Stadsvandring i Malaga

Provinsen Malaga är ett fantastiskt resmål för en stadsweekend eller en lång semester, eftersom staden är fylld av fantastiska och okända platser för de som vet vart man ska leta. Alternativ gatukonst fyller de annars tomma väggarna och stadens smala gator är fyllda med pittoreska kaféer, surrande barer och unika butiker. Det är en stad som erbjuder det bästa av alla världar - traditionell, spansk arkitektur blandad med moderna, lyxiga byggnader och färgglada, grönskande trädgårdar med en lättillgänglig stadsstrand, i Malaga kan du verkligen njuta av Spanien.

Under ditt besök i Malaga så rekommenderar vi att du antingen går runt i staden eller cyklar för att se och uppleva så mycket som möjligt.

Gibralfaro utsiktspunkt Malaga

Malaga är  en väldigt promenadvänlig stad och för stadens turister så vi rekommenderar att ni ska utforska staden till fots eller med cykel. Du kommer att få se mycket mer av staden, ifall du går runt eller cyklar, istället för att använda andra transportmedel. Vi har skapat tre vandringsleder för er, så att ni kan utforska några av de bästa delarna av staden Malaga - Picasso, konst och kultur och en historisk.

Dessa rutter är inte bara för konst- och historiaälskare, de är lämpliga för alla, eftersom de inkluderar några av Malaga vackraste och intressanta landmärken. 

Vandringsled 1: Picasso

Bronsstaty på Picasso, Plaza de la Merced

Malaga är födelseplatsen för Pablo Picasso, en av Spaniens mest kända konstnärer. Oavsett om du är en Picasso-fantast, en konstälskare i allmänhet eller bara intresserad av att lära dig mer om konstnären och staden, så leder den här stadsvandringen till de viktigaste punkterna i staden som är relaterade till Picasso, den börjar på Fundación Picasso Museo och slutar vid San Telmo, en konstskolan på torget Plaza Constitución.

Rutten

Fundación Picasso Museo Casa Natal - Plaza Merced, Bronze Picasso Statue - Santiago Church - Museo Picasso Malaga - Old Municipal Museum - Parque de Malaga - Plaza de la Constitución, San Telmo School of Fine Arts

Beräknad tid: 2-4 timmar

Den här rutten inkluderar ett antal museer och en lång promenad genom parken Parque de Malaga, som faktiskt är valfri men vi rekommenderar att gå i genom den, eftersom det är en lugn, vacker oas med bänkar att sitta på, för att vila dina trötta ben. Med det i åtanke kan rutten ta mellan två till fyra timmar, beroende på hur snabbt du går, vilka museum du väljer att besöka och om du väljer att gå igenom parken.  

Den bästa tidpunkten att gå

Som med de flesta vandringsleder, rekommenderar vi att du undviker om möjligt att gå dem under den mycket varma sommarsäsongen mellan juni och augusti. Vintern i Malaga blir vanligtvis inte kallare än ca 12 ° C, så om du har på dig en tjocktröja eller en jacka, kommer du inte att frysa. Med detta sagt skulle vi säga att de bästa tiderna för en stadsresa och att gå vandringslederna är mellan mars till maj och september till november. Dessa månader av året bjuder på vackra, soliga dagar med normala temperatur - perfekt för att utforska en ny stad i ett par timmar.

Du kommer att se...

Inte bara kommer du att se vacker och historisk arkitektur, utan du kan även sitta på en bänk på Plaza de la Merced bredvid en mycket populär bronsstaty av Picasso.

Visste du att?

  • Det finns två Picasso-tema barer vid torget Plaza Merced, så när du har gått färdigt rutten till Plaza Constitución, ta den korta resan tillbaka till utgångspunkten på Plaza Merced och fyll på din energi med en kall drink på en skuggig terrass på en av dessa barer.

Picasso Bar, Plaza Merced, Malaga

Vandringsled 2: Konst och Kultur

Lagunillas, Malaga

Konst och kultur rutten är fantastisk för att upptäcka och lära känna Malagas hjärta och själ. Upptäck gatukonsten från Málagas lokalbefolkning vid det första stoppet i Lagunillas-kvarteret, vars gator är fyllda med alla slags målningar och graffiti, du får även se mer av detta i Soho-kvarteret.

La Termica Cultural Center är det sista stoppet på den här rutten, där kan du fördjupa dig i Málagas kreativa värld med konserter, föreställningar, verkstäder, marknader och mycket mer.

Rutten

Calle Lagunillas - Fundación Picasso-museet är huset där konstnären föddes - Picasso-museet i Málaga - Centre Pompidou - kvarteret Soho - CAC Málaga (center för modern konst) - Det ryska museet - La Térmica-kulturcenter

Beräknad tid: 3-5 timmar

Det tar en och en halv timme att genomföra denna rutten utan att du stannar för att ta bilder eller besöker några museum eller konstcentra, vi skulle säga att den tar mellan tre till fem timmar att slutföra - med korta raster inkluderade, några fotografier och besök till museerna och gallerierna.

Den bästa tidpunkten att gå

De flesta av stoppen på denna rutt är inomhus, så det finns ingen speciell tid på året som är mer idealisk än den andra för att gå den. Det är nog bäst att börja tidigt på morgonen om du vill gå hela med La Térmica som det sista stoppet. Denna plats ligger strax väster om stadens centrum.

Du kommer att se...

Ett av de mest konstnärliga områdena i Málaga är områdena kring Calle Lagunillas. Det här är distriktet där många av Málagas nya och unga konstnärer ritar och målar graffiti. Du hittar området precis på baksidan av det centrala torget Plaza de la Merced. Även om det här är i stadens centrum, kan du fortfarande gå igenom dessa gator och känna att du är på en helt annan plats.

Visste du att?

  • Ett graffitiporträtt i Calle Lagunillas visar upp en av Málagas mest anmärkningsvärda typer - Eduardo Colorado eller mer känd som "El Cantinero", en flamenco-gatumusikant. Eduardo är ett berömt ansikte på Málaga centrala gator, och du kan ofta se honom gå runt på Plaza de la Merced, i den historiska gamla stan och nära den antika, romerska teatern.

    Han sjunger flamenco och är känd för sin extremt starka sångröst och brist på tänder. Han var en gång i tiden ett nöje att se och lyssna på, eftersom han hade en autentisk malagueñ- touch med sin ansträngda röst. I hans gamla dagar har han blivit lite mer burdus, då han kan få för sig att skrika på turister och stjäla deras matrester från restaurangborden.

    El Cantinero Graffiti, Lagunillas

Vandringsled 3: Historisk

Palacio de Obispo, Malaga City

Málagas historia är färgstark och charmig. Arv från stadens förflutna kan ses i Gibralfaros-fästning, belägen på en kulle ovanför staden, i den oavslutade ännu slående vackra katedralen, i stadens centrum kan du se vackra influenser från den mauriska arkitekturen på de gamla kyrkorna och fascinerande torgen, som är en fin blandning av antika och nya. Även om vi har döpt den här rutten till den historiska rutten är den också ett bra att gå, om du vill lära känna Malaga snabbt, eftersom den tar dig till de mest spektakulära landmärkena och monumenten.

Rutten

Rectorado (Universitetet) - Slottet Alcazaba - Romerska teatern - Plaza de la Merced - Santiago-kyrkan - Picasso-museet - Sagrario-kyrkan - Katedralen - Calle Larios - Casa Antigua de Guardia.

Beräknad tid: 3 timmar

Ge dig själv tre timmar för att gå denna rutt, naturligtvis kommer tiden att springa iväg, beroende på hur mycket tid du tillbringar i kyrkorna och vid monumenten.

Den bästa tidpunkten att gå

Eftersom den här vägen inkluderar några av Málaga bästa museer och kyrkor, är det en bra idé att kontrollera öppettiderna innan du börjar gå. På det sättet kan du se till att du får ut det mesta av besöken. Att börja tidigt på morgonen är bäst, för då har du tillräckligt med tid för att slutföra rutten i din egen takt. På vägen till det sista stoppet, Casa Antigua de Guardia, kan du också passera Málagas centrala livsmedelsmarknad, vilket definitivt rekommenderas!

Du kommer att se...

Många landmärken och monument som representerar tusentals år i Málagas invecklade historia.

Visste du att?

  • Málagas vackra katedral är känd bland lokalbefolkningen som "La Manquita" eller den ensamstående damen. Detta beror på att katedralen fortfarande inte är färdigbyggd. Under byggandet och efter det att det första tornet var färdigt, fanns det inga pengar kvar, så de kunde inte slutföra det andra tornet. Vad du kan se idag, är ett torn.

Malagas katedral