En guide till Valencias bästa museum

Staden Valencia har flera spännande attraktioner och ett rikt kulturarv. Njut av din vistelse i Spaniens tredje största stad och besök minst ett av de 35 intressanta museum som du hittar här. Fördjupa dig i konst, kultur, historia och områdets traditioner. Vi har valt att ge dig en introduktion till stadens bästa museum att besöka under din semester i Valencia. Målningarna, hantverken, den moderna konsten, lokala satiriska statyer (Fallas) och det största vetenskapsmuseet i Europa: här finns det alltid något intressant att hitta på för stadens turister.

Valencias Institut för Modern Konst

IVAM - Valencias institut för modern konst

Valencias institut för modern konst, känd som IVAM, har mer än 11 000 konstverk i den permanenta utställningen, som inkluderar målningar, ritningar, skulpturer och fotografier. Målaren Joaquin Sorolla, Julio Gonzalez och Pablo Picasso är några av de konstnärer vars konst ställs ut på IVAM. Varför inte passa på och ta en fika paus på ett av museets kaféer under ditt besök?

Gratis aktiviteter organiseras också varje månad, inklusive läsning av böcker och poesi, film, musikgruppsproduktioner och detaljerade presentationer av lokala verk. I källaren kan du se en stor del av den medeltida stadens antika vägg som upptäcktes under den tid museet byggdes. Konst- och kulturentusiaster, såväl som studenter, bör ta en titt på bibliotekets innehåll, då du hittar cirka 47 000 dokument som är fullt tillgängliga för allmänheten.

Adress: IVAM, Calle Guillem de Castro, 118, Valencia.

Webbplats: https://www.ivam.es/

Museet i Katedralen St Mary

Katedralen St Mary

Katedralen St Mary i Valencia är en måste-se turistattraktion i staden. Dess museum, skapat 1761, ligger i hjärtat av kapellet Santo Cáliz. Det finns målningar från 1500- och 1600-talet, inklusive två målningar av den berömda konstnären Goya, gjorda år 1799. Det är fantastiskt att besöka katedralen som byggdes på platsen av en gammal moské, som var byggd på platsen av ett gammalt romerskt tempel. Katedralen visar upp sig stolt över staden och vid torget, Plaza de la Reina kan du verkligen njuta till fullo av byggnaden.

Vi rekommenderar att besöka klocktornet "El Miguelete" som är hela 51 meter högt, och erbjuder sina besökaren en iögonfallande utsikt. Glöm inte att du måste gå upp för den 207 steg långa trappan, för att komma upp till katedralen.

Adress: Plaza de la Reina, 46003 Valencia.

Webbplats: https://museocatedralvalencia.com/la-visita/horarios-y-tarifas/

Vetenskapsmuseet Príncipe Felipe

Vetenskapsmuseet Príncipe Felipe

Konst- och vetenskapsmuseet i Valencia är en av stadens främsta turistattraktioner: det är mer än bara ett museum, utan det är ett komplex med futuristisk arkitektur som består av flera olika byggnader. Príncipe Felipe Vetenskapsmuseum är en del av komplexet och presenterar den tekniska och vetenskapliga utvecklingen från mänsklighetens vagga tills idag. Upplev ett lekfullt och interaktivt besök på mer än 26 000 kvadratmeters utställningsutrymme. Du kan hyra ett fritidshus i provinsen Valencia och tillbringa dagen med familjen vid konst- och vetenskapsmuseet.
 
Webbplats: http://www.cac.es/es/home.html

Adress: Avenida Autopista del Saler 1-7 46013, Valencia.

Museum Fallero 

Museet Fallero

Museet Fallero är kopplat till en av de mest otroliga festivalerna i Valencia och även i Europa, Les Fallas de Valencia, som hålls varje år i mars. Gigantiska, satiriska statyer byggs under året och monteras sedan på gatorna vid "Plantà" den 15 mars och bränns sedan ner under Cremà på kvällen den 19 mars och avslutar festligheterna.

Sedan år 1934 väljs "fallas infantiles", "ninots" ut och då får de minst imponerande statyerna äran att ställas ut i detta museum och bildar tillsammans en stor statysamling. Du kommer att lära dig allt om festivalens historia på Museum Fallero. Museet ligger i ett tidigare kloster som har tidigare använts som en kasern och ett militärt sjukhus.

Adress: Museo Fallero, Calle Monteolivete, 4, Valencia

Centre Del Carme: Museum för Samtida Kultur

Centre Del Carme : Museum för samtida kultur

Beläget i hjärtat av Valencias historiska stadskärna, är detta före detta kloster byggt år 1281 i Centrum del Carme. Nu har det förvandlats till ett kulturellt utrymme för olika utställningar av samtida konst. Ett omfattande program med aktiviteter och tillfälliga utställningar inrättas och skapas av Valencias konsortium av museum (CMCV).

Det är underbart att promenera genom denna vackra byggnad, som består av stora rum med utsikt över en växtrik innergård. Det finns även ett lekrum till för museets yngre besökare, så oroa er inte, här finns det något för hela familjen, oavsett ålder.

Adress: Calle Museo, 2, 46003 Valencia / España

Webbplats: http://www.consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/

Casa de las Rocas : Corpus Christi Museum

Corpus Christi Museum

Denna byggnad är helt tillägnad firandet av Corpus Christi (högtiden för kristus kropp och blod), som är en stor högtid och tradition i Valencia. Man har bevarat olika föremål och element från festivalen sedan år 1434, vilket har bidragit till en stor samling av religiösa föremål. I juni varje år firas högtiden, med stora processioner av olika religiösa brödraskap, som tillsammans med överdådiga vagnar och religiösa ikoner går runt på stadens gator.

Det är just dessa religiösa ikoner som visas upp på museet. Under ditt besök kommer du få beundra dessa storslagna verk, samtidigt som du får lära dig allt om historian och firandet av Corpus Christi. Ett perfekt turistmål för hela familjen.

Adress: Calle Roteros, 8 - 46003 - Valencia

Valencias Museum för Fine Art

Valencias Museum för Fine Art

Huvudkontoret för Valencias museum för fine art ligger i det eleganta palatset Saint Pius V byggd  under 1700- och 1800-talet. Den har den viktigaste samlingen av målningar i staden och är ett av Spaniens mest kända museum. Här har du möjligheten att se mästerverk av Diego Velazquez, El Greco, Goya, Joaquin Sorolla och Ribera. År 1768 började museet samla in konst och blev med tiden berikad med fantastiska målningar och skulpturer. Än idag växer museets samling av konstverk. Angränsande till museet ligger en restaurang där du kan njuta av utmärkta tapas och förfriskande drinkar under ditt besök.

Adress: Museo de Bellas Artes, Calle San Pio V, 9, Valencia.

Webbplats: http://www.museobellasartesvalencia.gva.es/

Naturvetenskapsmuseet i Valencia

Dinosaurie fossiler på Naturvetenskaps museet i Valencia

Detta museum, beläget i hjärtat av den mycket omtyckta trädgården Jardines de Viveros, kommer att uppskattas av hela familjen. Gå på en lekfull resa genom de olika faserna i jordens historia, med många fossiler och skelett från utdöda arter. Museet är särskilt inriktat på regional vetenskaplig forskning och upptäckter, samt analyser av miljön och det lokala ekosystemet.

Adress: Museo de Ciencias Naturales, Jardines de Viveros, Valencia.

Webbplats: http://www.mncn.csic.es/

MuVim : Museum för Illustration och Modernistisk Konst

Une exposition au MuVim. Août 2017.

Valencias museum för illustration och modernistisk konst byggdes på kvarlämningar av gamla byggnader, vars historia du kan bevittna än idag. Kontrasten mellan den modernistiska arkitekturen och de olika epokernas närvaro i parken ger helheten en autentisk originalitet. Här ryms flera olika tillfälliga utställningar under året, i ämnen som design, fotografi, teckning eller reklam.
 
Museet visar framförallt upp samtidskonst och utvecklingen av nya koncept och idéer. Ett besök fullt av "nytänkande", är vad de aktuella utställningarna kommer att visa upp för dig! Observera att trädgården inte ligger långt från den vackra centrala marknaden i Valencia, som är den idealiska platsen där man kan njuta av utsökt lokal mat efter ditt besök på museet.

Adress: Gillem de Castro, 8 / Quevedo 4, Valencia.

Webbplats: http://www.muvim.es/

Nationalmuseet för Keramik

Valencias Keramiska Museum
 
Spanien är känt för sin keramik  och traditionella mosaik. Om du vill veta mer och se några fantastiska exempel på denna traditionella konst, visar Nationalmuseet för keramik upp flera keramiska mästerverk och även annan dekorativ konst, som möbler och traditionella kläder.
 
Museet ligger i det magnifika palatset Marquess de Dos Aguas som byggdes under 1700-talet. Om du älskar gamla byggnader med en rik historia, så kan du beundra de dekorerade väggarna, takmålningarna, möblerna och konstverken som visar upp den eleganta livsstilen, som Valencias aristokrater hade under 1700-talet och framåt.

Slottet är en av de arkitektoniska juvelerna i Valencia, som presenterar ett av de bästa exemplen på Rococo, vilket är den europeiska barockens konstnärliga rörelse. Här hittar du två herculeanska figurer som gjorts med inspiration från Michelangelos verk.
 
Adress: Calle Poeta Querol, 2, Valencia
 
Webbplats: https://www.mecd.gob.es/mnceramica/

Valencias Naturhistoriska Museum

Valencias Naturhistoriska Museum

Museet skapades år 1927 för att studera och bevara det arkeologiska arvet i regionen. En stor samling föremål från olika arkeologiska utgrävningar visas upp, såsom ben, mynt, verktyg och keramik. Alla föremål förklaras i detalj i varje rum, som motsvarar en era och ett tema. På första våningen finns permanenta utställningsrum tillägnad paleolitiska-, neolitiska- och bronsåldern. I andra rum finner du föremål och information om utvecklingen inom den iberiska halvön och det romerska rikets inflytande på Spanien.

Adress: Corona, 36 (Centre Cultural La Beneficència)

Webbplats: http://www.museuprehistoriavalencia.es

 
Du kan även köpa ett turistkort för Valencia och spara pengar på kollektivtrafik och njuta av fri eller nedsatt entrékostnad till många sevärdheter, inklusive museum. Vissa av stadens museum har även fri entré på söndagar och andra helgdagar.
 
Du kommer att förstå varför Valencia är ett bra turistmål, efter att du besökt några utav Valencias mest intressanta museum. En kulturell semester med familjen kommer att ge många fina minnen. Det finns få upplevelser som är bättre än att spendera halva dagen på stranden för att sedan ta och njuta av en underbar stads kulturella sida. Dra nytta av detta och hyr ett fritidshus i staden Valencia, som passar just dig, varav några ligger endast ett stenkast från de mest intressanta museum staden har att erbjuda.