De bästa ställena att bo på Costa Dorada

Kusten Costa Dorada sträcker sig längs en mer än 90 km lång kust, från Cunit till Delta del Ebro (Delta till floden Ebro). Kusten är full av paradisvikar, charmiga kuststäder, större städer, turistkomplex och oändliga underhållningsalternativ.
 

Vi har rest längs Tarragona kust för att hitta de bästa platserna att bo på Costa Dorada, så läs vidare och hitta praktisk information om sevärdheter, semesterbostäder och vad du ska ha med till din nästa semester på Costa Dorada.

 

Playa La Mora i Tarragona
 
Costa Dorada väntar på dig med semesteralternativ av alla slag, från en stadsresa till Tarragona, som har ett unikt historiskt arv som passar perfekt in i dess charmiga och naturliga miljö, till platser som specialiserat sig på familjesemester som Cambrils och Calafell eller destinationer för sol- och strandälskande turister som hittar sina paradis i L'Ametlla de Mar, Altafulla eller Miami Playa.

Bortsett från de typiska turistmålen längs kusten Costa Dorada, kan du också hitta små avlägsna platser som är utmärkta för en landsbygdssemester, som Montroig del Camp. Missa inte Salou, en av de mest besökta destinationerna på Costa Dorada, känd för att ha roliga erbjudanden för barn och ett spännande nattliv som lockar tusentals festälskare.

 

Tarragona med sitt romerske teater

De bästa ställena att bo på Costa Dorada under en storstadssemester

De bästa erbjudandena på semesterbostäder under en stadssemester på Costa Dorada finns i Tarragona och Reus. Tarragona, som under det romerska riket fungerade som en viktig hamn för handel, är en levande och välmående stad som också är med på Unesco världsarvslista. Det beror på det historiska arvet och de vackra arkeologiska kvarlämningarna som är tvåtusen år gamla som du kan titta på under din semester i Tarragona.

Det typiska vykortet från Tarragona visar den imponerande romerska amfiteatern med sin oslagbara utsikt över Medelhavet, omgiven av gyllene stränder och kristallklart vatten. Men det handlar inte bara om romarriket för Tarragona har också en vacker, medeltida gammal stad med några modernare detaljer och är full av platser där du kan njuta av den för staden typiska vermouthen med oliver. Sedan kan du promenera genom gatorna, under de gotiska arkaderna och gallerierna, medan du utforskar hantverksbutikerna och provar den bästa lokala maten på stadens restauranger.

 
Calle de la Mercería i Tarragona
 
Ett par steg från stränderna är de mesta och bästa fritidshusen i Tarragona stad, där du bör besöka distriktet Rambla Nova på grund av den berömda Balcón del Mediterráneo ( "Medelhavsbalkongen") som sägs bringa lycka till dem som kommer hit. Om vi bortser från vidskepelsen så kommer du att få en fantastisk utsikt över Costa Dorada och stadens omgivning. I det nya stadsområdet, kan du också uppleva fantastiska byggnader som Casa Ripoll, Casa Salas och Metropol Theatre med sina spektakulära utsiktsplatser, trädgårdar och dekorationer.

Från huvudstaden på Costa Dorada, går vi vidare till huvudstaden för vermouth produktion och Gaudís hemstad, nämligen staden Reus. Den ligger en bit bort från Tarragona och är känd för sin modernistiska arkitektur, museer och affärsområden, vilket gör den till en av de viktigaste destinationerna för stadsresor på Costa Dorada. Reus centrum är den magnifika Plaza Mercadal där Gaudí Center ligger, och här kan du hitta många av konstnärens projekt, teckningar och skulpturer.

Så fort du kommer till Plaza del Mercadal, den eleganta och speciella fasaden på Casa Nava vars interiör är full av detaljer med sina gravyrer, fresker och glasmålningar för att locka din uppmärksamhet.
 Monumentet til "los Castells" en Tarragona
 
Härifrån kan du också starta att gå en slags arkitektonisk väg genom staden, geonom att besöka olika hus från början av artonhundratalet, såsom Casa Pinyol, Casa Anguera och färgstarka Institut Pere Mata, den arkitektoniska juvelen i staden.

Reus Center är också känt för sina butiker på gatan Calle Monteroy, med många smyckesbutiker, perfekt för eftermiddagshopping. För att återfå styrkan, kan du njuta av en färsk vermouth på torget innan du går vidare.

 

De bästa ställena att bo på Costa Dorada under en sol- och strandsemester

Kusten i provinsen Tarragona har fått sitt namn från sandens varma guldfärg på stränderna. Costa Dorada (Den gyllene kusten) är full av vikar och paradisstränder. Sol- och strandparadiset där du kommer att uppleva det mjuka och bekväma medelhavsklimatet. Stränderna i staden Tarragona rekommenderas starkt och för variation kan du åka till avlägsna vikar eller njuta av roliga eftermiddagar på de centrala stränderna

Om du funderar på att hyra en semesterhus nära en strand på Costa Dorada, råder vi dig att kolla in fritidshus i L'Ametlla del Mar, en liten fiskeby som ligger en bit bort från de mer tätbefolkade kustområden och där kommer du få en autentisk upplevelse nära naturen.

Tack vare sitt läge - precis vid naturparken Delta del Ebro - är du omgiven av vackra stränder och vikar. Stränderna i Pixa-Vaques eller l'Alguer, är lättillgängliga och har alla faciliteter. Andra, som Cala Llenya eller Punta de Áliga, är mer dolda och skyddade av höga klippor. Dessutom har stranden en utmärkelse från Turismo Deportivo de Cataluña (katalansk sportturism), vilket innebär att den är speciellt utformad för dig som gillar att segla eller dyka.

Playa de Vilafortuny i Cambrils på Costa Dorada
 
En annan plats där du kan njuta av sol och strand med hög kvalité på Costa Dorada är Miami Playa. En strandsträcka på 12 km, som Riviera, Estanyas eller Vienesos, där du också kan padla, dyka, snorkla eller bara lägga sig i sanden och njuta av livet. Om du bestämmer dig för att bo i ett fritidshus nära Miami Playa, kan du också delta i det pulserande nattlivet.

Om du vill njuta av strandlivet utan att oroa dig för något annat är det bäst att välja ett fritidshus i Altafulla. I den här lilla staden ligger den 1 100 meter långa Altafulla-stranden. Här är strandpromenaden omgiven av strandbarer och alla slags bekvämligheter, inklusive duschar, toaletter, parasoller och sportutrustning. Som om det inte var tillräckligt, så skapar den mjuka sanden och det turkosa, grunda vattnet en säker badplats för barn. Det finns också en yachtklubb i staden där du kan hyra båtar. Därför borde det inte vara förvånande att hundratals turister kommer till Altafulla för att njuta av stränderna.
 
Playa Larga i Tarragona
 
Vi behöver inte åka långt från Altafulla för att hitta en annan bra sol och strand destination med semesterhus att hyra på Costa Dorada: Torredembarra. Lokalbefolkningen i den här lilla staden har en ren och väl underhållen strand som är över 7 km lång. Den är omgiven av naturområdet Els Muntanyans, ett skyddat område av myrar som du kan passera med hjälp av träplankor. Fritidshusen i Torredembarra som ligger nära stranden är de bästa alternativen ifall du vill spendera din semester nära solen, stranden och det svalkande Medelhavet.

 

De bästa ställena att bo på Costa Dorada under en lyxsemester

Tarragona kust är inte bara synonymt med drömmande stränder, utan här finns också spa, privata pooler, restauranger och lyxiga semesterbostäder över hela Costa Dorada, redo för njutning och en oförglömlig semester.

Slut dina ögon och föreställ dig att ligga på en badhandduk medan havsbrisen smeker huden och du känner solens intensiva värme. Tänk dig att öppna dina ögon och leta efter en pool som sträcker sig oändligt långt och gå ner i havet. Det är inte en dröm, det är en "infinity pool" på Lumine Beach Club i Salou, ett centre som kombinerar golf, strandliv med bästa möjliga avkoppling. I de gröna områdena kan du vila i skuggan och om du är hungrig rekommenderar vi restaurangen som erbjuder det bästa från det lokala köket.

Runt Salou finns det ingen brist på spa och restauranger som gör din vistelse i ett av semesterhusen i Salou till det mest lämpliga uthyrningsalternativet, om du vill må som en kung under din semester på Costa Dorada.

 

Leilighet i Calafell i Tarragona

De bästa ställena att bo på Costa Dorada under en budgetsemester

Det är inte svårt att hitta billiga fritidshus på Costa Dorada, speciellt om du bokar i förväg. L'Ampolla är ett bra exempel. Den här hamnstaden har inte förlorat sin charm trots turismen, och ligger bara några steg från naturparken Delta del Ebro. Här kan du koppla av på vandringslederna och delta på utflykter som "ostronsafari" där ostronprovning ingår. Du kan boka billiga semesterbostäder i L'Ampolla för endast 54 euro per natt, så tveka inte längre, boka nu!

Staden Cunit är också ett bra alternativ för att utforska Costa Dorada. Detta är den nordligaste staden längs kusten och ligger bara en timme bort från Barcelona. Således kan du enkelt åka på en utflykt till metropolen.

 

Playa de Tamarit i Tarragona på Costa Dorada

De bästa ställena att bo på under en familjesemester på Costa Dorada

När du reser till Katalonien med barn, leta efter tips för familjeturism som Generalitat (den katalanska regeringen) har satt upp för att visa vilka platser som specialiserats för familjeturism. Denna certifiering är en guide för att veta var du ska bo på Costa Dorada när du är på semester med din familje.

Även destinationer kända för sina festligheter eller lyx som Salou lockar ett stort antal familjer. Faktum är att 26% av turisterna som väljer Salou som semestermål är familjer. Intresset att njuta av Salou med barn verkar inte sluta. Port Aventura är fortfarande en av huvudattraktionerna och speciellt nu när temaparken Ferrari öppnas officiellt med sina många F1-simulatorer och de bästa attraktionerna i samband med motorvärlden. Dessutom är vattenparken Aquopolis och äventyrsparken Parc Aventura i detta område, ett sant paradis för dina barn!

 

Port Aventura på Costa Dorada
 
En annan av våra familjefavoriter som semesterresmål är Cambrils, en vacker stad som erbjuder samma sevärdheter som Salou. Dessutom erbjuder den en något lugnare miljö. Cambrils har nästan obegränsat med aktiviteter för barn, från roliga dagar i Port Aventura, turer med turisttåget, adrenalinkickar på Jumpland Aventura Ecológica - en äventyrspark med bl.a. linbanor, hinderbana, broar, klätterväggar - och bege dig till den vackra Kuba Colonial, Samá Park, med sina exotiska träd, bäckar, grottor och dammar. Hitta din semesterbostad för familjen i Cambrils och bli imponerad av de unika upplevelser som är tillgängliga för dina barn.

Ett annat bra resmål för en familjesemester på Costa Dorada är Calafell. I det omgivande området kan du besöka den arkeologiska platsen Ciutadella Ibérica, en utgrävningsplats där föremål från järnåldern hittats. Missa inte att besöka slottet Santa Crus, som är över 1000 år gammalt, där kan du njuta av en unik panoramautsikt över området.

För mer spänning, åk till Ludic-äventyrspark med personliga erbjudanden på grund av deras ålder och höjd eller Karting de El Vendrell (en gokart-bana) där du kan se hur bra chaufför du är. I Calafell kan du fortfarande andas in den lugna atmosfären i en traditionell fiskeby, så hitta din fritidshus för familjen i Calafell och upptäck en stad fylld av liv, trots att det ser ut som att tiden har stannat upp.

 

Badeland Aquópolis

De bästa platserna på Costa Dorada för en landsbygdssemester

De bästa platserna på Costa Dorada för en landsbygdssemester Parken Delta del Ebro är det bästa resmålet för en landsbygdssemester på Costa Dorada. Vid mynningen av floden Ebro kommer du att upptäcka laguner, flamingos, risfält och fantastisk natur.

En annan känd destination med fritidishus på landet på Costa Dorada, är Mont Roig del Camp. De mjuka formerna i landskapet inspirerade konstnären Mirós i sitt arbete och i Miró-centret, beläget i den gamla kyrkan Mont Roig, kommer du att kunna känna igen naturen som uttrycks i hans verk. Runt om i staden kan du njuta av bergen som bildar naturparken Serra de Montsant, Sierra de Llaberia och Costa Dorada-höjden, som är fylld av vandringsleder och spektakulära vyer, särskilt ut mot kusten.

 

Altafulla i Tarragona

De bästa ställena att bo på Costa Dorada för en festsemester

De bästa ställena att bo på Costa Dorada för en festsemester Salou är den mest mångsidiga staden på Costa Dorada. Salou har roliga evenemang, hav, kultur och framför allt många festligheter. Ingen annanstans på Costa Dorada hittar du så många barer, restauranger och klubbar som här. Från Pacha La Pineda till Flash Back Salou-diskoteket i staden, med ett avkopplande chill-out-område med olika musikaliska teman. I denna stad finns det alltid platser att gå till.

Om du letar efter att ha en rolig fest, åk till Sitges! Staden ligger söder om Barcelona och är känd för sina många och festliga evenemang. För att inte tala om dess fantastiska stränder.

Här avslutar vi vår resa runt Costa Dorada. En imponerande plats som är en av de bästa destinationerna längs den spanska kusten och där hittar du säkert det du söker efter på din nästa semester.