De bästa resmålen i Spanien för en solig vintersemester

Det är inte varmt över hela Spanien på vintern. I motsats till vad många tror kan många platser vara ganska kalla under vintermånaderna.

Med det sagt, så finns det också flera ställen du kan åka till Spanien för att få lite vintersolsken och varmt väder. Vissa destinationer är helt uppenbara och andra kanske överraskar dig.

Stränderna på vintern i Spanien

Här har du några förslag på vart du kan åka:

 

Kanarieöarna

Teneriffa på vintern

Vintrarna på Kanarieöarna är extremt milda. Under den kallaste månaden ligger temperaturen vanligtvis över 20 ° C, temperaturer som anses vara sommarvärme i vissa norra europeiska länder. Lågt tryck från Atlanten leder dock ofta till ökad nederbörd och vind över hela skärgården, särskilt på de nordligaste öarna.

Med detta sagt erbjuder alla Kanarieöarna tropiskt klimat året runt. Värme plus regnet har skapat det perfekta klimatet för otaliga exotiska växter och djur som drakträd och stora ödlor. De nordligaste kusterna på öarna tenderar att få mest nederbörd, så om du vill undvika blött väder, se till att besöka stränderna på de södra öarna.

Drakträd på Teneriffa
Av alla Kanarieöarna är Teneriffas sydkust den varmaste och torraste under vintermånaderna. Den norra delen av ön blir kallare, mer dimmig och våt. Den södra delen av Gran Canaria har ett liknande klimat som Teneriffas södra del. Därför är det också en idealisk destination om du vill ha en varm och solig vintersemester.

Kolla in vårt utbud av semesterbostäder på södra Teneriffa och fritidshus på Gran Canaria.

Lanzarote och Fuerteventura har båda ett bra vinterklimat för en solig semester, men kom ihåg att båda öarna är mer utsatta för vind och nederbörd..

 

Almería

Mojacar

Almería-provinsen är känd för bristen på nederbörd och för varmt vinterväder. För resenärer som brukar resa till traditionellt svalare vinterdestinationer, är värmen som träffar dem när de kommer till Almería på vintern en trevlig överraskning.

Det finns många bra platser att hyra ett semesterhus i Almería, och några av dem, som Agua Amarga-områdena, har använts som inspelningsplats till flera kända filmer.

Mojacar

Lilla och lugna Agua Amarga är mycket varmare än någon av de närliggande områdena, medan du har både havet och stränderna som du kan njuta av. Agua Amarga är tillräckligt liten för att du ska kunna promenera och uppleva mycket, inklusive det spektakulära landskapet i Cabo de Gata nationalpark som ligger i närheten. Ta en bilresa från det semesterhus du hyr i Almería till nationalparken - det är definitivt värt det! Det finns många små stränder att slå sig ner vid och många fantastiska sevärdheter som du kan fotografera.

Men det som fortfarande gör denna varma vinterdestination speciell är stillheten som du hittar här. Vad mer kan du önska på vintern? Värme, sol, vackra semesterhus och spektakulära utsikter.

Murcia

Om du vill ha lite mer liv runt dig, men vill fortfarande undvika att bli förkyld, varför åka till Murcia? Antingen till den underbara och livliga staden eller till de närliggande kuststäderna, som alla är betydligt varmare än de flesta andra semestermål under vintermånaderna.

 

Stadshuset i Cartagena i Murcia

Kanske vill du hyra ett semesterhus i Puerto de Mazzaron eller i den mindre men lika varma och välkomnande semesterstaden Aguilas, där finns det gott om fritidshus att hyra. Båda städerna har något för hela familjen, och om du reser under lågsäsongen har du många stränder för dig själv.

Tyvärr är staden Murcia ofta förbisedd av de som reser på semester till södra Spanien. Det är synd eftersom det här är en underbar stad och är definitiv värd ett besök.

Costa Tropical

En kust i Spanien som är känd för sitt varma vinterväder är Costa Tropical (den tropiska kusten). Denna kustlinje ligger i provinsen Granada. Medan staden Granada, mindre än en timmes bilresa bort, kan vara mycket kall under vintermånaderna, är motsatsen en verklighet på Costa Tropical.

Almuñecar på Costa Tropical

Platser som Salobreña och Almuñécar är underbara städer som är utmärkta att ha som utgångspunkt under en semester utanför högsäsongen på sommaren. Du kommer bli glatt överraskad av hur många dagar det är varmt här.

La Herradura på Costa Tropical

Från La Herradura i väster, till den lilla staden Motril i öster sträcker sig Costa Tropical. Det är inte många platser där du kan känna tropisk värme i Europa under vintern, men det kan du här.

Ta en titt på vårt urval av fritidshus på Costa Tropical och hitta ditt favoritområde.

Málaga

Málaga är en av de varmaste städerna i södra Spanien på vintern med en genomsnittstemperatur på 17 ℃ i januari innebär det att det är lite för kallt att bada för de allra flesta, även om dagarna oftast är soliga och heta.

Málaga på vintern

Málaga är en vacker stad perfekt för en stadsvandring under vintermånaderna, inklusive museer, konstgallerier, historiska monument och en botanisk trädgård fylld med tropiska växter och arter från hela världen.

Den botaniska trädgården Finca de la Concepción ligger strax utanför staden i norra riktningen, förbi Ciudad Jardin. Du kommer bli glatt överraskad av att upptäcka detta tropiska paradis på en sådan oväntad plats.

Totalt finns det över åttahundra tropiska och subtropiska växtarter i trädgården. Palmen, en växt som vi alla förbinder med varmare klimat, är representerad med över hundra olika arter.

Den botaniska trädgården i Malaga

Dessa växter skulle inte ha blomstrat om det inte var för det tropiska klimatet i Málaga. Staden har sitt egna mikroklimat som är ett resultat av bergskedjan som omger det, vilket gör vintrarna extremt milda.

Naturligtvis finns det hundratals bra fritidshus att hyra i hela provinsen Málaga och längs den alltid populära kusten Costa del Sol.

Om det är lite kallt på stränderna eller runt poolen, utforska staden Málaga och de omgivande områdena där du bor. Stadssemester i Spanien på vintern är en utmärkt möjlighet ifall du vill njuta av en solig vinter.

Att hitta den spanska vintervärmen är inte svårt!