Den internationella Ferian i Fuengirola

Förra året firade Feria Internacional de los Pueblos 20 år. Detta år så invigs den 21:a ferian på onsdagen den 29 april kl. 24:00, därefter så kan vi alla njuta av 5 dagar fylld med god mat, dans, musik och en massa människor från världens alla hörn.

Detta år kan man även hitta en svensk sk "caseta" där man blir bjuden på svensk mat, sång och dans. Läs mer om Feria de los Pueblos 2015, nu med en svensk caseta.Fuengirola FIP 2015Samtliga fem dagar öppnar ferian från kl. 13:00 till 04:00 på natten. Du kan alltså få ta del av det bästa från olika länder samlad på den stora ytan i mitten av Fuengirola där olika nationaliteter har skrivit upp sig för att hyra små stugor där man dekorerar och förbereder inför alla människor som börjar strömma in. Redan från onsdag natt samlas familjemedlemmar och vänner tillsammans för att umgås och uppleva en mix av intressanta seder och smaker från världens alla hörn.

Feria Internacional de los Pueblos skapades som hyllning till den stora variation av nationaliteter och människor i Fuengirola.Över alla dessa år har ferian blivit en av de populäraste evenemangen i Costa Del Sol och man beräknar att mer än en miljon människor besöker feriaplatsen under dessa fem dagar. Som alltid så är det gratis att gå med och delta i många föreställningar och folkdanser, och i grund och botten är det  mat och dryck och alla turer i nöjesparken som kostar pengar.

Historien om Feria Internacional de los Pueblos

Fuengirolas internationella stadsfestival, Feria Internacional de los Pueblos, hölls för första gången 1994 med åtta deltagande länder. Över årens lopp har den internationella festivalen blivit en av de viktigaste händelserna kusten och man kan nu uppleva traditioner och seder från över 30 länder. En blandning av musik, mat och dans med en kombination av underhållning med färgglada åkturer och gastronomiska äventyr förklarar varför denna festival har växt sig så stor.

Lite Tips & Information

I samband med 20-årsdagen har man planerat en speciell show den 1 maj, då de allra flesta är lediga från jobbet. Dessutom hålls enligt tradition, en stor parad på lördagen den 3 maj. När du blir hungrig rekommenderar vi att den argentinska "caseta" (stugan) som serverar korv och kött, grillat på argentinskt sätt. Om du gillar att dansa så är Indien, Kuba och Dominikanska republiken attraktivt. Runt midnatt flyttar många mot Hawaii där man håller ett oerhört imponerande eld uppträdande. Ett bra tips är att tänka på är att festivalområdet är som en stor buffé - mer eller mindre bokstavligt. Ta gärna en promenad från ena änden av torget till den andra ena änden och smaka på några av rätterna här och där. Ät och drick inte för mycket direkt i början, så du har möjlighet att prova det bästa från många nationer.

Tivoli i Feria de Fuengirola

Aktiviteter För Barnen

Det finns gott om aktiviteter för både barn och vuxna. Den stora nöjespark erbjuder en mängd attraktioner, bland annat karuseller i olika storlekar, pariserhjul, radiobilar och vår personliga favorit, Den Galna Grodan. Om man har barn med borde man tänka på att ferian blir som fullast vid 24:00 på kvällen, så för att vänta mindre i kö och få mer utrymme rekommenderar vi att du njuter med familjen mellan 19:00 - 23:00.

Feria Fuengirola 2013

 

 

 

Feria Internacional de Muestras

Sedan förra året har man vid sidan av Feria de los Pueblos också ett stort tält (Feria de Muestras). I ett stort tält vid ingången till feriaplatsen hittar man 75 stånd som säljer alla typer av produkter, allt från lokala råvaror och hantverk till sport och mode. Tältet är öppet hela dagen på. 11-24. Fri entré.

Mer information

Ladda ner PDF av det officiella programmet med kartor och information från årets feria.

Andra intressanta artiklar värda att för dig som gillade denna artikel är:

Bästa Weekend Destinationerna i Andalusien, en fantastisk artikel för alla som gillar friluftsliv.

Vin, Ronda och dess magiska charm, en artikel om vinturism i allas favoritby, Ronda.

Tio 360° Fotosfärer av Andalusiens bästa naturområden, en bildserie alla spanien älskare.

Mattias Rad är spain-holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av