26 aktiviteter dina barn kommer att älska på Costa del Sol

1.  Parque Acuático Mijas, Malaga

Parque Acuático Mijas, Mijas, Malaga

Med finns fem vattenrutschkanor, minigolf, klättervägg och jacuzzi, så finns det något för hela familjen på Aqualand!

2. Castillo de Colomares, Benalmadena 

Benalmádena slott

Detta hisnande, vackra slott ligger i Benalmádena Pueblo och erbjuder en arkitekt-tour genom slottet med 16 stop. En liten bit historia för de vuxna och en magisk plats för barnen att njuta av!

3. Krokodilpark, Torremolinos

Krokodilpark, Torremolinos

Barnen kommer att älska krokodilparken, som idag är hem för över 200 krokodiler. Detta är en god möjlighet för reptil-älskaren i familjen att se krokodiler på nära håll, och till och med få chansen att möta några av de mindre krokodilerna.

4. BioParc Zoo, Fuengirola

En tiger på BioPark Zoo, Fuengirola

Det är inte bara ett zoo utan även en uppfödningsplats för utrotningshotade djur. Här hittar du tyvärr inte några elefanter, men istället så kan du få se en 100-år gammal sköldpadda, och även gorillor, tigrar och krokodiler.

5. Jardin de las Aguilas, Benalmadena

Benalmádena - Jardin de las aguilas

För att komma till ”örngården” (Jardin de Las Aguilas), så kan du ta linbanan och samtidigt njuta av de 160 olika fågelarterna, som finns här. Missa inte den fascinerande örn-showen som visas upp här!

6. Fjärils-parken, Benalmádena

Fjärils-parken, Benalmádena

När du kommer till denna fjärils-parken, med thailändskt tema, är det som att du tar ett steg rakt in i en varm, fuktig djungel i syd-östra Asien. Djungeln erbjuder tropiska växter, vattenfall, exotiska djur och 1500 vackra fjärilsarter.

7. Parque La Bateria, Torremolinos

Torremolinos, Parque la Bateria

Denna historiska park erbjuder hela 74 000 kvadratmeter gräsmatta, träd och en enorm, konstgjord sjö. Här finns det även cykelvägar, joggingspår, lekplatser, roddbåtar att hyra och ett utsiktstorn, som erbjuder en fantastisk vy över kusten.

8. Linbanan, Benalmádena

Linbanan, Benalmádena

Från marken, vid linbanan i Benalmádena Costa, är det en 15-minuters åktur till toppen av Mount Calamorro. På höjden, 771 meter över havet, kommer du att kunna se den fantastiska staden Benalmádena, med Afrikas kust i horisonten.

9. Sea life aquarium, Benalmádena

Sea Life Akvarium, Benalmádena

Akvariet i Benalmádena är en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Det är både stimulerande och fascinerande för vuxna samt barn! Här kan du se nästan varje djursort som du kan föreställa dig från havet, med allt från tropiska fiskar till hajar, du kan till och med få hålla en krabba eller en sjöstjärna!  

10. Aqualand, Torremolinos

Aqualand, Torremolinos, Malaga

Detta är den största av alla vattenparker på kusten Costa del Sol! Det finns pooler, vatten-lekland och 10 rutschkanor för vuxna, och hela 15 för barnen. Det finns även ett trädgårdsområde för de vuxna att njuta av, med ett säkert område för barnen att leka i.

11. Paddla kajak i Maro, Nerja, Malaga

Paddla kajak i Maro

Att paddla kajak från stranden Burriana, i Nerja, till byn Maro är ett exceptionellt äventyr som erbjuder vattenfall, hemliga stränder och kristallklart vatten längs med turen. Detta är perfekt för hela familjen som får njuta av den fantastiska kustlinjen!

12. Adventure Golf, Fuengirola

Adventure Golf, Fuengirola

Detta är den perfekta eftermiddagen för hela familjen! Adventure Golf har en minigolf-plan med 19 hål och en restaurang. Här kan du både spela mini-golf, och slappna av i skuggan på deras restaurang, som serverar husmanskost och cocktails.  

13. Molino de Inca, botaniska trädgården, Torremolinos

Torremolinos - Molino de Inca park

Molina de Inca är en botanisk trädgård, med en yta på över 40,000 kvadratmeter, som erbjuder något för hela familjen. Här hittar du växter och blommor av olika slag, en gammal kvarn, en bäck och flera dammar med fiskar och exotiska fåglar. En magisk upplevelse för hela familjen!

14. Selwo Marina Delfinarium, Benalmádena

Selwo Marina Delfinarium, Benalmadena

Selwo Marina Delfinarium är den enda marina parken i Andalusien. Det är en liten park uppdelad i fyra områden med varsitt tema. Här kan du både träffa sjölejon och delfiner!

15. Parasailing, Fuengirola

Smile High Parasailing Fuengirola

I Fuengirolas hamn finns Smile High Parasailing, som du lätt kan känna igen på deras ljusa, röda flaggor. Njut av en oslagbar utsikt över Fuengirola, med kusten och havet under dig. Turen tar runt 10 minuter, och upp till 6 personer kan åka tillsammans.  

16. Parque de la Paloma, Benalmádena

Parque de la Paloma, Benalmadena

Under årens lopp har denna gröna oas börjat likna ett djurreservat, idag är det hem till kaniner, påfåglar, getter, emuer, åsnor och andra små djur. Några av djuren går runt i det fria, till barnens stora nöje.

17. Costa Water Park, Fuengirola

Costa WaterPark Fuengirola

Costa Water Park är en uppblåsbar hinderbana, flytandes på Medelhavet. Det är en garanterat rolig upplevelse för både barn och vuxna!

18. Fuengirola - Benalmádena Båttur, Puerto Marina, Benalmádena

Puerto Marina, Benalmadena

Denna timslånga tur från Fuengirola till Puerto Marina (Benalmádena) erbjuder vackra vyer av havet och kusten. Båten har en botten av glas, så ifall du har tur så kan du få se några delfiner!

19. Hop-on hop-off tåget, Fuengirola

Hop-on hop-off tåget Fuengirola

Om du stannar i Fuengirola, så kan du lära känna staden med hjälp av detta hop-on hop-off tåget. Du kan enkelt njuta av staden under semestern med hjälp av tåget, som går till stadens alla huvudattraktioner – perfekt för barnen!

20. El Torcal Naturreservat, Malaga

El Torcal Naturreservat, Malaga

Barnens fantasi kommer att flöda i denna förhistoriska, fossiliserade och steniga park! Ta med en picknick hit, och njut sedan av att utforska stenarna och upptäcka stigarna.

21. Delfinsafari, Fuengirola

Delfinsafari

I Fuengirolas hamn hittar du ett antal olika båtar, som kan ta med dig ut på delfinsafari. Då kan du få chansen att se delfiner simma vid sidan av båten, i deras naturliga miljö. Det är inte garanterat att få se dem, men du kan fortfarande njuta av en dag på havet med en underbar utsikt och uppfriskande drinkar i solen.

22. Gokart, Miramar, Fuengirola

Gokart Miramar

Gokart är en fartfylld aktivitet för familjens fartdårar! De som hellre kollar på kan köpa en drink i snack-baren och njuta av de bergiga vyerna som omger staden.  

23. Aquavelis vattenpark, Torre del Mar, Malaga

Aquavelis vattenpark, Torre del Mar

Aquavelis är en av Malagas äldre vattenparker, och erbjuder ett stort urval av attraktioner med många trädgårds- och picknickområden. Det finns 8 rutschkanor och två stora simbassänger, varav en av dem har en vågmaskin. Det finns även ett separat barnområde.   

24. Fågelskådning, Guadalhorce Naturreservat, Malaga

Guadalhorce naturreservat, Malaga

Denna park är ett paradis för fågelskådare! Här sitter man precis vid en av de största vandringsvägarna för fåglar mellan Afrika och Europa. Du hittar även bra mountainbike stigar och vandringsleder här.

25. Underjordsgrottorna Nerja, Malaga

Grottor, Nerja, Malaga

Detta är ett av Costa del Sols mest besökta attraktioner och verkligen ett naturunder. De underjordiska grottorna är hem till världens största stalagmiter, och är fyllt av kammare som ger riktiga ”wow-intryck”. Ett besök hit borde stå högt på varje familjs utflyktslista!

26. Vandra i floden Rio Chillar, Nerja, Malaga

En familj som vandrar i floden

Vandra i floden genom vattenfall och överflödig natur, detta är en av Costa del Sols klassiska familjevandringar. Desto högre du går, desto mer spännande och spektakulärt blir landskapet.