar över denna vackra vita strand. Playa de las Vistas är en pärla i semesterorten Los Cristianos strandutbud - och ett utmärkt val för en familjesemester på Teneriffa med säkra badmöjligheter. Trots sina 850 meter kan det dock bli något trångt här under högsäsongen.

Playa de Benijo

Teneriffa - Playa Benijo

Att se solen gå ner från denna strand vid Santa Cruz de Tenerife är ett av livets små nöjen. Den hittas i den nordöstra delen av ön vid Anaga-bergen och är vackert isolerad, vilket lockar en del nudister. Stranden har få faciliteter och passar framförallt för vattenaktiviteter. I den lilla kiosken uppe vid vägen kan du inhandla både drycker och snacks för en heldag vid havet.

 

Föreslagna artiklar för dig: