En guide över Marbellas 10 bästa stränder

Marbella är ett av Spaniens mest populära turistmål och det är lätt att förstå varför platsen lockar så många. Det är ett äkta strandparadis. Längs den 27 km långa kustlinjen finns hela 23 stränder, och dessa är dessutom några av de bästa stränderna på Costa del Sol.

Genom åren har Marbellas stränder blivit tilldelade mest blå flaggor i Andalusien tack vare renligheten, kvaliteten och skyddandet av de naturliga omgivningarna. Inga andra kuststäder i Andalusien har fler, även om Marbella nu delar första platsen med Roquetas de Mar (Almería) och Rota (Cádiz).

Marbellas bästa stränder

Vad är det som gör Marbellas stränder så speciella förutom deras blåa flaggor? Vilka är de bästa stränderna att besöka när du hyr en semesterbostad i Marbella? Alla har sina egna favoriter, och i denna artikel finns våra tio.

För enkelhetens skull börjar vi med stränderna öster om Marbella centrum. Därefter följer stränderna väster om staden.

Alla stränder ligger inom en 20 kilometers radie från Marbellas centrum.

Karta - Stränder i Marbella

1. Bounty Beach

Bounty Beach i Marbella - Playa del Cable

Detta är ett av de livligaste och trendigaste ställena att vistas på längs Costa del Sol.

Om du letar efter en bra strand nära Marbellas centrum med avslappnad atmosfär, ”chill out”-musik och rimliga priser, då är detta stranden att besöka. Bounty Beach är faktiskt namnet på strandbaren, själva stranden är officiellt känd som Playa del Cable. Här kan du hyra solstolar, trampbåtar och kanoter i baren. Det finns också duschar samt offentliga toaletter. Bounty Beach är populär bland volleybollspelare och folk som vill utöva vattensport.  

Se här för mer information om Playa del Cable och Bounty Beach i Marbella.

2. Playa de Rio Real

Playa de Rio Real i Marbella

Bara fem minuter från Bounty Beach finner du den vackra stranden Playa de Rio Real.

Playa de Rio Real ligger precis i början av Los Monteros och tillhör samma strandsträcka som Alicate och Costabella-stränderna. Här hittas Marbellas enda vindsurfklubb - Windsurf Marbella- där du kan hyra alla typer av brädor och även ta lektioner. Du kan också hyra parasoll, solstolar och allt från vattenskidor till bananbåtar.

Se här för mer information om stranden Rio Real

3. Playa de Alicate

Playa de Alicate

Playa de Alicate är en av Marbellas mest populära stränder.

Alicate erbjuder långa sandstränder och alla typer av faciliteter som kan behövas. Stranden är ett populärt val för både lokalbefolkningen och semesterfirare med sina många strandbarer, restauranger, en strandklubb, duschar, toaletter, uthyrning av parasoll och solstolar. Även om stranden är välbesökt på sommaren, blir det inte lika trångt här som på några av de mer urbana stränderna, om det är lite mer avskildhet du är ute efter.

Se här för mer information om stranden Alicate.

4. Playa Hermosa

Hermosa-stranden

Ett par kilometer österut - strax efter avfarten till El Rosario - ligger en strand som verkligen lever upp till sitt namn, Playa Hermosa (den vackra stranden). Ett vackert ställe minst sagt, blott 15 minuter från centrala Marbella.

Vattnet är rent och grunt, vilket gör stranden barnvänlig. Det finns många restauranger, strandbarer, duschar, toaletter, parasoll och solstolar. Du kan också hyra trampbåtar och kanoter på flera platser i närheten.

 

Se här för mer information om Playa Hermosa.

5. Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza Playa Real de Zaragoza är helt enkelt en pärla. Fin gyllene sand, rent vatten och några fantastiska chiringuitos (strandbarer) att välja mellan  - vad mer kan man begära?

Detta är en av de största stränderna i området, så även mitt under högsäsongen kan du ha tur och hitta en lugn del av stranden bara för dig själv. Det finns många strandbarer, restauranger, duschar, soptunnor och toaletter. Parasoll och solstolar kan hyras på olika platser utmed stranden.

Se här för mer information om Playa Real de Zaragoza.

6. Nikki Beach

Nikki beach

Nikki Beach kräver oftast inte en introduktion då den är känd över hela världen för sin prestige, party, high rollers, champagne, solnedgångar och strandfester.

Stranden ligger på en vacker kuststräcka, precis vid Don Carlos-hotellet och är en del av den sträcka som utgör Playa Real de Zaragoza. Du kan knappast hoppas på vackrare omgivningar! Att hyra en solstol här kostar från 50€ och uppåt per dag. Du kan njuta av utomhusrestaurangen, den stora poolen och DJs som spelar "chill-out"-musik.

Se här för mer information om Nikki Beach.

7. Cabopino 

Cabopino i Marbella

Cabopino är en allt mer populär plats att tillbringa dagen på - mycket förståeligt med tanke på det exceptionellt rena vattnet, de långa sandremsorna och många faciliteter för att underhålla hela familjen.

Stranden gränsar till den pittoreska småbåtshamnen i Cabopino och den skyddade naturparken Las Dunas de Artola. Du kan knappast hitta ett bättre ställe att tillbringa dagen på.

 

Se här för mer information om Cabopino.

8. Playa de la Fontanilla

Playa la Fontanilla i Marbella

Playa de la Fontanilla, den finaste av Marbellas stadsstränder, ligger inom gångavstånd från Marbella centrum och är ett populärt resmål för den som vill njuta av lite skön sol.

Stranden har allt du behöver: många barer, restauranger och aktiviteter. Offentliga faciliteter inkluderar duschar, toaletter och badvakter. Den nybyggda strandpromenaden, Paseo Maritimo, har också ett antal kiosker, barer och restauranger.

Se här för mer information om Fontanilla.

9. Playa de Nagüeles

Playa Nagueles i Marbella

I strandväg hittar du inte mycket som är mer exklusivt än Playa de Nagüeles, som ligger på Marbellas guldremsa. Playa de Nagüeles är en plats som måste ses och upplevas!

Med kristallklart vatten och rena sandstränder erbjuder det omgivande området alla bekvämligheter, från uthyrning av lyxyachter till parasoll. Att äta ute kan vara dyrt i detta område. Det finns dock många kiosker längs Paseo Maritimo med billigare alternativ, förutom snacks och vatten då. En populär aktivitet är att cykla längs strandpromenaden och många barer samt restauranger har cykeluthyrning.

Se här för mer information om Playa de Nagüeles.

10. Playa de Nueva Andalucia

Playa de Nueva Andalucia i Marbella

Nueva Andalucia-stränderna börjar vid den exklusiva hamnen i Puerto Banús och löper västerut. 

Området erbjuder en helt annan upplevelse än stränderna närmare Marbella. De placerar sig definitivt högt uppe på den "bästa strandlistan”, och är en populär stadsstrand med alla bekvämligheter. Här finns många barer, restauranger och chiringuitos. Uthyrning av solstolar, parasoll och för alla slags vattensporter erbjuds. Holiday water-sports är rätt ställe om du vill hyra för sportaktiviteter.

Se här för mer information om Playa de Nueva Andalucia.

Vi vill tacka våra husägare och vänner som hjälpt oss att sammanställa denna lista över ”de 10 bästa stränderna i Marbella". Ett särskilt tack riktas till Marbella Family Fun, utan deras hjälp och insidertips skulle denna lista inte ha varit möjlig.

Rekommenderad läsning: