De bästa strandklubbarna i Marbella

Marbella är känt för att vara de rika och berömdas lekplats. Staden har nästa blivit en synonym för glitter och glamour och är en av de mest kända och lyxiga semesterdestinationerna i världen.

Marbella ligger på Costa del Sol, och här hittar du även några av de bästa Beach Clubs - strandklubbarna i Spanien. Marbella är den perfekta platsen att boka ett fritidshus för dem som villa ha en avslappnande och solig dag eller för dem som vill festa fram tills soluppgången.

Med så många strandklubbar att välja mellan, kan det vara ganska, svårt att bestämma sig för var i Marbella du vill njuta av atmosfären i riktig lyx.


Nikki Beach

Carretera de Cádiz, Km. 192, Marbella, Málaga

Nikki Beach i Marbella

 

Om strandklubben

 

Nikki Beach ligger på en av Marbellas finesta sandstränder och har utomhus restaurang, stor bassäng och vackra solstolar. Planlösningen och den sofistikerade dekoren som denna strandklubben har, osar av elegans och klass.

 

Nikki Beach Marbella erbjuder full VIP-upplevelser på allt från solstolar till terrasser till DJ´s i världsklass.

Stället har öppet från slutet av april och fram till september, och klubben är känd för sina temafester och den spektakulära utsikten över Medelhavet.

 

Hur mycket kostar det?

 
Det är gratis inträde på Nikki Beach under dagen. Solsängarna kostar vanligtvis mellan € 50 till € 100 och mer. Den globalt utformade menyn är inte billig, med det finns mycket att välja på, och särskilt är stället känt för sitt stora urval av sushi och kaviar.

För att komma in på "Nikki at night" måste du betala inträde, och drinkarna är dyra. Många väljer att besöka strandklubben i grupp, och reservera bord med en flaska och dela på utgifterna.

 

Vad är det för klädkod?

 

Klädkoden på Nikki Beach beror på vilken dag och vilket klockslag du kommer och inte minst om du är på väg till et av deras många och speciella arrangemang. På dagtid är stilen avslappnad många av gästerna i badkläder. Likaväl kan du uppleva gäster med diamanter, perfekt fönat hår, designkläder och attiraljer.

Om natten så följs en sträng och sofistikerad klädkod, och män kommer inte in utan en vacker skjorta, något som gäller på flera av Marbellas Beach Clubs.

 

La Cabane

Calle Jabalí, Marbella, Málaga

La Cabane i Marbella

 

Om strandklubben

 
Detta var den första och topp-strandklubben i Marbella och på Costa del Sol, och Le Cabane är fortsatt en av de mest eleganta och exklusiva platserna längs Solkusten.Denna strandklubben ligger precis vid strand och har en panoramautsikt över Medelhavet.

I april, maj och oktober håller La Cabane öppet fredag, lördag och söndag. Varje dag under sommarmånaderna erbjuder strandklubben en oförglömlig och lyxig upplevelse.

 

Hur mycket kostar det?

 

Solsängar med parasoll startar från € 35 per person och det inkluderar frukt och personlig service. VIP-upplevelsen för två kostar € 190, något som inkluderar en flaska champagne och färsk frukt, handduk och personlig service.

Den berömda "Grand Buffet La Cabane" kostar € 88 per person, och då kan välja mellan mer än 60 olika färska fisk- och havsrätter, utöver paella och andra risrätter tillagade efter dina önskemål.

 

Vad är det för klädkod?

 

Klädkoden på denna Marbella-strandklubben är glamorös och elegant. Med direkt tillgång till stranden, till hängmattor och solstolar, passar perfekt för en solig dag i vattnet, med det är artigt att vara mer påklädd i restaurangen och i buffén.

 

Ocean Beach Club

Avda. Lola Flores, s/n, Marbella, Málaga

Ocean beach-strandklubben I Marbella

 

Om strandklubben

 

och det är en av Europas största och bästa strandklubbar, där du hittar ett av Marbellas bästa uteställen. Ocean Beach är stilren, modern lyx, her hittar du en saltvattenbassäng, stora Bali-solstolar och en vacker panoramautsikten över Medelhavet.

Slappna av i solen, bli uppvaktad av utomordentlig service och lyssna på en blandning av house och chill-out musik. Klubben är känd för sina många arrangemang, särskilt bassäng- och champagne-fester, med en exklusiv klientel.

Ocean Beach Marbella startar säsongen i slutet av april med sin berömda öppningsfest "White and Silver Opening Party". De fortsätter med att ge pampiga och unika strandklubbupplevelser gjenom hela sommaren och fram till slutet av september när du arragerar sin "Black and Gold Closing Party".

 

Hur mycket kostar det?

 

Det billigaste du kan komma undan med på denna strandklubb är € 125 per person. För detta priset kan du nyttja solstolarna, bli serverad och få ett par drinkar. Priserna varierar mellan högsäsongen och lågsäsongen, och priserna för en biljett till en av deras champagnefester startar på € 110 per person.

Med en omfattande meny erbjuder Amai by OC några av de bästa rätterna det spanska köket erbjuder på Costa del Sol. Priserna för en sandwich startar från € 24. Det är inte billigt, men Amai ger en fin matupplevelse med sin vackra utsikt över havet.

 

Vad är det för klädkod?

 

Då den ligger i närheten av designerbutikerna i Puerto Banús, går det ingen brist på folk som vill visa upp sin kärlek för dyra märkeskläder. Men en vacker skjorta med fluga eller slips räcker dock är fotbollskläder strängt förbjudet. Alla gäster måste även ha passande skor.

 

Amàre Beach

Paseo Alfonso Cañas Nogueras, Marbella, Málaga

Amàre strandklubb i Marbella

 

Om strandklubben

 

Amàre Beach Club ligger på stranden nära gamla stan i Marbella och är idealiska och avslappnande strandupplevelsen för en eftermiddag och kväll i solen. Platsen har ett rykte om sig för att var en av de mest smakfulla och finaste strandklubbarna i Marbella. Ett ställe för vuxna människor på en privat strand där du kan njuta av den klassiska kombinationen sol, hav, sand och champagne.


Terassen, musiken och smaken bygger upp den avslappnande strandkänslan. Njut av solen vid bassängen och bubbelbadet men en personlig servitör i en sofistikerad och roliga strandklubb. Amàre Beach är värd för några av de bästa artisterna, arrangemangen och festerna på Costa del Sol.

 

Hur mycket kostar det?

 

Amàre Beach har blivit värderat till stället som ger den bästa valutan för pengarna jämfört med de andra strandklubbarna i Marbella. Njut av ett urval av färsk och sund medelhavsmat vid strandkanten.

 

Vad är det för klädkod?

 

Amàre strandklubb vill att sina gäster ska ingå i "Amàre-stämningen" och förväntar sig att se gästerna i design-badkläder stilfulla kläder för en glamorös känsla.

 

La Sala By The Sea

Avd. José Banús, Marbella, Málaga

La Sala by the sea i Marbella

Foto: La Sala 

 

Om strandklubben

 

La Sala by the Sea ligger på sandstranden i Puerto Banús. Slappna av under den varma solen i denna häftiga, stiliga och lyxiga strandklubben i Marbella. Inspiratonen är hämtad från Thailand med ett eget thailaädskt kök. Ta ett dopp i bassängen eller njut av en cocktail i bubbelbadet. Under helgen har strandklubben topp DJ´s som spelar hela dagen.

 

Denna klubben arrangerar återkommande arrangemang som ”Fruitilicious Thursdays” och ”Sunkissed Sundays” och är också kända för olika fester hela året runt, till exempel ”The White and Gold Party” och ”The Kiss FM-Pool Party”. Njut av servicen i loungen vid poolen eller va i VIP med en privat bassäng och stora cabana-solstolar med spektakulär utsikt över Medelhavet.

 

Hur mycket kostar det?

 

Att komma in på denna Marbella-strandklubben är gratis, men måste hyra en solstol for att få använda bassängen. Slappna av vid bassängen med en solstol från € 40 per person. Priserna inkluderer handduk, frukt och vatten. Bo i en prisvärd semesterbostad i Marbella, om du har råd så njut av en ”Cama Cabana” för € 275, och njut av solen i en himmelssäng.

 

Matpriserna startar från € 14,50 för ett ”startpaket” och biffar för € 34, du får allt från färsk sjömat och sushi till thailändsk mat.

 

Vad är det för klädkod?

 

Denna strandklubb ligger också precis vid de glamorösa butikerna i Puerto Banús, och därför använder många av gästerna märkeskläder och en stil som är anpassad för strandklubbarna i Marbella. Med en lite bohemisk stil kan du koppla av i badkläder och njuta av servering i en färgglad miljö.

 

Funky Buddha Beach

Autovía del Mediterráneo, 2, Marbella, Málaga

Funky Buddha strandklubb i Marbella

 

Om strandklubben

 

Klubben öppnar dörrarna i mars, och du kan njuta av Funky Buddha Beach Club-upplevelsen fram till september. Stället är känt för sin unga och livliga stämning, och klubben är ett populärt ”landmärke” i Marbella.

 

Funky Buddha är perfekt för dem häftiga pool-festerna under hela sommaren. Slappna av i solen under dagen och var med på den ultimata festen på natten med musik från några av de allra bästa internationella DJ´s.

 

Hur mycket kostar det?

 

Prislistan för sommaren är har ännu inte släppts.

 

Vad är det för klädkod?

 

Funky Buddha är en av de bäste strandklubbarna i Marbella för grupper av både män och kvinnor. Var beredd på att se trendiga badkläder och ett "pool-mode" med en blandning av high-street och märkeskläder. På natten förvandlas stället till en av de bästa nattklubbarna i Marbella.

 

Puro Beach

Km 159, Autovía del Mediterráneo, Estepona, Málaga

Puro Beach I Estepona, Marbella

Foto: Puro Beach

 

Om strandklubben

 

Puro Beach i Laguna village ligger lite längre nedför kusten, på en av de Marbellas bästa stränder. Slappna av vid havet i en hängmatta med en imponerande utsikt mot Gibraltar och Atlasfjällen i Marocko. Marbella Beach Club bjuder på en raffinerad miljö med elegant vit finish och är också ett populärt ställe att gifta sig på.

 

Puro Beach har öppet året runt, med undantag för måndagar och tisdagar från november till mars. Under sommarsäsongen är Puro Beach berömt för sitt nattliv och håller dörrarna öppna för dem som vill festa hela natten med kända DJ´s på scenen.

 

Hur mycket kostar det?

 

På klubben serveras mat från morgonen med chansen att prova ett urval av hälsosam Medelhavsmat. Det finns också en kreativ och japansk inspirerad meny. Njut av middagen i den natursköna pool restaurangen med priser som börjar från € 11 för en sallad och cocktails runt € 14.

 

Vad är det för klädkod?

 

Klädkoden är mer sofistikerad och klassisk. Klubben lockar till sig en bred klientel, njut av solen med ett avslappnat bassäng-mode och en kvällsoutfit för att imponera.

 

Beach Club Estrella Del Mar

Carretera 340 km 190,7 Urbanización Estrella del Mar, Urbanización Golden Beach, Marbella, Málaga

Strandklubben Estrella del Mar

 

Om strandklubben

 

Eftersom det är öppet året runt, är Estrella del Mar den perfekta strandklubben för att njuta av Medelhavssol, slappna av på en Bali-solsäng precis vid en av de bäste stränderna i Marbella. Med en fantastisk evighetspool och uppmärksam personal, kan du njuta  av en lyxig strandklubbsupplevelse.

 

Estrella del Mar är inte för dem som söker de vildaste festerna och nattlivet som många av de andra strandklubbarna i Marbella erbjuder. Detta är också ett populärt ställe för bröllop och erbjuder avslappnande behandlingar i sitt hälsocenter. Häng här under dagen, och ta dig tillbaka till din lyxvilla i Marbella för natten.

 

Hur mycket kostar det?

 

De lyxiga Bali-solsängarna med utsikt över Medelhavet, börjar från € 100 för en halv dag, där du blir bortskämd med exklusiv service och champagne. Priserna på solsängarna varierar beroende på säsong och hur de är placerade i strandklubben och börjar från € 25 vid poolen.

 

Estrella del Mars´ priser på mat och dricka börjar på € 12 för ett startpaket. Njut av smaker från Medelhavet med en traditionell skaldjurspaellla för € 27 i en lugn strandklubbsmiljö.

 

Vad är det för klädkod?

 

Estrella del Mar har många strandklubbmedlemmar. De har en sofistikerad miljö, och här ser du ett urval av eleganta design-badrockar vid poolen.

 

Det finns en anledning till att de rika och kända har krönt Marbella till ”feststället” på Costa del Sol. Med några av världens bästa strandklubbar, behöver du inte ta dig utanför Marbella för att uppfylla drömmen om en avslappnande dag vid poolen, njuta av Medelhavssolen eller delta i ett livligt poolparty med världsberömda DJ´s. Marbella bjuder på den ultimata strandklubbs-upplevelsen!