De bästa stränderna i Salou

Om du reser till Salou så har du en underbar strandsemester framför dig. På sin 14 kilometer långa kust, finner vi gyllene stränder med kristallklart vatten. Costa Doradas kust är full av naturliga stränder som är perfekta för en avkopplande semester och nya äventyr.

I denna nya guide, så kommer vi att ge dig en introduktion till Salous kust, med allt från de mest små, gömda vikarna till stora urbana stränder. Är du redo att upptäcka de bästa stränderna i Salou?
 
Cala Font

De centrala stränderna i Salou

När du går från centrum av staden till Jaume I så kommer du att kunna se de centrala stränderna i staden redan därifrån, och för att nå dom så fortsätter du bara nerför en gata - igenom Paseo de Miramar.

Dessa centralt belägna stränderna är bland annat det som har hjälp staden Salou att uppnå titeln Turismo Familiar, en familjevänlig turist destination. Stränderna ligger inom gångavstånd från centrum, är väldigt enkla att nå, har förstahjälpen stationer samt erbjuder rent vatten och lugna miljöer. Tänk dig att bo i ett fritidshus i Salou i sommar och att enkelt kunna nå stranden till fots. Är du och din familj sugna? Boka din semesterbostad i Salou nu.

Platja Llevant

La playa de Llevant, stranden Levante, är huvudstranden i Salou och därmed en av de mest trafikerade. Det är den största stranden, bara några steg från centrum, och omges av den vackra strandpromenaden Jaume I.

Det är enkelt att besöka denna stranden då den har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva på plats; toaletter, duschar, restauranger och uthyrning av olika sorters utrustning. Om du inte gillar trånga stränder, där du till stor del är omgiven av familjer och stora grupper vänner, så finns det andra stränder i Salou som passar dig bättre.
 
Platja Llevant
 
Längs den 1,2 kilometer långa stranden så hittar du många barer, lekplatser och uthyrning av olika sorters utrustning, såsom hängmattor, parasoller och solstolar. Allt är utformat för att du och din familj ska ha en så bekväm och enkel semester som möjligt. Under sommarens högsäsong så hålls det olika workshops på lekplatserna som kommer att glädja de små.

Från stranden i Llevant kan du enkelt nå Salous Yacht Club, där du kan prova på nästan alla olika typer av vattensporter - med allt från dagsutflykter med båt till segling, kajakpaddling och turer med vattenskotrar. Platja Llevant har verkligen allt du behöver för att njuta av det fina vädret till fullo och återvända från din semester med en mängd nya upplevelser i bagaget.

Platja Ponent

Stränderna Ponent och Llevant är väldigt typiska Medelhavsstränder med långa, gyllene sandstränder med kristallklart vatten, palmer och självklart massor av människor och handdukar. Stranden Ponent består av mer än en kilometer finkornig, ren sand med klart och lugnt vatten.

Eftersom Ponent är den naturliga förlängningen av stranden Levante så har de båda stränderna väldigt liknande karaktär. De ligger även båda i närheten av Salous centrum och är därför väldigt enkla att nå. Deras lättåtkomlighet, renlighet och alla de tjänster som erbjuds gör de till två av de mest populära stränderna för familjer.

Liksom Levante så löper Poniente parallellt med Passeig de Sant Jaume I. För att maximera din avkoppling i solen så rekommenderar vi att hyra hängmattor och parasoller. För er med funktionshinder så finns det möjlighet att hyra amfibiska stolar som du kan åka ner i havet med, så att du kan svalka dig och få hela den självklara semesterupplevelsen.
 
Platja de Ponent

Platja Capellans 

Bara en halv kilometer från Salous centrum finner vi denna vackra, lilla vik, endast 200 meter lång. Dess gyllene sand och lugna, klara vatten gör den mycket populär bland både turister och lokalbefolkningen.

Från den ena änden av Platja Capellans kan du enkelt nå Camino de Ronda, en vandringsled som löper längs kusten i Cabo de Salou. Längs leden kan du upptäcka små vikar och det vackra, klippiga landskapet. Både stranden och leden är mycket säkra, dess lutning är mild och de har ett förstahjälpentält vid stranden ifall olyckan skulle vara framme.
 
Platja Capellans, Salou

Platja Llarga 

Om åker bara en liten bit bortanför centrum så hittar du denna pärla till kuststräcka, Platja Llarga, med en perfekt symbios av berg och hav. Den 600 meter långa stranden som är omgiven av en tallskog, under vilken du kan avnjuta en picknick i skuggan. Sanden är finkornig och gyllene, och vattnet är kristallklart och mycket lugnt.

Den bästa tiden att åka till stranden är tidigt på morgonen, då kan du njuta av lugnet i naturen innan det blir fullt av turister, samtidigt som du säkrar din plats för dagen. Även på denna stranden kan man hyra hängmattor, solstolar och markiser.

Platja Llarga erbjuder uthyrning av många olika typer av vattensporter; wakeboard, vattenskidor, jetski och mycket mer! Stranden är perfekt för familjer som vill kunna göra olika saker, fast tillsammans, då stranden erbjuder något för de som vill ta det lugnt och de som vill ha äventyr.
 
Platja Llarga, Salou, Costa Dorada

Små vikar i närheten av Cape Salou

Salous centrala stränder passar verkligen dig som reser med familjen. Här blir ni väl omhändertagna samtidigt som ni får det bästa av Medelhavet. Om du inte reser med små barn så rekommenderar vi dock att ni utforskar vikarna utanför centrum. De gömda vikarna bland klipporna i Cabo de Salou är en skönhet utan dess like.

Trots att de vackraste vikarna ligger utanför centrum så hittar du det bästa boendet  i centrala Salou. Det finns både modernare lägenheter men även behagliga strandvillor att hyra.

Cala Llenguadets

Via vandringsleden Camino de Ronda når du denna lilla vik, som är cirka 125 meter lång. Den ligger mycket nära stranden Capellans, men är ändå avskild från den med hjälp av spetsen på Porroig. Viken kan endast nås till fots vilket gör tillgången till den lite mer komplicerad. Du måste vandra en bit och sedan gå uppför några trappor, men det är verkligen värt ansträngningen. I området står fortfarande de bunkrar som byggdes under inbördeskriget kvar.

På Cala Llenguadets kan du hyra solstolar och köpa en uppfriskande drink på strandens enda bar. Vi rekommenderar verkligen att du stannar till solnedgång, det sägs att man härifrån ser den vackraste som kan ses på Costa Dorada.
 
Cala Lllenguadets

Cala Font

Denna halv urbana viken är del av Cabo de Salous turiststräcka och är därav mer välkänd. Om du söker den strand som erbjuder flest aktiviteter och tjänster så har du hittat rätt. Dess förtrollande miljö, med tallar och klippor, i kombination med kvaliteten på sanden och havet, gör den till en av våra favoritstränder i Salou.

Det finns självklart möjlighet att hyra hängmattor och parasoller på stranden, men du kan även hyra utrustning till snorkling och dykning här. Cala Font är populärt bland snorklare på grund av dess lugna, klara vatten och de fascinerande stenformationerna som hittas under havsytan.

Viken är den vanligaste platsen att lägga ankar för båtar i området, även det på grund av det lugna vattnet. Efter Cala Font hittar du en mindre vik som kallas Cala Vinya Pinetell, den är bara 35 meter lång och 60 meter bred. Trots dess lilla storlek så kan du fortfarande hitta vissa tjänster och uthyrning på Cala Vinya Pinetell men inte alls i samma utsträckning som på Cala Font.
 
Cala Font

Cala Penya Tallada

Om du vill njuta av lugnet i naturen utan att behöva oroa dig för att hitta en plats att lägga din handduk på, så rekommenderar vi denna vik, 125 meter lång och 10 meter bred. Denna okända vik är endast omgivet av grönska - doften av tall och skog genomsyrar luften.

Dess namn, som kan översättas till "den klippiga stenen" har givits på grund av en klippformation som skjuter rakt upp ur havet och har lagt sig som en mur mellan Cala Penya Tallada och annan vik, vilket har gjort båda vikarna mycket mindre och mer intima. Viken som ligger bredvid Cala Penya Tallada kallas för Les Mabres.
 
Cala Penya Tallada 
Det är på grund av sitt läge som få personer känner till viken Cala Penya Tallada. Stranden kan få en del besökare men blir aldrig full, dessutom hittar du inga tjänster eller liknande här. Det är just dess enkelhet som gör viken så charmig, här kan du fokusera på att njuta av det bästa av naturen och havet.

För att Cala Penya Tallada går du via vandringsleden Camino de Ronda eller så kan du ta en linjebuss, som stannar 200 meter från stranden.
 
Cala Penya Tallada

Cala Crancs

Cala Crancs är den sista stranden i Cabo de Salou. Det är en välkänd strand, särskilt bland familjer som reser med små barn, eftersom den har naturliga avgränsningar runt stranden och vattnet är både lugnt och grunt. Stranden är 80 meter lång och 45 meter bred, och det finns möjligheter att hyra solstolar, parasoller och hängmattor.

Från Salous centrum nås Cala Crancs enklast med bil, linjebuss eller till fots via vandringsleden Camino de Ronda.

Om du vill njuta av en otrolig utsikt över havet tillsammans med det vackra landskapet i Cabo de Salou så rekommenderar vi att du vandrar upp till de naturliga terrasserna som finns på kullen precis bredvid Cala Crancs. Utöver utsiktsplatsen så har det byggts en liten lekplats på toppen, med gungor och annat, i skuggan av träden. Ta med dig en picknick hit och sätt dig på en av bänkar och låt den förtrollande utsikten över kusten sjunka in.
 
Cala Crancs
 
Nu har du förhoppningsvis fått ett humm om de bästa stränderna i Salou, och vilken som passar just dig och din familj bäst. Hela området kan skryta med saker vi gillar som allra mest; skön medelhavsatmosfär, vackra palmer, kristallklart vatten, förtrollande landskap och drömska solnedgångar. Om du älskar stränder lika mycket som oss, ta dig en titt på de 10 bästa stränderna i Spanien!

Karta