Medelhavsstränderna i Cambrils

Staden Cambrils har en 9 kilometer lång kuststräcka av Costa Dorada, där fantastiska stränder ligger som varje år lockar tusentals turister. På nästan alla stränder hittar du många olika slags tjänster som garanterar den komfort och atmosfär som du söker efter under din Medelhavssemester. De flesta av stränderna i Cambrils kan stolt visa upp den Blå Flagg de tilldelats, som garanterar dess kvalitet och renlighet. Cambrils kust är stadens främsta attraktion.
 
Dess geografiska läge ger oss inte bara vackra stränder utan även lugna, med grunt vatten. Det är perfekta stränder att besöka om du reser med barn, då de är mycket säkra. Cambrils strandpromenad sträcker sig hela vägen till familjedestinationen Salou, vilket gör det till en av de bästa platserna i staden för promenader, cykling och åkning av rollerblades eller longboards. Passa på att njuta av den spektakulära utsikten över kusten medans du är på strandpromenaden.

Om du letar efter sol och stränder på Costa Dorada så rekommenderar vi att boka en resa till Cambrils, detta är vad den charmiga staden har att erbjuda:
 
Playa de la Llosa

1. Playa del Regueral

Låt oss börja med den största stranden i Cambrils, Playa del Regueral, som ligger i hjärtat av staden och är omgiven av en fantastisk strandpromenaden. Det är en av de enklare stränderna att nå, då den är så centralt belägen, så den är ofta favoriten bland familjer och turister. Stranden sträcker sig dessutom över 1,2 kilometer, och erbjuder alla bekvämligheter och tjänster du kan tänka dig; barer, duschar, solstolar att hyra och mycket mer. Det är din typiska strand vid Medelhavet - gyllene sand, klart vatten och kantad av palmer.

Som sagt så är det ett bra alternativ om du reser med familjen, men det är inte det bästa alternativet om du letar efter lugn och ro. Playa del Regueral utmärker sig för de många alternativ till underhållning som den erbjuder besökarna. Det finns många volleybollnät som är installerade på stranden och du kan enkelt spela en match. Du hittar även företag längs hela stranden som hyr ut utrustning såsom; vattenskotrar, olika sorters båtar, vattenskidor och wakeboards.

Under sommarmånaderna sätts även flytbryggor upp i vattnet, nära stranden, vilket barnen brukar tycka om. Playa del Regueral erbjuder så många möjligheter att den skulle kunna kallas för en av de bästa stränderna på den katalanska kusten Costa Dorada.  
 
Strand i Cambrils

2. Playa del Cavet

Vi går nu vidare till en mycket mindre och lugnare strand som är ungefär hälften så stor som Playa de Regueral, bara 600 meter. Playa del Cavet är det bästa valet om ni vill koppla av i solen eller njuta av lugnare vattensporter, såsom paddling, surfing eller snorkling.

Ni finner en härlig surfskola på stranden, och om ni inte vill surfa så kan ni prova på en ny aktivitet som kallas för paddelsurfing. Paddelsurfing är en unik upplevelse där du paddlar med en paddel, ståendes på surfbrädan. Du tränar din balans och skicklighet i denna aktivitet. Vi rekommenderar att du provar på paddelsurfing vid solnedgången, när solen och reflektionerna över havet skapar en obeskrivlig lugn atmosfär.
 
I skuggan av tallskogen som omger stranden kan du njuta av en lugn picknick eller koppla av och beundra den fantastiska solnedgången. På den norra delen av stranden hittar du stora stenar som delar Playa del Cavet med stranden Playa del Esquirol, precis vid stenarna rekommenderar vi att snorkla - det är mycket liv och rörelse i det kristallklara vattnet.
 
Strand i Cambrils

 3. Playa del Esquirol

Bara en kilometer från Cambrils centrum hittar du denna underbara strand som är cirka 1,5 kilometer lång. Detta är en av de bästa stränderna i staden, då den har en bra kombination av tjänster, faciliteter och roliga aktiviteter. Den erbjuder spänningen som Playa del Regueral har men samtidigt det avslappnade lugnet som Playa del Cavet erbjuder. Då Playa del Esquirol inte ligger i centrum så är den heller inte lika fullsatt under sommarmånaderna.

Playa del Esquirol erbjuder dock inte bara lugn, du kan prova på många vattensporter här, såsom vindsurfing, paddling och vattenskidor. Ni hittar även en lekplats i närheten som är perfekt för när barnen bli uttråkade av stranden.

Som om detta inte vore nog, så anordnar chiringuiton (strandbaren) på Playa del Esquirol konserter och spelningar under helgerna. Föreställ dig att njuta av solen och havet hela dagen, och sedan när det mörknar avnjuta livemusik med en drink i handen, bara ett stenkast från Medelhavet. Det låter inte helt fel, eller hur?
 
Strand i Cambrils

4. Playa de Vilafortuny

Om vi sedan fortsätter norrut så når vi stranden Vilafortuny, som omfattar en sträcka av 1451 meter och är 70 meter bred. Även denna stranden erbjuder de flesta typer av tjänster, såsom duschar, lekplatser och uthyrning av solstolar och parasoll. Playa de Vilafortuny har all anledningar att stolt vifta dess Blå Flagg som intygar strandens kvalitet och renlighet.
 
Mycket nära stranden hittar du ett slott med samma namn som stranden - Castillo de Vilafortuny. Slottet byggdes någon gång under 1100-talet och är stängd för allmänheten. Trots att slottet är stängt så är det värt att gå närmare för att kunna se utifrån då det är i mycket gott skick.
 
Strand i Cambrils

5. Playa Cap de Sant Pere

Vi har nu kommit till den nordligaste stranden i Cambrils, stranden Cap de Sant Pere, som gränsar till staden Salou. Det är en 764 meter lång strand som oftast är ganska fullsatt, just eftersom den ligger nära staden Salou.

Strandpromenaden i Cambrils sträcker sig parallellt med kusten ända till staden Salou, så tillgången till denna by kan knappast vara mer enkel. Som turistmål har Salou allt: en 14 kilometers kuststräcka med ett oändligt utbud av underhållning och tillställningar som kommer att göra din sommar oförglömlig. Spana in vår guide över de bästa stränderna i Salou och upptäck din favorit!
 
Cambrils

6. Playa de la Riera

Nu när vi har gått igenom de nordligaste stränderna i Cambrils så ska vi gå tillbaka till Playa del Esquirol för att upptäcka de fantastiska stränderna längs kusten söder om staden. Direkt efter att ha passerat stadens hamn, så hittar du stranden Playa de la Riera, som är Cambrils minsta strand.
 
Den består av gyllene sand, småstenar och lugnt vatten, i en glödande blå färg. Bara några steg från sanden hittar du en basketplan med korgar som du kan spela på. För att sedan återfå styrkan så kan du köpa en hamburgare, pommes frites med aioli eller ett mellanmål från foodtrucksen som står vid ingången till stranden under sommarmånaderna.
 
Vid denna delen av strandpromenaden organiseras det dessutom ofta konserter och idrottsaktiviteter i skuggan av palmerna.

Hamnen i Cambrils

 7. Playa de Horta de Santa María

Vi fortsätter resan söderut och springer då rakt in i stranden Horta de Santa María, 360 meter lång och 15 meter bred i genomsnitt. Även om stranden inte är den bästa i området så är den vanligtvis inte så fullsatt av människor, så det är ett bra val om du letar efter en plats som främst är lugn.
 
Horta de Santa Marías mest kända attraktion är restaurangen "Chiringuito El Marino" som är belägen mitt på stranden och har specialiserat sig på lokala rätter. Hos Chiringuito El Marino hittar du rätter med ris, hummer, kräftor och räkor. Du hittar många goda tapas på restaurangen, även de med mycket skaldjur - allt detta erbjuds med en spektakulär utsikt över kusten och havet.

Vi rekommenderar särskilt att besöka chiringuiton under solnedgången eller när det är mörkt. Vi älskar deras uteservering, täckt av ett tunt halmtak, paraplyer och levande ljus, vilket skapar en härlig, karibisk atmosfär.
 
Strand i Cambrils

8. Playa de la Llosa

Om skulle använda ett ord för att beskriva stranden Playa de la Llosa så är det lugn. Med över 1100 meter strand så kommer du alltid att hitta en plats att lägga din handduk på och njuta av en dag i solen bortanför människor. Dessutom så hjälper kustlinjen, som är formad som ett "M", med hjälp av olika bryggor och kajer, att hålla vattnet ständigt lugnt. Playa de la Llosas långgrunda, lugna strand är perfekt för barnfamiljer
 
Strandens genomsnittliga bredd ligger på 30 meter men på vissa platser kommer havet så nära strandpromenaden att de rör vid varandra. Playa de la Llosa har fått sitt namn från "Roman villa Llosa", som ligger endast 50 meter längre bort. Vi uppmuntrar dig att besöka Roman villa Llosa medans solen går ner, det är då det är som vackrast. Även här finns det härliga chiringuitos med halmtak och uteserveringar med spelningar - vilket skapar en idyllisk atmosfär för en semester.
 
Om du gillar att snorkla så kommer Playa de la Llosa att vara en av dina favoriter. Stranden har perfekta förhållanden för snorkling med sitt lugna, klara vatten och sin havsbotten med rikt, marint liv.
 
Strand i Cambrils

9. Playa de l’Ardiaca

Vi har nu kommit fram till den sydligaste stranden i Cambrils, den exceptionella stranden Playa de l'Ardiaca. Stranden är 1400 meter lång och liksom sina grannstränder så är den M-formad och skyddad av vågbrytare. Vågbrytarna gör dess vatten mycket grunt och tyst, vilket passar för dig som är på besök med familjen.

Stranden är dock ofta väldigt fullsatt av turister, mycket eftersom det finns många campingplatser i området. Trots dess popularitet så är det en mycket bekväm strand som huvudsakligen består av fin, gyllene sand med några sträckor av lite grövre sand. Här erbjuds alla typer av tjänster: duschar, papperskorgar, tillgång för funktionshindrade, parkeringsplatser och kiosker. Det finns även en bar i strandens sydvästra ände, i skuggan av palmer, som ger en magnifik utsikt över Costa Doradas kust.

Costa Dorada

 
Tack vare kvalitén på dess vatten och alla de tjänster som erbjuds på stränderna har Cambrils blivit en av de viktigaste semester-destinationerna på Costa Dorada. Varför inte hyra ett fritidshus på Costa Dorada redan nu? Så du kan förbereda dig på att gå den långa strandpromenaden, öva på olika typer av vattensporter eller bada i Medelhavet. Vad mer kan behövas för en oförglömlig sommar?

Karta