Roliga upplevelser för barn i Valencia

På grund av sitt geografiska läge och dess livliga stadsliv är staden Valencia ett utmärkt resmål för familjer med barn. Här hittar du aktiviteter anpassade för alla åldrar och för alla smaker! Förutom de vackra stränderna precis utanför stadens centrum, kommer barnen också att uppskatta attraktioner som den fantastiska djurparken Bioparc, konst- och vetenskapsstaden där det spektakulära oceanografiska akvariet ligger eller att utforska stadens välbevarade medeltida torn.

Förutom dessa måste-se attraktionerna under ditt besök i Valencia, har vi i denna artikel utforskat attraktioner som framförallt barn kommer att uppskatta.

BioParc

Bioparc i Valencia

Alla som gillar och är intresserade av djur kommer att älska en dag i Bioparc, ett magnifikt zoo, som ligger i den gamla och torra flodbädden Turia. Syftet med parken är att sprida kunskap om miljö och djurskydd. Djurparken täcker ett område på mer än 100 000 kvadratmeter och här har djurens naturliga livsmiljö återskapats så gott som möjligt.

Här hittar du lejon, lemurer, hyenor, leoparder, gorillor, strutsar, giraffer, noshörningar, flodhästar, uttrar och mycket mer. En riktigt rolig och spännande upplevelse för barnen! På grund av parkens lugn, storlek och vackra omgivning är det svårt att föreställa sig att du faktiskt är nära centrum i Spaniens tredje största stad!

 Torres de Quart och Torres de Serrano

Torres de Serrano i Valencia

Om dina barn älskar gamla fästningar (och det finns goda chanser att de gör det), ta upp dem i de medeltida tornen Torres de Serranos och Torres de Quart, som tidigare bildat viktiga delar av stadsmuren i Valencia.  Dessa torn hade tidigare en stor strategisk betydelse stadens försvar. Torres de Serrano byggdes 1392.

Från toppen har du en fantastisk panoramautsikt över parken Turia och Valencias centrum. I många år betraktades detta som huvudporten till staden. Tornet restaurerades fullständigt mellan 1893 och 1914 efter att ha använts som fängelse under en tidsperiod.

Torres de Quart i Valencia

Torres de Quart, som byggdes mellan 1441 och 1460, är ett nationellt monument till Spaniens historiska arv. Här kan du också njuta av utsikten över Valencias historiska centrum. Dessa befästa torn har deltagit i och överlevt många krig, inklusive det spanska inbördeskriget. Det är fortfarande möjligt att upptäcka kul- och kanonhål som användes i attackerna på staden och stadsmuren.

Glöm inte bort att det finns bra semesterlägenheter att hyra i Valencias centrum, bara några steg från stadens viktigaste historiska monument.

Parken Turia 

Parken Turia

Valencia centrum har en av Europas största stadsparker. Den sträcker sig nästan nio kilometer genom staden ner till konst- och vetenskapsstaden nära kusten. Detta stora grönområde byggdes när den gamla Turia floden omdirigerades efter en dramatisk översvämning i oktober 1957. Staden var nästan helt översvämmad av vattnet och arbetet med att flytta floden inleddes för att undvika en ny katastrof.

Planen godkändes och arbetet gjordes, parken stod först klar 1986. Parken innehåller en bred variation av växter och träd som bidrar till skönhet och harmoni. Du har möjligheten att passera under arton broar som tidigare kopplade ihop staden över floden Turia. Några av broarna som står än idag, byggdes under 15- och 1600-talet.

Parken Turia i Valencia

Landskapsarbetet är väl genomtänkt och uppdelat i flera delar. Parken har blivit vackert designat med många fontäner, vandringsleder, cykelvägar, fritids- och sportområden, och för barnen har lekplatsen Parque Gulliver skapats, som är en stor "lek-skulptur" av Gulliver från romanen Gullivers resor. Denna stora lekplats har en utsikt över den imponerande konst- och vetenskapsstaden, med minigolf, skateboardpark, två jätte-schackbräden, restaurang och klätterväggar. Helt enkelt ett bra ställe för barnen!

I parken finns det också kiosker som säljer drycker, kaffe, glass, snacks och lokala rätter. Varför inte ta en picknick i trädens skugga mellan de kulturella utflykterna i staden? Det är värt att notera att under året finns det mycket populära evenemang i parken Turia, särskilt vid Pont de les Flors och Alameda. Under året går flera evenemang av stapeln som vinmässa, tivoli, fyrverkerier, konserter och utomhusfilmer. Kolla in den officiella evenemangskalendern på turistbyråns hemsida.

L 'Oceanogràfic och vetenskapsmuseet Principe Felipe

 L'Oceanogràfic i Valencia

Konst- och vetenskapsstaden i Valencia är en av stadens viktigaste turistattraktioner, i hård konkurrens med gamla stan i Valencia. Det handlar om mycket mer än bara ett museum. Detta är ett komplex av flera byggnader med en futuristisk arkitektur dedikerad till kultur och underhållning. Här hittar du L'Oceanogràfic, ett imponerande akvarium.

Det är det största akvariet i Europa med mer än 26 miljoner liter vatten! Du kan observera marina däggdjur, inklusive valrossar och valar, samt mer än 500 olika fiskar och reptiler. En fantastisk syn som förvånar både unga och gamla!

Valencia - Konst- och vetenskapsstaden

Vetenskapsmuseet Príncipe Felipe är också en del av komplexet och presenterar den tekniska och vetenskapliga utvecklingen från mänsklighetens vagga tills idag. Allt är byggt på ett utställningsområde på över 26 000 kvadratmeter med många interaktiva erbjudanden. Detta gör museet till det största vetenskapsmuseet i Spanien. Ett spännande besök väntar!

Tematurer för Familjen

Tematurer för familjen

Genom tema-erbjudanden kan barn få en inblick i och nära kontakt med Valencias fascinerande historia. Beroende på aktiviteterna kan den minsta till exempel klä ut sig och spela en prinsessa eller en riddare för en dag tack vare den utrustning som erbjuds. Under besöket till El Puig följer barnen i kung Jaimes I fotspår och upptäcker historien bakom klostret Santa Maria.

Företaget bakom dessa turer är Turiart, och du måste boka plats i förväg via telefon eller genom att skicka ett mail. Turiart erbjuder också piratäventyr på Malvarrosa stranden och i många andra nöjesparker i Valencia.

Vackra Stränder

Valencia - Malvarrosa Las Arenas

Valencia har ett utmärkt läge precis vid kusten och erbjuder möjlighet att kombinera ett besök till stadens centrum på morgonen för att sedan njuta av en härlig eftermiddag på stranden. Närmaste stränderna är  La Malvarosa och Las Arenas, de finns tillgängliga till fots eller med cykel, spårvagn och buss från stadens centrum. Dessa två stränderna är de mest populära för såväl lokalbefolkningen som för Valencias turister. Båda stränderna är långa, belägna bredvid varandra och har en fin och gyllene sand.

Stranden Plage de La Malvarosa

Ett brett utbud av restauranger finns längs den stora palmpromenaden. Båda stränderna har lekplatser för barn, områden som är dedikerade till sport och idrott,  faciliteter som duschar och offentliga toaletter. Det är också möjligt att prova olika typer av vattensporter, eftersom det finns organiserad uthyrning av utrustning på plats.

Kolla in de fritidshus som finns nära stranden La Malvarosa i Valencia för din nästa semester.

Fotbollsfeber i Valencia

Fotbollsfeber i Valencia

Fotbollsfans kommer förmodligen att vara angelägna om att besöka Mestalla Stadium som är Valencia FC arena. Laget spelar i La Liga och är ett av de bästa fotbollslagen i landet. En underhållande och spännande resa för en fotbollsälskare!

Faktum är att Mestalla stadion också är en av Spaniens de äldsta fotbollsstadion, besöket hit kan också erbjuda en hel del intressant historia för den intresserade. Stadionen har haft mycket kända tränare som Unai Emery, Quique Sanchez Flores, Rafa Benitez och Gary Neville, liksom spelare som David Villa, David Silva och Juan Mata. Ett besök på arenan inkluderar pressrummet, garderoberna för spelarna och spelarnas tunnel.

Vattenlandet Aquopolis i Cullera

Aquopolis Cullera är den närmaste vattenpark till Valencia. Här kan du njuta av uppfriskande upplevelser med hela familjen under sommaren. Vattenparken ligger precis vid ingången till staden Cullera, cirka en 45 minuters bilresa från Valencias centrum. Ett bra underhållningsalternativ om du vill spendera dagen utanför staden.

En Dagstur till Naturparken Albufera

Parken Albufera

Denna naturpark, som ligger bara tio kilometer från centrala Valencia, är en av de största våtmarkerna på den iberiska halvön. Här finns många fåglar, över 350 olika arter har identifierats. För vissa fåglar är detta deras naturliga livsmiljö, medans för flyttfåglar är detta bara en mellanlandning på vägen söder eller norr. Förutom möjliga vandringsleder och nära till El Salsers vackra och långa sandstrand är det också möjligt att ta en båttur på havet, speciellt om du vill beundra solnedgången - ett magiskt ögonblick som varken barn eller vuxna snart kommer att glömma.

Valencia är full av överraskningar för hela familjen. Detta är ett semestermål i Spanien som blir mer populärt år efter år tack vare många attraktioner och erbjudanden. Staden ligger bra mellan Alicante och Barcelona. Tveka inte att kolla in alla fritidshus som finns i områdena runt storstaden Valencia. Denna region har fortfarande många hemligheter kvar att upptäcka och uppleva!