Playa de Torrecilla, Nerja - En älskad strand med alla nödvändiga bekvämligheter

Stranden vid namn Playa Torrecilla är förmodligen en av Nerjas mest älskade stränder efter favoriten Playa Burriana.

Torrecilla är populärt främst för att den är så ren men också för att den tidigare har tilldelats den blåa flaggan som står för hög standard när det kommer till renlighet, säkerhet och miljörelaterade skäl samt "Q flaggan" där Q står för kvalitet. Men nu på senare åren så har båda flaggorna tagits bort p.g.a. problem med ett vattenreningsverk som ligger i närheten. Men detta påverkar inte alla människor som strömmar hit i samband med att temperaturen ökar vid sommartider.

Om Torrecilla stranden

Stranden här består av grov mörk sand och grus, den är ca. 300 meter lång och 40 meter bred. Utrymmet är beläget på en väldigt bekväm plats och detta är ytterligare ett skäl till varför stranden blir så full under sommarmånaderna, det platta och mjuka underlaget är ett toppalternativ för de som behöver koppla av och endast är på promenadavstånd. Playa de Torrecilla, Torrecilla stranden, Nerja

Strandpromenaden här går från Playa El Chucho som ligger i ena änden med början vid det gamla moriska vakttornet och den löper hela vägen till början av Plaza de los Cangrejos.

Det finns inte mindre än fem olika ingångar hit, en i varje ände och ytterligare tre längst hela strandpromenaden.Stranden Torrecilla, Torrecilla beach, Nerja

Bekvämligheter

När det kommer till tillgång till bekvämligheter så har Torrecilla nästan allt man behöver för en heldag på playan. Barer, restauranger, kiosker och butiker går alla att hitta här och även toaletter, duschar, badvakter, solstolar och sist men inte minst ett litet strand bibliotek som lånar ut böcker. Allt man behöver är någon form av identifikation.

Det finns även två prisvärda restauranger eller så kallade chiringuitos belägna vid vardera ände av strandpromenaden. Den ena heter Chiringuito Cilla 3 (tel 687 846092) och den andra Merendero Cobos (tel 952 526965). Man kan också hitta många andra restauranger endast en kort promenad från stranden, särskilt runt Plaza Fabrica de los Cangrejos och Avenida Mediterraneo.

Det finns ingen dedikerad parkering för denna strand, förutom de man hittar i alla närliggande gator i närheten, Gratis parkering är svårt att hitta här, särskilt under sommaren, så betald parkeringsplats är rekommenderat eller kanske en promenad i det fantastiska vädret?

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guiden till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över stranden Torrecilla