De bästa ställena att bo på Costa Brava

Det är något speciellt med Costa Brava som gör att du snabbt blir förälskad i denna kustlinje. Den är känd för sina paradisbukter, charmiga småbyar och naturparker, det är därför denna katalanska kust är ett utmärkt resmål. I denna artikel visar vi dig de bästa ställena att bo på Costa Brava i förhållande till vilken semester du önskar dig.
 
 
Costa Brava ligger mycket bra till infrastrukturmässigt, bland annat är hela kusten ansluten till motorvägen AP-7, och både nationella och internationella flygrutter flyger till flygplatserna i Girona och Barcelona. Det gör det enkelt att semester och utforska Costa Brava.

 

Playa Sa Boadella i Lloret de Mar
 
På Costa Brava finns det något för alla. Från storstäder som Girona stad till mindre städer som Figueres kombineras orörd natur med det urbana som låter dig besöka museer, utforska kultur och historia, barer och restauranger. Kusten erbjuder vackra stränder, till exempel Tossa de Mar och Cadaqués. Städerna längs Costa Brava lockar mycket folk som söker efter vackert landskap och underbara stränder.

Här finner du stora stränder med lugna och avskilda vikar där du kan njuta av havet. Om du vill ha en lyxig semester, finns det inget bättre än att besöka Empuriabrava med sina kanalsystem där du använder båtar för transport. Om din semesterbudget är lite stramare, kan du istället njuta av de vackra stränderna och oändliga underhållningsalternativ i städerna L'Estartit och L'Escala.

 

Ringmuren i Tossa de Mar

De som reser med familjen ska leta efter plakat som säger "Turismo Familiar", en kvalitetsstämpel från den katalanska regeringen som givits till städer som Roses och Platja d'Aro. Här hittar du tjänster, aktiviteter och attraktioner speciellt utformade för barn och deras familjer.

Pueblos - byar - som Pals är en lugn oas, en perfekt destination om du vill komma bort från världens stök och oljud. I synnerhet många gillar att Pals ligger på en kulle omgiven av risfält där du kan cykla eller gå längs ett antal olika vägar och stigar.

Det finns många resenärer som åker till Lloret de Mar eller Blanes för att delta i det livliga nattlivet med alla fester och diskotek som är öppna fram tills morgonen. Men låt oss titta på olika typer av semesterresor och vilka ställen man kan besöka på Costa Brava.

 

Tossa de Mar

De bäste ställena att bo på Costa Brava för en semester i staden

Några kilometer från kusten Costa Brava finner vi den näst största staden i Katalonien, Girona. I denna stad möter du en omgivning fylld av historia och fri från liv och rörelse som i andra storstäder. Att gå vilse i labyrinten av kullerstensgator och mellan gamla hus i de judiska kvarteren, bland de bäst bevarade i Europa och det är ett sant nöje att lyssna på kyrkklockorna från den majestätiska katedralen. För att inte tala om de romerska murarna som omger gamla stan.

När du går och tittar på omgivningen, har du alltid bergskedjan Pyrenéerna i bakgrunden.Girona är en idealisk stad att besöka året runt, men i synnerhet i maj. Då arrangeras festivalen "Temps de Flors" (Blomsterfestivalen i Girona) och gatorna i staden dekoreras med stora mängder blommor och blomsterdekorationer.Tveka inte, boka din semester till Girona stad för att njuta av en kvalitetssemester.

Floden Oñar
 
Figueres är en annan perfekt plats för en stadssemester på Costa Brava. Trots att staden är liten är centrum i Figueres full av liv, särskilt under sommarmånaderna. Staden är också värd för ett stort antal internationella evenemang och museer som leksaksmuseet och vinmuseet i Empordà.

Av allt kulturarv som staden kan visa är det mest utmärkande det surrealistiska teatermuseet av Salvador Dalí. Den är designad av den katalanska konstnären själv och rymmer många av konstnärens verk. Platsen hittas snabbt eftersom den står starkt ut med sin livfulla röda färg och slående cirkulära kupoler. Kolla in våra rekommendationer i Figueres och upplev platser som Castillo de San Fernando, den största fästningen i hela Europa. Boka ditt semesterhus i Figueres och gör dig redo att upptäcka Dalis konst och Costa Bravas hemligheter.

 

Cadaques, Costa Brava
 

De bästa platserna att bo på Costa Brava under en strandsemester

 

Om du vill njuta av det fina vädret, solen, havet och värmen, kommer du att vara närmast paradiset genom att hyra ett semesterhus vid stranden på Costa Brava. Längs kusten finns de långsträckta stränderna med fin gyllene sand och med alla faciliteter precis runt hörnet eller direkt på stranden. Du kan äta eller dricka på strandbarerna, hyra utrustning för snorkling, kajak eller spela bollspel, vindsurfa, åka vattenskidor eller bara koppla av i en hängmatta eller en solstol.

En av de bästa stränderna att besöka är den avskilda och avlägsna viken skyddad av branta berg, omgiven av orörd natur, som finns i Cabo de Creus, ett stenkast från städerna Roses och Cadaqués.

Likt de flesta andra städer på Costa Brava har Cadaqués fantastiska stränder. Från de urbana stränderna såsom Playa Grande, Es Sortell eller Es Pianc Beach kan du njuta av några fantastiska solnedgångar, du kan även fortsätta in i Cabo de Creus vackra landskap och njuta av solnedgången från en utsiktspunkt. Här hittar du små paradis som Jugadora, Portaló och Culleró vikar där du ofta har stranden för dig själv. Hitta den bästa semesterbostaden i Cadaqués, smörj in dig med solkräm och njut av solen och havet!
 
Playa de El Golfet
 

Oavsett vart du än styr kosan på Costa Brava, kommer du definitivt hitta många otroliga stränder. För att hjälpa dig att komma igång med sökningen, kommer vi att ge dig den här guiden till de bästa stränderna på Costa Brava. Som du kan se, är några av dem väldigt nära Tossa de Mar. Dessutom, i Tossa de Mar kan du stanna i semesterbostaden "ett stenkast" från stranden. Tänk dig att ligga i sanden vid foten av en medeltida mur omgiven av frodig vegetation. Det är Playa Gran vi talar om, en av de bästa stränderna i Tossa de Mar. Men det finns många fler, som Cala Futadera och Cala Giverola, som du kan promenera eller åka till med båt.

 

Cala Futadera vid Tossa de Mar
 

De bästa platserna att besöka på Costa Brava under en lyxsemester

 

Costa Brava är en mycket varierande kustlinje med sina 214 kilometer, och erbjuder möjligheten att åka på just den utflykt som passar dig. I små städer som Empuriabrava och Calella de Palafrugell kan du njuta av en lyxsemester på Costa Brava utan att sakna något.

Om du vill vara omgiven av vackra stränder och vackra landskap, är ett bra ställe att hyra ett fritidshus i Empuriabrava. I denna stad går kanalerna kors och tvärs, vilket gör det till Spaniens Venedig. Du kan hyra en båt och segla på kanalerna i Empuriabrava. Om du känner för det kan du också åka ut med båten på Medelhavet, eller gå på en golfrunda på någon av golfbanorna som du hittar i närheten.

 

Kanalerna i Empuriabrava på Costa Brava
 
Vi fortsätter med Calella de Palafrugell, en stad med vita byggnader, turkosa stränder och en hamn full av fiskebåtar i flera färger som skapar en typisk medelhavsstämning, allt detta samtidigt som du njuter av din lyxsemester på Costa Brava.

Förutom sina vackra stränder är Calella de Palafrugell värd för många evenemang året runt. Staden har flera bra restauranger där du kan äta med tända ljus i en romantisk miljö med utsikt över havet. Glöm inte Jardín Botánico del Cap Roig, en vacker trädgård som leder ner till Medelhavet. Här kan du ofta se utställningar av internationella artister och festivaler av alla slag. Därför borde du boka ett fritidshus i Calella de Palafrugell och bli bortskämd i detta lilla paradis.

 

Bukten i Palafrugell
 

De bästa destinationerna att bo på Costa Brava för en budgetsemester

 

Ett generellt bra tips är att flytta sig bort från restaurangerna vid vattnet, så kommer du att hitta barer och restauranger med billigare priser. Dessutom är det inte svårt att hitta billiga fritidshus att hyra på Costa Brava. Planerar du din semester noggrant och i god tid kan du få ett bra pris och slippa att behöva prioritera bort aktiviteter och nöjen. Vissa fritidshus i L'Estartit kan hyras från 27 euro per natt, och i denna stad hittar du tre urbana stränder. I området lite längre bort från staden hittar du mindre och mer intima vikar som inte stör idyllen.

L'Escala är också känt för prisvärda semesterbostäder. Staden ligger bara 90 minuter från Barcelona precis vid Gironas flygplats. I L'Escala kan du njuta av vattensport på någon av de många stränderna och beundra platsens imponerande sanddyner.

 

Cadaqués, Costa Brava
 

De bästa ställena att bo på Costa Brava under en familjesemester

 

Om du reser med familjen, se till att hitta roliga och intressanta aktiviteter på ditt resmål som är utformade för både barn och vuxna. Det är inte ett stort problem på Costa Brava, eftersom många platser har specialiserat sig på att vara destinationer för familjeturism. Därför är det inte heller svårt att hitta lämpliga fritidshus för familjer på Costa Brava.

Ett alternativ som aldrig misslyckas är en spännande och roliga dag i en vattenpark. I Roses och Playa d'Aro finner du Aquadiver och Aqua Brava, där du kan prova vattenrutschbanor, vågbassänger och olika temaområden, som alla riktar sig till familjer. Ett annat alternativ är äventyrsparker, som Parc Aventura i Playa d'Aro, vars verksamhet är en äventyrspark uppe i träden med zip-lines, hopp, hängbroar och nät. Hitta ditt fritidshus i Playa d'Aro och gör dig redo för en oförglömlig familjesemester.

En av de bästa familjeaktiviteter på Costa Brava är vandringsleden Paratge de la Tudela i Cap de Creus. Denna väg har märkliga geologiska formationer som inspirerade konstnären Salvado Dalí i hans verk. Låt fantasin få vingar och se en gorilla, ett sjölejon eller en kamel bland formationerna.

 

I äventyrsparken
 
Men inte bara det; i Roses kan du också utforska omgivningarna och beundra utsikten från toppen av träden, särskilt avsedd för de små. Eller utforska stränderna med kajak eller kanot. Om du bestämmer dig för att spendera semestern i Roses, kommer dina barn att ha det bra.

Ett av de mest kända semestermålen på Costa Brava är Tossa de Mar. Den här staden är full av charm och med en gammal stad belägen ovanpå en klippa omgiven av en medeltidsfästning som du kan besöka. Dessutom har Tossa de Mar många familjeaktiviteter, som paintball, vandringsleder och vackra stränder.

 

Bukten i Palafrugell
 

De bäste ställena att bo på Costa Brava för en semester på landet

 

Landsbygdsturismen blir alltmer populär, och det är fler och fler människor som letar efter avlägsna destinationer för att koppla av från de vardagliga rutinerna som normalt sätt fyller upp dagen. Det bästa med landsbygdsturismen på Costa Brava är att du kan kombinera lugn och ro i byarna med aktiviteter, det är helt enkelt riktigt svårt att bli uttråkad på kusten Costa Brava.

Den lilla byn Pals ser ut att vara tagen direkt ur en saga. Den ligger på toppen av ett litet berg, omgiven av stora naturområden ett stenkast från naturområdet Montgri. Det är en liten stad som består av stenhus och kullerstensgator som har behållit sin romantiska, medeltida charm. I den lokala gastronomin är den viktigaste komponenten ris odlad i våtmarksområdena som omger staden. Därför, om du vill återvända från din semester som en ny människa, tveka inte att boka ditt semesterhus i Pals.

 

Pals
 
Ett annat rekommenderat alternativ för att koppla av från vardagen är att bo i Begur, en liten stad omgiven av kullar och dalar med ett medeltida slott där du kan njuta av en häpnadsväckande vy över landskapet. I Begur kan du uppleva "indianernas hus". Det byggdes av lokala stadsbarn, som emigrerade till Kuba under 1800-talet och tog senare tillbaka arkitekturen till Costa Brava.

Om du väljer Costa Brava som destination för en landsbygdssemester kan du också njuta av de många charmiga stränderna och vikarna. Om så är fallet, bör du leta efter ditt fritidshus i Calonge, eftersom platsen är uppdelad i två; en mer modern och en medeltida del som ligger på en kulle där du också kan besöka ett slott från 1200-talet.

 

Pals
 

De bästa destinationerna att bo på Costa Brava för ett händelserikt nattliv

 

Om du letar efter ett nattliv som håller igång natten ut har du flera alternativ. Städerna på Costa Brava är vanligtvis ganska små, men när värmen och det goda vädret kommer, lockar städerna till sig många turister som vill festa tills gryningen.

Det främsta resmålet för fest är utan tvekan Lloret de Mar. Den här turistorten ligger bara 75 km från Barcelona och är känd för sitt omfattande nattliv, särskilt under sommaren. På dagen kan du njuta av stranden och stadens sevärdheter som den modernistisk kyrkogård, den fascinerande kyrkan Sant Romà och trädgården Santa Clotilde. När solen går ner börjar chiringuitosen (strandbarerna) fyllas och trendiga klubbar som Disco Tropics, Disco Colossos eller Moëf Gaga öppnar, där festen sedan fortsätter till gryningen.

 

Nattlivet i Lloret de Mar
Platja d'Aro, Blanes och Empuriabrava är också kända för sitt nattliv, så om du vill kommer du kunna festa till det nästan var som helst på Costa Brava. Men om dina planer är av det lugnare slaget, kommer städerna Cadaqués, Roses och Tossa de Mar sannolikt passa dig bättre.

Som du märker finns det många bra skäl att besöka Costa Brava. Nu är sommaren på väg, överväg ett semesterbesök till den katalanska kusten Costa Brava!