28 bilder som visar att livet är fantastiskt i Andalusien

Oavsett var du vill åka på semester i södra Spanien, vare sig det är Córdoba, Almería, Sevilla, Jaen, Cadiz, Huelva, Malaga eller Granada så är en sak säker, du kommer hitta massa natursköna områden, massa historiska juveler samt mycket glädje i form av musik, mat och människor.

De imponerande vita byarna bjuder på långa historiska äventyr och de underbara kusterna där det blåa havet och de gröna backarna möts lovar kvalitativ avkoppling och harmoni.

Få platser i världen erbjuder en sån kraftig variation av mångfaldig geografi som denna del av Spanien. Man kan åka på skidsemester i Sierra Nevada där snö samexisterar med ett avundsvärt varmt väder eller så kan man åka till de stora ökenområdena i Almería där många av våra favoritfilmer från Spaghetti-western spelades in.

Detta är bara ett litet urval av vad du kan se på din nästa resa till Andalusien.

Andalusien ligger i ett fantastiskt läge

Den andalusiska kusten kan skryta med att både Atlanten och Medelhavet ligger till hands, utöver det så är Andalusien också den näst största regionen i Spanien med en rik  kultur samt en obestridliga identitet.

För att komma bort från de klichéer som vi alla associerar med södra Spanien, saker och ting som flamenco, tjurfäktning och siesta så måste vi hitta tecken på identitet som präglar och karakterisera denna del av Spanien för evigt.

För att beskriva de fantastiska platserna vi tänkte dela med dig så använder vi inte bara ord, utan till vår hjälp tar vi bilder från Instagram i hopp om att ge dig en bättre bild avl varför så många väljer att bo, semestra eller studera i Andalusien.

Så här ser utsikten ut om du valt rätt boende...

 

Imponerande monument är inte svåra att hitta...

 

Skidåkning i Sierra Nevada, en kort biltur från havet

Sierra Nevada är en av de mest populära platserna i Spanien inför vintersäsongen, de unika sevärdheterna i kombination med de höga vita bergen, dess närhet till havet och det underbara klimat gör denna plats till en speciell semesterort. Om du inte tror mig, läs denna artikel:  5 anledningar till varför vi älskar Sierra Nevada.

 

Den fantastiska naturparken Doñana

 

Alla underbara färger i de spanska utegårdarna

Gårdar och terrasser fulla av blommor i oändligt många variationer. Cordobas uteplatser är för det mesta dolda bakom galler, men vid ett tillfälle öppnar de dörrarna för allmänheten. I samband med festivalen "los patios de cordoba" så släpper de ut en exotisk doft av jasmin, pelargoner, nejlikor och apelsin som blandas och smälter in i den varma Cordobaluften.

 

Världskänd öken finns i Almeria 

 

Cadiz - paradiset med enastående stränder

Stränderna i gyllene Cádiz är några av de mest önskvärda på södra halvön. Kolla in artikeln "foton som inspirerar till en semester i Cadiz" om du inte tror oss.

Läs också om Zahara de los Atunes i Cádiz, en oförglömlig plats.

 

Många älskvärda stränder i Nerja 

Nerja har en privilegierad position som ger staden dess milda temperaturer och stränder och vikar som påminner om mini-paradis man oftast ser på filmer. Läs också artikeln "Den definitiva guiden till de bästa stränderna i Nerja" där vi listar Nerjas 18 bästa stränder, komplett med karta, information samt bilder.

 
 
 

Glöm inte att Flamenco föddes här i trakterna

 

Påsk i Andalusien är en allvarlig händelse

Semana Santa i Andalusien är en dryg vecka full av ren passion och kultur. Kärlek, sorg och hängivenhet fyller de andalusiska gatorna. Missa inte aprils största händelse, läs mer om Semana Santa och missa inte vår fantastiska video.

 

Här i Granada bjuder de på en tapas i samband med en öl

Caña och Tapas i Granada är välkänt. Läs mer om "Det du behöver veta inför din dagstur till Granada" i vår populära artikel om Granada.

 

För sina matmarknader, ett nöje för alla sinnen

Malaga är känd som en stad, dess folk och kultur. Missa inte marknadsturerna i Malaga .

 
 

Tarifa - ett paradis för de som älskar vattensporter.

Om du gillar lyx och glamour, åk till Puerto Banus!

Marbella är den mest prestigefyllda och exklusiva platsen på Costa del Sol.

 

Andalusien har många stjärnor, iallafall enligt Michelinguiden

 

 Alla skyddade områden vi älskar

 

 Dykning med Dart Vader i Mojacar - Cabo de Gata

 

Andalusien många imponerande muséer

 
 

Varje by har sin egen identitet

De forntida byarna i vitt som du hittar uppe i bergen ovanför kusten är idylliskt spanska. Läs mer om Topp 10 utflykter för hela familjen att besöka nära Malaga.
 

Berömda räkor hittar man i Huelva.

 

Kusten är gjord för golfälskare

Om du gillar att spela golf så kan Andalusien bli ditt personliga paradis, här hittar du över hundra golfbanor i en privilegierad, avskild miljö med några av de bästa golfbanorna i Spanien, en del av dem internationellt kända. 

 

Amor en Andalucia, alla älskar Andalusien på sitt egna sätt.

 

Andra intressanta artiklar värda att för dig som gillade denna artikel är:

Bästa Weekedestinationerna i Andalusien, en fantastisk artikel för alla som gillar friluftsliv.

Vin, Ronda och dess magiska charm, en artikel om vinturism i allas favoritby, Ronda.

Tio 360° Fotosfärer av Andalusiens bästa naturområden, en bildserie alla spanien älskare.