De 7 mest aptitretande frukostställena i Málaga

Frukost sägs vara det viktigaste målet på dagen och det är absolut sant. Och speciellt när du är på semester när du har tid att koppla av och njuta av livet. Det finns så många olika smaker att välja på som frukostalternativ och Spanien har ett gäng delikata varianter. 
 
Typiska spansk frukost i Málaga, Spanien

Hur ser en typisk spansk frukost ut?

En typisk spansk frukost kan innehålla massor med olika saker. Här är ett par alternativ som du kommer att se ofta: Kaffe, apelsinjuice, en god muffins, en liten pitufo smörgås, croissant, viena bröd, en baguette med stänk av extra virgin olivolja, jamón serrano och färsk tomatpålägg eller en klassisk ost-och skinksmörgås på smör är aldrig fel. 
 
Andra alternativ inkluderar:
- Tostado med sylt och smör
Tostado med ost
- Små skålar med het korv och olika pålägg att ha på rostat bröd, här inkluderas manteca colorada, en andalusisk favorit
 
I denna artikel har vi hittat de bästa frukostarna du kan hitta i den vackra staden Málaga, alla med en god kopp kaffe till.  
 
(Låt oss säga att vi hade roligt att skriva den här artikeln och äta oss fram för att prova och kunna berätta för dig.).

Astrid Tapas

Astrid Tapas

Det är svår att hitta ett bättre ställe än Astrid Tapas. Än så länge är det den enda restaurangen i Málaga (om hotellen inte räknas) som erbjuder en frukostbuffé till det fantastiska prise av 3.95 per person. Vi behöver också tillägga att de specialiserar sig på högkvalitativa ekoprodukter. 

Denna ekologiska frukostbuffé är öppen varje dag mellan kl. 9:00 till 11:00, och tro oss, den är värd att stiga upp för för att få en spektakulär start på dagen. 

Servicen är väldigt vänlig och du hittar massor med olika alternativ att välja på bordet. Jamón serrano, ost, olivtapenade, och färsk tomatsås för dem som föredrar väldoftande morgnar. På den söta sidan kommer du hitta yoghurt, frukt, flingor och olika delikata alternativa av ekologiska syltar och olika sorters bröd. 

Priser:
En vackert uppdukat frukostbuffé för endast €3.95 per person

Adress:
Calle Calderón de la Barca 6, Málaga
Tel: 34 952 220 350

Öppettider:
Måndag till torsdag: 9:00-23:00
Lördag: 9:00-00:00
Söndag: 9:00-16:00

Café de Estraperlo

Cafe de Estraperlo

 

Jose och Mark är kreatörerna till denna unika och välkomnande restaurang beläget i Soho Málaga, nära Plaza de la Marina.
 
På Café de Estraperlo hälsar du alltid välkommen med ett leende. Vi rekommenderar dig att beställa den färskpressade apelsinjuicen (delikat) och för dig som gillar sött, missa inte deras hemmagjorda Tiramisu som ackompanieras av utmärkt kaffe. 

Det här stället är inte stort men det är mysigt och tack vara sin design fylld med varma färger. Caféet älskar att dela erfarenheter så ta dig tid att använda det specialla galleriet där du som kund är stjärnan. Kolla in deras instagram och facebook-sida
  
Priser:
Café con leche - €1.20
Tostado mixto - €2.20
Kaffe med rostad bröd serveras med smör och sylt - €2.20

Adress:
Plaza poeta Alfonso Canales 4, Málaga
 
Öppettider:
Tisdag - Fredag: 9:30-23:00 (till sista kunden går)
Lördag: 12:00-00:30 (till sista kunden går)
Söndag: 12:30-00:00 (till sista kunden går)

Noviembre

Noviembre

Inspirerad av framgången med La Galerna, en plats välkänd av lokalinvånarna vid havet vid stadsdelen El Palo i östra delen av staden bestämde sig ägarna för att ta konceptet till Málagas centrum. Det är där Noviembre föddes.

Noviembre är en mycket speciell plats att njuta av en frukost och börja dagen. Caféet är hem för en utsökt inredning, full av saker från Bali och Indonesien, var och en med många traditionella detaljer. Menyn är omfattande och varierad. Vi älskar de naturliga juicerna och läckra smörgåsarna.

Deras frukostmenyn erbjuder hälsosamma juicer. Munkarna finns i olika smaker och de är unika och alla är de verkligen läckra.

Alla produkter är färska, hälsosamma och miljövänliga, med en rad olika glutenfritt bröd. Det är också värt att nämna att Noviembre kan vara ditt tillfälliga kontor eftersom det har wifi och är lugnt och mysigt. 

Priser
Café con leche - €1.50 
Fruktsallad - €3.50 
Bagel med ägg, bacon och cheddarost - €4.50 
 
Adress:
Calle Álamos 18, 29012 Málaga
Tel: 34 952 222 654
 
Öppettider:
Söndag-torsdag: 9:00-1:00
Friedag-Lördag: 9:00-2:00
 
Photo: Cometemalaga

Recyclo

Recyclo

Om du är en cykelälskare är detta en plats för dig. All inredningen kretsar kring och om världen av cykling. Recyclo ligger i centrala Málaga, nära Astrid Tapas (ovan).

Atmosfären är makalös med utmärkt mat, service och en rolig och kreativ inredning. De första sakerna som definitivt lägger märke till är de låga priser och råvaror av hög kvalitet.

Dess personal är unga och vänliga och du kommer känner dig helt som hemma, så bli inte förvånad tiden bara flyger förbi när du trodde att du skulle bara gå hit för en frukost.

Priser:
Café con leche - €1.30
Pitufo + kaffe + apelsinjuice - €3.00 
Scrambled eggs på rostat bröd - €2.00
Fruktsallad - €2.00 
Muesli + yogurt + frukt - €3.00

Adress:
Calle Marqués de Villafiel 4, Málaga
Tel: 34 722 468 254

Hours:
Måndag-Torsdag: 09:00-00:00 
Lördag: 9:00-2:00

La Recova

La Recova
 
PÅ La Recova hittar du den mest traditionella och typiska frukosten i Málaga. Den är gömd i det historiska centret och är ett enormt mysigt och otroligt ställe att lära känna de lokala smakerna på. 

Priserna då? De är oslagbara. Du kan få två kaffe med mjölk tillsammans med små skålar av olika mat så som het korv, delikata manteca colorada, smör, sylt samt rostat bröd för €4.40. 
 
Priser:
Café con leche1.10
Valfria pålägg - 2.20
 
Adress:
Pasaje. Ntra. Sra. de los Dolores de San Juan 5 (bredvid kyrkan - Iglesia San Juan), 29005 Málaga
 
Öppettider:
Måndag till Fredag: 9:30-13:30 och 17:00-20:30
Lördag: 10:00-14:00

El Ultimo Mono

El Ultimo Mono
 
Vi älskar det här stället. Det är en av dessa barer med sin egen stil och identitet, och möjligen baren ett av de största urvalet av juicer, cocktails och hemgjorda bakverk i Málaga. Allt är ekologiskt och görs på plats. Du kommer inte att kunna glömma doften av nybryggt ekologiskt kaffe.

Sergio och Víctor försöker bidra positivt till grannskapet genom att stödja lokala initiativ såsom att hjälpa nya lokala konstnärer och stöttar småföretag. De har också organiserat årliga "Movember"-händelser för insamling av medel till kampen mot prostatacancer.
 
De har gjort ett otroligt jobb under åren och har fått en välförtjänt gott rykte och trogen kundkrets.
 
Priser:
Café con leche1.50
Färsk fruktjuice- 2.50 
Chokladmuffin - 1.50
 
Adress:
Calle Santa María 9, 29015 Málaga
Tel: +34 951 392 976
 
Öppettider:
Måndag - Söndag: 9:00-21:00

Dulces Dreams Boutique Hostel & Café Gallery

Dulces Dreams

Du hittar denna boutique och vandrarhem i den historiska stadskärnan i Malaga i mitten av de smala gator med sin fräscha, moderna inredningen som står i kontrast till den vackra gamla stan. 

När det gäller frukost finns det några läckra alternativ på Dulces Dreams. Vi rekommenderar "Desayuno Completo", som består av yoghurt med frukt och havregryn, toast med smör och sylt (eller nybakade tomatsås och extra virgin  olivolja, apelsinjuice och ekologiskt kaffe, allt för € 5.

Deras hembakade kakor och frukt smoothies är också rekommenderade att smaka på. 

Priser:
Café con leche1.40
Yogurt med frukt, gröt och honung.  - 2.95
Rostad bröd med tomat och avokado-olja - 1.95
Varm croissant med sylt och smör - 1.70
Morotskaka - 3.00

Adress:
Plaza de los Martires 6, 29008 Málaga
Tel: +34 951 357 869

Öppettider:
Måndag till Söndag: 8:00-20:00

Relaterade artiklar:

The Best Places to Drink Craft Beer in Malaga

Malaga's Best Chiringuitos and Beachfront Restaurants

Semana Santa i Malaga 2016

De 8 bästa tapas barerna in Malaga

Karta