Stadsvandring på egen hand i Sevilla

När det handlar om stadsvandringar finns det inte många städer som passar bättre för det än Sevilla. Sevillas centrum är nästan en helt bilfri zon. Vill du uppleva alla de vackra sevärdheterna som denna underbara stad har att erbjuda, så anser vi att ditt bästa transport-alternativ är att gå till fots. Vi har samlat de bästa platserna att besöka i Sevilla och skapat tre vandringsleder med olika teman. Dessa rutterna kommer du definitivt få nytta av i en sådan stor stad som Sevilla - Andalusiens huvudstad.

 

Vandringsled 1: KonstUtsikten från Sevillas katedrals klocktorn

Alla konst- och kulturentusiaster kommer att bli uppslukade av denna stad. Oavsett om du gillar dans, föreställningar, modern konst eller dras mer till klassiska verk, denna staden har allt. Staden har inte ett museum som Prado i Madrid, istället har Sevilla många mindre och dolda juveler, som är helt, fantastiska att besöka.

Rutten

 

Metropol Parasol - Centro Cultural Flamenco - El Divino Salvador - Museo de Baile Flamenco - Katedralen - Real Alcázar - Den kungliga tobaksfabriken - Plaza de España- Det arkeologiska museet.

 

Beräknad tid: 3 timmar

 

Den tid du spenderar på att slutföra denna stadsvandring beror helt och hållet på den tid som används på varje plats. Vissa konstälskare föredrar att titta på detaljerna i varje konstverk, medans andra föredrar att få en snabb titt för att sedan gå vidare. Om du bestämmer dig för att spendera mer tid i museerna, tänk då på att rutten kommer att ta längre tid att slutföra.

 

Den bästa tidpunkten att gå

 

Eftersom denna rutten består främst av besök till museer och gallerier är säsongen inte lika viktig som på de andra rutterna. Dock måste du fortfarande gå från ett ställe till ett annat, så det kan vara skönt att inte gå under högsommaren. Vi rekommenderar att du går rutten mellan mars till maj eller mellan oktober till november. Under dessa perioder är temperaturerna fortfarande höga men inte outhärdliga. På den här rutten måste du förmodligen vänta på att få komma in i katedralen och Real Alcazar, så försök att besöka dessa platser på morgonen, för att undvika köerna.

 

Detta kommer du att uppleva

 

På den här vägen passerar du alla höjdpunkter som staden har att erbjuda i form av konst: Från samtidskonst till klassisk och realistisk konst. Du kan se påverkan från flamenco och alla vackra och autentiska byggnader som gör Sevilla till en utmärkt semesterdestination.

 

Sevillas museum för traditionell konstVisste du att...• Museo de Bellas Artes (Sevillas Museum för traditionell konst) har en speciell sektion riktad mot synskadade. I denna del av museet visas flera kända konstverk som Mona Lisa av Leonardo da Vinci i 3D-versioner. På detta sätt kan konsten röras och upplevas av människor som inte kan se vanlig konst.

Flamenco dansen har sitt ursprung i Sevilla. Därför hittar du mycket i kulturlivet som påverkas av dansen; allt från live-shows till ett museum dedikerat till denna graciösa dans.

• Alla keramiska plattor med bilder på Plaza de España visar en provins i Spanien. Här har alla 50 provinser en målning ägnad åt sig själva i alfabetisk ordning.

Vandringsled 2: KulturCentro Cultural Flamenco

Det finns bara några städer i Spanien, som är lika bra på sina traditioner som Sevilla. Den viktigaste månaden är april, då den färgglada festivalen Feria de Abril äger rum. Under festivalen är gatorna fyllda med andalusiska kvinnor klädda i sina vackra och fantastiska flamenco klänningar. Överallt i staden hittar du glada människor, traditionell mat, hästar och vagnar och traditionell musik. Under denna fest, skakar befolkningen av sig den sorgsna stämningen från Semana Santa - påskprocessionerna. Nu är det livets glädje som firas. I september lockar Sevilla flamencoälskare från när och fjärran till världens största flamencofestival - Bienal Flamenco.

 

 

Rutten

 

Basilica de la Macarena - Plaza los Terceros - Flamenco kulturcenter "Casa de la Memoria" - Calle Sierpes - Plaza de San Francisco - Arabiskabadet (Aire de Sevilla) - Katedralen - Mercado del Arenal- Keramikcentret i Triana - Capilla de los Marineros - Santa Ana-kyrkan

 

Beräknad tid: 3- 5 timmar

 

Den bästa tidpunkten att gå

Vi rekommenderar att man påbörjar rutten på eftermiddagen, eftersom temperaturerna på mitten av dagen kan vara mycket höga, särskilt under sommarmånaderna. Om du följer vägen kommer du att hamna i Trianakvarteren, där kan du äta en god middag i en restaurang med en fantastisk utsikt över staden. Du kan även uppleva flamenco här, ifall du råkar komma vid rätt tidpunkt.

 

Detta kommer du att uppleva

 

För att lära känna kulturen i Sevilla så räcker det inte med att du bara ser den, utan du måste även leva ut den! Under denna stadsvandring kommer du att få möjlighet att uppleva vad Sevillas själ består av: En blandning av ett arabiskt arv, flamenco-melodier och religiösa traditioner i Trianakvarteret. Sätt dig vid ett bord på ett av torgen och prova på typiskt, sevillanska rätter, söta apelsinviner och upplev sevillanos-dansen.

 

Visste du att…

 

• Calle Sierpes är huvudgatan där majoriteten av processionerna passerar under Semana Santa firandet (påskveckan). Om du hyr ett rum på en balkong här, finns det många som kommer att avundas dig.

 

Gatan Calle Betis i Trianakvarteret i Sevilla

• Keramikcentret i Triana - Nästan alla keramikverkstäder finns i Triana, som i århundraden hade den bästa platsen nära stadens centrum. Anledningen var att tillverkningen av keramik orsakade giftig ånga, samtidigt som verkstäderna lätt kunde få det material de behövde från floden, nämligen lera och vatten.

• Triana-marknaden är en av de få marknaderna i världen där du kan köpa frukt, äta sushi och titta på teaterföreställningar på Casa La Teatro.

 

Vandringsled 3: Historia

 

Sevilla är full av historiska ädelstenar och platser att bli förälskad i. Det här är en stad där du kan vandra runt på smala gator, utforska dolda platser och lära känna det rika, historiska arvet. Staden är gjord för historiaälskare, och på denna stadsvandring kommer du att uppleva alla måste-se-platser i Sevilla! Och om du är särskilt angelägen om stora kyrkobyggnader i denna stad, då ska du veta att urvalet är mycket, stort.

 

 

Rutten

 

Plaza de España - Torre del Oro (Gyllentornet) - Torre de la Plata (Silvertornet) - Torre Abdel Aziz -  Archivo de Indias - Postigo del Aceite - Katedralen (La Giralda och Columbus grav) - Hospital de los Venerables – Det kungliga palatset Alcázar.

 

Beräknad tid: 3- 5 timmar

 

Den bästa tidpunkten att gå

 

Om du är morgonpigg borde du definitivt gå rutten strax efter frukost. Det är en lugn promenad där du kan besöka de viktigaste sevärdheterna i Sevilla och avsluta rutten med en picknick i parken Maria Luisa. Innan du sätter dig ner för att koppla av, se till att ta en promenad på det vackra torget Plaza de España.

Å andra sidan vill de som föredrar en tidig lunch på en av de bästa tapasbarerna i Sevilla, definitivt vilja börja stadspromenaden i stadens centrum. Det är en bra idé med tanke på att alla restauranger kommer att vara fulla under lunchtid, då kan du passa på att njuta av populära platser som Giralda eller Alcazar-palatset under den tid de inte har så många besökare.

 

Detta kommer du att uppleva

 

På den här rutten kommer du att se och uppleva det bästa Sevilla har att erbjuda: En fascinerande blandning av arv från de katolska kungarna, fantastiska moriska slott och mystiska gator i det gamla, judiska kvarteret, dagens Barrio de Santa Cruz. En annan höjdpunkt är Christoffer Columbus grav, som finns i katedralen. Bredvid katedralen hittar du "Archivo de Indias" med dokumentation från Spaniens koloniala förflutna.

 

Visste du att…

 

• Enligt legenden, är Hercules grundaren av Sevilla!

• Det kungliga slottet Alcazar har visats upp flera gånger i den populära serien "Game of Thrones".

• Katedralen i Sevilla är den största, gotiska katedralen i världen och den tredje största katedralen i världen, efter Peters katedral i Vatikanen och St Pauls i London.
 
La Giralda är klocktornet på Sevillas katedral