De bästa familjeaktiviteterna i Cambrils

Cambrils är en av de mest bekväma resmålen för familjen på Costa Doradas kust. Tack vare dess utbud av aktiviteter, kultur, gastronomi, sport och stränder, så har Cambrils tilldelats ett certifikat för att vara en utmärkt turistdestination för familjer av den katalanska turistbyrån. Certifikatet innebär att Cambrils garanterar många tjänster som är avsedda just för barn och familjer.
 
Att nå Cambrils kunde inte vara enklare - det ligger bara 20 minuter med bil från Reus Internationella Flygplats. Som en turistdestination för familjer så erbjuder Cambrils alla typer av anläggningar som grannorterna erbjuder, men i lugnare, säkrare och tystare miljöer. Läs vidare och hitta de bästa aktiviteterna för dig och din familj i den härliga staden Cambrils:
 
Aquopolis, vattenland

Vackra och trevliga stränder

Stränderna är utan tvekan något av det bästa som Cambrils har att erbjuda. Med sin 9 kilometer långa Costa Dorada kust erbjuder Cambrils ett stort antal stränder, alla med turkost vatten och gyllene sand. Många av Cambrils stränder viftar stolt med den Blå Flagg som de tilldelats. En Blå Flagg garanterar att stranden har komfort, säkerhet och renlighet. Vi rekommenderar att du väljer en strand med en Blå Flagg om du ska besöka den med familjen, nästan alla erbjuder då lugnt vatten, duschar, toaletter och badvakter - perfekt för att njuta av stranden i lugn och ro.
 
Den största favoriten för familjer som besöker Cambrils är stranden El Regueral, eftersom den ligger i centrum av staden och har alla typer av tjänster och faciliteter. El Regueral är väldigt enkel att nå, och har butiker och affärer nära till hands. Det är dock värt att gå en promenaden för att upptäcka de andra centrala stränderna i Cambrils. Det finns El Cavet, som är en central, oerhört lugn strand, la Llosa, Vilafortuny och även stranden Cap de Sant Pere. Om du vill överraska dina barn så är stranden Esquirol ett bra alternativ, eftersom den ligger mycket nära ett tivoli som ni kan besöka. Boka din familjesemester till Costa Dorada för att njuta av sol och strand tillsammans med familjen.
 
Playa de Cambrils

Upplev strandpromenadens gömda pärlor

Om du bortser från de gyllene stränderna med det klara vattnet så är en av Cambrils största attraktioner dess magnifika strandpromenad. Strandpromenaden går längs kusten ända till staden Salou, och erbjuder en vacker utsikt över Costa Dorada under hela dess sträcka. Promenaden ansluter hela kustens stränder med varandra och är full av statyer, naturliga monument (som Redondo Pino som är ett enormt, gammalt träd) och en röd fyr, som fungerar som Cambrils kännetecken, belägen i hamnen.

Under din vistelse i Cambrils så kommer promenaden garanterat att bli en av dina favoritplatser. Det finns få saker som går upp emot en promenad, med havsbrisen i ansiktet, medan du beundrar himlens vackra nyanser av orange och rosa när solen går ner över havet. En starkt rekommenderad upplevelse, om du reser med barn, är att cykla, åka rollerblades eller åka segway på den cykelvägen som går parallellt med kusten. Det är en rolig aktivitet som alla kommer att tycka om, och vyerna längs med vägen är helt otroliga. För att sedan fylla på med energi så rekommenderar vi att ni besöker en av de många restauranger, butiker och glassbarer på gatan som löper parallellt med strandpromenaden.
 
Strandpromenaden är dessutom värd till många mindre festivaler och evenemang. Du hittar till exempel Art Street Cambrils här under sommarmånaderna, som förvandlar strandpromenaden till en scen för gratis utomhuskonserter, fylld av musikföreställningar, teaterföreställningar, komedi och cirkuskonst.

El Faro Rojo i Cambrils

Nöjesparker

Bara 15 kilometer från Cambrils hittar ni en av de bästa nöjesparkerna i Spanien: Port Aventura Park. Nöjesparken är känd för sina sex temaområden, dess berg-och dalbanor och deras shower. Port Aventuras Parks sex olika temaområden tillåter oss att resa till alla delar av världen; bland annat till Polynesien, till den amerikanska västern och till Kina. Om ni inte är sugna på att besöka temaområdena så lockar säkert de fantastiska adrenalin-kittlande attraktionerna mer!
 
För familjer med yngre barn så har Port Aventura Park ett särskilt barnområde återskapat efter Sesame Street som kommer att erbjuda även små barn en rolig upplevelse. Om du gillar bilar så har Port Aventura ett nytt område tillägnad Formula 1, som kallas för Ferrari Land, här hittar ni allt inom bilsporten. Om du har möjligheten så får ni inte missa att besöka Port Aventura Park under er vistelse i Cambrils det kommer att bli en favorit bland barnen.
 
Ännu ett alternativ för en rolig och uppfriskande familjedag är ett besök till vattenparken Aquopolis vid Costa Doradas kust, bara 20 minuter från Cambrils. Vattenparken har alla typer av pooler, rutschkanor och rastplatser. En av favoriterna i Aquopolis är Aloha Beach, som är ett temaområde återskapat efter de vita sandstränderna på Hawaii med palmer, hängmattor och parasoller gjorda av halm.
 
Port Aventura

Spännande aktiviteter med familjen

Förutom att koppla av i solen och bada i havet så kan du på många av stränderna i Cambrils även hyra utrustning till olika typer av vattensporter. På stränderna kan du prova på paddel-surfing, kajakpaddling, vattenskidor, vindsurfing och mer. Du kan även hyra olika slags båtar, med allt från trampbåtar till motorbåtar, eller åka på en guidad båttur. Vi rekommenderar att snorkla i vattnet längs med stränderna, dess klara vatten och magnifika havsbotten är perfekt för det.
 
Om du vill upptäcka området via cykel så kan du cykla på strandpromenaden från början till slut och längs vägen se olika sevärdheter, stanna vid butiker och äta på restauranger. Cambrils erbjuder nästan 20 kilometer av turistvägar för cykling och löper både genom inlandet och längs kusten, perfekt om du vill se mer av områdets natur.
 
Vill du inte cykla så är ett roligt sätt att upptäcka det rika arvet kring Cambrils ombord turisttåget El Trenet. El Trenet avgår från stadens stadskärna och erbjuder tre olika vägar; den första vägen går längs med vattnet, den andra går genom gamlestaden och den tredje för oss närmare marknaden, som organiseras varje onsdag, och området runt om. Genom El Trenets fönster känner du inte bara den ljuva havsbrisen, du får även en underbar utsikt över stadens olika sevärdheter och monument, såsom Mare de Deu del Camí, som byggdes någon gång under 1700-talet och Torre de la Ermita, som är ett torn som en gång under medeltiden använts som försvar, men är idag mer känt som Cambrils Historiska Museum.
 
Strandpromenaden i Cambrils

Jumpland Aventura Ecológica

Äventyrsparken Jumpland Aventura Ecológica förtjänar ett särskilt omnämnande. Det är en unik park belägen på Costa Bravas kust, med en av Europas största linbanor. Linbanan är så lång att den börjar från en utsiktspunkt med sikt ända till havet och slutar i en grotta som ligger under marknivå - en verkligt oförglömlig upplevelse!

Parken har olika aktiviteter beroende på ålder, längd och svårighetsgrad. Utmaningarna är blandade med allt från tester, broar och trappor till flytande stockar och klätterväggar. Då parken så enkelt anpassas efter din och din familjs nivå så ni allt ni behöver för att njuta av en dag med familjen här på Jumpland Aventura Ecológica. Du kan dessutom besöka parken på kvällen tack vare den charmiga belysningen - det är nästan mer av ett äventyr efter solnedgång än vad det är på dagen.

Nöjesparker

Parque Samá: res till en värld full av färger, drömmar och liv

Bara 10 kilometer från Cambrils centrum hittar du ett av områdets paradis - en park med exotiska träd, konstgjorda grottor, sjöar och vattendrag som är hem till många sorters djur. Parken heter Parque Samá och grundades av Marqués de Marianao, som ville återskapa atmosfären i koloniala Kuba där han tidigare hade bott.
 
Parque Samá kommer att väcka fantasin hos hela din familj, för var du än kikar så möts du av en explosion av färger och känslor; i vattenfallen, i dammarna och i de vackra träden.  Parken bjuder in dig till att gå vilse och därefter upptäcka allt i din egna takt. Idag anses Parque Samá att vara en av de mest romantiska parkerna i hela området kring Medelhavet, visst låter det intressant?
 
Parken Samá i Cambrils
 
Få platser i Spanien kan skryta med att de både fått pris för att vara en familjevänlig turistdestination, samtidigt som de erbjuder så många alternativ till nöjen som Cambrils gör. Med sitt stora antal nöjesparker, vandringsleder och stränder av högsta kvalitet så kan Cambrils garantera en härlig och enkelt vistelse och samtidigt en spännande och aktiv semester. För att inte missa din chans till en semester i Cambrils i sommar så kan du boka din semester hemma redan nu - du kommer att förtrollas av denna lilla by och av Medelhavets charm.