Den populära stranden Playa del Cantal i Mojacar

Inbäddat på en kulle i den spanska regionen Costa Almeria, hittar du den pittoreska, vitkalkade byn Mojacar, som är en kvarleva från morernas tid. Trots byns rika historia så är det inte den som gör detta till det mest besökta semesterområdet på kusten Costa Almeria, utan de moderna stränderna i Mojacar Playa!

Med en medeltemperatur på 30 grader, under sommaren, så erbjuder området perfekt väder för dagarna och nattlivet på stranden. Mitt i sommaren så blir det fullt med folk, men trots detta så lyckas kvällarnas strand-fester hålla sig härliga och avslappnade, med en typisk andalusisk atmosfär!


Låt oss upptäcka Mojacar´s olika festscener, lugna häng och spännande strandupplevelser tillsammans i följande text!

Playa del Cantal och Chiringuiton Maui Beach, Mojacar Playa

Det är jämförbart med Ibiza när det kommer till festerna, stilen här har en viss klass och liknar mindre de festerna som kan hittas, till exempel, i Magaluf .

Playa del Cantal är en välkänd semesterort i Spanien, med en lång sträcka av Medelhavskust som erbjuder lika stora delar av himmelrike och spänning. Det är hem till många strandbarer (som även kallas chiringuitos) som alla går att finna bredvid varandra längs med stranden. Du kan mingla med de andra strandbesökarna med en ”Tinto de Verano” i handen, och samtidigt vada i det grunda, varma vattnet.


Den nordligaste delen av Playa del Cantal kallas även för Camping el Cantal och löper i cirka 2,8 kilometer ända ner till ”Aku-Aku” som är slutet för chiringuitosen.

De som besöker Mojacar och Playa del Cantal är framförallt unga spanjorer som är på ett festligt humör, men du kommer även att kunna träffa på turister från hela Europa här. Ungdomar i 20-30 års åldern åker hela vägen från Madrid för att besöka området, de bilar då under natten för att sedan kunna spendera en vild helg i Mojacar.

Många övernattar på strandens festområde vid Playa del Cantal, där de träffar likasinnade människor som också uppskattar att äta gott, dricka gott och ha roligt!

Playa del Cantal, Mojacar

”Maui Beach” är en churinguito som ligger precis vid vattnet, bara några meter från de skvalpande vågorna. Här kan du hitta roliga drinkar och härlig musik. Musiken brukar vara avslappnad lounge eller elektronisk, spansk pop.

Om Playa del Cantal

Playa del Cantal, Mojacar

Playa del Cantal är berömd för sina fester, de som vill ta en paus från detta rekommenderar vi att hitta ett tyst område för att avnjuta ett dopp, det finns gott om dem med! Stranden sträcker sig 2,8 kilometer längs med kusten, och på vissa platser är stranden hela 30 meter bred! Det finns alltså många avsides platser för att slappna av i solen.

Den norra delen av stranden passar perfekt för just avkoppling, där finns många lugna platser att lägga ner sin handduk på, en bra bit ifrån musiken och drinkarna. Sanden på den norra delen är mer finkornig och lätt, om man jämför med den södra delen med lugnare vatten och få vågor.

Playa del Cantal, Mojacar Playa

Den bästa tiden för ett bad är allt mellan att solen har gått upp fram till 14-tiden på eftermiddagen, och efter det, runt klockan 18.00 igen. Runt de tiderna är när vinden är som lugnast och havet som mest stilla. Vinden kan ibland vara jobbig för de som bara vill bada, men om du vill vindsurfa så är det perfekt! Vare sig du vill vindsurfa eller inte, så kan du alltid besöka stranden för en drink, eller två.

Playa del Cantal passar även familjer då sanden och bad möjligheterna är utmärkta, stranden garanterar underhållning för alla åldrar. Det finns många familjer som slappnar av under parasollen med sina småbarn, de bygger sandslott och vadar runt i det grunda vattnet. Du kan även slappna av med en drink i handen, och enkelt hitta god mat vid en av de många restaurangerna i närheten.

Chiringuito El Patio 2000, Mojacar Playa

El Patio 2000 är en populär chiringuito, med en väldigt familjevänlig atmosfär, de erbjuder till och med boogie-brädor till sina besökare, helt gratis!

Restauranger, butiker och tjänster vid Playa del Cantal

Chiringuito Lola's Playa del Cantal, Mojacar

Med allt från pizzerior till tapas och utomhusgrillning så har Playa del Cantal något för alla! Med den konstanta turismen så är chiringuitosen alltid livade. Vid lunchtid så kan du enkelt hitta bord på restauranger, till kvällen kan det dock bli svårare, vi rekommenderar att planera och boka bord på de restauranger som du vill besöka!

Chiringuiton Aku-Aku serverar utmärkt paella och tapas, ofta till rabatterat pris, och är välkänd i Mojacar för sin utsökta mat. Den avslappnade atmosfären och luftiga, vita terrasserna som chiringuitona Maui Beach och Lola's kan erbjuda är något som borde upplevas också!

Chiringuiton Don Pancho har otroliga mexicanska rätter och autentisk tequila, en vinnande kombination! Priserna på dessa strandhak är bara strax över de normala priserna i regionen, men försvarbara när man ser utsikten över Medelhavet och hör livemusiken i den varma vinden.  

Playa del Cantal, Mojacar

Faciliteterna på Playa del Cantal är omfattande, det finns toaletter, duschar, omklädningsrum, rullstolsramper, badvakter (under sommaren) och alldeles i närheten hittar du Dia, mataffären. Bredvid ”Hostal Flamenco” finns det även en liten butik för strandleksaker, badkläder, vykort och kalla drycker.

Solstolar finns tillgängliga i nästan alla chiringuitos, och kostar inget om du köper mat eller dryck. Om du inte vill köpa något annat så tillkommer en liten avgift för att hyra en solstol.

Parkering och vägbeskrivning

Medan detta skrevs, så var parkeringen gratis vid Mojacar Playa, men när högsäsongen kommer så kan det bli svårt att hitta parkering. Det brukar bli mycket trafik längs den smala strandvägen AL-5107, för att undvika det värsta så rekommenderar vi att åka bakvägarna, om möjligt. Det bästa är att anlända till stranden tidigt på morgonen för att hitta en bra parkering och strandplats. Du kan sedan promenera längs de vackra gatorna.

Karta