De 10 bästa nudiststränderna i Spanien

Att komma undan allt och bara "chilla", betyder ibland att släppa alla sina bekymmer i alla fall för en liten stund. Vad sägs om att lämna bagaget hemma också? Kom bara ihåg badkläder, våtdräkter - och naturligtvis,solkräm med hög solskyddsfaktor.

Nudiststrand i Spanien
Klä av dig dina kläder och besök några av nudiststränderna i Spanien - en ovanlig semesterupplevelse för många! Här är en snabbguide till de 10 bästa nudiststränderna runt om i Spanien.

1. Teneriffa - Playa La Tejita

 

Orten El Medano ligger på ön Teneriffa - en av de fantastiska Kanarieöarna. Det här är ett surf- och semesterparadis, inte bara på grund av den friska vinden, utan också på grund av alla "bohemerna" som samlas här, som dyrkar surf, sand och solsken.

Nudiststrand på Teneriffa
Gå på sanddynerna som sträcker sig från El Medanos huvudstrand och ut mot Röda berget - Montaña Roja. Njut av den vackra vandringsleden vid foten av berget. Därefter anländer du till Playa La Tejita, en av Teneriffas vackra nudiststränder.

 

2. Tenerife - Playa de la Pelada

 

En annan populär plats på solskensön Teneriffa är den mer skyddade och populära nudiststranden som också ligger nära orten El Medano. Playa de la Pelada. Stranden är både bättre skyddad och ger en privat känsla på grund av hur stenformationer sluter sig om platsen. Här kommer du inte att störas av någon annan än de som är här för att njuta av solen utan kläder. Som namnet antyder, kan du "plocka" dina kläder i fred!

 

Kolla in vårt utbud av fritidshus på Teneriffa.

 

3. Almeria - Cabo de Gata och San José

 

Almeria är en underbar semesterort, oavsett om du besöker staden för en långhelg eller använder den som utgångspunkt för utflykter. Men om du letar efter ett naturreservat är Cabo de Gata rätt plats att besöka.

Nudiststranden i Cabo de Gata i Almería
Det finns mer än en strand som lockar, men San José och Cala de los Amarillos är svåra att trumfa med sitt kristallklara vatten, fin sand och flammande solsken. Cala Carbon är en annan populär nudistplats, i själva verket är detta en "blandad" strand med både klädda och nakna - men det kan också vara stenigt här, så var försiktig med var du lägger dig ner.

4. Cádiz – Faro de Trafalgar

Nudiststranden vid Faro de Trafalgar i Cádiz
Cádiz är en stor stad som ger dig känslan av att vara på ett verkligt unikt ställe. På stranden i Faro de Trafalgar (fyren) kan vindarna vara kraftiga, så kläder kan vara bra att ha på sig. Det kan också finnas starka strömmar i vattnet, så var försiktig om du har tagit med dina barn på en semester till Cádiz.

5. Marbella - Cabo Pino

 

I slutet av sanddynerna Dunas de Artola Dunes ligger stranden Cabo Pino, även känd som Artola Beach. Detta är en berömd och fin nudiststrand nära Marbella, känd för sina designbutiker. Du kan köpa en  designhandduk i Marbella under din semester, och du kan börja mingla med den unga och moderna publiken.

 

6. Gran Canaria – Maspalomas-stranden

 

Tillbaka till de varma och fantastiska Kanarieöarna! Den här gången är Gran Canaria och stranden i Maspalomas det gäller. En semester på Gran Canaria betyder tusentals sanddyner, och du kan lätt känna att du är mitt i Sahara. Mellan Maspalomas fyr och semesterorten Playa del Ingles hittar du denna nudiststrand, som bara är en av öns många nudiststränder.

Maspalomas-nudiststrand på Gran Canaria

7. Tarragona - Playa de El Torn

 

Detta är en stor, lång, populär och berömd strand. Stranden El Torn ligger i Tarragona, precis vid kusten och en timme från den livliga staden Barcelona. Här är kläder valfria, men stranden bör anses vara en nudiststrand då det höga antalet nudister. Vågorna är måttliga, och i stället för sand består stranden av grus, vilket innebär att inte många människor tar sig hit. Kolla in våra fritidshus i Tarragona.

 

8. Sitges - Cala de Home Mort


Om du är ett fan av norra Spanien, vet du att Sitges länge varit landets gay-huvudstad.  Gay-festivaler, barer och konserter är det gott om under hela året, och det finns stränder som är nudistvänliga.

Nudistsranden vid Cala de Home Mort i Sitges

Cala de Home Mort är bara en av många stränder och det finns många fler att upptäcka längs kusten. De flesta besöks med kläder eller så är det inte valfritt.

Ta en titt på vårt ubud av semesterlägenheter i Sitges.

 

9. Mallorca – El Trenc

 

Blått hav, vit sand, lugnt vatten och sanddyner karakteriserar El Trenc, den mest kända nudiststranden på Mallorca. Det finns hela två kilometer mjuk sand innan du når fram till havet.

Nudiststranden El Trenc på Mallorca
Balearerna är ett populärt resmål av många anledningar. Gör det till ditt semestermål nu och hyr ett semesterhus på Mallorca.

10. Granada – La Herradura 

Det första du tänker på när vi snackar om Granada är antagligen inte stränder, utan Alhambras, berg och orter. Men ta en tur ner till Granadas kust Costa Tropical. Här hittar du många stränder, ofta med få besökare. La Herradura - "hästskon" - ligger nära den kända staden Almuñécar på Costa Tropical.

Stranden Cantarriján ligger strax väster om La Herradura. Två privata, strålande stränder sida vid sida. Oavsett om du väljer att vara naken eller bära badbyxor, så kommer du inte att bli besviken.

Det här är de 10 bästa nudiststränderna som du måste besöka nästa gång du åker på semester till soliga Spanien - och med färre saker i ditt bagage, förstås!