Topp 10 tapasbarer i Malaga

Är du på väg till Malaga stad och sugen på en liten tapas runda? Först vår lilla video om tapas och sedan vår topp 10 lista över de bästa platserna att besöka när du är i Malaga.

Här har vi skapat en lista över vad vi anser är de bästa tapasbarerna i Malaga stad. De flesta av våra rekommendationer är belägna i stadens historiska centrum och ligger på gångavstånd från varandra, så om du kommer till en fullsatt restaurang kan du alltid gå till nästa.

Cafe-Bar Mercado Atarazanas

Cafe-bar Mercado Atarazanas

Atarazanas har man skapat en ny innebörd till ordet "cool". Denna tapasbar ligger mitt i  hjärtat av Malagas centrala marknadsplats även känd som "el mercado de Atarazanas".

Här erbjuds någonting nytt varje dag och utöver själva maten så är också platsen unik och livlig. Med en baazars atmosfär som hänger i luften kan man näst intill känna hur omgivningen sätter sin pränt på de delikata smakerna. Trots alla stolar så är det väldigt troligt att du är får stå och i vissa fall även kämpa för att göra dig hörd och få din beställning.

Rekommenderas: Deras stekta fisk, ansjovis, räkor på grillspett och deras fantastiska bläckfisk.

Öppettider: Från 9,00 till 15,00 Måndag till Lördag. Stängt på Söndagar.
 
Adress :
Mercado de Atarazanas,
Calle Atarazanas 10, 

29005 Málaga.

Om du föredrar kött borde du söka dig till Bar Cafeteria El Yerno(stånd 218) som nyligen öppnat på marknadsplatsen bredvid ingången till arenan på Calle Sagasta.

+ Info: Mercado de Atarazanas

El Refectorium Catedral

El Refectorium Catedral Malaga

 

Den ursprungliga och första "El Refectorium" öppnades tack vare Paco Ramirez 1972. Restaurangen ligger i La Malagueta och rankas som en av de bästa restaurangerna i Malaga. Pacos tre söner, Curri, Belen och Sergio har idag hand om de tre olika familjerestaurangerna vid namn "Refectorium El Campanario", "Refectorium La Malagueta" och "Refectorium La Catedral". Den sistnämnda öppnade sina dörrar i april förra året precis framför katedralen och skapade sig snabbt en trogen plats bland kunderna och matfantasterna, den blev i år utvald till den bästa restaurangen i Malaga.

Sergio Ramírez, den yngsta i familjen har jobbat hårt för att skapa det positiva rykte som restaurangen har idag. Han har personligen hand om urvalet av de bästa ingredienserna som erbjuds i restaurangen. Färsk fisk från området i Málaga , röda Garrucha räkor från Almeria, lamm från Burgos eller den kända blåfenade tonfisken från Barbate. I helhet så hittar man här en vänlig omgivning med  ett bra utbud och en upplevelse för dina smaklökar.

Rekommenderas: Alla rätter. Svart ris, hemmagjorda kroketter, vitlökssoppa, alla fisktyper, stort utbud av viner från hela Spanien och glöm inte att prova på deras berömda "Ensaladilla rusa".

Öppettider: 13:00 till 17:00 och 20:00 till 00:00 - Söndagskvällar och måndagar stängt .

Adress:
Calle Postigo de los Abades 4,
29015 Málaga
T: 952218990

Taberna Uvedoble

Taberna Uvedoble Malaga

Taberna Uvedoble är en liten pärla till tapasbar i centrala Málaga. Många kritiker anser idag att restauranger som denna är en del av en ny generation "gastrobares" eller "gastrotapas". Den minimalistiska, ljusa och moderna inredning är väldigt olik de normalt mer traditionella andalusiska tapasbarererna.

Bakom konceptet står den unge mannen med en stor framtid, Willie Orellana. I grunden är det hög kvalitet på allt som kommer från köket, samtidigt är allt avslappnat och bekant. Menyn erbjuds i form av halva eller hela portioner eller rakt av bara små tapas för de som vill smaka lite av varje.

Rekommenderas: "Tataki de atún con porra antequerana" är en av deras stjärnrätter (Tonfisk med traditionell spansk soppa), Ensaladilla Rusa med räkor eller den lokala bläckfisken med svarta nudlar.

Öppettider : Måndag till söndag från 12:00 till 16:00 och 20:00 till 24:00

Adress:

Calle Cister, 15

29012, Málaga
951248478

Hemsida 

KGB - Kisko García Bar

Kgb Restaurante Málaga

Den omtyckta restaurangen Manzanilla som är ursprungligen var med i denna artikeln stängde efter 10 år i Malaga. Istället öppnade en härlig restaurang, KGB, under ledning av Michelin-kocken Kiosko Garcia. 

Inredningen är inspirerad av en amerikansk spionfilm medan maten är det ena delikata exemplet efter det andra på det finaste av gastronomisk kokkonst. Meny fusionerar det andalusiska och det asiatiska köket från
flamenquín till vårrullar. 

Kiosko Garcia blev känd då han arbetade för den lokalea Michelin-kocken Jose Carlos Garcia på El Café de Paris i Malagas hamnkvarter, Malagueta, och sedan fick hans egen restaurang, El Choco i Córdoba, också en Michelinstjärna.

Öppettider: 12.30-16.30 och 20.30-24.00. Söndag kväll är det stängt.

Adress: Calle Fresca 12, 29015 Málaga // 0034 952 22 68 51

Taberna Las Merchanas

Las Merchanas tapas bar Malaga

Tapasbaren blir inte mer spanska än Taberna Cofrade Las Merchanas! Dekorerade från golv till tak av traditionella artefakter som firar den kanske viktaste högtiden av dem alla i Andalusien: Påsken. Läs mer om Semana Santa i Sevilla.

Med allt från målningar av Jesus på korset till roliga små figurer av Nazarenos (deltagare i påskprocessionerna utklädda i distinkta små spetsiga hattar) och klassisk påskmusik. Las Merchanas har funnits i Malaga i 4 år och är mycket populär bland lokalbefolkningen, unga och gamla i lika delar. Maten är traditionell, vällagad och smakrik.

Las Merchanas ligger på en liten sidogata till Plaza Martires och den ser inte ut mycket för världen från utsidan. Men när du går igenom baren och trädgårdsstigen till det bakre rummet, där det finns gott om plats och fler rum på ovanvåningen. 

Rekommendation: Smaka på husets croquettes, tomatsallad med tonfisk, i och ensaladilla rusa - klassiskt, enkelt och gott. Även montaditos de la cresta är gott, en enkel smörgås på vitt bröd med kryddstarkt kött. 

Öppettider:
12:30 till 16:30 / 20:00 till 23:30 dagligen. 
Adress:
Calle Mosquera 5, 29008 Málaga

 

Bodega-bar El Pimpi

Bodega-bar El Pimpi, Malaga

El Pimpi är nästintill en institution i Málaga. När du tänker på Málaga kan du ibland inte låta bli att tänka på denna bar-restaurang och stolthet till landmärke. Så mycket är El Pimpi associerat med Malaga stad, att ägarna har en nära relation med turistbyrån

Placeringen mitt i stan, atmosfären och historiken gör El Pimpi till en högt prioriterad plats att besöka. På sommaren kan du njuta av långa nätter på den nya terrassen med utsikt över Alcazaba och den romerska teatern.

Öppet : från 10.00 till 03.00 från måndag till söndag

Adress:
Calle Granada, 62
2015 Málaga
952228990

Websida

Bodeguita el Gallo

Bodeguita el Gallo, Malaga 

Bodeguita El Gallo är beläget i Calle San Agustín, en av de mest pittoreska områdena i Malaga . Ett stenkast från Picasso-museet ligger en familjerestaurang där Pepe Vega förbereder de recept som gått i arv över generationer. Med ett enkelt, prisvärt och hälsosamt utbud har El Gallo skapat sig en plats i vår top 10 lista.

Rekommenderas: Äggröra med skinka , hemlagade flamenquíner och det inhemska vinet från Malaga.

Öppettider : från 12:00 till 16:00 och 20:00 till 00:00 måndag till lördag                
12:00 till 16:00 Söndag

Adress:
Calle San Agustín 19,
2015 Málaga
T: 654553963

Cerveceria Los Gatos

Cerveceria Los Gatos, Malaga

Det vackert målade taket och det öppna köket kommer att välkomna dig varmt till Bryggeriet Los Gatos. Detta är en av de mest emblematiska krogarna i staden och ligger strategiskt mitt i hjärtat av den historiska stadskärnan i Malaga, Plaza Uncibay. Den röstades till en av de bästa tapasbarerna i Malaga, i synnerhet för den snabba och trevliga service och dessutom tillkommer en tapas för varje dricka man beställer.

Cervezeria Los Gatos drivs av Miguel och invigdes påsken 2012. Sedan tidigare har Miguel en till tapasbar i samma anda med samma namn i Madrid som öppnade sina dörrar för mer än 30 år sedan

Rekommenderas: Lax med getost och karamelliserad lök , räkor med aioli och smörgåsar.

Öppet: från 11:00 till 01:00 måndag till söndag

Adress: Plaza Uncibay 9

29008 Málaga
T: 952222340.

Cortijo de Pepe

El Cortijo de Pepe, Malaga

Cortijo de Pepe har stått på sig genom tiderna. Här öppnades dörrarna för allmänheten för mer än 40 år sedan, ca. 1971. Beläget i Plaza de la Merced anses den idag vara en av de favoritplatser som många invånare har tagit till sig som en tradition. Utan konstigheter är detta en bar med en traditionell andalusisk mat, exceptionella tapas till mycket rimliga priser och en väldigt typiskt spansk miljö

Rekommenderas: "Montadito de lomo" eller olika typer av deras breda utbud av ostar och skinkor .

Öppet: från 12:30 till 16:00 och 20:00 till 01:00 Stängt på tisdagar

Adress:
Plaza Merced, 2
29012 Málaga
T: 952224071

Hemsida

El Tapeo de Cervantes

El Tapeo de Cervantes, Malaga

"El Tapeo de Cervantes" ligger intill Cervantes teatern och är utan tvekan en av de mest populära tapasbarerna i  Malaga och även en av de minsta.

Med en kapacitet på endast 28 personer kan det vara en bra ide att boka plats i förväg särskilt om man kommer utifrån. Maten är i helhet utmärkt och denna bar är väldigt populär bland turister. Det har nyligen öppnats en annan restaurang med samma meny och vinlista precis runt hörnet som erbjuder mer utrymme för alla som inte får plats i El Tapeo.

Rekommenderas: Den Iberiska och Manchego osten, hemlagad kyckling nuggets med ananassylt, rostat bröd med ansjovis, lax och sardiner, lax och sauterad spenat

Adress:
Calle Cárcer, 8
29008 Málaga
T: 952609458
Hemsida

Mer information om det bästa från Malaga kan du hitta i dessa artiklar:

16 Restauranger med de bästa utsikterna i Malaga - Del 1

16 Restauranger med de bästa utsikterna i Malaga - Del 2

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.