En guide till Nerjas nattliv

Nerja, den vitkalkade kommunen och staden på östra Costa del Sol, är känd för sina vackra stränder och Balcón de Europa. Nattlivet i Nerja är levande och varierat, särskilt under sommaren. Först och främst handlar det om "Tutti Frutti-torget" och den närliggande gatan Calle Antonio Millón. Runt detta torg hittar du ett brett utbud av barer och klubbar som ser till att du får ut det bästa av Nerjas nattliv.

Här är guiden som visar dig det bästa av Nerjas uteliv, oavsett om du väljer att gå hem tidigt eller tar på dig dansskorna för att dansa hela natten lång.

 

Barer & pubar i Nerja

 

Buddha Bar

 

Adress: Calle Gloria 13

 

Cocktailbar i Nerja

 

Om du älskar drycker, är Buddha Bar platsen för dig! På takterrassen till denna bar kan du välja mellan ett stort urval av stilfullt presenterade kvalitetsdrinkar medan du njuter av en fantastisk utsikt över Nerja och de naturliga omgivningarna. Buddha Bar är ett utmärkt ställe för en härlig mojito samtidigt som du njuter av det sköna Medelsklimatet!

 

Teteria Zaidín

 

Adresse: Calle Granada 18

  

Teteria - tehus

 

Tetería Zaidín ligger i Nerjas historiska centrum, ett bra alternativ om du vill ha en lugn och avkopplande kväll med vänner, familj eller partner. Koppla av i den eleganta arabiska byggnaden eller på den andalusiska utomhusmatsalen dekorerad med en mängd olika växter. Det finns absolut inget som fattas på Tequila Zaidín. Det finns ett rikt utbud av drycker och mat, inklusive cocktails, te, kaffe, milkshake, arabiska sötsaker, kakor och pannkakor.

 

H2O

 

Adress: Calle Filipinas 11

 

Cocktailbar

 

H2O är bland de mest omtyckte ställena för en utekväll i Nerja och ligger nära Burriana Beach. Det erbjuds ett brett utbud av drycker med eller utan alkohol, champagne, viner, kaffe och snacks. Det är en perfekt plats att koppla av på med familj eller vänner efter en rolig dag på Burriana Beach eller en snabb visit under bar-rundan.

 

Ställen med livemusik i Nerja

 

Cochran's

 

Adress: Calle Salón 12

 

Cochran's Irish Pub I Nerja

 

Foto: Cochran's Irish Pub

 

Cochran är en irländsk pub precis vid Balcón de Europa och Playa del Salón. Det är ett bra ställe att njuta av en alternativ sida av nattlivet i Nerja, med live-musik, internationell pop och rock och med musiker på scen varje fredag och lördag från 22.30 och framåt. Var noga med att ta en plats på den vackra uteserveringen med den imponerande havsutsikten och njut av solnedgången! Idrottsentusiaster kommer också att känna sig som hemma på Cochran eftersom platsen regelbundet visar olika sportevenemang.

 

El Burro Blanco

 

Adress: Calle Gloria 3

 

Flamenco-show i El Burro Blanco


Foto: El Burro Blanco

 

För att få en autentisk spansk upplevelse, lite bort från det livliga nattlivet i Nerja, gå vidare till den intima El Burro Blanco där du kan se flamencoshower och andra musikaliska uppträdanden med sång och traditionell, spansk dans. Rimliga priser och en serviceanpassad personal gör det till en fantastisk upplevelse när du är på semester i Nerja.

 

El Molino

 

Adress: Calle San José 4

 

Baren El Molino


Foto: El Molino

El Molino är en bar med bra priser och vänlig personal som också erbjuder flamenco-shower. Upplev en show på El Molino är som att resa genom andalusisk musikalisk historia. Dessutom gör inredningen så att det känns som att du befinner dig i en väderkvarn på den spanska landsbygden, vilket förstärker känslan och inlevelsen för besökaren under föreställningarna. Du kan också njuta av en drink i den lilla utomhusmatsalen med utsikt över den livliga andalusiska gatan utanför.

 

Centro Cultural Villa de Nerja

 

Adress: Calle Granada 45

 

Jazz

 
Nerjas kulturcentrum byggdes på åttiotalet på resterna av ett tidigare utbildningscenter och öppnades officiellt den 16 maj 1998. Det finns en vacker konsertsal med utmärkt akustik, ett handikappområde och 355 stolar. En perfekt plats om du är dans-, teater- och musikentusiast, eftersom på Kulturhuset finns regelbundna konserter och festivaler som Nerjadanza, Nerjazz och Festival Flamenco.

 

Nattöppna barer och klubbar i Nerja

 

Sala People & Sound Club


Adress: Calle El Chaparil 18

 

Sala People & Sound Club I Nerja
 

Foto: Sala People & Sound Club

 

En minut från Tutti-Frutti-torget ligger People & Sound Club Room där du kan visa upp dina danskunskaper. Den varierande musiken i klubben och de speciella ljus- och laserffekterna kommer säkert att ta dig ut på dansgolvet. Hoppa in i det och upplev det exklusiva VIP-området med privat bar. Denna klubb erbjuder även speciella rabatter för evenemang som fester och bröllop. Dessutom har klubben sett till att lokalerna är lättillgängliga för funktionshindrade.

 

Sala Rockefeller

 

Adress: Calle El Chaparil 7

 

Nattlivet på Sala Rockefeller

 

Foto: Sala Rockefeller


Sala Rockefeller ligger nära Tutti Frutti-torget. Det är ett bra ställe att dansa på natten och njuta av en mängd olika musikstilar som reagge-ton, house och RnB. Klubben är en av de bästa i Nerja, med sina temafester varje tisdag och torsdag (på sommaren) har gjort klubben välkänd och mycket omtyckt. Du kan visa dina dansfärdigheter varje lördag när det organiseras salsa och bachata lektioner med professionella instruktörer. Jazzälskare bör också gå till Rockefeller Sala, för här är ofta jazzkonserter.

 

Seven

 

Adress: Plaza Tutti Frutti

 

Bar Seven I Nerja


Foto: Bar Seven

 

Seven är en populär diskopub på torget Plaza Tutti Frutti. Du kan koppla av i uteserveringen med en vattenpipa - shisha - eller erövra dansgolvet och njuta av musik som disco, house, reagge-ton och lokal spansk musik. Seven är särskilt populär för stora sällskap.

 

Pub Obelix Plaza

 

Adresse: Plaza Tutti Frutti, local 4

 

Pub Obelix Plaza i Nerja

 

Foto: S. Benitez, Pub Obelix Plaza

 

Obelix Pub ligger på Tutti Frutti-torget och är en plats där du kan njuta av att sitta ner med en drink, spela dart eller dansa om du vill det. Med spännande musik, vänlig personal, läckra drycker och ofta med DJs på plats, har Obelix Plaza en central roll i Nerjas uteliv.

 

Pub Tamareo

 

Adresse: Plaza Tutti Frutti

 

Pub Tamareo i Nerja

 

Foto: Pub Tamareo


Tamareo Pub ligger på Tutti Frutti-torget och är en livlig bar där du kan ta en drink medan du njuter av spansk-, latinsk-, salsa-, och house-musik. Vänlig service och en livlig atmosfär är Pub Tamareos främsta egenskaper.

 

Pub La Guarida

 

Adress: Plaza Tutti Frutti

 

Pub La Guarida i Nerja

 

Foto: S. Benitez, Pub La Guarida

 

La Guarida är en bar med en bra atmosfär där du kan njuta av ett brett urval av drycker precis i hjärtat av Nerjas nattliv. Det finns en uteservering där du kan koppla av och känna av festvibbarna på Plaza Tutti Frutti. På fredagar erbjuder La Guarida Pub ofta salsa- och bachata-nätter där allt handlar om danserna som bidrar till platsens exotiska stämning.

 

Fabrik Pub

 

Adress: Calle El Chaparil 5a

 

Fabrik Pub i Nerjas Centrum

 

Foto: Enfoque Studio, Fabrik Pub

 

Fabrik Pub är en populär pub i centrala Nerja där du kan ta en drink och njuta av en trevlig stund med dina vänner. Här kan du dansa och njuta av festerna eller varför inte njuta av de största och årliga festerna och karnevalen. Fabrik Pub organiserar också speciella evenemang som stand-up-kvällar.

 

Agora VIP Club

 

Adress: Plaza Tutti Frutti

 

Agora VIP-Club i Nerja

 

Foto: S. Benitez, Agora VIP Club

 

Agora VIP Club är en annan kvalitetsklubb i hjärtat av Nerja där du kan tillbringa natten med dina vänner. Drycker serveras av vänlig personal och underhållningen består av DJs på detta uteställe.

 

Festivaler i Nerja

 

Chanquete World Music

 

Adresse: Playa El Playazo

 

Chanquete World Music Festival vid Nerja

 

Foto: Chanquete World Music

 

Chanquete World Music är Nerjas egen musikfestival med världsmusik, som äger rum på El Playazo-stranden i mitten av september. Upplev festivalens atmosfär och festerna på stranden medan du njuter av Medelhavet och den vackra naturen i Nerja. Som festivalens namn antyder handlar det om världsmusik med rap, rock, hip-hop, reggae och fusion. Det är lätt att komma till den här festivalen eftersom det finns speciella busserbjudanden.

 

Homo-vänliga ställen i Nerja

  

Utbudet för homosexuella är inte lika väl etablerat i Nerja som på andra håll på Costa del Sol, som till exempel i Torremolinos och Marbella. Men Nerja anses vara ett gayvänligt resmål där alla kan njuta av nattlivet. Bogey bar (Calle Pintada 22) är en HBTQ-bar i Nerja, medan Blanco y Negro är känd för att vara en HBTQ-vänligt ställe (Calle Pintada 35).

 

Bar Blanco y Negro i Nerja

Foto: Blanco y Negro

 

Det finns absolut ingen brist på platser att besöka för att ha en bra tid under en semester i Nerja. Nerjas nattliv är perfekt för att dansa natten lång och besöka en av de många vackra stränderna på dagen. Åk till Nerja och njut av en fantastisk utekväll på stadens många barer och klubbar!