16 Restauranger med de bästa utsikterna i Malaga - Del 1

Fina utsikter och vyer är något vi alla gillar och vill ha. När det kommer till att hitta höga utkikspunkter för att se ut mot horisonten och ta in de fantastiska landskapen så är Malaga utan tvekan en av de bättre städerna att besöka. Med en harmonisk balans mellan berg, hav, ökenlandskap och gröna skogar så kan vi alltid se fram emot att hitta nya platser med nya utsikter att njuta av. I denna artikel kommer vi presentera de 16 bästa restaurangerna i Malaga med oslagbara utsikter.

Trots att våra val är lite dyrare restauranger än de man generellt hittar på kusten så ska det inte vara avskräckande, maten är är fortfarande väldigt prisvärd och det är inte svårt att boka bord eller hitta dit, och trots att priserna är lite högre så är de väldigt låga jämfört med priserna där hemma i Sverige. Välj en av restaurangerna från vår lista, hitta dig en mysig plats, njut av den fantastiska maten och sikta dig in på en unik upplevelse.

Denna artikel har delats upp i två delar, här presenterar vi de första åtta rekommendationerna.

Restaurante Mr-1

Mr1 Restaurante

Möjligen den restaurangen i Malaga som bjuder på den bästa utsikten över Málaga stad. Om du funderar på att överraska din bättre halva med en romantisk middag så är detta utan tvekan ett bra alternativ. Låt den lugna natten och friska vinden passera medan ni njuter av den fantastiska utsikten i en minimalistisk miljö, självklart med god mat & vin från Malaga.
Info
C/ Campos Elíseos, s/n
29016 Málaga
T.:+34 952 211 005+34 952 211 005
http://www.restaurantemr1.com/
*Medelpris - 30€ - 50 €

Refectorium El Campanario

utsikten från Refectorium

Restaurangen Refectorium Campanario är en av våra absoluta favoriter, denna lilla pärla hamnade på vår lista över bästa tapasbarerna i Malaga och för att hitta hit måste man ta sig till en av de bästa bostadsområden i Malaga, Cerrado de Calderón. Trots att det kan tyckas att det är svårt att hitta detta mat-tempel och dess kulinariska hantverk, så tycker vi ändå det är värt att vandra genom gatorna i hopp om att lokalen dyker upp bakom nästa hörn.  På sommaren öppnar man uteserveringen och om du gillar god medelhavsmat med subtila smaker och bra vin så är Refectorium Campanario ett av dina alternativ.

+Info
Paseo de la Sierra 36
Urb. Cerrado de Calderón 29018
Málaga, España
T.: +34 952 203 935+34 952 203 935
http://elrefectorium.net/
*Medelpris 35 € - 40 €

Parador de Gibralfaro

Parador de Gibralfaro
Om du letar efter ett litet och privat ställe i Malaga för att ta din älskade för en romantisk kväll, föreslår jag denna restaurang som är gömd bland tallar och klippor fyllda med berättelser. Alcazaba är utan tvekan en av de vackraste och mest populära platserna i Malaga, och i samband med att man kommer in i "Parador de Gibralfaro" kan man njuta av en storartad utsikt över bukten samtidigt som man kan ta del utav en meny full av smaker. Här kan man glädja sig med faktumet att maten har sina rötter från det andalusiska köket där betoningen ligger på färska produkter och råvaror från Andalusien.
+Info
Castillo de Gibralfaro,
s/n 29016 Málaga
T.: +34 952 221 902+34 952 221 902

Restaurante el Higuerón

El Higuerón Restaurante

El Higuerón som betyder fikonträdet ligger vid änden av motorvägen i Fuengirola, när du kör från Marbella mot Malaga kan du strax efter Fuengirola se den uppe på vänster sida, placerat på ett sagolikt sätt på bergsväggen. Förbered dig på att bli överraskad med utmärkt mat i samband med en av de bästa utsikterna över Malaga från Fuengirola sidan. Den privata och näst intill avundsvärda miljön här bjuder på en elegant inredning, en blandning av rustikt och modern stil och restaurangen har en fusion av andalusiska köket och den asturiska gastronomin. Ett populärt ställe för spanjorer såsom semesterbosättare.

+Info
Autovia Costa del Sol, 217
29640 Benalmádena
España
T.:+34 952 119 163+34 952 119 163
www.elhigueron.com
*Medelpris 30€-  40€

Toro Muelle Uno 

Restaurante Toro Muelle uno
I samband med att hamnen i Malaga stad byggdes ut för några år såg man också till att placera ett par lyxiga barer & restauranger som erbjöd en utsikt ut mot hamnen och horisonten över vattnet. En av de var den spektakulära Toro Muelle Uno, en restaurang som ligger i den första raden i hamnen, här har man en stor terrass som erbjuder en lysande utsikt.

När natten kommer så lyser väggarna upp i Castillo de Gibralfaro och Alcazaba, kontrasten mellan nattljuset från månen och det gula ljuset från lamporna skapar ett landskap som är fullt av färger och det är en enastående plats för att hitta den magiska känslan som Malaga ofta erbjuder. Självklart har de också bra mat här, så sätt dig på en bra plats, be om menyn och njut av lite traditionellt spansk mat i en avslappnad och elegant atmosfär.
+Info
Muelle Uno, 
29001 Málaga, España
T.:+34 951 109 209+34 951 109 209
*Medelpris 25€-  30€

La Caleta Playa 

la caleta chiringito - Málaga

Efter en bra dag på stranden så kan det bästa ibland vara att luta sig tillbaka och äta en stadig middag med färsk fisk i olika former. För den som är sugen på att att äta på ett ställe där den svalkande brisen från Medelhavet kombineras med den bästa småfisken i Malaga borde man hitta till La Caleta Playa. Här kan du njuta av ansjovis, sardiner, musslor och självklart en massa olika typer av delikatesser som borde smakas istället för att läsas om. Restaurangen har nyligen renoverats och utöver maten erbjuds också en snackbar omgiven av palmer, gräs, sand och hav, dessutom är man en kort promenad från centrum. 

+Info
Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso, 23
29016 Málaga, España
T.: +34 952 11 08 48+34 952 11 08 48 
http://www.caletaplaya.com/

L'expérience 

restaurante L'experience
Det spektakulära torget runt katedralen erbjuder inte bara en makalös bild av det själva katedralen utan dessutom en liten charmiga restaurang vid namn L'expérience. Här, mitt i det historiska centrumet av Malaga ligger en liten guldklimp mellan alla turistiska restauranger. Vare sig du kommer från en eftermiddag med shopping och långa promenader eller på väg hem från stranden så kan det passa med ett litet besök på I L'Experience, här erbjuder man medelhavsmat med färska och lokala produkter, vill du ha plats på terrassen får du ibland vänta eller boka bord, men när du väl sitter där så är det bara att koppla av och njuta av naturen och  utsikten över den kolossala katedralen. Foto: Bernardo Ruiz

+ Info
Plaza del Obispo 4,
29015 Málaga
T.: +34 952 608 784+34 952 608 784
www.plazadelobispo.com
*Medelpris 15 € - 20 €

El Pimpi

el pimpi
El Pimpi är en klassiker i Málaga, nyligen har man byggt ut terrassen och lagt till en nytt kök vid namn "Los Marineros", nuförtiden är terrassen mycket större och man har också ett större utbud av tapas, fisk, och traditionell spansk mat i alla färger och lukter. Bra mat i kombination med en utsikt över den romerska teatern och fästningen Alcazaba är ett måste innan man lämnat Malaga stad. El Pimpi bär fanan högt med över 40 år av framgång inom spansk gastronomi, tradition och populärkultur i Malaga.

Fördelen med själva restaurangen är att den har två utgångar, så man kan gå igenom hela restaurangen och ta del utav den djupa historian som fyller denna fenomenala restaurang, man hittar foton och vintunnor som har dekorerats med en massa spanska artister och deras autografer, kollo om du känner igen någon.

+ Info
Calle Granada, 62 y Calle Alcazabilla
29015 Málaga
T.:+34 952 228 990+34 952 228 990
www.elpimpi.com

Klicka här för del 2 av "16 Restauranger med de bästa utsikterna i Malaga".