De bästa marknaderna i Málaga

Att utforska marknader är ett bra sätt att lära känna staden och lokalbefolkningen, med stämningen och alla goda smaker som ni kommer att träffa på.

I Málaga, huvudstaden på livliga Costa del Sol, gäller samma sak, eftersom den här staden erbjuder ett brett urval av gatumarknader att välja mellan på mycket intressanta och pittoreska platser. Tack vare det varma och härliga klimatet är ett besök på en lokal marknad med sina många marknadsstånd en trevlig familjeaktivitet.Vi har gjort en guide till de bästa marknaderna Málaga har att erbjuda. Läs vidare för att få veta mer om vad du kan förvänta dig när du besöker marknaderna!

El Zoco de Muelle Uno

El Zoco Muelle Uno

Ett stenkast från det historiska centrumet, i den vackra hamnen i Málaga, hittar du El Zoco de Muelle Uno, en lokal marknad där du också kan uppleva den fantastiska utsikten över hamnen där du hittar några av Málaga viktigaste landmärken. Produkterna som erbjuds på gatumarknaden inkluderar gourmetmat, handgjorda produkter, dekorationer och mode, alla presenterade med ett leende från lokalbefolkningen. På sommaren, när temperaturen är högst, oroa dig inte för att bli solbränd eftersom du går runt hyllorna under skuggan under baldakinerna. El Zoco de Muelle Unos läge gör det idealiskt att kombinera ett besök på denna marknad med andra aktiviteter i Málaga. Besök stranden, affärer, restauranger och museer, som alla ligger inom gångavstånd från denna marknad.

När? Andra söndagen i månaden, från 11:00 till 18:00.

Var? Muelle Uno, hamnen i Málaga.

Produkter till salu: gourmetmat, handgjorda föremål, dekoration, modeartiklar och mer.

Guadalhorce Ekologiska Marknad

Guadalhorce Ekologiska Marknad

Guadalhorce Ecológico, är organisationen bakom denna marknad, vilken grundades 2008 och syftar till att främja ekologiskt jordbruk. Den andra lördagen i månaden organiserar organisationen en bondemarknad på Paseo de Reding, i skuggan av Málagas stora tjurfäktningsarena. Den fjärde lördagen i månaden tar marknaden plats i den pittoreska parken Parque de Huelin. Allt är centrerat kring ekologisk produktion med ett brett utbud av grönsaker, frukt, olivolja, oliver, sylt, ost, aloe vera-produkter, bröd, honung, nötter, kryddor och mer. Om du har frågor angående en produkt är lokalbefolkningen mer än villig att ge dig lite extra information om deras produkter som alla odlas och skördas i området runt Málaga. Organisationen har också en nätbutik där man praktiskt taget kan fylla en organisk kundvagn och få den levererad till dörren till ditt semesterhus i Málaga.

När? Den andra lördag och den fjärde lördagen i månaden, 10:00 - 14:00.

Var? Plaza de Toros de la Malagueta och Parque de Huelin.

Produkter till salu: Ekologiska produkter som grönsaker, frukt, olivoljor, oliver, sylt, ost, aloe vera-produkter, hembakat bröd, honung, nötter, kryddor och mer.

Malagueta4Market

Malagueta4Market

Paseo Marítimo Ciudad de Melilla ligger inom gångavstånd från Malagueta-stranden, en av de bästa stränderna i Málaga. En perfekt plats att arrangera den trevliga Malagueta4Market med alla sina bås med handgjorda och dekorativa föremål till ditt hem, och autentiska kläder. Prata med de vänliga och passionerade säljarna som stolt presenterar sina produkter. Malaguete4Market är den perfekta söndagsaktiviteten när du bor i ett fritidshus i La Malagueta. Glöm inte strandutrustningen om du vill spendera en avkopplande eftermiddag på stranden efter marknaden!

När? Den fjärde söndagen i månaden

Var? Paseo Marítimo Ciudad de Melilla.

Produkter till salu: Modeartiklar, handgjorda produkter, tillbehör, antikviteter, dekorativa föremål och mer.

Soho Marknad

Soho marknad

Soho är allmänt känt som Málagas moderna konst- och arkitekturområde, vilket gör området till ett utmärkt och bekväm plats att besöka när det gäller konst och hantverk i Málaga. Gå till Soho för att beundra de handgjorda konstverken som skapats av begåvade och lokala konstnärer, såsom keramik och smycken, samtidigt som man känner "vibbarna" av samtidskonsten som karakteriserar detta område. Här hittar du också verk av de bästa gatukonstnärerna i Málaga. Om du bor i ett semesterhus i Soho, bor du mitt i det mest trendiga området Málaga och inom gångavstånd från stadens centrum och alla andra stora attraktioner.

När? Första söndagen i månaden från 10:00 till 15:00.

Var? Calle Tomás Heredia.

Produkter till salu: Handgjorda produkter, keramik, smycken, antikviteter, mode, mat och mer.

Plaza Merced Marknad

Marknad på Plaza de la Merced

På det vackra och livliga torget Plaza de la Merced kan du besöka den lokala gatumarknaden med sitt breda utbud av handgjorda produkter, såväl som nya och begagnade produkter som smycken, böcker, väskor, tallrikar, kläder och mer. Torget ligger precis intill födelseplatsen för stadens mest kända konstnär, Pablo Picasso. Efter att ha besökt marknaden kan du söka skydd på en av de soliga uteserveringarna och ta en drink medan du njuter av utsikten över den livliga marknaden. Om du vill se och uppleva mer av denna del av staden, utforska Málaga till fots och gå till det närliggande Lagunillas-området där du också kan hitta intressant och lokal gatukonst.

När? Sista söndagen i månaden

Var? Plaza de la Merced.

Produkter till salu: Handgjorda produkter, nya och begagnade produkter som smycken, böcker, väskor, handgjorda varor, musik, kläder och mer.

Huelin Marknad

Huelin Marknad

I den västra delen av Málaga ligger Huelin-området och äger rum den tredje söndagen i månaden. Det är en lokal och familjevänlig marknad vid strandpromenaden, uppkallad efter Málagas mest kända skådespelare Antonio Banderas. Huelins gatumarknad erbjuder ett brett utbud av produkter som handgjorda varor, lokal mat och kläder. Det finns också ofta workshops där barnen kan bli underhållna. Det är en bra idé att kombinera ett besök på denna marknad med en solig dag på stranden Misericordia, en av Malagas bästa stränder.

När? Tredje söndagen i månaden.

Var? Paseo Marítimo Antonio Banderas.

Produkter till salu: Handgjorda produkter, lokal mat, kläder och mycket mer.

La Térmica loppmarknad

Loppmarknad på La Térmica

Det här är inte en vanlig marknad utan det är en loppmarknad som kulturhuset La Térmica ligger bakom. Ändå förtjänar platsen att inkluderas i den här guiden på grund av kvaliteten på de produkter som erbjuds och inte minst den trevliga omgivningen. Shoppa vintagekläder och se fram emot de autentiska kläderna från olika leverantörer som visar sig i samlingarna av begagnade och handgjorda produkter. Kombinera ett besök på denna loppmarknad med en konstutställning eller konsert som ofta organiseras på denna plats.

När? Loppmarknaderna på La Térmica organiseras inte på fasta datum, så det är rekommenderat att ta en titt på deras hemsida ifall ni vill besöka den.

Var? Avenida de Los Guindos, 48, 29004 Málaga.

Produkter till salu: Handgjorda varor, begagnade produkter, vintagekläder, tillbehör och mycket mer.

Cortijo de Torres loppmarknad

Loppmarknad

Denna marknad ligger i stadens festkärna, samma plats som stadens stora och årliga augustifest äger rum. Denna loppmarknad är en favorit för människor från hela Málaga-provinsen. Besökarna söker igenom de många försäljningsstånden efter speciella och begagnade produkter. Du kan knappast undvika att hitta vad du letar efter på den här marknaden eftersom det finns allt från böcker, cd-skivor till kläder, möbler och mycket, mycket mer. Se till att du anländer tidigt eftersom det kan vara svårt att hitta en parkering under eftermiddagen. Du kan också ta buss nummer 4 från huvudgatan Alameda Principal i Málaga centrum ut till denna marknad.

När? Varje söndag.

Var? Recinto Ferial.

Produkter till salu: Ett brett utbud av begagnade produkter som böcker, cd-skivor, kläder, möbler och mer.

Oavsett om du bor i Málaga centrum eller i ett annat grannskap som Soho, kommer du alltid att vara nära en marknad. För att få känna av den spanska kulturen och köpa något speciellt för att ta med sig hem, så borde du definitivt besöka någon av marknaderna i Málaga.