Vegetarisk gastronomi i Barcelona

En vegetarisk restaurang är aldrig långt borta, speciellt inte i Barcelona! Staden har den underbara, katalanska matkulturen som anses som en av Spaniens främsta. Restaurangerna erbjuder modern och spännande gastronomi i härliga stämningsfulla lokaler.

Teresa Carles

Du kommer att hitta rätter med utsökta närodlade ingredienser och hälsosamma juicer. Här har vi valt att lista de 6 självklara vegetariska restaurangerna att besöka i Barcelona. Med en variation på restauranger från budget till lyx så är ett besök näst intill ett måste under din semester.

Espai Mescladis

 Espai

Ekologiskt, fairtrade, biodynamiskt och närodlat är några av de nyckelord som står högt i kurs på denna restaurang. Denna underbara restaurang, som endast erbjuder en härligt privat uteservering, i hjärtat av El Born, står aldrig tom när solen skiner i Barcelona.

 

Restaurangen ger dig en känsla av att vara tillbaka på landet för att avnjuta en måltid utanför stadens stress och oljud. Även om staden erbjuder lugnare platser på sina håll så kommer du att älska denna restaurang som erbjuder böcker och spel för en avslappnad atmosfär.

Espai Mescladis

De har en blandad meny med både veganska och vegetariska alternativ. Dagens lunch serveras för 12,90€ och huvudrätter får du för 6-9€. I menyn hittar du linssallad, vegetarisk quiche och vegetarisk burgare, självklart kan du även beställa in en öl eller ett glas vin.

 

Adress: Carrer dels Carders, 35, 08003 Barcelona, Spanien

Öppettider: Söndag - Torsdag 10.00 - 22.00, Fredag - Lördag 22.00 - 24.00

Rasoterra

Rasoterra

Välkommen till en av de restauranger som de flesta vegetarianer i Barcelona har besökt! Rasoterra erbjuder husets hemmagjorda ravioli och paella, i övrigt har de en klassiskt katalansk meny med rätter som ändras efter säsong. Menu del Dia kostar mellan 10 - 12€.

Rasoterra

Köket använder sig av närodlade grönsaker, från Barcelona området. Restaurangen ligger i en liten och ljus lokal på en diskret gata i livliga Barri Gotic vid Plaza St Miguel. De stora vackra fönsterna släpper in generöst med solljus och restaurangen håller en ren och minimalistisk stil. Du kan även komma hit för att avnjuta belgisk öl, ekologiskt vin eller en god drink.

 

Adress: Carrer Palau, 5, 08002 Barcelona

Öppettider: Tisdag - Söndag 13.00 - 16.00, 19.00 - 23.00 

Teresa Carles


Det här är en modern restaurang som kommer ge dig den upplevelsen du förväntar dig, god mat och trevlig personal. Lokalen är luftig och elegant, som ger en känsla av lyx. Restaurangens entré stoltserar med färska grönsaker, juicer och öppet kök.

Teresa Carles

Juicerna som erbjuds har spännande namn som Virus Killer, Party Recovery och the Vegan Vampire (som är klar röd).Teresa Carles har en mycket spännande drinkmeny. Dagens lunch erbjuds för 10- 15€.

Teresa Carles

Teresa Carles har en stor meny med gott om vegetariska och såväl veganska alternativ. De har även tapas och andra smårätter, till det glöm inte att ta dig en titt på deras vinlista! Restaurangen ligger mellan Plaza de Catalunya och Universidad på en liten sidogata.

 

Adress: Jovellanos 2, Pelai - Tallers, 08001 Barcelona

Öppettider: Måndag - Söndag, 09.00 - 01.00 

Flax & Kale

 Teresa carles

Den här bistro liknande restaurang som erbjuder en vacker, enkel och stor lokal. Väldigt luftig med öppet kök och en stor meny med starters som patatas fritas för 4€ och meze platter för 20€. Bland huvudrätterna finns allt mellan vegansk lasagne till vegetarisk röd curry.

 

Rätterna ligger runt 15€ och de serverar nötiga och fruktiga efterrätter, perfekt för den varma turisten. De har en stor uteservering vilket passar perfekt för stadens lunchande gäster. Flax & Kale har lugn och avslappnad musik som bidrar med en god stämning i restaurangen. 

Flex and kale

Här kommer du att få utmärkt service och en smakrik upplevelse. Restaurangen har ett centralt läge mellan MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) och metrostationen Universitat.

 

Adress: C/ Tallers 74B, 08001, Barcelona

Öppettider: Måndag – Söndag, 10.00 – 23.30 

La Cereria

CereriaDen här konstnärliga lokal med ett retro vibbar kommer du antingen att älska eller hata. Det är en dovt upplyst lokal som spelar charmig, jazzig musik. Du kan även köpa små konstverk, tavlor och instrument.

 

Ta dig en smakbit av deras lunchmeny som erbjuder 3 vegetariska rätter för 12.50€. Du kan även få veganska alternativ, fråga personalen som är bra på engelska och tillmötesgående. Stig in i deras hem: det är känslan du får här medans du njuter av deras hemlagade gazpacho och soppor. 

cereria

Om du mot förmodan inte skulle vara hungrig så kan du alltid dig en sväng hit för en öl eller två. Restaurangen är belägen vid Plaza Sant Miquel i Barri Gotic.

 

Adress: Baixada de Sant Miquel, 3, 08002 Barcelona

Öppettider: Tisdag – Lördag 13.00 – 00.00, Söndag 13.00 – 20.00 

Sesamo

Sesamo

Den här lilla personliga restaurangen erbjuder en perfekt upplevelse för par och mindre sällskap. Seriös personal i både i baren och restaurangen.

 

Menyn är liten och personlig och det finns veganska alternativ på den annars helvegetariska menyn. Vad som kan bli en god upplevelse är deras 7 rätters för endast 25€ som har ett mycket gott rykte. Annars har du en hel meny med sallader för 6 – 13€ och huvudrätter från 6€. Du kan välja från en smakrik meny med Indiska influenser, glutenfritt och utsökta tapas.

 

Restaurangen har en anonym utsida men med en personlig insida. Hit kommer du kunna ta kärleken på en härlig date utan att bli överröstad av andra gäster. Förbered dig på en gastronomisk upplevelse.

 

Adress: Sant Antoni Abat, 52, 08001 Barcelona

Öppettider: Lördag – Söndag, 20.00 – 00.00  

Barcelona Plaza

Samtliga restauranger på vår lista är i framkanten på de vegetariska men dem serverar även vegansk mat. Gillar veganska mat så ta dig en titt på Barcelonas 5 bästa veganska restauranger. De håller alla en hög klass med dedikerad personal, som är tillmötesgående mot restaurangens gäster. 

 

Observera: Spanjorer och stadens turister älskar att gå ut på kvällarna, vill du vara säker på att få ett bord boka i förväg.  

Karta