En familjeguide för Salou

Vill du njuta av Medelhavets varma och klara vatten med hela familjen? Salou anses vara Costa Doradas huvudstad och har tilldelats titeln 'familje-turistmål' av den katalanska turistbyrån tack vare alla de vackra stränderna, de många fritidsaktiviteterna och den förtrollande miljön som omger staden. Salou är verkligen en perfekt destination för en härlig familjesemester.
 
För att du ska kunna uppleva Salou till fullo under din semester, så har vi skapat denna guide över de 10 bästa aktiviteterna som du kan göra på din familjesemester i Salou. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse.

Port Aventura

1. Soliga eftermiddagar på stranden

Salou är känd för sina charmiga stränder - med sina palmer, hängmattor och strandbarer. påminner Salous stränder om ett typiskt medelhavs-vykort. Under hela sin 14 kilometer långa kustremsa hittar du mängder av härliga stränder med alla tjänster och bekvämligheter som du kan tänkas vilja ha. Kusten besitter allt från långa sandstränder till gömda vikar, borttappade mellan de höga klipporna. Salou är en stad för alla.

Badplatserna som Salous kust erbjuder sticker ut ur mängden med sitt klara, grunda vatten och dess tysta miljöer. De flesta av stränderna kan stolt vifta den Blå Flagg som de blivit tilldelade tack vare den kvalitet och säkerhet de erbjuder. Du och din familj kommer att älska den höga standard som områdets stränder erbjuder, perfekta för att njuta av några dagar av sol och strand tillsammans. Stränder består nästan alltid av fin, gyllene sand. Om du vill få ut det mesta av Salous stränder så rekommenderar vi att hyra en semesterbostad i Salou för hela familjen.
 
Cala Crancs

2. Ett spännande äventyr i Bosc Aventura

I hjärtat av Salou finner du denna stora äventyrspark på över 8000 kvadratmeter. Linbanan i parken sträcker sig nästan 80 meter och är en av de mest omtyckta attraktionerna i parken, men området har även paintball, klätterväggar och andra roliga aktiviteter som passar perfekt för en dag med sport och skoj med familjen.

Bosc Aventura

När du besöker parken så kommer du att hitta 4 hängande broar, olika nät och ett flertal linbanor, bland annat en för yngre barn och en annan som passar bättre för ungdomar och vuxna. Aktiviteternas svårighetsgrad varierar beroende på aktiviteten i sig men kan oftast anpassas efter egen kapacitet och går sällan över 10 meters höjd. Det finns även särskilda områden för picknickar som ni kan besöka när ni behöver ladda upp med mer energi. Bosc Aventura är otvivelaktigen ett utmärkt val för att njuta av en dag i naturen med familjen.

3. Upptäck Cami de Ronda via Cabo de Salou

En härlig aktivitet för att få lite kvalitetstid med familjen är att upptäcka den fantastiska Camino de Ronda. Detta spår, som är 2 km långt, går längs kusten i Cabo de Salou och ger er enastående vyer över havet och naturen under hela er vandring.

Ursprungligen skapades detta spår för att skydda kusten men idag är det en vacker förbindelse mellan Salou och området Pilons com Raeplanells. Längs med vägen kommer du att hitta välkända, vackra vikar och stränder - så glöm inte dina badkläder. Halvvägs genom spåret, precis vid Cala Llenguadets, kommer du att hitta de historiska bunkrar som byggdes under inbördeskriget.
 
Camino de Ronda por El Golfet
Idag har de stått där så länge att de nästan anses vara del av den naturliga miljön i Cabo de Salou. Trots att Camino de Ronda är nästan 2 kilometer lång så presenterar leden inga större svårigheter, så det är perfekt även för familjer som har yngre barn eller äldre personer med sig på semestern.
 

4. Åk en tur med turisttåget i Salou

Ett annat sätt att upptäcka Salou är via det lilla tåget som går genom de charmigaste  platserna i staden och dess omgivningar. Resan med tåget är ett riktigt äventyr för de små och lärorikt för de vuxna. Tåget besöker bland annat de mer avlägsna områdena runt Salou, de mest minnesvärda monumenten och de mest kända stränderna.
 
Turisttåget
 
Tursittåget avgår från plaza Europa och gör 14 stopp längs med vägen. Mellan stoppen åker man förbi stadens historiska arv i form av Salous fyr, Masia Catalana, och Els Pilons skulptur, även kallad Torre Vella, som är en hyllning till fiskebyns gamla traditioner. Du får inte glömma att njuta av den fantastiska utsikten över Costa Dorada under din tur!

5. Vidga dina gränser i Salou

Salou har verkligen förtjänat sin titel som Costa Doradas huvudstad då Salou har mängder av möjligheter till nya äventyr. I staden kan du prova allt från bergscykling, vattenskidor, dykning, kitesurfing och bågskytte till paintball, ridning och mycket mer.
 

Hästridning
Runt Salous strandpromenad och i centrum av staden hittar du olika företag som är specialiserade på dessa äventyr. Vissa har även lugnare utflykter för hela familjen att ta del av, såsom ballongflygningar och båtutflykter.

6. Get a shot of adrenaline at Port Aventura 

Port Aventura kommer att bli dina barns favoritaktivitet när du besöker Salou. Denna nöjesparken är en av de största och den mest kända Spanien har att erbjuda. Varje år får parken mer än 4 miljoner besökare.
 
Denna enorma park är indelad i sex olika temaområden - det kommer nästan kännas som om du lämnat den charmiga fiskebyn vid Medelhavet och istället rest till det tropiska paradiset i Polynesien, rest igenom majestätiska Kina, Mexiko eller den amerikanska västern. Barnen kan dessutom njuta av ett särskilt område, skapat just för dem, Sesamy Street.
 
Port Aventura
 
Deras spektakulära attraktioner är det som drar flest besökare till parken men om du besöker deras hemsida så kan du även hitta dansföreställningar och fyrverkeri shower som visas i parken. En av de mest kända berg- och dalbanorna är Dragon Khan med vändningar som går upp och ner och når hastigheten 105 km/t.
 
I April 2017 invigs Ferrari Land inom Port Aventuras lokaler. Det blir då det sjunde spektakulära temaområde som parken erbjuder, och är avsett för allt som har med Ferrari att göra - så om du gillar motorsporter är det något för dig.
 
Nöjesfältet Park Port Aventura

7. The light spectacle of Salou's fountains

Under sommarmånaderna hyllar Salou de långa, varma dagarna med en show av ljus, vatten och unik världsmusik i en fontänshow. Fontänen, som ligger i Paseo Jaume I, har blivit lite av en symbol för staden och det är tack vare den som vi varje kväll får en vacker show med vatten som dansar till musik och ljus i en vacker koreografi.
 
Fontän

8. Aquopolis Costa Dorada

 
En annan möjlighet för dig som vill njuta av en dag tillsammans med familjen är att besöka vattenparken i Salou. Aquópolis Costa Dorada är en park fylld med härliga attraktioner, uppfriskande i den varma solen. I parken kommer du att hitta pooler, vågmaskiner där du kan surfa, guidade turer och oändligt mycket mer!
 
En av de största attraktionerna i denna park heter Aloha Beach. Aloha Beach är en temastrand som försökt efterlikna de exotiska stränderna på Hawaii. På Hawaiis temastrand finns vackra, vita sandstränder, palmer, hängmattor, halmtak parasoller och barer - allt mycket noga utformat för att du ska få känslan av att befinna dig i det amerikanska paradiset. 
 
Aquopolis i Salou

9. En utflykt till Tarragona

Enbart 12 kilometer från Salou ligger den vackra, romerska staden Tarragona - ett riktigt underverk ur en arkitekts synvinkel. Denna stad, som blickar ut över Medelhavet, ger besökaren en känsla av att tiden har stannat. Tarragona brukade vara hem till en stor hamn i det romerska riket och har fortfarande många monument kvar från den tiden, såsom den romerska amfiteatern som kan klassas som en av de bästa utsikterna i världen och en imponerande akvedukt.
 
Under din semester i Salou bör du boka en dagsutflykt till Tarragona för att upptäcka skatterna som den romerska staden har att erbjuda. Det är enkelt att ta sig dit också, det är bara att hoppa på ett av de många tågen som går till Tarragona, det går flera om dagen.
 
Tarragona - Ruiner

10. Full fart på Karting Salou

En av de aktiviteter som brukar vara en favorit bland både barn och vuxna är att åka gokart i Karting Salou. De har en bana på över 800 meter för vuxna och ungdomar över 14 år och en mindre bana på 300 meter, speciellt utformad för barn. När det är dags för att tävla så kommer du att uppleva mer och mer spänning ju mer hastigheten ökar - men det är anpassat för att garantera allas säkerhet!
 
En av de mest populära attraktionerna i området är Bungee Rocket - om du gillar fartfyllda aktiviteter så får du inte missa detta! Du sitter i en attraktion som liknar en stor slangbella, och när slangbellan släpper så skjuts du iväg över 90 meter längre bort och når en hastighet på 180 km / t på bara 1,3 sekunder. Det är den mest nervkittlande aktiviteten som hela området har att erbjuda och lämnar ingen oberörd av upplevelsen! Om söker spännande men lugnare aktiviteter så har Karting Salou även fritidsanläggningar och simulatorer med anknytning till motorsport.
 
Karting Salou
 
Tänk dig att kunna uppleva alla dessa nya erfarenheter samtidigt som du är på en härlig familjesemester! Om du börjar planera redan nu så kan du hitta en vacker semesterbostad och flygbiljetter till ett billigare pris, och därefter kan du boka in de aktiviteter du inte vill missa på din semester på Costa Dorada.
 
Salou är en perfekt by för en familjesemester - med underbara stränder för alla smaker, med värme och solsken året om. Ifall du vill veta mer om Salou och dess aktiviteter, så kolla in vår guide semestertips för din resa till Salou.