Fem ovanliga besöksmål på Lanzarote

Varje Kanarieö har sin egen personlighet och individuella karaktär. Å ena sidan finns enigmatiska El Hierro, med ett evigt grönt landskap som kunde ha lyfts direkt från Yorkshire Dales. På andra är Lanzarote som är torr, argt med rödlätta toner och surrealistiskt landskap; en vulkanisk värld som ser ut som det hör hemma på en annan planet.

Det är ett annorlunda land och det kommer nog inte som en överraskning att här finns ovanliga turistattraktioner att upptäcka. Nedan kan du läsa om några av våra  favoritattraktioner på vackra Lanzarote

Ovanliga och spektakulära vingårdar

Vingårdar, La Geria, Lanzarote

Om vetenskapsmännen någonsin hittar sofistikerat liv på en planet långt borta finns det en chans att deras vingårdar liknar dessa som finns på Lanzarote. Det är kanske ren idioti att försöka odla vinrankor på dessa karga, vulkaniska jordar som nästan inte sväljer något regnvatten, men människorna på Lanzarote har lyckats med stil. Torra cirkelformade brunnar men svart jord skapar de mest ovanliga och spektakulära vingårdarna du med största sannolikhet kommer hitta någonstans som producerar ett vinnande Malvasíavin för ett spottstyver. Surrealistiskt och fantastiskt kan vi varmt rekommendera platserna runt La Geria som de bästa att få uppleva dem. 

Inne i en vulkanisk krater

El Cuervo, Volcaniska krater, Lanzarote

En annan populär aktivitet är att bege sig till Timanfaya för att se sprutande geysrar, buskar som spontant förbränns och kyckling som rostas på vulkanisk hetta. Hursomhelst om du föredrar en mer personlig vulkanupplevelse boka ett besök till El Cuervo norr om staden Tias istället. Den vulkaniska kratern kanske inte erbjuder samma spektakulära upplevelse som Timanfaya men en spricka i väggen leder rätt in i dess atmosfäriska centrum där det finns en ganska oroande och till och med ödmjuk aura.

Den gröna sjön

El Golfo, den gröna sjön, Lanzarote

Utan tvekan är el Golfo på västkusten en av de mest överraskande synerna som finns på någon av Kanarieöarna eftersom det är en nästan självlysande grön sjö. Det faktum är att den är omgiven av svart sand, rödlätta backar och knotiga, ebenholtsfärgade vulkaniska klippor bidrar till det totala bizarra på hela platsen. På ön finns det gott om vackra sevärdheter i det fantastiska landskapet, vilka är tillräckliga för att boka en semester hit, dock så ligger turisternas fokus oftast på Lanzarotes fantastiska stränder.

Las Salinas de Janubio

Salinas de Janubia, saltdammar, Lanzarote

Den ovanliga synen är skapat av människan men gör det inte mindre attraktiv ändå. Las Salinas de Janubio är saltdammar, ett lapptäcke av rektangulära gropar, en del fyllda med vatten, några torra och några täckta av en frostig saltbeläggning. Att tänka på innan du bokar ett fritidshus på Lanzarote är att fundera över hur du vill spendera din semester och därefter boka det som passar din "semesterstil" bäst.

Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes, Lanzarote

Cueva de los Verders i Haría kanske lockar de stora massorna men det är väl värt ett besök med en grupp för att uppleva de utsökt upplysta vulkaniska tuben som skapades av Corona Volcano. Det är en av de längsta i sitt slag i världen och slingrar sig under jorden i 6 kilometer. Här inkluderas en sektion känd som "Tunél de Atlántida" som sträcker sig under havet. En gång i tiden användes denna plats av öborna när piraterna kom på sina plundrartåg. Idag är Cueva de los Verder en fängslande och unik plats för klassiska konserter. 

Den gömda lagunen

Gömd lagun, Alegranza, Lanzarote

Ett annat annorlunda besöksmål att leta dig fram till är den gömda lagunen på den obebodda ön Alegranza. Att simma eller att ta en Zodiac genom grottan och du kommer att hitta dig inne i en stor inhägnad lagun, gömd bakom en senapsfärgad vulkanisk mur med väggar i flera lager är det här ett av dessa speciella ögonblick under resan. Du kommer att behöva en lokal guide för att hitta denna plats. 

Om inte du är helt ute och cyklar vad gäller matte kommer du att ha räknat ut att att vi har listat sex sevärdheter. Då lagunen ligger på Alegranza är det tekniskt sätt fem ovanliga sajter att se på Lanzarote. Se den här sista som en bonus.