16 Restauranger med de bästa utsikterna i Malaga - Del 2

La Piscina Lounge

Hotel Molina Lario

Jag älskar  charmiga, små och privata utrymmen som bjuder på en 360 graders panorama utsikt över staden Málaga. En av de platser där man kan hitta denna kombination är längst upp på terrassen i Hotel Molina Lario, även känd som "The Pool Lounge".

Denna restaurang har något speciellt och man kan inte kan riktigt lägga fingret på vad det är, men efter att ha kopplat av och tillbringat lite kvalitetstid i denna lunga atmosfär så förstår vi varför stället har en nästintill kultstatus och varför den sägs ha bland den "coolaste" ute serveringen i Malaga stad.

+ Info
Molina Lario, 20-22 29015 Málaga 
T.:+34 952 062 002
http://www.lapiscinalounge.com/ 

Candado beach

Candado beach

Denna rekommendation tar oss till yatch klubben i Candado, men oroa dig inte, vi kommer inte ge oss ut på något yacht eller katamaran utan vi kommer sätta oss i den lilla och privata hamnen som bjuder på en utsikt över medelhavet. Dess privilegierade läge bjuder på en unik bild av den lilla viken som släpper in och ut de båtar som väntar på att komma ut på havet.När det kommer till maten så skulle jag vilja påstå att rätterna är relativt lätta samt i Andalusisk stil. De enkla men smakrika och fräscha rätterna bjuder på en smakupplevelse som lever upp till samma klass som utsikten. Detta är en idealisk plats för lunch för de med mindre barn i familjen, här kan man låta barnen leka på den lilla uteplatsen som är anpassat med leksaker och andra roligheter.

+ Info
Club Náutico El Candado, ctra. de Almería s/n
El Palo, 29018 Málaga,
T.: +34 952 206 346
www.candadobeach.es
*Snittpris 26 €- 35 €

Restaurante Amador

Restaurante Amador

 

Restaurangen Amador är belägen i bostadsområdet La Atabal nära den historiska stadskärnan i Malaga centrum. Stället är känt för god mat med högkvalitativa rå-varor och väldigt prisvärda rätter. Efter studier i Vietnam, Frankrike, Holland och England  så bestämde Amador och hans bror att bosätta sig i denna del av Málaga, här har man övat och experimenterat med olika rätter med en variation av smaker, så det blir inte nån brist på smakupplevelser.

En kombination av maten och den unika utsikten över staden skapar en elegant och trivsam miljö som rekommenderas väldigt varmt.

+ Info
Urb. El Atabal 6, 29190 España
T.:+(34) 952 432 862
http://www.villaguadalupe.com/

Restaurante Blankko

Blankko restaurante Benalmadena

 

Blankko är en restaurang och sk. loungebar som ligger i Benalmadena. Här kan man njuta av en lung och avslappnad atmosfär i en sann Ibiza stil, internationella DJs, otroliga live framträdanden och stora evenemang planeras titt som tatt och vill man ha en utekväll efter middagen så är Blankko ett bra alternativ.

Köket är relativt ung och förförisk med en lätt inspiration från matkulturen runt medelhavet. Om du gillar en god Gin & Tonic så är du välkommen att bläddra igenom deras omfattande drinkmeny.

+Info
Pso. De Bellavista, 7
Benalmadena 29639, Málaga
T.: +34 952 44 33 98http://www.blankko.es/ 

Restaurante Avanto

Avanto Restaurante

 

Avanto ligger på en av de mest privilegierade platserna och bjuder på en öppen & naturlig omgivning på strandpromenaden i Mijas. Den eleganta restaurangen är inredd med en smak som förmedlar en mycket lugn och avslappnad atmosfär som går i perfekt harmoni med den utmärkta och moderna smakupplevelserna som levereras från kocken Rafael Garcia..

+Info
Urb. Torrenueva-Playa, 29649 Mijas España
T.: +34 952 587 539

Restaurante El Lago

restaurante el Lago

Om vi vill tala om en restaurang som har två solar i Repsol guiden och en Michelin-stjärna i Malaga så får vi hänvisa vi till restaurangen El Lago. Denna magiska plats är omgiven av gröna fairways, välskötta och ståtliga träd samt en sjö runt den vackera golfbanan i Elviria, i närheten av Marbella. Kocken Diego del Rio bjuder via sitt kök på en massa godheter som innehåller råvaror som kommer från trakterna i närheten, rätterna som serveras kan verka enkla men när man väl har smakat så börjar kalaset i munnen och man kan nästintill känna hur det kittlas på tungan av alla goda smaker och otroliga texturer som kommer efter timmar av arbete i köket.

Väldigt viktigt att veta är att El Lago endast är öppet på natten, så utomhusbelysning smälter in i nattljuset som i samband med de minimalistiska rätterna från den unga kock skapar en kulinarisk fröjd för alla sinnen.

+Info
Urb. Elviria Hills Avda. La Cumbres s/n 29604 Marbella
T: +34 952 832 371

El Gran Gatsby

El Gran Gatsby Restaurante

Välkommen till den delen av Marbella där lyx, glamour och Jet set liv per kvadratmeter är den högsta på Costa del Sol. När du kommer till Puerto Banus kommer du att upptäcka "The Great Gatsby". Här hittar du den bästa utsikten över hamnen och det som erbjuds varierar från medelhavsmat till en fusion av katalanska rätter.

Om du söker något speciellt för en romantisk middag så är detta en perfekt plats som är full av överraskningar med dans, lounge bar och mindre exklusiva utrymmen som ligger på uteserveringen, vilket betyder att en drink efter middagen, samtidigt som man varvar ner med musik från live band eller DJ’s är en möjlighet man borde ta sig an.

+ Info

Muelle de Honor s/n Edificio del Mar. Puerto Banús, 29660 Nueva Andalucía
T.: +34 951 778 797
www.elgrangatsby.com/

Restaurante Albacara

Albacara restaurante

Har du vägarna förbi Ronda så borde du ta dig tiden att åka förbi Albacara för en middag eller lunch. Stadens kända lavin “El Tajo” drar hit många turister men tyvärr så missar många av de denna lilla sevärdhet. Restaurangen serverar medelhavsmat och terrassen man sitter i  stöds mellan två platåer vilket bidrar till den unika och enastående utsikten. Här kan du också läsa lite mer om Ronda och de bästa naturområderna.

+Info
C/ Tenorio nº 8 29400 Ronda Málaga
T.: +34 952873855

Läs mer med några av våra favoritartiklar.

 

16 Restauranger med de bästa utsikterna i Malaga - Del 1

Vegetariska restauranger i Malaga

 Topp 10 Tapasbarer i Malaga