Playa El Chucho, Nerja - Småbarn & handikappanpassad strand i Nerja

Om El Chucho stranden

Inklämd mellan El Playazo och Torrecilla hittar men en strandsträcka som fått namnet El Chucho.Playa El Chucho, El Chucho beach, Nerja

Med endast 280 m i längd och 30 m i bredd så är det lätt att gå förbi stranden utan att märka av den och därför går majoriteten vidare till Playa Torrecilla eller Playa El Playazo.
 
El Chucho är sista stranden på den västra sidan med en strandpromenad och den invigdes i februari år 2010 så var det många glada miner över en strand som agerar som en länk mellan El Chucho och Torrecilla.

El Chucho beach, Nerja

Bekvämligheter

El Chucho är en populär strand för familjer just för att det är lite grunt och lite skyddat mot vågor.

Här kan man också hitta majoriteten av alla bekvämligheter, allt från handikappanpassade utrymmen till duschar, toaletter, solstolar och viktigast av allt, badvakter under sommarmånaderna.

Det finns tyvärr inga restauranger eller s.k chiringuitos på denna strand så vill man ha något utöver det man packat ner får man ta sig till Playa El Playazo eller Torrecilla som ligger en kort gångavstånd härifrån. Vill man ha drycker eller snackas kan man säkert hitta det i den lilla kiosken som inte har några konkreta öppnings och stängnings tider.

Perla Marina är det hotell som gränsar till stranden och här kan man hitta en bra restauran. Även om priserna är något dyrare i jämförelse med strandrestaurangerna i närheten så kan man ändå få en stabil tallrik med en fiskrätt för runt 12€.

Det bästa stället att parkera är på eller i närheten av Playa el Playazo. Du kan också promenera ned hit ganska enkelt från Nerja centrum via Torrecilla stranden.

För ytterligare information om Nerjas stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över stranden El Chucho