Bästa familjeaktiviteterna i Fuengirola

På Costa del Sol i den alltid livliga staden Fuengirola är det idealiskt att ta med familjen för en bekväm semester. Sommar eller vinter, det är alltid någonting på gpng och det är en idealisk plats för de som letar efter en stor variation med vattenaktiviteter. Likasp är Fuengirola en superbra plats att ta med barnen till. Här är en lista med de bästa aktiviteterna, utan inbördes rangordning, att göra och se, från lemurer till delfiner, från go-kart till minitåg. Aktiviteterna är bra för olika åldrar och olika aktivitetsnivåer. 

1. BioParc Zoo

BioParc i Fuengirola är ett zoo och än viktigare ett avelscentrum för utrotningshotade djur. Parken ligger i hjärtat av Fuengirola bara ett par minuters promenad från buss- och tågstationerna. 

Zoo:t är öppet mellan 10 på morgonen och 23:00. Parken besöks bästa på sen eftermiddag och på kvällen. Då träden skuggar och det är en dimmig miljö för att hålla djuren avkylda är BioParc en oas från den heta andalusiska solen. 

Även om Bioparc är litet är det hem till ett otal grupper av djur. Du kommer inte träffa på elefanter här men du kan komma nära en familj av lemurer och se 100-år-gamla sköldpaddor äta sin middag. Om du är intresserad av att se två modiga zoo-arbetare träna världens största ödla, kan du göra det på Komondos drakskyddsområde.  Barnen kommer att älska alla babydjur som strövar omkring på zoo:t. Parken är unik med sitt avelsprogram för att hjälpa bevara arter som gorillor, tigrar, krokodiler och många fler.  

Fågelskyddsområde på BioParc

2. Äventyrsgolf

Vill du förbättra färdigheter i tålamod eller vill du svalka dig med en kall, uppfriskande dryck (kanske en jordgubbsmojito)? Då är mini-golfbanan vid floden i Fuengirola en annan plats att planera in ett besök med hela familjen. Det är en komplett 19-hålsbana och här finns även en bar och restaurang. 

Fuengirola äventyrsgolfbanan

När du är där prova en av de hemmagjorda rätterna på menyn och sit framför en stör massiv utomhusfläkt. 

En runda golf kostar 8,50€ för vuxna och 6,00 € för barn. Det finns flera familje- och grupprabatter tillgängliga. Öppettider är mellan 12 - 22:00 i juli och augusti. Resten av året varierar öppettiderna. Kolla tiderna och priserna på deras hemsida

3. Mini-tågturen genom city

Om du bor i Fuengirola några dagar överväg att lära känna staden genom en åktur på det lilla röda tåget. Mini-tåget är en hop-on-hopp-off så du kan se staden som det passar dig. Tåget tar dig till alla huvudsakliga attraktioner för att ge dig en allmän känsla för stadens omgivningar. En perfekt utflykt med barnen. 

Åktur med mini-tåget i Fuengirola

Tåget avgångstider börjar kl 10:00 och går 11:15, 12:30, 16:00, 17:15, 18:30, 19:45, 21:00, 22:15, 23:15, med det sista tåget vid midnatt. Tåget startar på dessa tider från en central plats nära paseo maritimo (strandpromenaden) som du ser på kartan här nedan. 

Biljetterna är giltiga hela dagen och priserna är följande:

Vuxna - 7€
Barn och pensionärer - 4€
Natturer - 4.50

4. Stranden 

Ingen semester på Costa del Sol är komplett utan en dag (eller flera) på stranden. Stränderna i Fuengirola är välutrustade för att du ska kunna avnjuta en dag i bekvämlighet, avkoppling och framförallt mycket roligheter. Dagbäddar, volleybollnät, uthyrning av diverse utrustning för vattensport och en stort utbud av restauranger, barer garanterar att en dag på stranden passar alla i familjen. Glöm inte solskydd!

stranden i Fuengirola

5. Delfinspaning 

Åk ut på vattnen i en av delfinbåtarna som lämnar Fuengirolas hamn and prova lyckan att få se några av de vackraste varelserna i havet. Då det tyvärr inte går att garantera att du får se dem(då det beror på väder och säsong) kan du som passagerare få uppleva delfinfamiljer lekfullt simma bredvid båten. Vissa företag som t ex Alboran Explorer, erbjuder dig halva priset i rabatt om inga djur skådades för att försäkra att din tid och dina pengar är väl spenderade. Det är speciellt att få se dessa vänliga djur i deras naturliga habitat. 

Njut av båtresan också som erbjuder bar, sittplatser och skugga för att göra din tid ombord och på vattnet så bekväm som möjligt. Utsikten över Fuengirola och Benalmadenas kustlinjer från vattnet är också en vacker syn. 

delfinbåt

6. Go-Karting

På toppen av Miramars Center i utkanten av Fuengirola är Go-Kartbanan en kittlande upplevelse, i motsats till lata, avkopplande eftermiddagar på stranden. Sätt dig ner, spänn fast säkerthetsbältet och tryck gasen i botten när du svänger runt den kurviga banan. Efteråt avnjuter du en god drink vid snackbaren och njuter av bergsvyerna och utsikten över staden. 

Go-karting på Miramar

För att komma till banan måste du gå in via Miramar Center, stadens största shoppingcenter. Ta rulltrapporna hela vägen till den högsta våningen. Du kan parkera på markplan i parkeringsgaraget och kanske tillbringa några timmar med att kika in i butikerna, spelen, restaurangerna och fisk-spabehandlingarna. 

Öppet alla dagar i veckan från kl 10 till 22. Go-Karting Miramar är ett annat ställe som roar hela familjen. 

7. Costa Vattenpark 

With five different locations, three of them being in Fuengirola, this park on the water (literally) is a great activity for the kids and even the parents! Open in the summer months from June to September, the inflatable park is well-maintained and is kept jellyfish-free by large underwater nets if necessary. 

You can find the three waterparks at Playa Fuengirola, Los Boliches, and Carvajal. See the map below! 

Costa WaterPark Fuengirola

Öppettider är generellt mellan 11 till 20:00 och biljetter köps direkt på stranden, framför vattenparken. f the waterpark. 

För information, grupprabatter, vägbeskrivningar och mer kan du besöka Costa WaterPark hemsida här