Familjesemester i Calella de Palafrugell

En semester med barn är oftast som roligast när familjen besöker en semesterdestination med mycket underhållning för både de vuxna och barnen. I den magnifika staden Calella de Palafrugell hittar du en mängd vackra stränder, roliga aktiviteter och många möjligheter att prova på olika vattensporter. I följande artikel kommer vi att lyfta fram de bästa platserna och de festligaste aktiviteterna som Calella de Palafrugell har att erbjuda - så att du kan få en minnesvärd semester med familjen.
 
Även om Calella de Palafrugell besöks av väldigt många turister så är staden fortfarande en av de mest charmiga städerna på Costa Brava. Här finner du de mest karaktäristiska vita husen, de orörda stränderna och massor av underbara platser att utforska längs Camino de Ronda. Allt i Calella de Palafrugell är skapat för att avnjutas!
 
Calella de Palafrugell

Slappna av på Calellas stränder

Stränderna runt staden är Calellas största attraktioner. I området hittar du allt från centrala stränder inom gångavstånd från centrum, med små färgglada fiskebåtar liggandes för ankare, till orörda och avsides stränder och vikar som du bara kan nå via den fantastiska vandringsleden Camino de Ronda.

De allra flesta stränderna i Calella erbjuder många olika slags faciliteter, inklusive badvakter, toaletter och duschar. Generellt sett så är vattnet vid stränderna klart och mycket lugnt; perfekt för att upptäcka områdets mycket vackra och intressanta havsbotten.
 
Av alla de vackra vikarna belägna i området så sticker verkligen stranden "El Golfet" ut. Det fantastiska färgspel som naturen har skapat på El Golfet är verkligen unikt - de röda klipporna och den gyllene sanden tillsammans med det turkosa havet och den närliggande botaniska trädgårdens gröna träd. Den breda färgskalan skapar tillsammans en vy som man nästan skulle kunna tro är en målning av den franske konstnären Claude Monet. På El Golfet kan du enkelt njuta av en dag på stranden och samtidigt förundras över naturens skönhet.
 
Stranden El Golfet i Calella de Palafrugell

Vandra på vandringsleden Camino de Ronda

Den fantastiska vandringsled Camino de Ronda löper längs Costa Brava-kusten. Tidigare användes leden för att övervaka Medelhavet och varna om det fanns pirater i området som närmade sig. När leden slutade användas så förföll den, men den har idag blivit vackert renoverad och restaurerad till sitt ursprungliga skick. Besökarna som väljer att vandra leden blir nästintill aldrig besvikna, den rika vegetationen och den fantastiska utsikten över Medelhavet trollbinder alla dess beundrare.
 
Många familjer som väljer att åka på semester tycker att en av de härligaste upplevelserna är att bara vara tillsammans. Just därför är Camino de Ronda en så bra familjeaktivitet - ni kan vandra eller cykla tillsammans längs den vackra leden. Om ni hittar en strand ni gillar så är det bara att stanna till och ta ett dopp eller två, så glöm inte att ta med er badkläder och solskyddsfaktor! För att koppla av och göra det mesta av din semester så rekommenderar vi att hyra en stuga på Costa Brava, Spaniens pärla.
 
Camino de Ronda

Kulturevenemang som passar alla

För familjer med barn så är en av de bästa händelserna i området Fiestas de Primaveral (vårfestivalen). Den hålls i Palafrugell i maj och firas med parader, vackra dräkter och färggranna flottor. Det är lite som en blandning mellan en festival och en karneval med parader och live musik. Fiestas de Primaveral hålls för att fira ankomsten av vårens behagligare temperaturer.
 
Cambrils
 
Om du gillar musik och traditioner så kommer verkligen att kunna njuta av tillställningen Cantada de las Habaneras. Det är en av sommarens vackraste händelser i Katalonien. Evenemanget har mer än 50 år bakom sig och hålls i Calella de Palafrugell varje år den första lördagen i juli. Under Cantada de las Habaneras fylls stadens stränder med traditionell musik som går tillbaka till den tid då Kuba tillhörde det spanska imperiet.

Sporter och andra aktiviteter i Calella de Palafrugell

En härlig dag på stranden kan enkelt kombineras med dina favorit aktiviteter då många företag erbjuder uthyrning av utrustning för olika typer av sporter, både i och på havet. På en familjesemester i Spanien med barnen så vill de flesta bo bra och ha möjlighet till lugnare vattensporter, såsom kajaker, och utforska kustens alla stränder via havet. Om du hellre vill prova mer fartfyllda sporter så hittar du uthyrning av bland annat surfbrädor, vattenskidor, vattenskotrar och mycket mer. Vilken aktivitet du än väljer så rekommenderar vi att du stannar upp och bara njuter av Medelhavets skönhet och lugn för en sekund. Området är även känt för att ha bra vatten för snorkling och dykning!
 
Skulle du vilja ha ännu mer fart så kan du åka till Karting Palamos, som ligger mindre än 10 km från Calella de Palafrugell. Här kan du ta spänningsfyllda åkturer i snabba gokarts. Det finns kurser för både vuxna och barn, samt ett café med en terrass, där du kan koppla av och njuta av en paus i mellan tävlingarna.
 
Calella de Palafrugell

Upplev grannstäderna: Llafranc och Palst

Området runt Calella de Palafrugell består inte bara av vackra stränder och vikar, utan även av charmiga småstäder. Inte långt från Calella de Palafrugell hittar du byn Llafranc, varifrån du enkelt kan klättra till fyren Sant Sebastià och njuta av den otroliga utsikten över havet.
 
Lite längre bort, men fortfarande bara 15 km från Calella de Palafrugell, ligger den fantastiska medeltida byn Pals, som utan tvekan är en av de mest charmiga byarna på hela Costa Brava-kusten. Ta dig tiden att njuta av denna pittoreska, lilla stad fylld med kullerstensgator och medeltida monument. Om du är badsugen så finns det många närliggande stränder och vikar, som även de är mycket charmiga!
 
Pals

Turistbussen Julivia

Om du besöker Calella de Palafrugell under sommarmånaderna så har du möjligheten att ta en tur med den fantastiska turistbussen Julivia, som tar en underbar rundtur i området. Julivia kör igenom hela staden och dess omgivningar under en dag - bussen garanterar att du inte missar att se några av stadens mest intressanta platser och monument.
 
Du kan hoppa på och av var och när det passar dig. Företaget har dessutom gjort en gratis app som du kan ladda ner, i appen hittar du information om bussens tidtabeller, rutter, busshållplatser och information om hur och var du köper biljetter.

Bussen går förbi Calella de Palafrugells alla stränder och vikar, samt den botaniska trädgården i Cap Roig. Den följer sedan havet till Llafranc där den tar med oss upp till fyren Sant Sebastia, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över kusten.
 
Biljett för vuxen: 5 €. (Rabattkort för 3 dagar: 12 €)
Biljett för barn (mellan 4 år och 12 år): 2,5 €. (Rabattkort för 3 dagar: 5 €)
Barn under 4: Gratis.
 

Utforska den botaniska trädgården i Cap Roig

Den botaniska trädgården i Cap Roig ligger mindre än tre kilometer från centrum av Calella de Palafrugell - en plats du inte får missa när du är i området. Trädgården tillhör ett vackert palats som byggdes i början av 1900-talet, det har idag förklarats som ett monument av nationellt intresse på grund av dess fascinerande arkitektur.
 
Vi rekommenderar speciellt att besöka palatset och trädgården under sommaren, då palatset är värd till en rad utställningar av spännande, internationella konstnärer. Den botaniska trädgården är indelad i olika terrasser som gradvis når ner till havet. Den första terrassen har trappor, så den passar tyvärr inte att besöka om du är rullstolsbunden, har en barnvagn eller liknande.
 
Calella de Palafrugell 
Den bästa tiden på dygnet att besöka den botaniska trädgården är när solen håller på att gå ner och temperaturen sjunker, undvik trädgården vid lunch- och middagstid. En perfekt dagsutflykt är att tillbringa eftermiddagen på stranden i bukten El Golfet och sedan, precis innan solen går ner, besöka trädgården. Då kan du se den vackra solnedgången över havet från trädgårdens terrasser, vilket lovar en underbar vy. Du kan antingen köra dit, eller så kan du cykla och vandra via vandringsleden Camino de Ronda.

För att göra det så bekvämt för dig själv som möjligt så är det bästa valet att hyra ett fritidshus i Calella de Palafrugell. Då är det enkelt att bara njuta av de vackra omgivningarna med stränder, vikar och många spännande aktiviteter till fullo. Calella de Palafrugell utlovar en perfekt Costa Brava-semester.