Las Calas del Pino, Nerja - En Populär Nudist Strand

Las Calas del Pino ligger inom provinsen Malaga så det är fortfarande klassat som en strand på Costa del Sol. Som med alla stränderna runt Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo naturområde så känns det som vi är långt ifrån de turist anpassade stränderna som man normalt hittar längst kusten.Las Calas del Pino, Maro Nerja

Nudist strand för de som letar

Denna är strand är inte en renodlad nudist strand utan det är oftast en blandning av människor här, man märker att grupperna försökt dela upp sig, särskilt runt den steniga bergsklippan som skiljer de två delarna av stranden.
 
Stranden i sig är uppdelad i två sektioner som skiljs åt av några stora stenar och man kan enkelt gå över eller runt dem och om tidvattnet inte tillåtet så får man helt enkelt ta sig en liten simtur för att kunna komma över.

Snorkelling Nerja - Maro

Som med de flesta av stränderna i området så består Las Calas del Pino av klappersten och erbjuder exceptionellt rent vatten. Snorkling och dykning är en fantastiskt populär aktivitet i området och det finns många klippformationer, grottor och andra undervattens äventyr som bara går att utforska i området.

Stranden är 350 m. lång med en genomsnittlig bredd på 10 meter och man hittar hit genom att åka 6 km. österut om Nerja, i riktning mot Motril.

Fish Playa las Calas del Pino

Om Las Calas del Pino

I jämförelse med de andra, något mer populära stränder så är Las Calas del Pino en skönhet som liggeren annan klass jämfört med många andra stränder på kusten. Att ta sig hit kan endast klassificeras som svårt och man kan inte köra ner med bilen. Det finns inga bussar som hämtar och lämnar människor, så man får ta sig upp och ner för berget på samma sätt som i Playa del Cañuelo & Cantarrijan.

Något att tänka på om du reser med små barn och massor av strandmaterial, man får ta sig hit till fots. Dess inte långt, bara 200 meter eller så, men de vägar som leder ner hit är ganska branta och lösa så man får ta det försiktigt så man inte halkar eller så barnen inte skadar sig. Men ska också ha i åtanke att vi aldrig haft några problem med småbarnen när vi är här och Las Calas del Pino är en populär familjestrand, så var inte rädd för att komma hit bara pga. att vägen är lite svår.Path leading down to Las Calas del Pino, Nerja

Att ta sig hit

Om du kommer från Nerja så är det enklaste sättet att ta sig till Las Calas del Pino genom avfarten till Maro och den gamla kustvägen, N340. Riktning Almuñécar / Motril.

Stranden ligger mellan Playa las Alberquillas och Torre del Pino.

Vid körning längs kustvägen så borde du hålla ögonen öppna för en km 299 tecken. Du bör se Torre del Pino (ett gammalt vakttorn). Parkera någonstans på höger sida. Det finns flera vägar som leder ner till stranden och de är alla ganska branta. Det enklaste vägen hittar du  belägen närmast tornet.

En viktig punkt att komma ihåg, är att det finns ingen som helst speciella bekvämligheter och strand tillgångar på denna strand. Så allt du behöver får du ta med dig själv. solskydd, dricksvatten, parasoll, naturligtvis mask och snorkel samt allt annat väsentligt som kan tänkas behövas.

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.