Vegetariska restauranger i Malaga

 

Det är inte alltid lätt att vara vegetarian i ett land där skinka och ost är en nationell stolthet, men i stora städer har det gradvis vuxit fram massor av köttfria alternativ de senaste åren. 

Men det kan dock fortfarande vara en utmaning att hitta bra vegetariska rätter i de mindre städerna runtomkring Spanien. Vi har besökt tre vegetariska restauranger i Malaga och dessa tre följer en arabisk inspirerad dekoration med medelhavs mat till ett rimligt pris.

 

El Calafate

Vegetarian El Calafate

El Calafate är antagligen den restaurang som besöks mest av själva spanjorerna till skillnad från de större turistiska platserna som man ofta kan hitta i Malaga stad. 

Själva restaurangen ligger på ett hörn mellan två mycket små gator bakom Iglesia de los Martires och detta bidrar till den Spanska känslan och miljön som vi alla söker när vi är utomlands.El Calafate håller hög klass på både mat och service. Personalen var trevliga och generellt öppna mot kunderna, vilket de visade genom att låta oss ta en titt in i köket. 

I det hela visas det tydliga tecken på att det finns engagerade och stolta människor bakom den goda maten som serveras. En måltid på tre kurser för ca. 10 euro. med stora portioner och en smakupplevelse är något man borde ta till sig och avnjuta när man har vägarna förbi Malaga stad.

 

 

Calafate cakes

I korta drag får man bra service i en mysig miljö med annorlunda men väldigt god mat. Vi fick börja med att smaka på en soppa följt av en pastarätt dränkt i olika typer av ost och sedan en falafel så god att vi aldrig tidigare har smakat något liknande följt av ett bra utbud av deserter.

Trots att ingen av oss var särskilt hungriga när vi kom hit så så kunde vi trots det inte sluta äta av de goda rätterna och smak upplevelserna som erbjöds.  
 
Öppet varje dag utom söndag med start kl 13:30 till 16:00 och 20:00 till 23:00. Calle Andrés Pérez, 6, 29008 Malaga. Tel: 0034 952 22 93 44Officiell facebook profil:

 

El Vegetariano de la Alcazabilla

Vegetariano de la Alcazabilla

 

 

Denna restaurang är uppkallad efter slottet Alcazaba, eftersom den ligger precis runt hörnet. Trots att det utifrån inte är särskilt slående rent utseendemässigt, anses den förmodligen vara en av mest kända restaurangerna i Malaga.
 
Ända sedan mitt första besök i Malaga för åratal sedan har jag blivit rekommenderad om deras mat men ända tills nu hade jag inte haft möjligheten att besöka El Vegetariano de la Alcazabilla och åtnjuta deras vegetariska rätter.
 
Restaurangen är i grunden väldigt inbjudande med söta möbler och växter vid ingången, rummen är fantastiskt trevliga i linje med orangea väggar och olika typer av afrikanskt inspirerad dekoration.Våra förväntningarna steg ytterligare några hack när aptit retaren visade sig vara skivor av en läcker ciabatta liknande bröd, serverad med två typer av ört paté  och vispad så luftig att de såg ut mer som grädde än paté. 
 
Menyn bestod till stor del av pasta, kebab, empanadas vilket är en typ av argentinska piroger och dessutom sallader. Vi fick två blandade tallrikar av olika typer av pasta respektive empanadas.

 

 

Vegetarian Alcazabilla

Maten var väldigt god och perfekt tillagad och smaken av ost, tomatsås, spenat och lök var de mest framhävande ingredienserna och smakerna i det stora hela.  Hos El Vegetariano de la Alcazabilla får du hemlagad lokal spansk mat för endast 10 till 13 euro (plus 1,5 euro för aptit retaren). 

Öppet alla dagar i veckan med början vid 13,30-16,00 och 19,00-22,30. 
Calle Pozo del Rey, 5, 29015 Malaga. 
Tel: 0034 952 21 48 58

 

Canadu

Canadu restaurant

 

Med ett centralt läge vid Plaza de la Merced är Canadu normalt sätt en uppenbar turistmagnet, men när vi besökte restaurangen var det mest  spanjorer bland de få gästerna på ute servering. Matsalen inomhus dekorerat med varma och exotisk färger med bruna golv och olika typer av konst på väggarna. 
 
Vi var tre personer och vi delade två aptitretare: den ena var någon typ av Julsallad med lime, rödbetshummus och parmesan flingor. Den andra bestod av dessert kakor fyllda med äpplen och kanel. Den första var extremt känslig, den andra mest en rolig upplevelse. Huvudrätterna bestod av moussaka och auberginer fyllda med svamp, nötter och russin - gott och läckert men utan att vara speciellt spektakulära.

 

Teapot Canadu

 

Återigen får man här en stor och god portion mat för under 10€. När huvudrätterna var uppätna kunde vi inte tänka oss äta en minsta lilla bit av dessert så vi bestämde oss för att avsluta med lite te, som kom in i en gammal te kanna i keramik, vilket bidrog till en trevlig måltid och upplevelse. 

Öppet alla dagar i veckan med början vid 13,30 till 16,00 och från 20:00 till 23:30. Plaza de la Merced 21, 29012 Málaga. Tel: 0034 952 22 90 56 

officiell hemsida: http://www.canadu.es

Har du besökt en bra vegetarisk restaurang i Malaga eller någon annanstans i Spanien ? Kan du tänka dig bidra med din erfarenhet eller har du information du tror vi har intresse att höra om? Skriv gärna en kommentar här nedan. 

För mer information om vårt utbud av semesterboende i Malaga, var god och ta kontakt med oss via vår hemsida, Facebook eller email.