Feria de los Pueblos 2015, nu med en svensk caseta

Alla vi som har varit på plats är eniga om en sak, Fuengirolas feria de los pueblos är en fantastisk festival som bjuder på en stor variation av mat, musik och kultur från världens alla hörn. Något som gör detta år lite mer speciellt för oss svenskar är att Sverige kommer ha sin egen lilla “caseta”, den fest lokalen som i år kommer bjuda på svensk influerad mat och musik kommer drivas av en grupp svenskar här nere på kusten.

 

Här kan du läsa om Feria de los Pueblos förra året, här hittar du också foton och annan intressant information. Ferie De Los Puebos Fuengirola - 2015

 

Nu på senare år har vi sett många fester fyllda med finska, danska och norska maträtter i de skandinaviska casetasen men tyvärr så har svenskarna inte funnits på plats för att ordentligt representera den svenska kulturen på ett ordentligt sätt. Nu i år, för första gången på sex år så kommer detta förändras.

 

I år inleds Feria de los pueblos den 29:e april till 3:e maj, den första maj så kommer den årliga paraden att hållas och i år kommer man dessutom bjuda på en stor variation av svenska band som bjuder på live musik hämtade från våra favorit högtillfällen i Sverige som t.ex. Kräftskivan, midsommaren och julen. Många av de bokade och bekräftade banden känner många av oss igen, som t.ex. Viknigarna, Mikael Rickfors, Jennie Petterson och Fjälligan.

 

Fuengirola FIP 2015

 

I år kommer mer än 30 olika länder delta i ferian och med mer än 1 miljon besökare under dessa dagar så kommer det vara mycket jobb för de inblandade. I den svenska casetan bjuder man på korv, våfflor, svenska köttbullar och andra typiskt svenska maträtter, så skulle du vilja pröva på lite sill nu i slutet av månaden så vet du var du borde gå.

 

Samtliga dagar så öppnar ferian från kl. 13:00 till 04:00 på natten. Feria Internacional de los Pueblos skapades som hyllning till den stora variation av nationaliteter och människor i Fuengirola. Som alltid så är det gratis att gå med och delta i många föreställningar och folkdanser, och i grund och botten är det  mat och dryck och alla turer i nöjesparken som kostar pengar.

 

Det finns gott om aktiviteter för både barn och vuxna. Den stora nöjespark erbjuder en mängd attraktioner, bland annat karuseller i olika storlekar, pariserhjul, radio bilar och vår personliga favorit,Den Galna Grodan. Om man har barn med borde man tänka på att ferian blir som som fullast vid 24:00 på kvällen, så för att vänta mindre i kö och få mer utrymme rekommenderar vi att du njuter med familjen mellan 19:00 - 23:00.

 

Sedan förra året har man vid sidan av Feria de los Pueblosockså ett stort tält (Feria de Muestras). I ett stort tält vid ingången till feria platsen hittar man 75 stånd som säljer alla typer av produkter, allt från lokala råvaror och hantverk till sport och mode.

 

Här hittar du några filmer som visar lite på hur det ser ut i de olika casetorna på feria de los pueblos i Fuengirola:

 

Grekiska Casetan

 

Andra intressanta artiklar värda att för dig som gillade denna artikel är:

Bästa Weekend Destinationerna i Andalusien, en fantastisk artikel för alla som gillar friluftsliv.

Vin, Ronda och dess magiska charm, en artikel om vinturism i allas favoritby, Ronda.

Tio 360° Fotosfärer av Andalusiens bästa naturområden, en bildserie alla spanien älskare.